Şimdi Ara

Logonu değiştirmek için neyi bekliyorsun Hyundai?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 5 yıldır gerek tasarım gerek kalite ve sağlamlık olarak tam bir fiyat performans canavarı araçlar üretiyorlar.

En başarılı marka, en sorunsuz marka, yükselen marka gibi global listelerin en üst sıralarında yer bulabiliyorlar.

Kendi ligindeki reno, fiat, citroen, pejo gibi markalardan kesinlikle daha kaliteli hissettiriyor. (i20 vs clio - i30 vs egea, megane - tucson vs kadjar, qhasqai vs gibi)

Örneğin vw nasıl bu ligden bir üst lige çıktıysa, yani marka algısı olarak bunların üstünde lükslerin bir altında konum edindiyse bence Hyundai de kesinlikle bunu hakediyor.

Ancak nedense benim aklımda ve toplumun büyük kesiminde o yamuk H harfini gördüğüm an aklıma 10 sene önceki h100 ler, starexler, yumurta kasalar geliyor. Diğer markalarda örneğin renoda bunu yaşamazken nedense hyundainin amblemi çok demode ve basit görünmekte. Bu durum zaten marka algısını dibine kadar batırmak için yeterli bir sebep.

Evet iş makinelerinden, çelik üretimine kadar yüzlerce sektörde faaliyetleri var ama en azından binek araçlarda kullandıkları logoyu güncelleseler bence her anlamda olumlu yansımalarını göreceklerdir.

• Hocam niye insanları bilinçli olarak yanıltıyorsunuz Hyundai ile sıkınıtınız ne
    sorunuza gelince; i10 2013 tabanlıdır i20 2014 tabanlıdır.
    2014 yılında B segmentinde 5 yıldız alan kaç araç var 4 yıldız alan kaç araç var 3 yıldız alanlar varmı?
    i10 na gelince teste girdiği yılda A segmentinde 5 yıldız alan kaç araç var 4 yıldız alan kaç araç var 2 ve 3 yılıdız alanlar varmı?

Rezalet kelimesini kullanacaksanız bu yıllarda 3 yıldız alan anlı şanlı markalar için kullanmanız gerekmezmi.

Bence bilinçli olarak Hyundai aleyhine yazıyorsunuz ama hem IHSS ye hemde Ncap bir göz atın Firmanın ne kadar başarılı olduğunu göreceksiniz.

Oyle cımbızla eski Platfom iki aracı çıkarıp tüü kaka reklamı yapmamalısınız.
  • volkswagen üst lige logosunu değiştirerek mi çıktı? 30 sene önceki hatta 60 sene önceki volkswagenlerde de aynı logo var...

öyle 'vay bee eskiden h100, accent üretiyolardı' demek biz türk insanına özgü bişey. avrupalı ya da asyalı öyle düşünmüyor.
  • Logo denilen şey öyle kolay değişmez. o bir kimlik bir nevi.
    her markanın kendiyle özleşen bir şey.
  • Bahsettigin durumun ornegini renoyu vererek yazdim zaten.

Logo degisimi bazi markalarda gereklidir. Ornegin atv yada kanald yillardir ayni logoyu kullanirken show tv ve star degistirmek sorunda kaldi. Vw reno honda logolarini yeni nesil veya premium araclarda da kullansalar uyum saglarken hyundai logosu yeni tasarimlari kaldirmiyor. Tasarimi olumsuz etkiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha güncel bir tasarım olması marka için iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "tasarım gerek kalite ve sağlamlık olarak tam bir fiyat performans canavarı" dediğin zaman Hyundai'den bahsettiğine inanamadım ve gerisini okumadım bile...

Yeni i30 için konuşuyorum,
    Tasarım : Düşük
    Kalite : Düşük
    Sağlamlık : Düşük

98 model Accent ile 98 model Golf'ü kıyasla o zaman farkı görürsün...

Hyundai araba yapmayı daha yeni öğreniyor, henüz öğrenemedi, daha önce düşük kaliteli fabrikaları vardı.

