Merak etmeyin ben konunun farkındayım. Klavyeyede Türkçe karakter olmaması ile kullanma klavuzunda Türkçe olmaması aynı şey değil ama, klavyenin Türkiye versiyonunu üretmemeleri ile klavuzun Türkçe içeren versiyonunun olması aynı anlayıştan kaynaklanıyor. Ayrıca almazsınız olur biter ifadesi bu konu hakkında tartışmayı bitirmek için kullanılmış. Birisi Türkçe karakterler yok deyince bu konuyu tartışmaya gerek yok almazsınız olur biter şeklinde soylenmiş. Yani Türkçe karakter olmaması bir sorun değilmiş gibi ifade ediliyor ama bence büyük bir sorun.
peki soruyorum size acaba bu klavyenin diğer lisanslarda olan versiyonları üretilmiş mi. yani Türkçe hariç diğer her lisan için var mı bu ürün? YOK... bu ürün için yapılmış bir üretim ve pazarlama planı mevcut. Türkçe gibi de birkaç dil bu üretim planı içinde dahil değil. Türkçe karakter, ürünü alanlar kişi için sorun değildir ki ürünü alıyorlar. dediğim gibi sorunsa almazsınız olur biter. logitech yapışmıyor boğazınıza ürünü satmak için. hemen böylesine büyük bir firmayı karalamayın lütfen yok Türkiye ile ilgilenmiyorlar falan diye. yukarıdaki mesajımda da başıma gelen olayda anlattığım gibi, logitech müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor ama sadece bu ürün için belirli üretim ve satış pazarlamasındaki koydukları çizginin dışına çıkmıyorlar demek ki.
quote:
Orjinalden alıntı: Mene
tabii canım doğru logitech hiç ama hiç umursamıyor kullanıcıları değil mi o yüzden 30 iş günü geçmesine rağmen distribütör Penta logitech ürünümü tamir edip de yenisini getirtemezken logitech müşteri hizmetleri 1 hafta içerisinde ürünü bana bedelsiz bir şekilde yurtdışından kargoladı. tabii bu hiç önemsemediklerinin simgesi. bu forumda logitech'in bu tarz müşteri memnuniyeti hakkında bir sürü konu açıldı biraz inceleyiniz lütfen
Aynı şekilde logitechten hiç memnun kalmamış insanlar da var. Teknik servis ve müşteri hizmetleri şans işidir. Karşınıza adam gibi biri çıkarsa işinizi kısa sürede halledersiniz, karşınıza çıkan ne laftan ne işten anlayan biriyse haftalarca bazen aylarca uğraşabilrisiniz. Ayrıca double click sorunu başlayan ve garanti kapsamı için de olan her G7 mouse'ta yenisiyle değiştiriliyor ama logitech hala bu problemin donanımsal(kısacası ucuz ve kötü malzeme kullandığı için) olduğunu kabul etmiş değil. Ben müşteriler fazla öenmsenmiyor derken bu tür pazarlama politikalarından bahsetmiştim. Müthiş dizaynlı ama düşük malzeme kalitesine ve ufak tefek ama kullanıcıyı fitil eden sorunlara sahip üretim.
teknik servis logitech'in değil dikkatinizi çekerim. memnun kalmamış olan insanlar sebebi distribütörler ve bunların teknik servisleridir. MersaSistem, Penta ve Logosoft var benim bildiğim distribütörü, belki başka daha vardır da ben bilmiyorum. Neyse mesela Mersa'dan garantili cihazımı kendi yerlerine kadar bizzat götürdüm ve faturası olmasına rağmen garanti belgesi yanımda değil diye teknik servis bakmadı bile. şimdi bundan şikayetçiyim de suçlusu Logitech mi. tabii ki de hayır. Logitech'in müşteri hizmetlerini arayıp da memnun kalmayan görmedim ben. dediğim gibi. üründeki sorunu belirttim yalan söylemiş de olabilirdim fakat adam direkt kabul edip yenisini gönderelim dedi ve bahsettiğiniz G7 değildi bu ürün. Şu ana kadar 20den fazla Logitech markalı ürün kullandım ve hiçbiri de ucuz düşük kaliteli malzemeli değildi.
