Şimdi Ara

Lise 1'e Başlayacak Olanlar, Gelin Bakayım: (ciddi konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda lisede ilk gün ne yapayım gibi konular görmekteyim.Bazıları "moonwalk" destanını kullanmaya bıkamış,bazıları roman yazmış.Size ne yapacağınızı kısa kısa anlatacağım.ve anlattıklarım sadece ilk gün değil,yıl sonuna kadar geçerli olacak:

- İlk gün kimse seni tanımayacağı için herkes soğuk davranacaktır.noramldir.eğer ilkokuldan arkadaşların varsa,onlarla takılabilirsin.

- İlk kapacağın yer mutlaka ön ve orta taraflar olsun.Zaten arka sırada olan kişiler bellidir.muhattap olma.

- İlk gün de olsa,son gün de olsa herzaman kendin ol.Sonra sana karaktersiz,tipsiz demesinler.

- İlk gün yanında küçük bir not defteri,kalemin ve silgin olsun.hocaların not aldırabilir.sakın sorumsuzluk yapma.

- Defterni spiralli alma.Hocalar spiralli defterleri pek sevmezler.Ve size defterlerinizi kaplatmak istediklerinde,öyle put gibi kalırsınız.

- Eğer lisenizde okul kursları varsa muhakkak katılın.Ortak sınavlar olduğu zaman göreceksin,nasıl da o kurslar kalabalıklaşacak.ama onlara çok geç olacak.

- Eğer sağlam arkadaşlıklar kurmak istiyorsanız,insanları 1 ay gibi tanıyın.Doğru insanı bulmak için aklınızı kullanın ve sakın apaçilerle,serserilerle arkadaş olmayın.

- Lise 2 ve 3 lerle aranızı iyi tutun.Eğer akrabanız varsa tavsiye isteyin.

- Ve şu DH'nin önemli olan Kız Konuları'na gelirsek: Sakın ama sakın aşık olmayın.Ciddiyim...Çıkma teklifi etmeyin.Çocukça gelir onlara.Zaten 1-2 hafta çıkarsınız ve o sizi 1 lafıyla terk eder ben söyliyim.Kızlarla aranızı en fazla Arkadaş olarak görün.Daha fazlasını yaparsanız,avucunuzu yalarsınız...

- Velev ki bir kıza platoniksiniz ve onun erkek arkadaşı apaçinin önde gideni.Sana gelip,"şşt para vermezsen,xxxxx'e/i sevdiğini söylerim." diyebilir.O insanları kçınıza hiç takmayın yoksa cebinizde hiç para kalmayabilir benden söylemesi...

- Hocalarının tavsiyelerini dine,sorunun olduğunda yardım iste.onlar seve seve yardım ederler.ama fazla sıkma.onlar da insan.

- Hocalarınla aranı iyi tut.ama bazı hocalarınız piskopat,deli olabilir.Olsun.Onların gözüne girmek için,sorumlu öğrenci gibi davranın.Hem iyi davranırlar,hemde karnende iyi bir puan almanı sağlarlar.

- Her gün en az 30 dk,en fazla 1 saat bugün gördüğün derslere tekrar gözen geçir.Sınava yaklaştığın zaman çok faydası olacak ve geceleri sabahlayamadan çalışabileceksin...

- Giyimin,kuaşamın,saçın ve sakalın doğru dürüst olsun.Aradabir müdür yardımcısı kontrol yapabiliyor ve sen saçını sakalını kesmediysen,yanlış kıyafet giydiysen seni içeri almazlar söyliyim...

özet:okuyun lan işte.sizin iyiliğinizi düşünüyoruz...

• ''1995 yılında doğmuş,doğma büyüme ankaralı,gönlü avrupalı ama kütüğü konyalı olan çocuktur kendisi...''
    hayat tecrüben büyükmüş
  • Sağol hocam valla çok iyi oldu :D
  • Sanki herkes düz liseye gidiyor adam gibi anadolu lisesine gidenler serseriye çok rastlamaz
  • bazı şeyleri abartmışsın bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

Sanki herkes düz liseye gidiyor adam gibi anadolu lisesine gidenler serseriye çok rastlamaz

öğretmen lisesine gidenler
  • Lan sakın bu herifi dinlemeyin valla saçma sapan bir lise çocuğu olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

''1995 yılında doğmuş,doğma büyüme ankaralı,gönlü avrupalı ama kütüğü konyalı olan çocuktur kendisi...''
    hayat tecrüben büyükmüş

Tamam.

quote:

Orijinalden alıntı: b437

Lan sakın bu herifi dinlemeyin valla saçma sapan bir lise çocuğu olursunuz.

sana göre öyle...bu arada tavsiye veriyorum.illa hepsini uygulamak zorunda değilsiniz...

quote:

Sanki herkes düz liseye gidiyor adam gibi anadolu lisesine gidenler serseriye çok rastlamaz

Serseri gelince akla direk düz lise gelmesin yahu.Tamam serseri var ama diğer liselerde serseri yok değil.
    Bu arada bazı anadolu liselerinde,okul kapılarında haraççılar olabiliyor...

