Şimdi Ara

LİMANGO KAPANDI (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
7.733
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    insanımızın genel yapısı üçkâğıtçılığa çok yatkın. aynı fiyatta 2 ürün olsa hileli olan cezbediyor hep.eğitim şart....
  • Sağlık olsun ne diyeyim . Rakebet açısından az da olsa bir pazar payı vardı . Limango diyince hep Galatasaray ürünleri geliyor . İnşallah yerine daha çok mağaza ile dönüş yaparlar .
  • limangodan iyi sömürmüştük hala sömürdüğümüz o günlerden kalan ürünleri kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Limango iyiydi. Geçmiş siparislerime baktığımda %95 GS ürünleri almışım. Elveda limango.

• limango seni unutmacağız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda bozmuştu. Ama kapanması kötü olmuş :/
  • guven35 G kullanıcısına yanıt
    14 gün iade olayı aynı satıcıdan ayda yada yılda maximum bir sayı verilse bunlar olmaz. ben bir şirkete yada satıcıya uzum diyelim 20 kere alıp geri yollasam adamı zarara sokarım yasal hakkım kimsede birşey diyemez. Ama sayı sınırı olsa mesela yılda max 3 kere. 3 kere alırım bir daha iade edemem.
  • Em azindan etik bir sekilde piyasadan çekildiler. Vip gibi paraları alip kacmadilar.

• bu tür siteler kendilerine kampanya sitesi diyor ama 8 lira kargo ücretiyle bir avantajları kalmıyor. eğer bir hediye çeki vs bulamazsanız piyasadan daha pahalıya bile gelebiliyor. aynı markanın kendi sitesinde x liraya sattığı ürün burada x + 8 tl olunca bir avantajı yok tabi. bir de limango son zamanlarda hep ıvır zıvır ürünler koymaya başladı. büyük markaları pek göremez olduk. onun da etkisi var. yoksa ilk zamanlarında baya iyiydi. benim de birkaç alışverişim oldu. ama kapanması normal. müşteri için bir avantajı kalmamıştı.
  • şuan iş yapan morhipo var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzkar -- 30 Mart 2015; 12:58:08 >
  • guven35 G kullanıcısına yanıt
    bu dediklerinizden kurtulmamın çok kolay başka bi yolu var dükkan açsın kira ödesin tezgahtar çalıştırsın vs. vs burdan bakarsanız karı iyi ayrıca hiçbiri 7_8 tl kargo ödemiyor kargo firmasına rahat ol zaten bizden hem gönderme hemde geri iade fiyatını alıyorlar çift tarifeli kargo ile

• Başımız sağolsun;

Zaten kurucuları GG ye geçince pek bir etkileri kalmamıştı

Üstüne Morhipo N11 gibi rakipler gelince o eski şaşalı dönemlerini arar oldular.

Herşeye rağmen Limango önemli bir aktördü pazar için. Fırsat sisteminin ilklerindendi.

Ama artık Türk kullanıcısı e-ticareti öğrendi . Artık 1 lira ucuzsa B sitesine gidiyor. Burada önemli olan kampanya , hediye çeki vb. insanları sitede tutmak

Morhipo bu işi çok iyi yapıyor. Baktı adam siteme gelmiyor alt limitsiz çek yolluyor. N11 de şipşak indirimi falan filan.

Piyasa artık çok büyüdü ve kartlar çekildi.

Sırada Markafoni ve üzülerek Trendyol var gibi duruyor

Hadi hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: guven35

Bence daha çok site kapanır. Neden mi? Yeni çıkan Tüketici Kanunu ile her türlü alışverişte Cayma Hakkı nedeniyle 14 gün içinde ve Kapıdan İade de dahil Kargo ücretleri satıcı Firmaya ödetiliyor.
    Benim tanıdığım firmalardan, burada adını yazmayayım ama kaç tane firma sırf bu nedenlerle battı.
    Geçenlerde bu sitede bir konu vardı. Adam hizlial'dan tam 6 defa Cep telefonu alıp, iade ediyor. 7. telefonu beğenip alıyor. Bu telefonların kargo ücreti mi dersin, açılmış kutuları, çizilmeleri, değer kabı ne olacak? Yani satıcı firma her yönden zarara uğratılıyor. Oysa bu Kanunun kötü niyetli satıcı firmalar için çıkarılmış olması gerekirdi.
    Ayrıca 1 günlük Düğün, davet, nişan, parti elbisesi ihtiyacı olan art niyetli alıcılar, bir siteden ürün alıp, işlerini görüp, Cayma Hakkı ile iade ediyorlar. Bunun zararı kime? Satıcı firmaya...
    Siz kendinizi satıcı Firmaların yerine koyun ve vicdanlı olanlar düşünsün. Bu zararları ürün fiyatlarına yansıtsanız, pahalı satıyor derler.
    Ben firma değilim. Fakat bazen gittigidiyor, sanalpazar gibi sitelerde ürün satacak oluyorum. Alıcı daha ürünü teslim almadan, kapıdan iade ediyor ve kargo ücretini bize ödetiyor. Sorunca da "Benim Yasal hakım bu. Cayma Hakkımı kullanıyorum" diyor.
    Elektronik ürünler kargoda hasar görse, parçalansa bile, alıcının Kargo firmasına Tutanak tutturması gerekirken, hiç bir Tutanak vs tutturmadan iade ediyor. Site ise ürünü iade alıp, hakkımızı Yasal yollardan aramamızı istiyor. Tutanak olmadan nasıl hak arayacağız?
    Sadece bu nedenlerle internetten elektronik ürün satışını bıraktım. Giyim ürünlerinde de alıcı ürünü alıp, işi bitince iade ediyor. Kargo ücreti, ürünün değer kaybı vs hep satıcıya ödetiliyor.
    Ben de satıcı olduğum kadar Tüketiciyim. Fakat alıcılarda biraz insaf, vicdan olmalı, değil mi?
    Bu şartlarda firmalar nasıl batmasın, nasıl ayakta kalsın?

