Şimdi Ara

Kuga 1.6 ecoboost otomatik prins sıvı sistem lpg geç çalışma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Prins Geç Çalışma Sorunu

    Aracım 2014 model Kuga trend x. 2015 Trafiğe çıkışı sıvı sistem Prins LPG takılı. Sorunum 1 yıldır yaz ya da kış fark etmiyor. Sabah soğuğu ya da öğlen fark etmiyor. Araba mesela bu sabah soğukta 1 saniyede çalıştı ama yarın sabah ya da 1 saat stop edin 8-10 saniyede çalışıyor. Enjektör değil pompa değil ama nedir. Bulunamıyor. Ankara'da M** ustaya götürdüm başka yerlere götürdüm. Sizi defalarca aradım çözüm yok. Akü 1 yıllık ama kışa girdik diye yeni taktım. Araba otomatik vites ve eşim kullanıyor. Belkide çok basit bir arızadır. Bir de sanırım aracım azda olsa benzin yakıyor, ibreden belli.



  • İyi günler. Benim aracımda 2015 Kia Sportage. Aracımda SIVI SİSTEM PRİNS LPG sistemi var. İlk Sahibi tarafından İstanbul Candan Mühendislik tarafından takılmış. Son bir aydır tüpte geç çalışmaya başladı. Kayseri ilinde prins bayiine gittim ve aracı bilgisayara bağlayarak kontrolünü yaptırdım. Araç çalışırken gaz basıncı 55 bar civarında görünüyor ancak kapatılıp tekrar kontak açıldığında basınç 15-16 bar civarında görünüyor. Basınç düşüyor dendi ve bunun da iki sebebinin olabileceği belirtildi. Bu sorunun ya enjektörlerden ya da pompadan kaynaklanabileceği bildirildi. Dün itibariyle aracın benzin deposuna enjektör temizleyici koyduk. 1 depo benzinle kullanıp tekrar bakmamız gerektiği, sorunun devam etmesi durumunda da öncelikle enjektörlerin, düzelmez ise pompanın değişmesi gerektiği bildirildi.


    Aracı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. İlk 2 ay bu sorun yoktu. Önceki sahibi 2020 yazında depo temizliği dahil tüm bakımlarını yaptırmış, kirlenmeyi azaltmak içinde deponun içine fazladan mıknatıs bile attırmış.


    Ayrıca aracı kumanda ile açtığımda tüpün beslemesi ile ilgili bir ses geliyordu ancak şimdi kapıları açtığımda o ses duyulmuyor. Bunun Prins sıvı sistemin kronik sorunu olduğu belirtildi. Ben prins daha iyi diye araca fazladan ödeme yaparak aldım ancak o kadar da iyi değilmiş. Çok hassas deniyor. Bir de prins müşteri hizmetleri çok kötü. Size döneceğiz diyorlar ancak dönen olmuyor.


    Siz sorununuzu çözebildiniz mi





  • Diğer konu başlığını da siz açmışsınız. Yeni farkettim. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.