Şimdi Ara

Linksys wag54gp2 <<<genel konu>>> (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
29.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 senedir bu modemi kullanıyorum son 1 aydır kablolu internetimde sorun var. Firmware güncel. Gmaile desen girmiyor sayfalar çok geç yükleniyor. Torrentten ya da herhangi bir şey indirirken hız yavaş yavaş artıyor ama yine de son hızına ulaşıyor. Kablosuz internette ise sorun yok. Evdeki başka bir bilgisayarda da denedim modeme kabloyla bağlamayı, onda da aynı sorun var yani benim bilgisayarımdan kaynaklanan bir sorun değil. Mesela bu sayfaya bile en az 10 defa yenileyerek girdim. Modeme bi kaç kere reset attım, modemi fabrika ayarlarına döndürdüğüm de oldu. Zaten durup dururken olan bişey olduğu için ayarlarında bi sorun olduğunu da düşünmüyorum modemin. Speedtest.net'e upload da yapamıyorum mesela. Sizce ne yapmalıyım? İşkenceye dönmeye başladı bu olay artık. Bu yorumu bile 4. denememde atıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enterighi

2 senedir bu modemi kullanıyorum son 1 aydır kablolu internetimde sorun var. Firmware güncel. Gmaile desen girmiyor sayfalar çok geç yükleniyor. Torrentten ya da herhangi bir şey indirirken hız yavaş yavaş artıyor ama yine de son hızına ulaşıyor. Kablosuz internette ise sorun yok. Evdeki başka bir bilgisayarda da denedim modeme kabloyla bağlamayı, onda da aynı sorun var yani benim bilgisayarımdan kaynaklanan bir sorun değil. Mesela bu sayfaya bile en az 10 defa yenileyerek girdim. Modeme bi kaç kere reset attım, modemi fabrika ayarlarına döndürdüğüm de oldu. Zaten durup dururken olan bişey olduğu için ayarlarında bi sorun olduğunu da düşünmüyorum modemin. Speedtest.net'e upload da yapamıyorum mesela. Sizce ne yapmalıyım? İşkenceye dönmeye başladı bu olay artık. Bu yorumu bile 4. denememde atıyorum.

Modemn firewall'ını kapatabilirsin.Gmail'e girmiyor demişşsin bunun için önce pc'ni antivirüs taraması yap.Ondan sonra DNS Değiştir.Birde öyle dene.En son çare hangi servis sağlayıcıyı kullanıyosan arıza kaydı vermek ve hat kablonu kontrol ettirmek.Belki ethernet kartının sürücüsünü güncellemen gerekebilir ya da ayarları değişmiş olabilir.Kolay gele.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453

quote:

Orijinalden alıntı: Enterighi

2 senedir bu modemi kullanıyorum son 1 aydır kablolu internetimde sorun var. Firmware güncel. Gmaile desen girmiyor sayfalar çok geç yükleniyor. Torrentten ya da herhangi bir şey indirirken hız yavaş yavaş artıyor ama yine de son hızına ulaşıyor. Kablosuz internette ise sorun yok. Evdeki başka bir bilgisayarda da denedim modeme kabloyla bağlamayı, onda da aynı sorun var yani benim bilgisayarımdan kaynaklanan bir sorun değil. Mesela bu sayfaya bile en az 10 defa yenileyerek girdim. Modeme bi kaç kere reset attım, modemi fabrika ayarlarına döndürdüğüm de oldu. Zaten durup dururken olan bişey olduğu için ayarlarında bi sorun olduğunu da düşünmüyorum modemin. Speedtest.net'e upload da yapamıyorum mesela. Sizce ne yapmalıyım? İşkenceye dönmeye başladı bu olay artık. Bu yorumu bile 4. denememde atıyorum.

Modemn firewall'ını kapatabilirsin.Gmail'e girmiyor demişşsin bunun için önce pc'ni antivirüs taraması yap.Ondan sonra DNS Değiştir.Birde öyle dene.En son çare hangi servis sağlayıcıyı kullanıyosan arıza kaydı vermek ve hat kablonu kontrol ettirmek.Belki ethernet kartının sürücüsünü güncellemen gerekebilir ya da ayarları değişmiş olabilir.Kolay gele.

Firewall'u kapadım sorun yine aynı şekilde devam. Antivirüs ile taradım bir şey çıkmadı. DNS de değiştirmiştim etkisi olmadı onun da. TTNET'e arıza kaydı bırakmıştım, bana geri döndüklerinde hattımızda bir sorun olmadığını söylediler. Zaten kablosuz interneti sorunsuz çalışıyor modemin. O bakımdan bir sıkıntı yok. 2 tane kabloyla bağlı pc var ve ikisinde de birden ortaya çıktı bu durum. Etherhet kartının driverını da güncelledim onda da sorun yoktu, zaten günceldi. 2 pc aynı anda bu sorunu gösterdiğine göre ayarlardan kaynaklandığını düşünmüyorum açıkçası. Modemin kablolu internet girişinde fiziksel bir hasar olmuş olabilir mi acaba? Teşekkürler.