Yaptığı AR-GE yatırımlarını her sene % 50 artırarak ilerlese 10 sene sonra binilebilir arabalar yaparak VAG ile mücadele edebilir.
  • Hyundai kötü demiyorum lakin artık f/p marka değil.
    İ 20, i30 fiyat olarak hiç de segmentindeki araçlardan ucuz değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Logonu değiştirmek için neyi bekliyorsun Hyundai?

Bilinçaltının Hyundai kalitesiz araba yanılsaması esasında algıda seçicilik mevzusu doğal olarak logo mevzusu da böyle,adamlar üstteki dostane imgeyi ifade ediyorlar logoları ile;aynen Alfa Romeo'yu Haçlı zihniyetinin ürünü sanan tipler gibi bir nevi.Sadece Alfa Romeo Hristiyanlığın öncü duayeni diğerleri Müslüman neferi gibi

Mesela markalaşmada Motorsporları ve sportif kariyer her zaman bir kazançtır.Buna sahip markalar her zaman önde başlıyorlar algıda seçicilik olarak.Maalesef Lancia gibi istisna markaları saymazsak tabi.

Zenginlik deyince ulaşılabilir bir araç olarak akla hemen Mercedes gelir,kimsenin aklına daha üst olan Bentley ya da Rolls Royce ya da muadil marka Bmw gelmez.Sinema filmlerindeki repliklerden bu yana bilinç altına kazınmıştır bu durum 50 yıldır.

Mesela Hyundai; Grandeur adlı 3.3lt v6 dolu dolu aracını üst seviye müşteri portföyünü hedefleyecek bir araç olarak çıkardı,forumdaki çoğu kişi bilmez bile bu aracı,bu aracın logosu değişik olsa daha mı çok satacaktı?Tabiki hayır Renault'un,Citroen'in,Opel'in uzun yıllardır satamadığı prestij sınıfında nasıl başedeceksin?

Logonu değiştirmek için neyi bekliyorsun Hyundai?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

"tasarım gerek kalite ve sağlamlık olarak tam bir fiyat performans canavarı" dediğin zaman Hyundai'den bahsettiğine inanamadım ve gerisini okumadım bile...

Yeni i30 için konuşuyorum,
    Tasarım : Düşük
    Kalite : Düşük
    Sağlamlık : Düşük

98 model Accent ile 98 model Golf'ü kıyasla o zaman farkı görürsün...

Hyundai araba yapmayı daha yeni öğreniyor, henüz öğrenemedi, daha önce düşük kaliteli fabrikaları vardı.

Yaptığı AR-GE yatırımlarını her sene % 50 artırarak ilerlese 10 sene sonra binilebilir arabalar yaparak VAG ile mücadele edebilir.
    Nick inin hakkını vermeye çalışarak boş boş yorum yapıyorsun. Yeni İ30 un tasarımını beğenmiyor olabilirsin (Önceki kasaya göre bende beğenmedim) ama "kalitesi düşük, "sağlamlık düşük" demeniz için ya araçtan hiç anlamıyor olmanız, ya da körü körüne fan boyluk yapmanızdan başka bir şey değildir.
    "O araba yapmayı yeni öğreniyor" dediğiniz Hyundai, sizin yere göğe sığdaramadığınız Vw nin daha düne kadar "E" segmentinde aracı yoktu bir ara "Phaeton" daha sonra "Arteon" falan çıkardı ve sonuçları ortada ve "F" sınıfında aracı yok iken, bakınız "Hyundai Genesis", "Hyundai Grandeur", "Hyundai "Equus" gibi araçları üretip, Otomotivin başkenti Amerikada en çok satan yabancı araç ödülü almıştır. Vw sadece otomobil üretirken, Hyundai, otomobilden, Kamyona, Otobüsten, iş makinasına kadar çok çeşitli sektördedir.