• quote:

Sen bence daha liseli bile değilsin. Bizim okul 445-450 gibi bir puanla alıyor her pislik var Türkiyenin sayılı 4-5 lisesi dışında çoğu lise aynıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 18 Eylül 2011; 13:28:09 >
  • Defter kaplatmak?nerde okuyorsun sen yahu.yok öyle bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

Sen bence daha liseli bile değilsin. Bizim okul 445-450 gibi bir puanla alıyor her pislik var Türkiyenin sayılı 4-5 lisesi dışında çoğu lise aynıdır.

465 yukarısı alan liselere gidip bakarsan çok az rastlarsın
  • Derslerin tekrarını yapın

birde lise 3 teki taş kızlar size bakmaz hiç uğraşmayın
  • İlk kapacağın yer en arka cam kenarı kalorifer yani gerisi hikaye
  • Defter kaplamak ne yahu? Telli defter alın normal defterler çekilmiyor.
  • Yeni gideceklere tavsiye burdaki hiç kimseyi dinlemeyin
  • defter kaplama ne lan bi yürüyün gidin aksine bütün defterlerin spiralli olsun süper rahat
  • Sadece sonradan keşke demiyeceğiniz şeyler yapın gerisi fasa fiso.

Kıza bulaşma ne demek arkadaş. Üniye gittiğinde herkesin yanında bi arkadaşı varken bizim eleman sadece bakmakla yetinecek. İnsanları pısırıklığa itmemelisin. Okulunuzdaki iti kopuğuda tanıyım iyi insanlarıda. Ama arkadaş çevrenizi size yakın ve ahlaklı insanlardan oluşturun o yeter. Asosyalliği kafanıza takmayın. Mantıklı düşündüğünüz sürece her aklınıza geleni konuşmanızda zarar görmüyorum. İnsanlarla tanımasanızda konuşun. Kantin sırasında müdür yardımcısının kapısında mekan önemli değil küçük bi espri belkide hayatınızı değiştirebilir unutmayın.

Lise hayatım boyunca pişman olduğum tek şeyse lüzumsuz yere kaçmaktır. Ara sıra küçük kaçamaklar yapın. Yapmayın demiyorum. Ama 19 a dayamaya çalışmayın. Kaçmak sizin ders çalışmanızı değil evde sınava çalışırken anlamamanızı sağlar. Derste dinlemesende en azından bi kulak aşinalığınızın olması somut olarak anlamanızı sağlar.

Ders çalışırkende anladım diyip geçmeyin.O konuyu anlamış olabilirsiniz ama her konuda tek tip soru çeşidi yoktur. Konunun mantığını ne işe yaradığını ve hangi sorularda hangi metotları kullanacağınızı öğrenin. Emin olun bu lise için değil tüm hayatınız için önemli.

Lisede öğrenmenin sadece sınavda faydası olduğunu düşünenler tamamen yanılıyor. Lise sizin bakış açınızı genişletmeye en büyük yardımı olacak şeydir. Bi insanla muhabbet ederken eğitim düzeyi insanın konuşmasına bile yansır. Sizde bunun farkındasınız. Şimdi diceksiniz. Bizim Tahir bakkal muhabbeti iyi olan biridir ama ilkokul mezunu.Görmüş geçirmiş birirnin konuşması tabiki farklıdır. Ama istisnai durumlardır bunlar.

Sorumluluklarınızın bilincinde olduğunuz sürece zaman nasıl geçiyo anlıyamıcaksınız bile. Liseye başladığım günü hatırlıyorum. Şimdiyse ben mezun olduğumda liseye yeni başlıyanlar mezun olucaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fthzgr

defter kaplama ne lan bi yürüyün gidin aksine bütün defterlerin spiralli olsun süper rahat

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Defter kaplamak ne yahu? Telli defter alın normal defterler çekilmiyor.

bazı hocalar vardı bizde.defter kaplamayanın notunu düşürüyordu...
    Telli defter tabiki güzeldir ama iyi bakılmadığında sayfaları kopmuş ve darmadağın oluyor.Bu yüzden öğretmenler zorla normal defterlerden aldırtıyor...

• Hiç bunları düşünmeden okudum kızlara çıkma teklif ettim 5-6 ay çıkıp ayrıldıklarım oldu serserilik yapmadım sadece çok espri yapardım komik bilirdi herkes beni zaten böyle olunca kimse bişey yapmıyor sevilen bir çocuk oluyorsun.
  • quote:

- İlk kapacağın yer mutlaka ön ve orta taraflar olsun.Zaten arka sırada olan kişiler bellidir.muhattap olma.

Ön tarafı kızlar kapar forever alone gibi kalırsınız ortada

quote:

- Defterni spiralli alma.Hocalar spiralli defterleri pek sevmezler.Ve size defterlerinizi kaplatmak istediklerinde,öyle put gibi kalırsınız.

yok böyle bişey. hocalar bir kere kaplayın der bir daha lafı olmaz.

quote:

- Hocalarınla aranı iyi tut.ama bazı hocalarınız piskopat,deli olabilir.Olsun.Onların gözüne girmek için,sorumlu öğrenci gibi davranın.Hem iyi davranırlar,hemde karnende iyi bir puan almanı sağlarlar.

bazı hocalar, özellikle fizik hocaları, öyle sorunlu olur ki sakın derse katılıyorum gibisinden şeyler yapmayın

bu yazdıklarım iki liseyle birlikte test edildi onaylandı

quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

böyle bir şey de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jo_be -- 18 Eylül 2011; 14:05:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.