• Enterighi
    Bu kaliteli modemi çok iyi tanıyan biri olarak tavsiyem şudur?
    Sorun modemde mi bilgisayarda mı onu tespit etmek gerekir. Modeme bir laptopu kabloyla bağla. Aynı sorunları yaşıyorsan sorun modemde olabilir. Bilgisayarında firewall özellikli antivirüs programın varsa kaldırıp dene. Yine olmazsa modemi resetleyip tekrar kurulum yapıp ayni işlemleri tekrarla.
    Bu modemin tek eksikliği altının aşırı ısınmasıdır. Bir de modemin altına demir bir ızgara koy. Mutfaklarda sıcak bir şeyi üstüne koyduğumuz ızgara türü birşey.
    Modemini haftada bir kez kapatıp aç.
     Linksys wag54gp2  <<<genel konu>>>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 11 Şubat 2012; 1:29:14 >

• arkadaşlar bu modem bende sorun olmaya başladı.. Örneğin torrent ten veri indirdigimde 15 dk dayanmıyor ve kendisine reset atıyor.. Daha sonra pc de sınırlı bağlantı olarak kalıyor.. bu sorunu çözen varmı ?
  • Hykr0
    Önce modemin yedeğini al.
    quote:

Modemdeki konfigürasyonu yedeklemek için
    Administration
    Backup&Restore
    Backup tıklanır
    Kaydet
    Dosyanın seçileceği yer bulunur ve kaydedilir.

Sonra modemin takılı olduğu elektrik prizini kontrol et. Prizde topraklama yok ya da yetersiz ise kaçak olabilir. Bu da modeme reset attırabilir. Bir uzatma kablosuyla başka bir prizden (topraklaması sağlam) elektrik alıp modemi bağla. Bu şekilde kontrol et. Olmazsa modemin arkasındaki reset tuşuna basarak sıfır kurulum yap. Ve resimde gördüğün gibi modemin altına metal bir ızgara koy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Hykr0
    Önce modemin yedeğini al.
    quote:

Modemdeki konfigürasyonu yedeklemek için
    Administration
    Backup&Restore
    Backup tıklanır
    Kaydet
    Dosyanın seçileceği yer bulunur ve kaydedilir.

Sonra modemin takılı olduğu elektrik prizini kontrol et. Prizde topraklama yok ya da yetersiz ise kaçak olabilir. Bu da modeme reset attırabilir. Bir uzatma kablosuyla başka bir prizden (topraklaması sağlam) elektrik alıp modemi bağla. Bu şekilde kontrol et. Olmazsa modemin arkasındaki reset tuşuna basarak sıfır kurulum yap. Ve resimde gördüğün gibi modemin altına metal bir ızgara koy.

hocam ben simdi Firmware güncellemek istiyorum.. güncelledikten sonra bütün ayarları tekrar mı yapıcam yoksa sizin dediğiniz gibi backup tan ayarları yuleyebilirmiyim?

• LinkSys WAG120N

Arkadaşlar modemi alalı baya bi oluyo ama uzun zamandır kullanmıyordum. Kurulum yapmak isterken kullanıcı adı ve parola istiyo "admin" şifre de kullanıcı adı da bu şekilde yazmam gerekiyor fakat kabul etmiyo yazmama rağmen. Parola isteme kısmını geç yaptığım zaman alttaki resim oluşan hata görünüyo bana yardımcı olun

• quote:

Orijinalden alıntı: huhe

LinkSys WAG120N

Arkadaşlar modemi alalı baya bi oluyo ama uzun zamandır kullanmıyordum. Kurulum yapmak isterken kullanıcı adı ve parola istiyo "admin" şifre de kullanıcı adı da bu şekilde yazmam gerekiyor fakat kabul etmiyo yazmama rağmen. Parola isteme kısmını geç yaptığım zaman alttaki resim oluşan hata görünüyo bana yardımcı olun

hocam arkadasındaki restart tusuna 15 sn basılı tutun.

• quote:

hocam ben simdi Firmware güncellemek istiyorum.. güncelledikten sonra bütün ayarları tekrar mı yapıcam yoksa sizin dediğiniz gibi backup tan ayarları yuleyebilirmiyim?

