Şimdi Ara

logitech z-506 5+1 ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler yeni aldığım logitech z-506 5+1 ses sisteminin 3 hoparlöründen ses alamıyorum.bir tek internet explorer'dan girdiğim zaman hepsinden ses alabiliyorum chorme veya media playerden müzik açtığım zaman 3 hoparlörden ses gelmiyor. anakartım asus m4a88td-v evo/usb3.0.bütün kabloları doğru taktığıma eminim zaten hepsinin girşinde ve çıkışında farklı renkleri var. realtech ayarlarından 5.1 i seçiyorum sınama yaparken hepsinden ses alıyorum.fakat pc açılırken olsun uyarı sesi verirken olsun 3 tane hoparlörden yani ortadaki ve arka sol sağ dan ses alamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jkl22

beyler yeni aldığım logitech z-506 5+1 ses sisteminin 3 hoparlöründen ses alamıyorum.bir tek internet explorer'dan girdiğim zaman hepsinden ses alabiliyorum chorme veya media playerden müzik açtığım zaman 3 hoparlörden ses gelmiyor. anakartım asus m4a88td-v evo/usb3.0.bütün kabloları doğru taktığıma eminim zaten hepsinin girşinde ve çıkışında farklı renkleri var. realtech ayarlarından 5.1 i seçiyorum sınama yaparken hepsinden ses alıyorum.fakat pc açılırken olsun uyarı sesi verirken olsun 3 tane hoparlörden yani ortadaki ve arka sol sağ dan ses alamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

bazı anakartlar 5+1 ses çıkışını desteklemez (hp haric).
    realtek, exporer yada bazı oyunlar bu çıkışı sağlayabilir. ses driveri olarak realtek haricinde entegre edilmiş, uyarlanmış başka bi ses kartı driveri varsa pc normal kullanımda bu driver üzerinden hareket eder ve yaşadığın probleme sebep verir.

• Sallamadan cevap verelim.
    Explorer in ses ayarlarinda tum hoparlorlerden ses alma ozelligi acik olabilir. Chrome ve mediaplayer stereo ses cikisi ayarli olabilir yada ne geliyorsa ses onu caliyordur. Bunun bir ayari vardi stereo da gelse 5+1 de gelse tum hoparlorleri calistiriyordu. Denetim masasindaki ses ayarlarini azicik kurcalayin. Mutlaka biryerlerde illa 5 hoparloru de kullan ayari olmasi lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Sallamadan cevap verelim.
    Explorer in ses ayarlarinda tum hoparlorlerden ses alma ozelligi acik olabilir. Chrome ve mediaplayer stereo ses cikisi ayarli olabilir yada ne geliyorsa ses onu caliyordur. Bunun bir ayari vardi stereo da gelse 5+1 de gelse tum hoparlorleri calistiriyordu. Denetim masasindaki ses ayarlarini azicik kurcalayin. Mutlaka biryerlerde illa 5 hoparloru de kullan ayari olmasi lazim.

sallama değili konu araştırılıp cevap verilmiştir...

söylediğiniz şeyler kendi yazdıklarımla nispeten çakışmaktadır. laptopların çoğunda sadece kulaklık ve mikrafon çıkışı bulunur. 5+1 sistemler (bazıları hariç) 3 ayrı çıkışı kullanmak zorundadır. bunun için aparatlar mevcuttur fakat kullanılan aparat sadece kulaklık çıkışına takılan ve 3 girişi bi yerde birleştirip dağıtan bi aparatsa tam ve yeterli olarak sesi dağıtmayacaktık. bunun için harici ses kartları mevcuttur

Alıntıdır;

eğer ses sistemin upmix (dolbyprologic) özelliği varsa gene bu bağlantıyla sanal 5.1 olarak kullanman mümkün.
    laptopunun spdif çıkışı varsa spdifgirişli decoderli 5.1 ise ses sistemin gene 5.1 ses alabilirsin.
    değilse gerçek 5.1 için; latopunun slot yapısına uyan usb yada pcimcia express analog 5.1 çıkışlı ses kartı alman lazım.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=34569#allImages

iyi formlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stei -- 28 Aralık 2012; 13:25:24 >

• asus m4a88td-v adamin anakarti... bu anakartta 3 yada 6 tane ses cikisi var zaten. sizin bahsettiginiz ne? notebook nerden cikiyor? arkadas normalde explorer da 5 hoparlorden ses geldigini fakat wmp yada chrome dan 2 kanaldan ses geldigini soylemis... sizin ilk mesajinizda bununla alakali bir nokta nerde?
  • beyler sorunu hala çözemedim bana yardımcı olucak kimse yokmu ?
  • aynı sorun bende de var ayrıca adamın anakartı zaten destekliyor 5.1 laptop nerden çıkarıyorsunuz firefoxda herhangi bi sorun yok ama bazı programlarda stereo verior seswi bunu sistemle değil de programla bir alakası var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında normal olanı bu. Müzik stereo olur zaten dolayısıyla programdan iki kanal ses çıkışı olunca iki kanaldan ses gelir.
    Sizin yapmak istediğiniz extra bir durum ayarları kurcalamak lazım hiç 5.1 sistem sahibi olmadığından bir şey diyemiyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu sistemde aux girişi var mı bluetooth kulaklığı bağlayıp telefondan müzik dinlemek istiyorum nasıl yapabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.