hocam haklısın ama kanuna gerek kalmadan da çözülebilir bunlar. giysilerde en göze çarpacak yere bir etiket konulur, yırtılmışsa iade alınmaz. böylece bir kere giy iade et olmaz. elektronikte de kutusu açılmış ürünü iade almazsın. tabi arızalı ürün hariç. kötü niyetli adamla firmanın uğraşması lazım, gerekirse yasal yola başvurarak kötü niyetten caydırması lazım. kargo ücreti ise biraz farklı. anlaşsınlar firmalarla 2-3 liraya göndersin ürünleri o konu da büyük ölçüde çözülür. çünkü denenmeden alınan ürünün uymaması da bir sorun. bu durumda bi gömlek alayım, uymazsa iade edeyim, ama iade için 8 tl kargo parası vereyim kimse demez. bu konuda firmalar biraz fırsatçı. ama firmalar istese her türlü sorunu çözer.

• Darısı zizigo ve trendyol'un başına. Müşteri saygı göstermeyen firmanın sektörde tutunamamasına veya çekilmesine kesinlikle üzülmem. Bir de kargo ücreti ve iadelerden dolayı kanunu suçlayanlar var onlara da şaşıyorum(satıcı oldukları için şaşırmaya da lüzum yok aslında). Böyle kanunlar olduğu halde müşteriyi hiçe sayan bir sürü firma var. Bir şikayet sitesine bakmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eufloria

14 gün iade olayı aynı satıcıdan ayda yada yılda maximum bir sayı verilse bunlar olmaz. ben bir şirkete yada satıcıya uzum diyelim 20 kere alıp geri yollasam adamı zarara sokarım yasal hakkım kimsede birşey diyemez. Ama sayı sınırı olsa mesela yılda max 3 kere. 3 kere alırım bir daha iade edemem.

abi bu nasıl mantık. 4. aldığım ürün bozuk çıkarsa ne yapıcam ?
  • yaklaşık 20 tane ıvır zıvır siparişim olmuştur 2 yıl önce herkes gibi sonradan acımasız tarifeler uygulamaya başlayınca bende bakmaz olmuştum. beni en çok kızdıran facebook reklamlarında faceden gelene kargo bedava reklamıydı tıkladığımız linkin üzerinde size özel kargo bedava yazıp üye girişi yapınca yada normal anasayfaya girince kargo bedava olmayışıydı. epey bir uğraştım gir çık ileri geri çok vaktimi yemişlerdi inanılmaz uyuz olmuştum. şimdi hıncımı almış gibi bir his kapladı içimi nedense
  • güle güle limango güzel günlerimiz olmuştu
  • SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    4. aldığın ürün değil mesela telefon aldın bir siteden eve geldi baktın bozuk çıktı geri gönderdin adamlar para iadesi yada telefonun yenisini gönderelim dediler yenisini istedin yenisi geldi yine bozuk çıktı 3. de eğer sen zaten yine telefon istersen kaşınıyorsun demektir para iadesi alırsın gider başka yerden alırsın.
  • Vaay be, kardesime 2 3 sene evvel 2 tane converse sirt cantasini 40 liraya almistim, hala okula onunla gider gelir..

• quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

quote:

Orijinalden alıntı: Eufloria

abi bu nasıl mantık. 4. aldığım ürün bozuk çıkarsa ne yapıcam ?

4.yü almayacaksın.

bence kişi başı limit konabilir. tüm sitelerde geçen tarafsız devletin sitesi olsa çok süper olurdu ama nerde...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.