Hykr0
    Kullandığın modemin modelini ve şimdiki sürümünü yazar mısın?
    Pirelli PRG 4202G, siyah, antensiz, sürümü PRGE4202G 4.3.2.0250 ise güncellemene gerek yok. Sonu 0242 ile biten sürüme sahipsen güncelleyebilirsin.
    Her türlü ihtimale karşı yedeğini güncellemeden önce almanda fayda var. En azından yeni sürümü yükleyip bir sorun çıkarsa geri dönme şansın olur.

huhe
    Muhtemelen daha önce şifreni değiştirmiş olabilirsin. Yapacağın tek şey modemin reset düğmesine basıp sıfırlayarak fabrika ayarlarına döndürmektir. Ondan sonra admin ile giriş yapabilirsin.
    Modemin arayüzüne erişimi bilgisayara kurulum yaptığın modemin yazılımının kısayolu tıklayarak yapıyorsan, bir de windows gezginini açıp adres kısmına 192.168.1.1 yazarak dene.

• Evet dediğiniz gibi reset attım oldu modeme. Her şeyi normal olarak kurdum bu sefer nete girmiyo Allah ım çıldırıcam. Her şeyi kurdum olmuyor.
  • herşeyi normal olarak kurdunuz derken ? ttnetin kullanıcı hatası olarak belirlediği ekrana mı geliyor?
  • Birşey gelse yine iyi hata falanda yok ortada yanlış olan ne

• Ha bu arada ttnet değil birinet oda büyük bi saçmalık zaten hiç sorma.
  • Çözdüm ...... herşey için teşekkürler beyler.
  • kutusundan çıkan anteni kaç dbm lik bilgisi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: iserdar

merhaba arkadaşlar;

bende linksys wag54gp2-e2 modem var ama bir sorunla karsılastım.Linksys nin sitesinden firmware update ediyim dedim sitenin en guncel update dini modeme yukledim.aslında bu guncel update degilmis. bu modem telekutu tarafından piyasaya suruldugunden modemde daha guncel farklı bir firmware var vede bu firmware sitelerinde bulunmuyor.bundan dolayı modem daha alt bir surumde calısıyor ve 2 dakkada bir kendini resetliyor. bana bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

tesekkur ederim.

Merhaba arkadaşlar

aynısını ben de yaptım. ama benim modemde resetleme sorunu yok. Yalnız ilk kurulu olan firmware versiyonu (2.02.02) ile upgrade versiyonunundan daha yüksek olması bana tuhaf geliyor:) Şimdi ben daha düşük bir versiyonu upgrade etmiş oldumLütfen sizlerde 2.02.02 versiyonuna ait firmware varsa paylaşırmısınız? Yoksa resetlemem gerekecek

Saygılar.

• 587 stmp portunu açamıyorum
    Port Range Forwarding den yapıyorum ama biryerde sorun var. nerde hata yapıyor olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulmeh

quote:

Orijinalden alıntı: iserdar

merhaba arkadaşlar;

bende linksys wag54gp2-e2 modem var ama bir sorunla karsılastım.Linksys nin sitesinden firmware update ediyim dedim sitenin en guncel update dini modeme yukledim.aslında bu guncel update degilmis. bu modem telekutu tarafından piyasaya suruldugunden modemde daha guncel farklı bir firmware var vede bu firmware sitelerinde bulunmuyor.bundan dolayı modem daha alt bir surumde calısıyor ve 2 dakkada bir kendini resetliyor. bana bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

tesekkur ederim.

Merhaba arkadaşlar

aynısını ben de yaptım. ama benim modemde resetleme sorunu yok. Yalnız ilk kurulu olan firmware versiyonu (2.02.02) ile upgrade versiyonunundan daha yüksek olması bana tuhaf geliyor:) Şimdi ben daha düşük bir versiyonu upgrade etmiş oldumLütfen sizlerde 2.02.02 versiyonuna ait firmware varsa paylaşırmısınız? Yoksa resetlemem gerekecek

Saygılar.

Hangi Firmware'nin güncel olduğunu kimse bilemez.2.02.2 sadece adının farklılığıdır.Orjinal telekutu firmwaresinihttp://freakshare.com/files/ej2h509n/OrigTelekutuWAG54GP2v2-2.02.02.bin.html linkten indirebilirsin.Sorun olusa başka yere upload ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tankaya

587 stmp portunu açamıyorum
    Port Range Forwarding den yapıyorum ama biryerde sorun var. nerde hata yapıyor olabilirim

Bir resim koyarsan arkadaşlar yardımcı olur.Önce pc'nin ip adresini sabitle.Resimden bir ayarlara bak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogdu1453 -- 25 Mart 2012; 12:01:22 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.