Şimdi Ara

Locke (2014) | Tom Hardy | IMDB 7.3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlangıç, Warrior ve Kara Şövalye Yükseliyor gibi filmler ile oyunculuk gücünü kanıtlayan Tom Hardy'nin yeni filmi izleyicilerini koltuklarına mıhlayacak.

Hummingbird filmi ile başarılı bir ilk uzun metraj film denemesi yapan senaryo yazarı Steven Knight'ın yeni filmi şimdiden merak konusu. Başrolünde son dönemin sevilen aktörlerinden Tom Hardy'nin bulunduğu Locke adlı film gerilim türünde ve zamana karşı korkunç bir yarışın detaylarını anlatıyor. Tek mekanda, bir otomobilde geçen filmin diğer oyuncuları arasında Ruth Wilson, Olivia Colman ve Andrew Scott bulunuyor.

İzleme şansı bulanlar tarafından yere göğe sığdırılamayan tansiyon seviyesi yüksek Locke aynı zamanda Tom Hardy'nin oyunculuk anlamında döktürdüğü bir yapımmış. Bir yapı şirketinde yönetici olan, iki çocuğu ve karısı ile oldukça mutlu bir hayat yaşayan Ivan Locke'un başından geçen 90 dakikalık bir heyecan fırtınasını anlatan filmde kahramanımız patronundan aldığı bir telefon ile zamana karşı yarışmaya başlar. Locke filmi 18 Nisan tarihinde ilk olarak İngiltere'de vizyona girecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 1 Ağustos 2014; 12:53:35 >

• Tom Hardy filmleri güzel olur.. kısmet olursa izleriz.
  • Sonunda ne zamandır konusunu arıyordum forumda,mükemmel ötesi şu adamın filmler.Takip.
  • takip
  • Tom Hardy'nin Locke Filminden Yeni Poster

Yılın merak uyandıran gerilim filmlerinden biri olan Locke'un yeni posteri yayınlandı!

Yılın merakla beklenen bağımsız gerilim filmlerinden biri olan Locke, uzun bir festival maratonunun ardından genel gösterimler kanalıyla izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor!

Bir yapı şirketinin yöneticisi olan Ivan Locke'un sıradan gibi görünen hayatının, patronunun telefon çağrılarıyla birlikte yavaş yavaş cehenneme dönmesini konu alan film, izleyiciye Locke'un bir felaketi engellemek için zamana karşı yarıştığı leziz bir gerilim deneyimi vadediyor!

Kirli Tatlı Şeyler (Dirty Pretty Things) ve Şark Vaatleri (Eastern Promises) gibi filmlerin senaryosuna imza atmış olan Steven Knight'ın bu ikinci uzun metrajlı filminin başrolünde, kendi jenerasyonunun en başarılı yıldızlarından biri olan Tom Hardy yer alıyor! Filmin ülkemizdeki gösterim tarihiyse henüz kesinleşmiş değil!

•  Locke (2014) | Tom Hardy | IMDB 7.3

Ülkemizde ilk kez Filmekimi kapsamında seyircilerin karşısına çıkan Locke’ın yeni bir klibi yayınlandı.

Eylül ayında yapılan Venedik Film Festivali’nin en parlak filmlerinden biri olarak gösterilen ve festivalin artistik direktörünün filmi ana yarışmaya almadığı için pişman olduğunu açıkladığını Locke’ın başrolünü Tom Hardy üstlenirken, kamera arkasında Steven Kinght’ı görüyoruz.

Filmde ele alınan hikayeye de değinelim: Kariyerinin en zorlu gününde, Ivan Locke’u beklenmedik biri telefonla arar. Konuşmadan sonra, Locke, direksiyonun başına geçer ve arabayı sürmeye başlar. Locke işini, ailesini ve kurulu düzenini kurtarmak için gece boyunca zamanla yarışmak zorunda kalacaktır.

Senaryo yazarı olarak ünlenen Steven Knight’ın yazıp yönettiği, tek bir mekânda, tek bir oyuncuyla çekilen ve sıra dışı bir gerilim olarak tanımlanan filmin ülkemizde gösterime girip girmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Kaynak: FilmLoverss

• Türkiye'de ki vizyon tarihi belli olsaydı iyiydi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ivan Locke'un Dünyasına Girmeye Hazır Mısınız?

Uluslararası sinema eleştirmenlerinden tam not alan ve övgüyle bahsedilen Locke, yönetmen Steven Knight'ın Hummingbird'den sonra ikinci filmi. Senarist olarak bir çok başarılı işe imza atan Knight ayrıca, senaryolarını yazdığı Kirli Tatlı Şeyler ve Şark Vaatleri ile iki kere Oscar ödülüne aday gösterildi. Locke filminin de senaryosunu kaleme alan Steven Knight, bir sene içerisinde projenin ortaya çıktığını söylüyor. Başrolünde, Köstebek ve Kara Şövalye Yükseliyor filmlerinde de yer alan son dönemin yükselen yıldızı Tom Hardy var. Filmin oyuncu kadrosunda Ruth Wilson, Andrew Scott ve Ben Daniels yer alıyor.

