Şimdi Ara

LINKSYS WAG120N 150MBPS KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
35.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kinesis

quote:

Orijinalden alıntı: fantayapar
    Kinesis hocam merhaba. WAG320N model var. Verdiğiniz linkten hat durumumu görebiliyorum. Allah razı olsun sizden. Ama ara yüzden bu değerleri görememek çok saçma geliyor bana, hele de bu kadar para vermişken. Benim sorum ise şöyle: Menülerde gezerken kazaren modülasyonu seçme yerine girdim. Ama bir daha bulamadım orayı. Modülasyon derken DMT, ADSL2+ seçme menüsünden bahsediyorum. Bunu manuel seçme menüsünün yerini söylerseniz çok sevinirim.

Merhaba, sizdende razı olsun. Hat değerlerine modemin arayüzünden ulaşamamak ilginç bir durum. Umarım yeni güncelleme geldiginde bu eksiklik giderilmiş ve hat değerleri Status sayfasına eklenmiş olur. Modülasyon ayarları "Kurulum>Basit Kurulum"(Setup>Basic Setup) sayfasında PPPOE/PPPOA kullanıcı adı ve şifrenin hemen üst kısmındadır. Varsayılan olarak "Çoklu Mod"(Multi Mod) seçilidir. Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim :)

• Cafede kullanmak için LINKSYS WAG120N almayı düşünüyorum önerirmisiniz?
  • arkadaşlar daha önce buı rünüden 2 adet almıştım.kullanmak için..ancak ikisinide projelerde satmak zorunda kaldım :)
    VoIP Ürün Satışı Yapıyorum.
    VoIP te Port Yönlendirmesi Çok Önemlidir.ve Bu modemden Ben Süper ses Kalitesi Aldım.
    Her Modem Port Yönlendirmesi Yapıyor Neredeyse.Ancak Bunun Kaliteside Önemli.
    Zoom x6,alcatel,zyxel ve 3 airties modelinden bu sesi yakalayamamıştım.

Kablosuz Kısma Gelirsek
    daha önceki 2 modem 1.00.12 verisonuydu.
    o 2 modemde tek sorun kablosuz çekimiydi.
    ancak bugün elime ulaşan ürüne 1.00.16 yı yükledikten sonra bu sorunda düzelmiş daha doğrusu yeterli seviyede gözüktü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crabby -- 7 Mart 2011; 12:11:28 >
  • ===== başlıkta verilen modemi 1-2 gün kafa patlattıktan sonra aldım ve 1 adet prüz dışında mutluyum.

=== Kurulum cd si türkçe ve hiç hata vermeden kuruluma müsaade etti :)

== modeme kablo ile bağlanıp cd yi takıp ayarları yaptıktan sonra ( ttnet şifremi ttnet ppoe kullandığımı bilmem yetti )

== Sitesindeki firmware güncellemesini de yaptım ama çekim kapasitesi değişmedi. 2 kalın duvar ötede 15m uzakta 4/5 diş çekiyor.

= modemin kendisi kaliteli olduğunu belli ediyor zaten ve 198.168.1.1 arayüzü de çok kulanışlı ve türkçe

======ŞİMDİ GELELİM prüze: 8 7 yillık masa üstü bilgisayarımı ethernet kablosu ile bağladığımda modem ışığı yanmıyor ve bağlantı kurulamıyor. başlat çubuğundaki simge bağlandı bağlanmadı die kafayı yiyor, küçük uyarı baloncuğu yanıp sönüyor. ANcak ayni ethernet ten çkan kabloyu hub a hubi da modeme takınca problemsiz nete girebiliyorum.

= Neden eski bilgisayrdan çikan etherneti modeme direk takınca modem ışığı bile yanmıyor ki hub vasıtasına gereksinim duymak zorunda kalıyorum :(

=== yardımcı olana şimdiden teşekkürler

• ===== Vay anasını sayın seyirciler problemi dolaylı yoldan çözdüm.
    ===Anakartımdaki gigabit etherneti aktif hale getirip oradan bağlandım modeme, "çat" diye işiklar yandı net geldi.

== Ancak hala merak ediyorum neden normal ethernetimden giremedim . (Ethernet driverini uddate etmeye çalıştığımda sürücü yoq dedi)
  • şu anda alınabılecek usb hdd lerıde tanıyabilen kablosuz N ozellıgı olan en ıyı ve en ucuz modem hangısı...
  • ==== linksys WAG320N incelemeleri var formda, iyidir o
  • Bende degerleri boyle gosteriyor.

