Şimdi Ara

LNB Çoklayıcı - Multifeed Ayarlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çatıda 60'lık Astra 19.2'ye bakan ve %75 sinyal kalitesine sahip bir uydum var. Başlıkta belirttiğim üzere multifeed kullanarak diğer uydulardan da faydalanmak istiyorum. İstediğim uydular İngiliz kanallarının bulunduğu Astra 28.E ve Discovery kanallarının bulunduğu Astra 4A uyduları. Multifeed ile bu iki uydu yayınını almam mümkün mü? Bu iş için N11'den aldığım aşağıdaki şeyler yeterli mi?

2 adet LNB:
    urun.n11.com
    Lnb Tekli Gold Technomax Tm-4011g - n11.com
    https://urun.n11.com/lnb-ve-canak/lnb-tekli-gold-technomax-tm-4011g-P265168778

LNB çoklayıcı:
    urun.n11.com
    Lnb Çoklayıcı (3'lü Fiton) - n11.com
    https://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/lnb-coklayici-3lu-fiton-P74390641

Next 1x4 DiseqC Switch:
    urun.n11.com
    Next 1x4 Diseqc Switch - Kargo Ücretsiz - n11.com
    https://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/next-1x4-diseqc-switch-kargo-ucretsiz-P84443372

Bir de hangi uyducuya gitsem mümkün olmadığını söyleyip duruyor. Açıkçası bir anten ya da uydu alıcı satamayacaklarını bildiklerinden bu işle uğraşmak da istemediklerinden hiç oralı olmadılar. Bunu kendim yapmak istesem kolay bir iş mi, nasıl yaparım? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Uydular arasında açı farkı çok fazla... üç uyduyu tek çanakta almak için vawefrontier tarzı özel bir çanak kullanmak lazım gelir.

19.2E ye kurulu çanağa bir aparat bağlanarak, 28E deki uydudan sinyal alınabilir. ama sinyal performansı biraz düşer.

Mevcut çanağa birde 4.9E uydusunu bağlayayım diyorsan, açı farkı nedeniyle mümkün değil yani...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Uydular arasında açı farkı çok fazla... üç uyduyu tek çanakta almak için vawefrontier tarzı özel bir çanak kullanmak lazım gelir.

19.2E ye kurulu çanağa bir aparat bağlanarak, 28E deki uydudan sinyal alınabilir. ama sinyal performansı biraz düşer.

Mevcut çanağa birde 4.9E uydusunu bağlayayım diyorsan, açı farkı nedeniyle mümkün değil yani...
    öncelikle cevap için teşekkürler. Anladığım 28E sinyal kaybı yaşasa da olur fakat 4.9E zor görünüyor. (Bu arada İstanbul, Anadolu yakasındayım) Peki, linklerini attığım şeyler yeterli mi bu iş için ve nasıl yapılır? Çünkü uyducular yardımcı olmak istemiyorlar. Son olarak bu belirttiğim uydu dışında multfieed ile kolaylıkla sinyal alabileceğim uydular neler?

• Bulunduğunuz konum iyi olacak, en az 120 lik çanak olacak, işini bilen biri ayar yapacak belki olur ve izlemek istediğiniz kanallar büyük ihtimal şifrelidir, buna uygun elinizde uydu cihazı olacak.

Hepsi bir araya gelince bu kadar masraf, uğraş ve riske girmeye gerek yok.

Yurtdışı iptv seçeneklerine bakın derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ulusalonur

Bulunduğunuz konum iyi olacak, en az 120 lik çanak olacak, işini bilen biri ayar yapacak belki olur ve izlemek istediğiniz kanallar büyük ihtimal şifrelidir, buna uygun elinizde uydu cihazı olacak.

Hepsi bir araya gelince bu kadar masraf, uğraş ve riske girmeye gerek yok.

Yurtdışı iptv seçeneklerine bakın derim...
    Uydu alıcım Next ve server ile 19.2'deki şifreli kanalları izleyebiliyorum. Zaten 19.2den biraz sıkıldığım için başka uyduları izlemek istiyorum.
  • selfmachine kullanıcısına yanıt
    Serverin o kanalları açtığından eminmisiniz?

Bende de server var, Astra ve Hotbird i izliyorum ve gün geçtikçe seyrettiğim kanal sayısı azalıyor eskisi gibi değil.
    İptv den önce uğraşmaya belki değerdi ama bence artık değmez...

• 1.5 m hareketli çanakla Ankaradan 28.2 deki kanallardan sadece avrupa beam alınıyor ancak ingiliz kanallarının çogu nordic beam de ve malesef tr den alınmıyor benim tavsiyem 23.5 astra uydusunda hollanda digital paketinin kanalları server ile açılabiliyor ve kanallar çok güzek .Ortada 19.2 astra olursa ikinci uydu olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Astra 19.2 deki hem ispanyol digital hemde alman sky açık serverda selamlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mdu üniversal lnb
    8 yıl önce açıldı
    Türksat çanak anten ebatları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhun34

1.5 m hareketli çanakla Ankaradan 28.2 deki kanallardan sadece avrupa beam alınıyor ancak ingiliz kanallarının çogu nordic beam de ve malesef tr den alınmıyor benim tavsiyem 23.5 astra uydusunda hollanda digital paketinin kanalları server ile açılabiliyor ve kanallar çok güzek .Ortada 19.2 astra olursa ikinci uydu olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Astra 19.2 deki hem ispanyol digital hemde alman sky açık serverda selamlar.
    dediğin uyduyu dikkate alacağım, öneri için teşekkürler. onun dışında hotbird'ü de alabilir miyim?

bir de bunu kendim yukarıda linklerini verdiğim şeylerle yapabilmem mümkün mü? hiçbir uyducu kazanç getirmeyeceği için bununla uğraşmak istemiyor
  • Daha önce tek başınıza çanak anten kurmadıysanız yapmanız mümkün değil, zaten kendine uyducuyum diyen çoğu kişide multifeed i ya yapmasını bilmez yada işine gelmez. Türksat ve Hotbird kurup kaçar...

• Ben Multi kullanıyorum 120 cm çanakta ortada hotbird 13 solda astra 19.2 ve sagda 9 Astra uyduları var daha önce 9 astra yerine 7 Digitürk vardı ama 9 astraya çevirtim , bence astra 19.2 ortaya alırsanız hotbird ve 23.5 astrayla 3 lü kurabilirsiniz diye düşünüyorum ancak bu işi hassas bir şekilde yapmak ve uydu bulucu ile hassas ayar gerektirmesi açısından bu işi gerçekten iş bilen bir uyducuya yaptırmanızı tavsiye ederim .bilhassa feedleri bulacak hassas cihazı olan biri ile yaptırın selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhun34

Ben Multi kullanıyorum 120 cm çanakta ortada hotbird 13 solda astra 19.2 ve sagda 9 Astra uyduları var daha önce 9 astra yerine 7 Digitürk vardı ama 9 astraya çevirtim , bence astra 19.2 ortaya alırsanız hotbird ve 23.5 astrayla 3 lü kurabilirsiniz diye düşünüyorum ancak bu işi hassas bir şekilde yapmak ve uydu bulucu ile hassas ayar gerektirmesi açısından bu işi gerçekten iş bilen bir uyducuya yaptırmanızı tavsiye ederim .bilhassa feedleri bulacak hassas cihazı olan biri ile yaptırın selamlar
    tavsiye için teşekkürler. dikkate alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.