Şimdi Ara

LNB çoklayıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uydu çanak vb fazla anladıgım konular degil o yüzden çatıda bir tane çanak anten var bir tanede girişi var salona yeni tv aldım eski tv mide arka odaya kaldıracam tek çanak oldugu için tek anten girşi var onuda yeni tv me taktım çanaktan gelen yani öbür tv me aynı antenden yayın saglayabilirmiyim bir iki kişiye sordum lnb çoklayıcıyla olur dediler ama siz daha iyi bilirsiniz bi detaylı anlatırsanız lnb coklayıcı alacam veya ne gerekirse

• quote:

Orijinalden alıntı: turgutyetis

Arkadaşlar uydu çanak vb fazla anladıgım konular degil o yüzden çatıda bir tane çanak anten var bir tanede girişi var salona yeni tv aldım eski tv mide arka odaya kaldıracam tek çanak oldugu için tek anten girşi var onuda yeni tv me taktım çanaktan gelen yani öbür tv me aynı antenden yayın saglayabilirmiyim bir iki kişiye sordum lnb çoklayıcıyla olur dediler ama siz daha iyi bilirsiniz bi detaylı anlatırsanız lnb coklayıcı alacam veya ne gerekirse

LNB çoklayıcı diye bir şeyi ilk defa duyuyorum.

Çanaktaki mevcut LNB'niz tek çıkışlı LNB'dir.

Çift çıkışlı LNB alırsanız, eski tv'nize de ilave kablo çekerek uydu yayınını izleyebilirsiniz.

Yalnız her tv için bir adet uydu cihazı gereklidir.

• Sanırım birde unicable lnb var 140-150 tl civarı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.hepsidijital.com/HUMAX-ONE-CABLE-LNB-0-2-db-HD_214566.html#0
    alet bu... nasıl kullanılırı anlamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

http://www.hepsidijital.com/HUMAX-ONE-CABLE-LNB-0-2-db-HD_214566.html#0

Bu LNB Unicable LNB'dir.

Bu LNB'yi satın aldığınızda, kullandığınız uydu cihazının anten seçeneklerinde, LNB seçimini unicable olarak seçmelisiniz. Tabi uydu cihazınız Unicable LNB'yi destekliyor ise !?

Ayrıca link'teki Unicable LNB, çift çıkışlı tipte olanıdır. Çift çıkışlı

Unicable LNB'nin kullanım sahası ;

Komşunuzla aynı anteni ortak kullanmak içindir.

Unicable LNB'nin diğer LNB'ye göre en büyük avantajı ; antenden tek kablo indirip, bu kablo ile 4 adede kadar uydu cihazı çalıştırılabilir.

Unicable LNB'nin diğer LNB'lere göre dezavantajı ise; Maksimum 300 - 350 adet kanal izlenilebilir. (Tek uydu yada tüm uydular için)

• hepinize çok çok tesekkürler arkadaşlar anladım saolun yardımcı oldugunuz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Bu LNB Unicable LNB'dir.

Bu LNB'yi satın aldığınızda, kullandığınız uydu cihazının anten seçeneklerinde, LNB seçimini unicable olarak seçmelisiniz. Tabi uydu cihazınız Unicable LNB'yi destekliyor ise !?

Unicable LNB'nin diğer LNB'ye göre en büyük avantajı ; antenden tek kablo indirip, bu kablo ile 4 adede kadar uydu cihazı çalıştırılabilir.

Unicable LNB'nin diğer LNB'lere göre dezavantajı ise; Maksimum 300 - 350 adet kanal izlenilebilir. (Tek uydu yada tüm uydular için)

ozaman ben düz lnb alacagım demi 2 girişli kablo çekerim ben zaten son kattayız sorun olmaz kablodan dolayı bu lnb 2 girişli yeterli olacaktır bana 20 30 tl civarından başlıyor o tür 30 tl ye felan alsam görüntü kalitesini felan etkilermi hepsiburadada vardı full hd çift giriş lnb felan diye görüntüyü etkilemesse bana yeterli olur 20 30 tl lik ler çünkü öbür tv yi kullanmıyorum ha bos durmasın diye led tv mi etkileyen birşey olmassa direk alacam ama görüntü kalitesini felan düşürür derseniz daha pahalı bir alet al derseniz 50 tl den fazla vermem kullanmıyorum çünkü :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mdu üniversal lnb
    8 yıl önce açıldı
    spdif kablo
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bu LNB Unicable LNB'dir.

http://www.hepsiburada.com/liste/hiremco-3d-full-hd-dort-cikisli-universal-lnb/productDetails.aspx?productId=evhiremdortlu&categoryId=157193&navq=categoryid%3d157193%26fh_view_size%3d20%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3devhiremdortlu%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201_155056%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201_155056_157193%257d%26fh_refview%3dlister

işimi görecegini düşünüyorum sizce nasıl bir alet

• TÜRKSAT için daha uygun fiyatlı bir LNB yeterli gelir. 10 - 15 TL lik bir LNB alınız.

Diğer sorduğunuz hususların yayın ile ilgisi yoktur.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    tmm saol ürünün yorumunda adam normal kanalımı da hd yaptı felan birseyler yazmısda görüntüyü etkilermi diye ondan sordum :)
  • quote:

tmm saol ürünün yorumunda adam normal kanalımı da hd yaptı felan birseyler yazmısda görüntüyü etkilermi diye ondan sordum :)

Etkilemez. Sorunuzu iyi anladım.

Eğer bahsetmeye değer bir ayrıntı olsaydı, değinirdim.

