Şimdi Ara

Logitech X540 - Özellikler, Sorular ve daha fazlası. (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.709
Cevap
5
Favori
397.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: second2

Merhaba arkadaşlar,
    Ben de dün Vatan' a sordum, fiyat 135 ytl civarı.Kur düştüğü için biraz ucuzlamış.Almayı düşünüyorum ama sorun şu.Benim LCD TV ye ve uydu receiver a direk bağlayabilecek miyim? Ayrıca DVD eklemeyi düşünürsem bu sistemleri tüm bağlantı nasıl olacak? Forumu tamamiyle gezme fırsatım olmadı, belki bir arkadaş bunu cevaplamıştır ama kusura bakmayın,az vaktim olduğu için tekrar soruyorum.

Teşekkürler..

şu şekilde olur,dvdyi receivere bağlarsınız receiver'ıda lcd tvnize,ses çıkışlarınıda lcd tvden alırsınız ama 5.1 olmaz matrix tuşunu kullanarak surround sesler elde edersiniz

• @kalkamala*
    ben kısmen cevabı buldum,yukarıda da aynı sorundan yakınan bendimaslında matrix tuşuna bastığınızda merkez ve diğer uydulardan ses geliyo fakat merkezden çok fazla ses geliyo arka uydulardan ise çok düşük ses geliyo(kulağınızı yaklaştırdığınızda duyabilirsiniz)ama neden olduğunu hala bulamadım,büyük bi ihtimalle videoları izlediğiniz sitelerden kaynaklaıyor,ben you+tube dan izliyodum ve sorun aynıydı,hala devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphadora -- 4 Mayıs 2008; 20:32:45 >
  • Arkadaslar yukarıdada ben bir soru sormustum ama cevap gelmedi. Ben hiç bir yerde audigy 2 zs bulamıyorum. Onun yerine heryerde Sound Blaster Audigy Value ses kartı var. Ne yapacagım bu durumda???
  • quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Arkadaslar yukarıdada ben bir soru sormustum ama cevap gelmedi. Ben hiç bir yerde audigy 2 zs bulamıyorum. Onun yerine heryerde Sound Blaster Audigy Value ses kartı var. Ne yapacagım bu durumda???

ikici el bölümünde konu açmanız konusunda bi cevap gelmiş aslında,bencede en mantıklısı o..
    teşekkürler...
  • Arkadaşlar mantıklı bi açıklaması vardır heralde bu sorunun*

O kadar kullanan var bi cevabını veren yok.İlginç...
  • Bugün alıyorum inşallah çok sabırsızım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalamalka*

Arkadaşlar mantıklı bi açıklaması vardır heralde bu sorunun*

O kadar kullanan var bi cevabını veren yok.İlginç...

arkadaşım ya ses kartı ayarlarında bir problem vardır inş odur olmadı bağlantılarını kontrol et umarım donanimsal bir hata değildir ben tek girişle stereo kullanıyorum matrixle heryerden geliyor sanırım girişlerinde bir yanlışlık var
  • Arkadaşım donanımsal bi sorun yok.Bende kendi videokliplerimde filmlerimde müziklerimde matrix siz 5 kanal ses elde ediyorum.Sorun sadece bu sitedeki videolarda ortaya çıkıyo.Donanımsal bi sorun olsa hiç gelmez zaten...

Bunu 540 ı olan akradaşlarda denerse anlıcaz zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalamalka*

Arkadaşım donanımsal bi sorun yok.Bende kendi videokliplerimde filmlerimde müziklerimde matrix siz 5 kanal ses elde ediyorum.Sorun sadece bu sitedeki videolarda ortaya çıkıyo.Donanımsal bi sorun olsa hiç gelmez zaten...

Bunu 540 ı olan akradaşlarda denerse anlıcaz zaten...

Daha önceki sayfalara bakın ben olayı anlattım.
  • @ kalamalka*

valla bende 5.1 ses kartı olmadığı için deneyemiyorum olan arkadaşlar yardımcı olur inşallah bende bu stereo haliyle geliyor matrix le o zaman tek olay ses kartı ayarlarınla alakalı senin bu konuyu bi araştır belki sorununa cvp bulursun
  • Creative t5400, microlab x4d, megaworks, z2300 ardındanda x540 aldım yanlız o övülen bas yoktu. ses kartı audigy 2zs olunca ondanda süphelenmiyosunuz doğal olarak. sasırdım çünki kardesimde x230 var ve manyaq bas var. Demekki dedim x540 ta fazla görünmesine rağmen (2w) aslında az yapmışlar. sonra kardeşimin x230 unu benim audigyde denedim. Bas çok sert ve az. Dolgun değildi. Bu bıkkınlık üzerine z5500 aldım daha 1 gün oldu ama bas güçlü tamam ama sert. x540'ı iş yerime götürdüm. 50 m2 bir oda ve x540 onboard kartta öyle bir bas veriyorki dedim eğer buyduysa benim z5500 ü almama gerek yokmus. Sonuç olarak audigy 2zs nin almadan önce üstatlardan sert bir bas çıkardığını okumustum ama bu kadar da iğrenc olamaz düsüncesindeydim.

