Şimdi Ara

Lisede kafa dengi bulamamak (CİDDİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
5
Favori
9.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her dönemin ilki sıkıcıdır eğer arkadaşlar değişiyorsa ama uzun süre kaldıktan sonra bir bakmışsın eski arkadaşlıklarına taş çıkartır hale gelmiş yenileri.Bu durum böyle de olmayabilir ama birbirine alışma hemen olan bir şey değil 3. senede başlıyor bir takım şeyler bence.
  • Benimde durumum seninki gibi. Benimde bir kafa dengim yok, 4 sene boyunca yalnızlık çektim sınıfımda. Büyüdüğümde geçmişime bakınca hatırlayacağım bir lise hayatım olmayacak .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 19 yıldır bulamadım ya,boşveer.

• vejeteryanzombi kullanıcısına yanıt
    Aga bende öyleyim ama yani sınıftaki diğer kişilerin hepsi birbiriyle kafa dengimi anlamadım bence bizim seçici bi kişiliğimiz var herkesle samimiyet kuramıyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu pek okumadim da klasik olgun oldugunu arkadaslarindan daha ustun oldugunu dusunen ergen vakasi tespiti koydum basliktan. Daha 9. Sinifsin gir yasinin gereklerini yap mal gibi gidip kulakligi takip muzik dinleme tenefuslerde her ortama girmeye calis git kari kiz muhabbeti yap sporla ugrasiyosan okul takimina gir anormal olan sensin onlar yasini yasiyor

• 2 BİN
    İKİ 1000

• lise de kolay arkadaş olunur bea :D sen bir de üni yi gör :D
  • Birlikte takılacak birini bul yoksa çok zorlanirsin.Kafa dengin olmasada iyi birini bul mutlaka.Kendini yalnızlaştırma.

• Liseye yeni başlamışsın. Mezun olana kadar emin ol çok sıkı dostluklar kuracaksın. Ben liseden mezun olalı 10 yıl oldu. Arkadaşlarımla hâlâ görüşüyorum.

• Okul daha yeni açıldı kardeşim, birbirinizi tanımanız daha 1-2 ay sürer. Kafana takma.
  • Lisede çok gruplaşma olur, ergenliğin getirdiği güç hissiyle herkes birbirine karşı koyup kendini güçlü gösterme derdinde olur genelde. Ortam yapmak için insanlığından ferakat eder çoğu kişi, dikkat et ve doğru grubunu seç, çünkü kişiliğin lisedeki arkadaşlarına göre şekilleniyor

• Fen lisesi 11. sınıfım hani üniversite de herkesle dost görünürsun ama dostun yoktur falan derler ya ben onu lise başından beri yaşıyorum. Çok sıkkınım dostlar (!)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vejeteryanzombi

Merhaba arkadaşlar abiler ve ablalar.Bu sene 9. sınıfa başladım.Biraz çömlüm psikolojisi.Pek kafa dengi insan yok.Herkes bencil ve çıkarları için savaşıyor.En iyi arkadaşlarımın ilk okulda kaldığını düşünüyorum.İlla onlarla anlaşabilmek için benim de çocuksu davranmam mı gerekiyor.Psikolojik olarak yalnızlıktan çöktüm okula gittiğim her gün işkence gibi geliyor.İlk zamanlar herkese sevecen yaklaşıyordum.Baktım ki kimse tatlı dilden anlamıyor.Ben de artık herkesi terslemeye başladım.Doğru mudur bu yaptığım? Hayat tecrübesi yüksek olanlardan moral ve destek bekliyorum.Teşekkür ederim.

Bakın hocam ilk yıl gerçek dostunu bulmak için şanslı olman gerek.Benim ilk yıl dostum dediğim insanlarla 3.yil selamlasmaz olduk.3.yil gerçek dostlarimi buldum artik okul eğlenceli olmaya başladı.Su an mezunum arada keşke okul olsa derim hep çok özledim arkadaşlarımı ortamı..

• Ben bir tane bulmuştum. Babasını zoruyla nakilini başka bir okula aldırdı. Çocuk her zaman benim yanımdaydı lanhiç unutmayacağım. En iyi arkadaşımdı

• Ilk başta arkadaş edinmeye çalışma zaten. Hızlı davrananlar sonradan yalnız kalır genelde.kafa dengin gelir seni bulur merak etme sen sen ol. Lise arkadaşlıkları efsanedir sen eğer böyle diyorsan üniversiteye hiç başlama

• ilk 2 ay çevredeki herkese bunların hepsi mal diyecen ama sonra hepsinin yeri bi ayrı olacak.

++Okulda insanların ne konuşmasını bekliyorsunuz ki dünya gündemi türkiye sorunları tabi karı kızdan bahsedecek adamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsmail A.

Yazını okumadım ama Lisede kafa dengi birilerini bulamazsan eğer zamanla digerleri gibi olursun bunu değiştiremezsin

Ortaokulda da durum böyle. Şu an alt-orta seviye bir Anadolu lisesinde ilk senemdeyim, yıllardır okulda kendime tamamen yabancı olan 2.kişiliğimi kullanıyorum. Bu 2.kişiliğim abaza, ergen, tembel; ama aynı zamanda eğenceli, komik, neşeli.

Ergenlik zor iş gerçekten. Kişiliğini bölme. Kendin ol ama sevdiğin, kendi olduğunu düşündüğün kişiliğin asosyal, karamsar ise biraz değişiklik yapmanın zamanı gelmiş. Spora başla, neşeli şarkılar -bu ara sıra hüzünlü şarkılar dinleyemeyeceğin anlamına gelmez- dinle, kitap oku, ders çalış, cesur ol, atılgan ol, rahat ol vb...

Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C Sandoz -- 19 Ekim 2014; 12:02:16 >

• Suan tum arkadaslarindan nefret ediyor olacaksin seneye hepsiyle 'dogru arkadasliklar' kurdugunu dusuneceksin. Mezun olunca kimin ne halt oldugunu anlayacaksin. Isin ozu psikolojini gereksiz insanlar icin yipratmana gerek yok.

• 10.sinifi bekle 9 gelip geçicidir

• 2 sene oldu mezun olalı 1-2 arkadaşım dışında kimseyle konuşmazdım kafa dengim değil diye şimdi o nefret ettiğim arkadaşlarımı bile özledim, keşke 1 gün sadece 1 gün o ortamı yakalayabilsem...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.