Şimdi Ara

LNB çoklayıcı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: degirmenci90

1-) canak ucundaki lnb yi cifti yapsam yani kablo ceksem degisim sirasinda sinyal kaybi yasarmiyim?

2-) cifti lnb ler arasinda fark var mi ( varsa eger onereceginiz urun varmidir? )

1. Çanağa çift'li ( Twin ) LNB takarsanız, iki uydu alıcısı da bir birinden bağımsız çalışır. Twin LNB'lerin yaşatacağı sinyal kaybı önemsizdir. RG 6/u6 serisi TSEK kalite belgeli kablo alırsanız, sinyal kaybı yaşamazsınız.

2. LNB'lerde kalite farkı olur haliyle... MTI Twin yada Inverto twin kaliteli markalardır. Orta kalite twin LNB'leri de alabilirsiniz.
  • Sinyal kaybi sorunu soyle anlatim anlasilan anlatamadim, var olani cikardigimda yerine ikili lnb taktigimda mevcut sinyal gucunu yakalayamazsam usta cagirmam gerekecek ki bu da wxtra maliyet yani bu durumda parcayi alip ustayi mi cagirmaliyim yoksa bu islerden anlamayan biride yapabilirmi ornek ben ::)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: degirmenci90

Sinyal kaybi sorunu soyle anlatim anlasilan anlatamadim, var olani cikardigimda yerine ikili lnb taktigimda mevcut sinyal gucunu yakalayamazsam usta cagirmam gerekecek ki bu da wxtra maliyet yani bu durumda parcayi alip ustayi mi cagirmaliyim yoksa bu islerden anlamayan biride yapabilirmi ornek ben ::)

Çanağın uyduya olan odak (yönü) ayarı ile oynamazsanız, sinyal kaybı yaşamazsınız. Tornavida, pense gibi aletlerle, çanaktaki LNB'yi değiştireceksiniz sadece... Bu işlemi, çanağın bağlandığı boru gövdesine güç getirmeyecek şekilde yapmalısınız.

TÜRKSAT anteni için ve yön olarak çanağın arkasında dururken; LNB 30 derecelik açı ile sağa dönük olarak monte edilmelidir. Yani TÜRKSAT uydusunu Türkiye üzerinden alırken, LNB'nin çanakta dönüklüğü kabaca 30 derece civarındadır. Önceki LNB'nin dönüklüğünü de dikkate alıp, twin LNB'yi kabaca sağa doğru bir miktar dönüklük vermelisiniz.

Kolay gelsin.

• Hocam bilgine saglik tsk ederim :) hayirli bayrsmlar simdiden:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.