Sorum şu bu kadar sert bas sadece bendemi var. diğer audigy kullananlar ne dicek merak ediyorum. Benim kart bozukmu acaba diye düşünmeye başladım. Tamam güçlü inletici bir bas alıyorusunuz ama dolgun değil. Yumşak değil. Uzun atımlı değil. Sesteki kalite kesinlikle farkediyor bundada bi sorun yok. Eğer audigy 2zs herkeste böyle ise x-fi nasıl acaba. Yada asus.

• Biraz toparlayarak cevap vermek gerekirse.
    X540 analog bir ses sistemidir.
    5.1 surround sesi tam olarak kullanabilmek için en az 5.1 destekli ses kartına ihtiyaç duyar.
    Tüm analog 5.1 desteği veren dvd player ile kullanılabilir.
    Ses kalitesi oldukça iyidir.
    Stereo ses çıkışı olan arladaşlarda bu cihazı kullanabilirler,bunun için ana çıkışı bağlamaları yeterlidir diğer 2 jack boşta olsa da olabilir.
    Matrix tuşu 5.1 surround yapmaz var olan stereo sesi 2 kanaldan 5 kanala taşımış olur.Çevresel ses aldığınız için de oldukça güzeldir aslında.
    Merkezin ses çıkışı uydulardan çok daha fazladır. Bunun bir iyi yönü vardır normalde merkez uzak durmanız gerekir uydulara daha yakın dururuz. salon oturma düzenine göre.
    Özellikle direkt televizyona bağlayan arkadaşlar genelde kulaklık ya da scart dönüştürücü ile bağlamaktadırlar. Arka uydulardan çok az ses alıyor olabilirsiniz bunun için kulaklık çoklayıcı ile diğer artan 2 jackı da kulaklık çıkışına takın.Ve unutmayın ki tv yayınlarının %90ı mono ses verir.Bu da arka uydulardan çok az ses gelmesine sebep olur. MTV yi açınız ve farkı görünüz:) Ya da genelde dizüstülerde 5.1 desteği olmadığı için kulaklığa bağlayan arkadaşlar arka uydulardaki sesin daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Bu kanalın / filmin / müziğin yayın özelliğine göre değişir.

Bu arada arkadaşın verdiği ses kartı 5.1 destekli denmiş 2.0 olan usb o bizi pek bağlamıyor. Ama çıkışları görmek lazım fiyat oldukça uygun diğer sitelerde de öyle. Denemediğim için bir şey söylemem yanlış olur.

• benim bi sorum var alet daha elime geçmedi ancak merak ediyorum
    elimde bir kulaklık var 5.1 destekli ve 3 tane kablosu var. ben X540'ı pc ye bağlayıp, X540'ın arkasına da kulaklığı bağlamak istiyorum bunun için kablolarım da var.

arka tarafta 3 kabloyuda bağlayabileceğim output yeri var mı?
  • bu x530 neden x540 dan daha pahalı?
  • beyler ben de x540 almayı düşünüyorum fakat ses kartı konusunda bilginize ihtiyacım var ses kartı olarak Creative X-FI Xtreme Audio mi almalıyım yoksa başka önerileriniz var mı fiyat aralığı 50-120 ytl arasında olsun şimdiden teşekkürler.
  • kalamalka* ses kartı alayımmı diye sormuş ona cevaben yazmıştım değilse video sesleriyle ilgili yorumda bulunmadım

quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

EnnX yukarıda soruya cevap vermisler demiissin ama ben bulamadım. Sadece 1 arkadasda aynı sorundan yakınıyodu
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

bu x530 neden x540 dan daha pahalı?

bi yanlışın olmasın,aralarında pek bi fark yok ama X540 daha pahalı...
  • Farklı firmalardan baktıysan olabilir. Aynı firmda x-540 ile ya aynı fiyat yada daha düşük fiyat. Nereden baktıgını soyleyebilir misin???
  • bu modeller duvara asılıyomu
  • Evet

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.