Down up
    DSL Noise Margin: 198 dB 143 dB
    DSL Attenuation: 198 dB 0 dB
    DSL Transmit Power: -410 dBm -492 dBm

Bu ne simdi iyi mi kotu mu ?
  • aldığıma pişman etti 2 saat önce aldım vatandan. şuan wireless olarak bağlanabiliyorum ama sayfa açmıyorum. yani bilgisayar wireless üzerinden modemi görüyor şifreyi kabul etsede bağlandı olarak görünsede internete giremiyorum. ilk kurulum yaptığımda girebiliyordum ama şuan gitti ethernet üzerinden girebiliyorum. ama wireless ile giremiyorum. ne işe yaradı bu modem şimdi?
  • kendi düzelttiğim ayarlar ile bağlantı kurabildim. bu gün baktım yaptığım ayarlar duruyor modem wifi şifreside aynı ama yine giremiyorum wifiden nete. bağlanıyor ama net yok.
    ethernet ile bağlı olan bilgisayarda ise sorun yok o nete girebiliyor. haklısınız durup dururken çalışmadığı için modem değil ben hatalıyım.

Bu arada keşke bildiğiniz birşey varsa paylaşsaydınız. kurulum arayüzünden birşey anlayabilseydim buraya sorunumu yazmak zorunda kalmazdım.
    biliyorsanız bu sorunun çözümünü onu yazabilirsiniz. anlayana ayarların nasıl yapılacağını yazan bir bölüm olduğunu bende biliyorum kılavuzlarda.

Modem problemli çıktı fazla ısındığınıda kabul ettiler. iade aldılar airties aldım kurdum sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 21 Mart 2012; 22:01:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

kendi düzelttiğim ayarlar ile bağlantı kurabildim. bu gün baktım yaptığım ayarlar duruyor modem wifi şifreside aynı ama yine giremiyorum wifiden nete. bağlanıyor ama net yok.
    ethernet ile bağlı olan bilgisayarda ise sorun yok o nete girebiliyor. haklısınız durup dururken çalışmadığı için modem değil ben hatalıyım.

Bu arada keşke bildiğiniz birşey varsa paylaşsaydınız. kurulum arayüzünden birşey anlayabilseydim buraya sorunumu yazmak zorunda kalmazdım.
    biliyorsanız bu sorunun çözümünü onu yazabilirsiniz. anlayana ayarların nasıl yapılacağını yazan bir bölüm olduğunu bende biliyorum kılavuzlarda.

Modem problemli çıktı fazla ısındığınıda kabul ettiler. iade aldılar airties aldım kurdum sorun yok.

ucuz etin yahnisi geliyor akıllara. bu arada teknosa' dan modem önerilmiş. fiyat konusunda pahalıdır teknosa. sorunca neden pahalı diye, bizim müşterimiz farklıdır yanıtı almıştım fi tarihinde. hemen üstündeki bir başka teknoloji mağazası aynı ürünü (en az 200 tl fark vardı) daha ucuza verirken, yaptığım teklife verilen cevap aynen öyleydi. (aynı fiyata verin sizden alacağım..) vatan da pahalı veriyor. yalan olmasın bu 120n modemi teknosa 140 gibi bir rakama satıyordu galiba. a101 kaça veriyordu.. 90'a mı..

• Selam,

Ben ps3 için kullanıyorum ve bu modem tam bir fiyasko!

Hediye olarak gelen "wag54g2" modelini görünce çok beğendim fakat cihaz, ne "DMZ", ne "upnp" nede "port yönlendirme" yapabiliyor. Tüm bu saydığım özellikleri , menüsünde yer alıyor ama çalışmıyor. Bu özellikler çalışmazsa, fifa ve benzeri oyunlarda Sesli görüşme yapmak mümkün olmuyor ayrıca her 3 bağlantıldan 1 i problem yaratarak dakikalarca menude takılmanıza sebep oluyor, sadece fifa da da değil...

Bu arada şimdiye kadar ki kullandığım "airties", "phillips" ve "zyxel" gibi markalarda aynı teknik bilgim ile bütün bu özellikleri kullanabildim ve sorunun bu firmaya ait olduğu ortada!

Firmanın destek forumlarına mesaj attım, beni sorularla oyalayıp sıvıştırmaya çalıştılar ve bütün teknik detayları kendilerine ilettim yinede,hatayı "ps3"e attılar, ben "xbox360" tada aynı sorun var" deyince sadece benim sahip olduğum ürüne has bir problem olduğunu söylediler ama bir türlü verdikleri "firmware" in baştan veri hatalı olduğunu kabul etmiyorlar.

Durumu kabullenip ve elimdeki modeli babamın eve transfer etmeye karar verdim ama merakıma yenilip bir yeni modeli olan "WAG120N" i aldım, tıpa tıp aynı sorunlar mevcut. Şimdi yine destek forumlarına katılıp sorunu yine ileteceğim ve yine aynı dalavereye başvuracaklar.

