Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (210. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.628
Cevap
69
Favori
323.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: photomaniac

Ses sistemim geçen ay kapalı konumdayken içeriye ağır bir plastik yanık kokusu yaydı. Kontrol ettiğimde açılmadığını fark ettim. Sanırım genel sorunu benim de başıma geldi.

Ne yapmam gerekiyor? İstanbul'da yaptırabileceğim bir yer var mı? Varsa tahmini ne tutar? Çok üzgünüm :(
    Çok üzüldüm gerçekten çok geçmiş olsun :( standby konumunda bozulmuş olması da ayrı bir handikap bu cihazın ne yazık ki kronik sorunu bu sanırım böyle güzel kaliteli üst seviye bir cihazda son derece amatör bir hatayı logitech gibi bir marka nasıl yapar aklım almıyor. Benim cihazım daha 3-4 aylık şuanlık çok şükür sağlam hiçbir sorunu yok çokta memnunum fakat böyle sizin gibi sorun yaşayanları gördükçe inanın cihazdan soğudum her gün bekliyorum ne zaman bozulacak diye sırf şu power sorunu yüzünden gittim philips akım korumalı priz ve en iyisinden otomatik voltaj regülatörü aldım z906'ya sesi hiçbir zaman yarıdan yukarıya açmadım cihaz zorlanmasın diye creative harici ses kartı ile optik bağlantıdan hiç zorlamadan özenerek kullanıyorum bir kullanıcı olarak daha da yapabileceğim birşey yok bozulursa garantiye gönderirim ardından da satar eski emektar ve hala sağlam olan creative inspire 5200 sistemime geri dönerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: black100

fişi çekmende büyük fayda var yada uzaktan kumandalı prizlerle aç kapat fiş çekme takmayla uğraşmazsın cihazın ömrü uzar ..devamlı fişe takılı kaldığı zaman stanbay devamlı çalışır en sonun da ordaki parçaların ömrüne göre arzalanır.

Alıntıları Göster
    Öncelikle ilginiz ve mesajınız için çok teşekkür ederim. Z906 için philips akım korumalı priz ve regülatör aldım yani z906 akım korumalı prize ve oradan da regülatöre bağlı sırf z906'nın ömrü uzun olsun bozulmasın diye bu iki bileşeni aldım. Bu durumda yine de fişi her kapattığımda çekmeme gerek var mı? Ben bu kadar korumadan sonra gerek yok diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BL@DE

Öncelikle ilginiz ve mesajınız için çok teşekkür ederim. Z906 için philips akım korumalı priz ve regülatör aldım yani z906 akım korumalı prize ve oradan da regülatöre bağlı sırf z906'nın ömrü uzun olsun bozulmasın diye bu iki bileşeni aldım. Bu durumda yine de fişi her kapattığımda çekmeme gerek var mı? Ben bu kadar korumadan sonra gerek yok diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    rica ederim ..
    aldığın her 2 cihazda aç kapa anahtarı vardır muhtemelen fişini çekmene gerek kalmaz ordan açıp kapatabilirisin bazı anahtarlar faz veya nötürü keser bazıları sadece birini keser. her 2 side olur.fişi çekmene gerek kalmaz ama anahtar yoksa. duvardaki prize taktığın fişi çekersin tüm fisleri çekmene gerek kalmaz
    akım korumalı prize gelince yüksek veya düşük akım dan korumaz para tuzağı oluyor malesef
    regülatör koruma işin de daha iyi dir tabiki onlar marka ve ürüne göre değişiyor birazda elektonik ürünlerde şans ta lazım
    şahsen bol yıldırımlı çok şiddetli havalarda ana fişi çekerim

• Selam Z906 kullanıcıları, uzun zamandır almak istiyordum 2. el buldum sonunda. Sizlere Z906'nın ses kalitesini hi-fi seviyesine çıkarabileceğiniz bir programdan bahsetmek istiyorum. Ses kalitesinde 3-4 kat artışı hissedeceksiniz ve ben ne dinliyormuşum diyeceksiniz net. Bu ayardan sonra normal z906 size çöp gelecek. Ben bu programı uzun süredir hem telefonumda hem de diğer ses programlarında kullanıyorum genelde tiz ayarı yapmakta kullandım hep. Z906'da deneme fırsatım yeni oldu.
    Benim kullandığım setup: Z906 + Creative sound blaster x-fi surround 5.1(pro olmayan) Optik kablo ile bağlı.
    Eski bir program olduğu için uzun zamandır güncelleme almamış bu yüzden windows10'da çalışabilmesi için önce Equalizer Apo programını kuruyoruz. Kurulumu yaparken kullandığınız ses çıkış kanalını seçin onun üzerine kurun.
    Daha sonra ise Viper4Windows programını kuruyoruz aynı şekilde kullandığınız ses kanalını seçerek ve restart atıyoruz.
    Masaüstüne Viper4Windows programı gelecek bunu yönetici olarak çalıştırın.
    Ayarlarınızı bu şekilde yapın ve aradaki farkı görün.

