Şimdi Ara

Lokal boya yalanmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısaca anlatayım, aracımın sol arka kapısının alt tarafı (bir karışlık bir alan ) sürtünmeden dolayı boya atması ve göçük oluştu,

boyacı abi lokal boya yaparım ama kapıya komple vernik atarım diyor ( vernikli alan boya ölçerlerde boyalı gösteriyor )

Dolayısıyla kapı komple boyanmasa bile, komple boyalı gözükecek,

e o zaman bu lokal boya işi nasıl oluyorda bazı arabalarda lokal boya var olabiliyor. Boya ölçerlerde lokal boya gösteriyor.

Bilen birileri beni aydınlatırmı,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Metalik boyalı arabalar da lokal boya yapılmıyor diye biliyorum parçayı komple boyuyorlar.

Opak boyalılar da lokal boya yapılabiliyor.

Boyanacak yer çok küçükse rütuşla da geçiştirilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 404NotFounD kullanıcısına yanıt
    Olay bu
    Lokal boya yalanmı ?

• Adorer kullanıcısına yanıt
    Aracınız metalik boyalı sanıyorum ton farkı oluşmaması için komple vernik atılılıyor. Yine de başka yerlere de gösterin belki başka bir çözümü vardır bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 404NotFounD

Aracınız metalik boyalı sanıyorum ton farkı oluşmaması için komple vernik atılılıyor. Yine de başka yerlere de gösterin belki başka bir çözümü vardır bilemiyorum.
    Evet aynen dediginiz gibi ton farkından dolayi atacakmış komple vernik,

Ton tutturaması ustanın beceriksizligi degilmi ? Sordugum bir kaç usta komple vernik dedi.

İşte dediğim gibi metalik boya da böyle oluyor malesef. Mesela araç düz opak beyaz bir araba olsaydı lokay boya yapılabilirdi.

Ama bu işleri biraz daha profesyonel yapan autoking, autowax, restor fx gibi yerler de var ellerinde daha teknolojik aletler var bir de onlara gösterin biraz fiyatları tuzlu olabilir yalnız sanayiye göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: 404NotFounD

İşte dediğim gibi metalik boya da böyle oluyor malesef. Mesela araç düz opak beyaz bir araba olsaydı lokay boya yapılabilirdi.

Ama bu işleri biraz daha profesyonel yapan autoking, autowax, restor fx gibi yerler de var ellerinde daha teknolojik aletler var bir de onlara gösterin biraz fiyatları tuzlu olabilir yalnız sanayiye göre.
    Teşekkur ederim,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu çamurluk lokal boyanır mı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar boyanın metalik yada düz(opak) boya olması çok da önemli değildir.(Belli metalik boyalar ve sedef ve floresan renkleri dışında).
    404 adlı arkadaş bu işi profesyonel yapan yerlerden bahsetmiş ama tavsiye etmem (Genelde dışı güzel içi boş yerlerdir.En ucuz işciyi ustayı çalıştırma peşindedirler ve kalitede buna bağlı olarak oldukça düşüktür.) onun yerine ustalığı duyulmuş kaporta boya ustalarını bulun.
    O bölgeye lokal boya yapılabilir.
    Usta ya işten anlamıyor.Yada size vernik aldırma peşinde birisi olabilir.Gerçek bir usta orijinal boyayı
    alıp ya kendisi oynama yapar ya da aldığı yerde ayarlattırabilir.
    İşlem yapıldıktan sonra tüm arabaya güzel bir pasta - cila her zaman yapılmalıdır.
    Usta işi kısa kesmek için de komple kapıyı yapmak istiyor olabilir.
    lokal boyalarda da yeni atılan boyanın sırıtmaması için ustalar diğer bölgelere de ince bir geçiş yapabilir.
  • Lokal icin ustalar yapilmasi durumunda ayar diyorlar,saglikli olmaz diyorlar ki opak metalik ayirmiyorlar.Galericiler ise bu yetenekli kisileri bulup minnacik boyalar yaptirip insanlara saaya calisiyor.