• Modemin sürümünü yükselttim. Sadece aldığı hızı gösteriyor. Bakalım biraz deneme yapacağım. Çünkü cafede 2 hattım var, 8mbit ile download yaparken bile sayfaları hızlı açıyordu ikinci modem Airties ile. 16mbit ile ping sayısı 19-20 olmasına rağmen ağır açıyordu bana göre bu linksys modem ile.

LINKSYS WAG120N 150MBPS KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM
  • bu modeme sahip olupta sorun yaşayan arkadaşlar modenin içinde 1 adet 2.slota takılmış anten var ve bu anten yetersiz geliyor bende de bu modemden var 1.ve 3.slota 2 adet 3 dbi anten taktım şuan fw 1.00.16 sürümünde çok iyi çekiyor yaptırmak isteyen olursa 25tl ye yapabilirim pm atmanız yeterli.

not:modem garanti dışı kalacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

bu modeme sahip olupta sorun yaşayan arkadaşlar modenin içinde 1 adet 2.slota takılmış anten var ve bu anten yetersiz geliyor bende de bu modemden var 1.ve 3.slota 2 adet 3 dbi anten taktım şuan fw 1.00.16 sürümünde çok iyi çekiyor yaptırmak isteyen olursa 25tl ye yapabilirim pm atmanız yeterli.

not:modem garanti dışı kalacaktır.

bende LINKSYS WAG120N-EE 150Mbps 4 PORT WIRELESS MODEM model antensiz modem var siz bu model için mi dediniz bu durumu yaşıyorum bende ve sinyali zayıf antensiz olması mı etkiler antenli modemlerin sinyali daha mı güçlü ? benim modem evin tam ortasında değil fakat evin en uç noktasında 2 çizgiye düşüyor ve bağlantı kopuyor ev 110 metre kare sonuçta
  • simsek59 kullanıcısına yanıt
    evet hocam 25tl + kargo ücreti masrafıyla 2 çekeni 3 çektiririz
  • ben de ne yazık ki bu cihazı 26/01/2013 tarihinde aldım modem kurulumundan pek anlamam arkadaşım kurmuştu o zaman fakat bende aynı problemi yaşıyorum , kablolardan sebep modemi evin tam ortasına koyamıyorum fakat ortasına yakın yerde gibi yanında bir duvar var evin uzak noktasında mutfak var orada iki çizgi çekiyor ve bağlanmıyor modem yaklaşık bel hizamın yüksekliğinde durmakta sinyalin evin her yerine dağılması için modemin yüksek yerde olması iyi midir ? konuda yazılanları okudum bir setup dan bahsediliyor ben modemi aldığım tarihden önce çıkmış sanırım benim modemde yüklüdür ? sinyalin daha güçlü olması için ne yapmam gerekir ? satmaya kalksam para da etmez , saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: simsek59

ben de ne yazık ki bu cihazı 26/01/2013 tarihinde aldım modem kurulumundan pek anlamam arkadaşım kurmuştu o zaman fakat bende aynı problemi yaşıyorum , kablolardan sebep modemi evin tam ortasına koyamıyorum fakat ortasına yakın yerde gibi yanında bir duvar var evin uzak noktasında mutfak var orada iki çizgi çekiyor ve bağlanmıyor modem yaklaşık bel hizamın yüksekliğinde durmakta sinyalin evin her yerine dağılması için modemin yüksek yerde olması iyi midir ? konuda yazılanları okudum bir setup dan bahsediliyor ben modemi aldığım tarihden önce çıkmış sanırım benim modemde yüklüdür ? sinyalin daha güçlü olması için ne yapmam gerekir ? satmaya kalksam para da etmez , saygılar

anten takviyesi yapılması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metbes

öncelikle updateleri yapın sonra modem ayarlarında özelliekle channel ayarını kendinize göre düzenleyin. Aynı frekans tan yayın olunca kesilmeler çok normal.

merhaba wga 120N kullanıyorum kablosuz ayarlar bölümünde Geniş kanal 9 seçili standart kanal bölümünde ise 11-2.462 Ghz seçili doğrumudur neye göre bunları seçmek gerekir internet bazen kopuyor bazen ise internet ışığı sürekli yanıp sönmesi gerekirken sabit olarak yanıyor hiç sönmüyor bu durumda sayfalar açılmıyor , ne yapmam gerekir saygılar
  • Arkadaşlar bu modem VDSL hattı destekler mi?

Arayüzde ADSL2, ADSL2+ seçenekleri var. Bu VDSL hattı desteklediği anlamına mı geliyor?

35 mbs VDSL bağlantı alabilir miyim bu modemle?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.