Şimdi Ara

Lozanın yanında Sevr antlaşması başarımıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nedir bu 2023 te lozan biticek zırvaları ? Barış antlaşması olduğu için antlaşma bozulursa savaşa açık olur diye düşünüyorum. Açıklık getirirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNTIWIRUS -- 25 Ocak 2017; 0:37:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocan arap çiki yalayıcı biri olduğu için sadece karadeniz bölgesini bize veren sevr anlaşmasını lozandan başarılı görmüştür

ayrıca 2023de lozan bitince ekmek arası bor yerken arabistandan gelme deve idrarını yanında içecek olarak götürecektir

• Bi bitmediler Sevr başarı değil arkadaş,soksunlar akıllarına.

Bizim için kötü olan her şeye onlara başarı maşşalah

• uyumak istemeyen adam U kullanıcısına yanıt
    İyimi kötümü yaptı anlamadım gerçekte olması nedir ?

• Soru eki olan mı, mi ayrı yazılır.
  • Bunlar yunan kazansaydı diyen fesli maymuna inanan insanlar bunların tarih yorumları dikkate bile alınmamalı.

• İkisinin de maddelerine bak hangisi kötü hangisi iyi anlarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

İyimi kötümü yaptı anlamadım gerçekte olması nedir ?

Lozan şu anki sınırlar

bu da sevr sen karar ver

Lozanın yanında Sevr antlaşması başarımıdır ?

• Sabır ya Jüpiter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uluslarası anlatmaların yürürlüğe girmesi için meclislerden onaylanması gerekir ki, Sevr asla yürürlüğe girmemiştir. Türkün peşini kovaladığı Misak-ı milli Lozan ile çiğnenmiştir. İmkan yoktu istenemezdi vb gibi şeylerde söylenebilir. Adalar kısmı hariç Lozan bence başarıldır(toprak açısından). Adaların askeri olarak korunması zor olduğu için o zamanki heyen zaten adalar konusunda çok da istekli olamamışlardır. bu açıdan bakınca cokda başarısızlar denemezler(toprak açısından). Lozan Türkiye tarafından 23 Ağustos 1923'te, Yunanistan tarafından 25 Ağustos 1923'te, İtalya tarafından 12 Mart 1924'te, Japonya tarafından 15 Mayıs 1924'te imzalanmıştır. İngiltere'nin anlaşmayı onaylaması ise 16 Temmuz 1924 tarihinde olmuştur. Anlaşma, tüm tarafların onaylarında dair belgeler resmi olarak Paris'e iletildikten sonra, 6 Ağustos 1924 tarihinde yürürlüğe girmiştir. İngiltere'nin onayladığı tarih önemli.. Tarihdeki hangi önemli olaydan sonra onayladılar?

• Benim de lisedeki tarih hocam derdi aynısını. Tam bir küçük Kısıroğluydu ki zaten onun izinden gittiğini inkar bile etmiyordu, sürekli onu savunuyordu. Kitaplarda yanlış tarih öğretiyorlar diyenler şimdi 10 kat beterini yapıyor.
  • kesin akp li bir tarih hocan böyle demiştir

amaç provakatörlük

ülke ve dünya gündemi mi esra erolla izdivaç programımı belli değil
  • sevr tabikide çok kötü bir anlaşma sadece türkiye için değil dünya tarihinde yapılmış en kötü anlaşmalardan biri olabiilir . hükümetin lozana sallamasının nedeni sanki kutsal bir metinmiş ve değişime uğrayamazmış düşüncesini yıkmak istemesi halbuki misakı milli sınırları diye bir gerçek var . Lozan o dönem için yapılabilecek en iyi antlaşmaydı ciddi anlamda 4 tarafımız avrupa birliği ile çevriliydi ve hepsiyle düşmandık . Türk kurtuluş savaşı 1.dünya savaşından sonra başladı almanya yoktu yani
    şu linkte türk kurtuluş savaşının harita üzerinde gösterimi var gün gün :https://www.youtube.com/watch?v=FgNI_ktkytg

• Dolar arttikca lozani dahada asagi cekmeye calisirlar takilmayin cok tipik akp kafasi camur at