Hele birde tramer yok durumu bir baska muamma.Arac kaza yapmis orasi burasi degismis,boynmis ama tramer yok.Veya yapildiktan hemen sonra satisa cikiyor tramer yok,oh diyor alacak olan oda ne ise 10 ay sonra pat diye ortaya çıkıyor.

Onemli olan aracta boya degisen olmasi veya olmamasi.Beni hic ilgilendirmiyor kayit altina alinmis alinmamis.

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    Ama benim arabamın kaskosu yok, benim orayı boyatma masrafım 300-400 tl bunu nasıl tramere işletebilirimki

Benim.soylemek istedigim bir kaza sonucu aracin boyasinin olmasi degiseni in olmasi,mekanik veya kaporta hasarinin olup onun onarilmasi durumunun var olmasi asil onemli olan.Bu tip durumlar aracta vuku bulacak ama tramere islenmemesi galerici veya bu isten ali cikarlari olan kisiler icin yeterli.İste olay o degil.Aracin tramerine islenmesede bu tamirlere maaruz kalmasi aracta onem arzeden konu benim icin

Sizin durumunuzda normal.

• Benzeri başıma geldi hocam, yaşadığın durum normal.

• Siz yeter ki paradan kısmayın lokal boya her türlü yapılır. Tam sizlik bir örneği de var aşağıya videoyu bırakıyorum. Diğer bir unsurda düzgün bir usta tabi.

Sizin için olan örnek video :

Lokal boyanın nasıl yapıldığıyla ilgili temel bilgilendirici video :

• o parça renk tonunu tutturmak için sol ön kapı ve sol arka çamurluk boyanma ihtimalini unutmayın...
  • Videolar için teşekkur ederim, ama anlamadıgım ufacık bir yer için neden komple kapıya işlem yapıyorlar, ufak olan yeri boya yine oraya vernik at olsun bitsin, kapı komple boyalı gözükecek o ufacık yer yapıldıgı için.

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Oldu olacak komple arabayı boyatalım, böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmem. Boyacı ustası rengi nasıl tutturamaz, böyle ustalıkmı olur.

metalik rengi tutturmak zor hocam kaportacılar da uğraşmak istemiyor alışmışlar beyaz renge
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Videolar için teşekkur ederim, ama anlamadıgım ufacık bir yer için neden komple kapıya işlem yapıyorlar, ufak olan yeri boya yine oraya vernik at olsun bitsin, kapı komple boyalı gözükecek o ufacık yer yapıldıgı için.
    Hocam mikron mevzusuna bu kadar takılmayın. Vernikli yer ile boyalı/macunlu yer farklı değer verir. Boyalı/Macunlu yer 300-400 mikron verirken sadece vernikli yer 180-200 arası gelir. Bu farkı da boya iyice oturduktan sonra düzgünce 2000 zımparayla girip kalın bir pasta yapıp farkı kapatabilirsiniz. Mikron değerleri 130-140'lara geri gelir. Azıcık işi bilen eksper nerede ne olduğunu bilir. Satarken bunu belirtirsiniz olur biter. İşlem yapılmadan önce, işlem anı ve sonrası fotoğraflayın alacak olan kişiye gösterirsiniz. Hala inanmazsa da aracı o kişiye satmazsınız olur biter.

• Kardeşim yakın zamanda araba sattım, insanlarda acayip bir boya takıntısı var, almaya gelen adam boyaya baktı, ne kaputu açıp motora baktı nede kontagı çevirdi, arayan herkes de boya sordu, e haliyle bende bu hale geldim

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Oldu olacak komple arabayı boyatalım, böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmem. Boyacı ustası rengi nasıl tutturamaz, böyle ustalıkmı olur.
    kabul etmesen de boyandıktan sonra yapacak bir şey kalmıyor. Auto King benzer hadiseler ile dolu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.