Programı açıp kapadığınızda seste bi değişim olmuyor ise Viper4Windows'u kurduktan sonra tekrar Equalizer Apo'yu kurun düzelir.
    Alın size hi-fi z906 :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nyksPhilae -- 21 Şubat 2020; 20:36:15 >

• Beyler ses tv’deyken 5+1 alamıyorum. Merkez uydudan ses gelmiyor. Neden olabilir acaba? Digitürk ve Xbox’ta olmuyor nedense anlamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nyksPhilae

Selam Z906 kullanıcıları, uzun zamandır almak istiyordum 2. el buldum sonunda. Sizlere Z906'nın ses kalitesini hi-fi seviyesine çıkarabileceğiniz bir programdan bahsetmek istiyorum. Ses kalitesinde 3-4 kat artışı hissedeceksiniz ve ben ne dinliyormuşum diyeceksiniz net. Bu ayardan sonra normal z906 size çöp gelecek. Ben bu programı uzun süredir hem telefonumda hem de diğer ses programlarında kullanıyorum genelde tiz ayarı yapmakta kullandım hep. Z906'da deneme fırsatım yeni oldu.
    Benim kullandığım setup: Z906 + Creative sound blaster x-fi surround 5.1(pro olmayan) Optik kablo ile bağlı.
    Eski bir program olduğu için uzun zamandır güncelleme almamış bu yüzden windows10'da çalışabilmesi için önce Equalizer Apo programını kuruyoruz. Kurulumu yaparken kullandığınız ses çıkış kanalını seçin onun üzerine kurun.
    Daha sonra ise Viper4Windows programını kuruyoruz aynı şekilde kullandığınız ses kanalını seçerek ve restart atıyoruz.
    Masaüstüne Viper4Windows programı gelecek bunu yönetici olarak çalıştırın.
    Ayarlarınızı bu şekilde yapın ve aradaki farkı görün.

Programı açıp kapadığınızda seste bi değişim olmuyor ise Viper4Windows'u kurduktan sonra tekrar Equalizer Apo'yu kurun düzelir.
    Alın size hi-fi z906 :)
    Hifi ses ekipman işidir yalnız.Ekipman zayıf ise,hiçbir şey kurtaramaz.Ekipman nedir? Öyle büyük devasa bir gereç demek değil.Anfi,hopörlör,anfi-hoporlör uyumu ilişkisi gibi.Logitech Z906 hifi sesten çok uzak bir ürün.Ekolayzer veya programlar,eksik bir setin kabiliyetini hiçbir zaman değiştirmez.Ama kaliteli bir seti ballı kaymak eder.Mesela tizleri eksik diye,tizleri açarsan,her ses veya müzik aynı kayıt tipinde olmadığı için,dengesizlik oluşacaktır.Bass'larda,orta sesler de aynen öyle olacak.

Aslen hifi'lik demek,dengede kalmak ve frekanslara disiplinle bağlı hareket etmek demek.Örnek olarak bu ürün,bass sesler de baskınlık ve dengesizlik gösteren bir cihaz olduğu için,baştan hifi olamadan elenmektedir.Zaten üreticinin öyle bir iddiası da yok.

Bass baskınsa eğer,mid ve tizler yok olur.Malesef logitech cihazlarında,bass olmasa dahi,mid ve tiz sesler hep zayıftır.Tam tersi mid ve tizler çok baskın olsa bass sesler yok olurdu.Logitech bunu dengeleseydi bile,bana göre yine yetersiz bir set olarak kalıyor olacaktı.Bass-tiz-orta ses dengesi de, bir sesi hifi yapmaz.

Hoporlör kalitesi,full range,mid range,subvoofer derken,bunların hangi malzemeden yapıldığına dair,herşey fark edecektir.Anfi ve dekoderi,ses ayırabilme yetenekleri,bass seslerin kalitesi çok önemli.Bass en kolay üretilebilen frekanstır.Mühim olan, onun doğallığı ve tek düze hareket etmemesidir.Uğuldayan veya gereksiz çalan her düşük frekans,müzik ve sesin katili olacaktır.