Filmin ortaya çıkış süreci ile ilgili konuşan yönetmen, “Tüm süreci en temel unsurlara, özüne indirgemek istedim. Hikayenin başında güzel bir işi, ailesi, karısı olan bir adam var. Yolculuğun sonuna gelinirken elinde hiçbir şey kalmaması durumuyla yüzleşecek duruma geliyor. “ diyor. Filmin neredeyse tamamı bir arabanın içinde geçiyor, diğer karakterleri ise telefon hattının diğer ucundaki sesini duyuyoruz. Yönetmen Ivan Locke karakteri için aklında sadece Tom Hardy'nin olduğunu ve “O karakterin ondan başka kimsenin canlandıracağını düşünmedim...” diyor. Senaryoyu okuyan Hardy'nin ilk tepkisi ise, “Oynayacağım ilk ‘dosdoğru’ rol olacak. Sıradan bir karakter.” şeklinde olmuş. Yönetmen filmle ilgili, “Sıradan bir trajediyi< ve sıradan bir insanın trajedisini, ulusal bir trajedi kadar ciddiymiş gibi ele almaya çalıştım.” dedi. Filmin çekim sürecinde oyunculara “Bu bir tiyatro oyunu. Dolayısıyla sahnedeymişsiniz gibi düşünün!” diyen yönetmen, “Tom’la kimse konuşmuyordu. Onu tamamen yalnız bırakıyorduk. Her an çekim yapan üç kamera vardı. Ve tekrar başlıyorduk. Her şeyi bir tur tamamladığımızda saat sabahın 4’ü oluyordu ve eğer herkes kendini iyi hissediyorsa tekrar yapıyorduk.” diye devam etti. 6 gece süren filmin çekimleri esnasında bazı bölümleri filmin başrol oyuncusu Tom gerçekten otomobili kullanırken ve gerçekten gelen aramaları yanıtlarken çekimi gerçekleşmiş. Knight konuyla ilgili, “Bu bölümlerde repliklerini okuma şansı yoktu çünkü kaza yapardı! Müthiş bir ezber performansı sergiledi. En iyi sahnelerden bazıları bu çekimlerden çıktı. Üstelik otomobilde üç kişi varken… Bu muazzam bir şey…” dedi. Sahnelerin hiç birinde doğaçlama olmadığını söyleyen yönetmen, filmin sonunda herkesin kendi kendine iyi ile kötü arasındaki ince çizgiyi hatırlatmayı istediğini söyledi.

Filmin başrol oyuncusu Tom Hardy, çekimler esnasında kendini bir tiyatro sahnesinde oynuyormuş gibi hissetmiş. Bu film benim için bir anlamda deneysel bir şeydi diyen aktör, replikler için hatırlatma kartları hazırladığını söyledi. Film ve senaryoyla ilgili konuşan Hardy, “Bir açıdan, silah zoruyla evlilik gibiydi! Steve’in bir senaryosu var, yarın bir film yapmamız gerekiyor. Hadi yapalım! Ve utangaç davranmamamız gerekiyordu.” diyen oyuncu, “24 saatte 90 sayfalık diyaloğu ezberlemek zorunda değildim. Bir keresinde Sheffield Crucible Tiyatrosu’nda 2 günde 50 sayfa diyalog ezberlemek zorunda kalmıştım. Korkutucuydu, korkutucuydu! Ve sıradaki repliğimin ne olduğunu hatırlamak için insanlara bakmak… Hiç bana göre değil.” dedi. Son olarak oyunculukla ilgili kahramanlarını sayan Hardy'nin, Gary Oldman, Sean Penn ve Robert De Nirohayranı olduğunu öğrendik.

Locke, 13 Haziran'da sinemalarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 27 Mayıs 2014; 19:01:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: denn1s33

Türkiye'de ki vizyon tarihi belli olsaydı iyiydi.

13 Haziranda vizyona giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 27 Mayıs 2014; 19:04:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

quote:

Türkiye'de ki vizyon tarihi belli olsaydı iyiydi.

13 Haziranda vizyona giriyor.

Çok iyi,haber verdiğin için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 27 Mayıs 2014; 20:24:31 >
  • Tek mekan filmleri zordur. Araçda çekilmiş de olsa inşallah izlettiriyordur kendisini...
  • Filme giden varsa yorumlarınızı bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleThings -- 13 Haziran 2014; 18:06:59 >
  • Tom hardy deki oyunculuk çok iyi duyguyu çok iyi yansıtıyor seyirciye ayrıca adam über karizma kara şövalye yükseliyordaki BANE Karakteri nasıl oynamışsa tam hakkını vermişti adamdaki sırt ve vucut yapısı ender sabırsızlıkla bekliyoruz filmi
  • Tek mekan filmleri ne kadar kaliteli olursa olsun sevemiyorum ben.
  • Tek mekan filmlerini severim. Tom Hardy'de var iyiymiş.
  • Film internete düşmüş. meraklılarına duyurulur.
  • Teşekkürler haber için bakıyorum.
  • quote:

Teşekkürler haber için bakıyorum.

lakin altyazı henüz çıkmadı
  • 2 gün içinde çıkar altyazı,kapalı alan filmleri fena olmuyor Tom Hardy de iyi bir oyuncu izlememek için sebep yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

quote:

Teşekkürler haber için bakıyorum.

lakin altyazı henüz çıkmadı

Aynen,uzun süredir beklediğim filmdi altyazı arayışına koyuldum hevesle ama yokmuş
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.