"98 model Accent ile 98 model Golf'ü kıyasla o zaman farkı görürsün...". 2001 yılında Samsung cep telefonu çıkardığında "Sanırım modeli R220" idi tüm dünyayı Nokia kasıp kavuruyordu, 10 sene sonra Nokia nın esamesi okunmuyorken, bugün Cep telefonu pazarının lideri Samsung oldu, öyle küçümsemeye benzemez bu işler. Bu arada bilgi vereyim Samsung ve Hyundai ikisi de Güney Kore firmasıdır.

• Ben konu sahibine katiliyorum. Hyundai de zaten ust segment araclarinda baska markalar kullaniyor, genesis equus gibi. Yani kendileri de farkinda marka algisinin dusuk oldugunun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Hatırlatayım audi,bentley gibi markalarda vag grubuna aittir. Yani sadece vw’den ibaret değil.

1. i20 ve i10 EuroNCap 4 yıldız rezaletine rağmen Hyundai için "sağlam" marka demek cehaletin alametidir.
    2. i30 iç mekanda kullanılan plastik malzeme ve konsoldaki butonların kalitesizliği, ibrelerin ve dashboard demodeliği, yol tutuşundaki garabet, CRDI motorun verimsiz ve performansının yetersiz olmasını hatırlatmak isterim.
    3. Telefon ne alaka ? Kel alaka ama Samsung ürünleri kullanım ömürleri düşüktür ve Android gibi alt sınıf yazılımlar kulanmakta, beğenmediğim bir markadır.
  • adamlar bu yamuk H ile "En başarılı marka, en sorunsuz marka, yükselen marka gibi global listelerin en üst sıralarında yer bulabiliyorlar." ise neden değiştirsin ki? ama yine de talebinizi dikkate alacağım.

• Üstad konuştum şimdi senin konu açmanı bekliyorlarmış ceo özür diliyor, geç kaldık kusura bakmasın diyor.

• Bence de sadece logo değişikliği ile hatırı sayılır oranda satış artırırlar.

• Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Hyundai &kia grubunun aldığı güvenlik ödülü ile ilgili konu açmıştım yakın zamanda. Bazı modellerde sıkıntı yaşamış olabilir ama neden en iyisini değil de en kötüsünü örnek alıyoruz? Nereye bakmak istiyorsun meselesi mi?
    Android'in alt sınıf olan yeri neresi? İos da unics tabanlı linux da. İos çok iyi ama android de kötü değil. Ayrıca kullanacak başka os de yok. Apple da işlemcileri Samsung dan satın alıyor isminin farklı oluşuna aldanmayın. Kısa ömürlü oluşu da başka konu

• Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Hocam niye insanları bilinçli olarak yanıltıyorsunuz Hyundai ile sıkınıtınız ne
    2014 yılında B segmentinde 5 yıldız alan kaç araç var 4 yıldız alan kaç araç var 3 yıldız alanlar varmı?
    i10 na gelince teste girdiği yılda A segmentinde 5 yıldız alan kaç araç var 4 yıldız alan kaç araç var 2 ve 3 yılıdız alanlar varmı?

Rezalet kelimesini kullanacaksanız bu yıllarda 3 yıldız alan anlı şanlı markalar için kullanmanız gerekmezmi.

Bence bilinçli olarak Hyundai aleyhine yazıyorsunuz ama hem IHSS ye hemde Ncap bir göz atın Firmanın ne kadar başarılı olduğunu göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AO

Hocam niye insanları bilinçli olarak yanıltıyorsunuz Hyundai ile sıkınıtınız ne

Lüks modeller hariç A segment olup da 5 yıldız araç yok zaten. Bu arkadaşa bir şey yazmazsız kendi kendine uzaklaşıp gidiyor. Size de tavsiye ederim.

• Ah ah bizim devrimde olsaydı hyundaiyle yarışacaktı..

Kardeş ağzına sağlık Kia Hundai üretimi bunuda ekleyelim 😊Cee'd diye bı araba var bu Avrupa özentisi arkadaşlar pek bilmezler,tavana kadar yumuşak malzeme ile kaplıdır donanımı zaten saymiyorum😊😊

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.