Daha kompakt,hifi ayarına yakın sesi olan,cüzzi ve metrekare hesabına uygun güce sahip bir cihaz,çok daha güçlü rms değerine sahip kuru gürültüye nazaran,evinizi veya odanızı,çok daha romantik,ferah,dinletisiyle sizi uzaklara,yakınlara,hayallere sürükleyen bir auraya çevirecektir.

Unutmayın,saatlerce başınızı sıkıp ağrıtmadan,hayallere sevk edip sizi gezdiren,sizlere tempo tutturmasını becerebilen cihazlara gönül verin.Güç demek her şey demek değil,sadece bazen gösteridir.Müziğin gösterişle değil hayaller ile işi olmalıdır ...

• BL@DE kullanıcısına yanıt
    6 yıldır kullanıyorum. Tunçmatik basit düğmeli akım korumalı priz üzerinde 6 yıldır kapat aç yapıyoruz bi zarar olmadı. Ancak eski evimiz eskiydi. Binanın elektrik hattı açıktan geliyordu. Birkaç kez yetersiz yada dengesiz elektrikten sanırım kendiliğinden kapanıyordu. Tunçmatik üstünde kullanmaya başladık hiçbir sorun yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim selamın aleyküm z906 ile ilgili bir kaç sorum olacak sana bana whatsaptan ulaşırmısınn. 0537 8444516 konu. Bende evin köşelerine sipikırları takmayı planlıyorum. Ama kablom kısa kalıyor. Dönüş yaparsan sevinirim. Tesekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mfemrecan

Kardeşim selamın aleyküm z906 ile ilgili bir kaç sorum olacak sana bana whatsaptan ulaşırmısınn. 0537 8444516 konu. Bende evin köşelerine sipikırları takmayı planlıyorum. Ama kablom kısa kalıyor. Dönüş yaparsan sevinirim. Tesekkürler.
    kablo alıp birbirine bağlayarak uzatabilirsin. kabloları elektrik geçirmeyen bant ile sarmalısın güvenlik için. whatsapp sadece tanıdıklar var kardeşim kusura bakma.
  • Aşağıdaki kabloya ne kablosu deniyor? Yani ses kablosu biliyorum ama türü nedir? Logitech z906 hoparlörümün kutusu içinde gelmişti:

Bozuk olduğu için yenisini alacağım ama bu kabloya ne denildiğini bilmediğim için kafam karıştı, bu kablo şu mu:
    www.hepsiburada.com
    Philips SWR2120C/93 3.5mm Stereo Erkek / Rca Erkek Ses Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/philips-swr2120c-93-3-5mm-stereo-erkek-rca-erkek-ses-kablosu-2-metre-p-HBV00000LN8CS

• eylül kabus kullanıcısına yanıt
    Hayır aynısı değil.

Linkteki bir ucu toslink RCA denilen kablodan.

Size analog jak lazım. Male jak to male jak olacak.

Jak 3.5 mm aux kablo diye de atabilirsiniz

Bulunca ekleyecegim linki.

www.hepsiburada.com
    Philips SWA5010B/93 3.5mm Aux Ses Kablosu - 1.5 Metre Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/philips-swa5010b-93-3-5mm-aux-ses-kablosu-1-5-metre-p-HBV00000LN8CW?magaza=Alcamseni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandogge -- 1 Nisan 2020; 13:5:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekledim hocam yukarda.

Male 3.5 mm Jack to male 3.5 mm jack

Bütçenize uygun şekilde bulursunuz ben örnek olması için Philips ekledim.

• Bandogge kullanıcısına yanıt
    Ama linkteki 3 lü değil?
    O kablodan 3 adet alacaksınız hocam.

• Sizin orijinal kablonuzda aslında birbirinden bağımsız 3 kablo. Tek farkı birbirlerine yapışık görünmeleri. Bu sizi yanıltmasın.

Neden biri yeşil, biri turuncu, biri siyah?
    Kabloları görsel olarak ayırt edebilmek için, hangisi merkez hangi on hangisi arka belli olması adına.

Analog kablo ile kısık sesleri daha net ve tizleri daha iyi duyuyorum optik kabloya kıyasla. Nedendir bilmiyorum.
  • Sony vx8 kullanmayan z906 beğenir.

• Merhaba arkadaşlar. Z906 anfiye ihtiyacım var. Satmak isteyen olursa irtibata geçebilir. Kozmetik olarak çok önemli değil.

• 
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.