• Şimdiki devlet başkanlarımız Lord Curzon'un önünde el pençe divan dururdu. Oysa İsmet paşa ne yaptı?
    Bakın İsmet paşa birçok konuda lozan'da tarihi başarı kazandırmıştır.
    Elimizdekileri kaybetmemizin sebebi ise yine içimizdeki alçaklardır. TBMM'nin gizli toplantısı bile aynı gün telgraflarla İngilizlerin eline geçiyordu. Lozanda bize çekilen tüm telgraflar İngiliterenin elindeki hatlardan geçiyordu. Şunu kabul etmemiz gerek. Lozandaki başarısızlığın en büyük etmeni osmanlının son zamanlarındaki acizliğidir. Ne bir telgraf hattı ne bir istihbarat sistemi var.

Lord curzon'un eşine yazdığı mektupta bizzat İsmet Paşa'dan bahşeder.
    Bıktım artık İsmet Paşa'dan. Ona hayır buna hayır.
    Görüşmelerin bu denli bitmesindeki diğer nedeni de söyleyeyim. Lord curzon İsmet paşanın eline bir kağıt veriyor. Diyor ki İsmet paşa bunlar senin hayır dediğin şeyler. Ben bunu alıp cebime koyuyorum. Lozan görüşmesini de bitiriyorum. (Lozan 6 şubatta başlayan 2.görüşmeler sonunda imzalandı. İlk görüşmeler sonuçsuz kaldı). Yarın sen ülkeni kalkındırmak için ,devrim yapmak için gereken parayı nereden bulacaksın? O zaman benim kapıma geleceksin. Ben de sana bu hayır listesini göstereceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• uyumak istemeyen adam U kullanıcısına yanıt
    ozaman lozan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ExtrameBOY27 kullanıcısına yanıt
    O sıra meclis kapalıydı, ama açık olup görüşülmeye alınsaydı kabul edileceğini biliyorduk yapmayın Allah aşkına.

İngilizler de Musul'u bize vermedikten sonra onayladılar diye biliyorum. 10-20 yıl süreyle Musul petrolünün bilmem %kaçını Türkiye alacaktı güya onu bile doğru düzgün alamadık diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drakeshark

O sıra meclis kapalıydı, ama açık olup görüşülmeye alınsaydı kabul edileceğini biliyorduk yapmayın Allah aşkına.

İngilizler de Musul'u bize vermedikten sonra onayladılar diye biliyorum. 10-20 yıl süreyle Musul petrolünün bilmem %kaçını Türkiye alacaktı güya onu bile doğru düzgün alamadık diye hatırlıyorum.

Meclis yok ise başka geçme usulleri vardır. Mesela Padişah yürürlüğe koyar.. Başka bir ülkede yürürlüğe koymuş değildir.

Bilemedin.. Halifelik kaldırıldıktan sonra yürürlüğe girmiştir.. Esas olan halifeliğin kaldırılmasıydı zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27

quote:

Meclis yok ise başka geçme usulleri vardır. Mesela Padişah yürürlüğe koyar.. Başka bir ülkede yürürlüğe koymuş değildir.

Bilemedin.. Halifelik kaldırıldıktan sonra yürürlüğe girmiştir.. Esas olan halifeliğin kaldırılmasıydı zaten..

Doğrudur hatırlayamadım o durumu. Fakat her ne kadar İngiltere halifeliğin kaldırılmasını istediyse de biz de bunu kaldırmakla en doğrusunu yaptık bana göre.

Zaten İslam camiasında herhangi bir önemi kalmayan halifeliğin devamı ne kadar gerekliydi ki ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27

quote:

Doğrudur hatırlayamadım o durumu. Fakat her ne kadar İngiltere halifeliğin kaldırılmasını istediyse de biz de bunu kaldırmakla en doğrusunu yaptık bana göre.

Zaten İslam camiasında herhangi bir önemi kalmayan halifeliğin devamı ne kadar gerekliydi ki ?

Daeş kurulduğunda ilk neyi iddia etti? Halifeliği.. Demek ki anlamı varmış..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.