kardeş klavyen hayırlı olsun sende de çok para var demekki o kadar bir klavyeye para saydım helal olsun valla bu kriz döneminde öncelikle logitech müşteri memnuniyetini önemsiyor çünkü benim gamepad bzouldu ve kullanıcı hatası yüzünde yani kabloyu gamepad etrafına doladım diye bozuldu adamlar 0 yolladılar hem geçmişte intel basit bir müsterinin sorununa önem vermedikleri için milyonlarca dolar kaybetti o yüzden bütür büyük firmalar sizin sorunlarınıza her zaman önem verir
arkadaşlar ürün bimeks'te de satışa sunulmuş ve fiyatı gerçekten çok iyi piyasaya göre 318TL / 12taksitle satılmakta şu an. piyasaya göre uygun fiyata almak isteyenler için sıcak fırsat bence
Ya beyler burda bir ürünün tanıtımı söz konusu,bilgilendirme söz konusu arkadaş almış üşenmemiş çekmiş koymuş fotoları eyv beğenen beğenir beğenmeyende beğenmez fantezi ürünleridir bunlar..Beğenmeyen buna tr karakterli bile olsa para vermez..TR karakter olayıda senelerdir tartışılıyor gereksiz yere siz tartışınca adamlar size özel tr karakter klavyemi üretcek? Hayır. Ben g15 v2 kullanıcısıyım ve hiçte aramıyorum o olmayan tuşları boş yere polemiklere girmeyin isteyen alır keyfine göre kullanır beğenmeyende almaz 5-6 dolara quake klavye alır bukadar basit.Gayet hi-end bir aksesuar gayette hoş bence.
Vatanda daha cazip bir fiyattan satılıyor şuanda.
Türkçe karakter olmaması bence de büyük bir sorun, bu tip firmaları desteklemiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR
Vatanda daha cazip bir fiyattan satılıyor şuanda.
200TL' nin altına düşmedikçe cazipliği kalmıyor. Zor bir ihtimal ama fiyat indirimi olabilir eylülü görmek lazım.
Mene isimli arkadaş 400 tl civarında demişti. 330'a almış. Çoğu mağazada 350 tl civarında şuan. İçlerinde en uygun vatandaki fiyat. Caziplikten kastım buydu.
Yanında G5 v2 de verseler bu fiyata güzel olurdu.
gece yatarken al klavyeyi yanına LCD den film izle
o kadar para verilmez bence sadece klavyeye.
valla bende şu an G15 v2 var 122 Tl ye almıştım bu g19 denen mühimmat 150 tl civarına düşmedikden sonra almam ancak adamın parası var alıyor onada bir şey diyemeyiz güle güle kullanın.
ben G19 la G13 ü 2 sini de kullanıyorum. Çok iyi bir ikili oluşturuyorlar. Hem wow oynarken hem de çizim yaparken hızlı macrolar yapabiliorm çok rahat bir kullanımı var. Ondan önce g15 im vardı ama ışıklarının rengi sıkardı bunda değiştirebilmek çok rahat olmuş. usb 2.0 çıkışı sağlaması 2 tane çok güzel bir özellik. Laptopa bağlı olduğu için usb çıkışlarını kapatmış olmuyor. Bi tek garip gelen kısmı bana klavyeyi prize bağlamak :O onun dışında gayet güzel. ama fiyatı biraz can yaktı
quote:
Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR
Mene isimli arkadaş 400 tl civarında demişti. 330'a almış. Çoğu mağazada 350 tl civarında şuan. İçlerinde en uygun vatandaki fiyat. Caziplikten kastım buydu.
Yanında G5 v2 de verseler bu fiyata güzel olurdu.
400 TL çok aşırı yüksek. Ben 340 TL ye almıştım ama o bile yüksekti. Gittigidiyordan almıştım daha hiç bir yerde satışı yokken.
G15 170 TL civarı satılırken G19'a koydukları bu fahiş fiyat da neyin nesidir? Sanki devrim yaratacak özellikler koymuş gibi iki katı fazla fiyata satmalarına hiç anlam veremedim. Ben G15 V1 ve G9 ikilisini kullanmaya devam edeceğim...
Bence klavye mükemmel.Fiyatı ilk etapta 199 TL gibi gördüm iyiymiş dedim.Dolar olduğunu farkedincede biraz fazla geldi açıkçası
g15 v2 kullanıorm bozulsn yada ben bilerek bozim tereddütsüz alıcağım klavye g19... çıktığı haberini duyunca ve resimlerine bakınca resmen yerle bir olmuştum . logitech 1 numara ..
Tükçe klavyesi olmaması kötü olmuş, sorun olmaz diyerek ben de aynı şekilde aydınlatmalı ve İngilizce klavye setli Microsoft Reclusa almıştım, 1 seneyi geçmesine rağmen hala Türkçe karakterleri karıştırıyorum. Fiyatı da çok pahalı geldi bana, sırf LCD ekranı var diye bu kadar fiyat farkı olmamalıydı.
Bence güzel bir klavye.Görünümü sevenler için ideal.
konuyu hortlayım bari evet bugün sipariş verdim bakalım nasıl olacak