Saygılar, sevgiler.
  • quote:

quote:

Etkilemez. Sorunuzu iyi anladım.

Eğer bahsetmeye değer bir ayrıntı olsaydı, değinirdim.

Saygılar, sevgiler.

çok saol kardeşim yardımcı oldugun için
  • Hocam iletileriniz aciklayci fakat benim de bi sorum olucak aynisina benzer; ben lnb den salona kablo cektim zamaninda simdi ise dublekse de tv aldim fakat daireden cekemiyorum malum kanal isi uzun ve asagidaki ile bagimsiz izleyebilirmiyim bilmiyorum, catidan cksm hangisi kimin bilmiyorum bayram haftasi diger daire sakinlerinin tv keyflerini kacirmak istemiyorum eger yardimci olabilireseniz sizce bu durumda nasil bi islem yapmalayim?? Tskler ...

• quote:

Orijinalden alıntı: degirmenci90

Hocam iletileriniz aciklayci fakat benim de bi sorum olucak aynisina benzer; ben lnb den salona kablo cektim zamaninda simdi ise dublekse de tv aldim fakat daireden cekemiyorum malum kanal isi uzun ve asagidaki ile bagimsiz izleyebilirmiyim bilmiyorum, catidan cksm hangisi kimin bilmiyorum bayram haftasi diger daire sakinlerinin tv keyflerini kacirmak istemiyorum eger yardimci olabilireseniz sizce bu durumda nasil bi islem yapmalayim?? Tskler ...

Uydu sisteminde; hem bağımsız izlemek için, hemde uydu sisteminin işleyiş mantığı gereği, her bir uydu alıcısı için, ayrı bir hat çekilmek zorundadır.

Çatıdaki multisviç santral ise, santralda muhtemelen boş çıkış yoktur. İsterseniz önce nasıl bir sistemden yayın alıyorsunuz? Onu iyice tespit edin, ona göre yardımcı olmaya çalışayım.

Merkezi sistem ise, çatı arasında duran multısviç santralda boş çıkış olup, olmadığını önce tespit edin. Bu tespitleri yaparken de, santralın giriş çıkış sayılarını da not alıp, bildiriniz.

Varsa ekonomik bir çözümü, ona göre yardımcı olmaya çalışayım.

• Merkezi sistem degil her dairenin kendine ait canagi ve lnb si var.eski tip anten modeli yani:) maliyeti ne kadar kisarsak o kadar iyi , (ben canakdan kablo cektim ewin salonunda anten kablosu dahilinde izliyorum ama cati katina kanallardan kablo cekip eziyet cekmek istemiyorum) ve mantik derecesi nedir bilmiyorum ama canak ucundaki lnb den cikan kablo yu ikili porta cevirme imkaniz varmidir?

• quote:

Merkezi sistem degil her dairenin kendine ait canagi ve lnb si var.eski tip anten modeli yani:) maliyeti ne kadar kisarsak o kadar iyi , (ben canakdan kablo cektim ewin salonunda anten kablosu dahilinde izliyorum ama cati katina kanallardan kablo cekip eziyet cekmek istemiyorum) ve mantik derecesi nedir bilmiyorum ama canak ucundaki lnb den cikan kablo yu ikili porta cevirme imkaniz varmidir?

LNB 'nin çoklanamayacağı bu başlıkta işlenmişti !

Çanaktaki LNB'ye iki yada daha çok çıkışlı olanından takıp, izlemek istediğiniz odaya kabloyu çekmelisiniz.

Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi, uydu üzerinden izlemeler bu şekilde yapılmak zorundadır.
  • Hocam nacizane resimlerle olayı daha belirginleştirmwk istedım. Catıdan ewe kablo sistemi epeyli zor olur alternatif çözüm varmıdır ve ıkınci kablo sistemı dublekse gıdecek bundan bagımsız bı sekılde??
     LNB çoklayıcı LNB çoklayıcı

• 1.resımdekı şnb yı cift li yaparsak ikinci kabloyla bagımsız bi sekılde ıstedgm sonucu alabilirim mi?

• quote:

Hocam nacizane resimlerle olayı daha belirginleştirmwk istedım. Catıdan ewe kablo sistemi epeyli zor olur alternatif çözüm varmıdır ve ıkınci kablo sistemı dublekse gıdecek bundan bagımsız bı sekılde??
     LNB çoklayıcı LNB çoklayıcı

İlla ki, tek kablo kullanmak istiyorum diyorsanız;

Twin LNB kullanılmak şartıyla ve tek kablo çekilerek birinden bağımsız iki receiver çalıştırılabilir.

Almanlar yapmış. Cihazın link'i ;http://www.ariasat.de/index.php?cl=details&anid=28144fd4089ac7db0.24613709&lang=1
     LNB çoklayıcı

Ama fiyatı tuzlu.

Tek kablo üzerinden birbirinden bağımsız çalışacak şekilde iki uydu cihazı çalıştırmak isteyenler için, ikinci kablo çekme imkanı olmayanlar için, yine de böyle bir seçenek mevcuttur.

Ama bu fiyatlara bu çözüm kullanılmaz dersek, doğru bir yaklaşım sergilemiş oluruz.

Saygılar, sevgiler.

• Birde unicable tipte LNB kullanılarak, tek kablo üzerinden 4 adet uydu cihazı kullanılabilir. Tabi uydu cihazları da unicable LNB'yi tanımalıdır.

Unicable sistemde, maksimum kanal sayısı 300 civarında kalır.

Bu iki çözüm şekli, pek kullanılan çözüm türü değildir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.