Şimdi Ara

Life is Strange: Reunion Türkçe Yama Talebi (27 Mart 2026'da çıkıyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Life is Strange: Reunion 27 Mart 2026'da çıkıyor ve her zamanki gibi ne yazık ki Türkçe dil desteği yok. Şimdiden bu oyunun yamasını talep etmiş olalım.

store.steampowered.com
    Pre-purchase Life is Strange: Reunion on Steam
    https://store.steampowered.com/agecheck/app/2624870/?curator_clanid=45500036

Steam Tanıtım Metni:

Max ile Chloe'nin hikâyesi ve Caledon'un kaderi, senin kararlarına bağlı! Yepyeni bir öykü, efsanevi bir sona tırmanırken hem Max hem de Chloe olarak oyna. Yangın, Max ve Chloe'yi yıkıcı kararlar almaya zorlayacak. Her şey yanıp kül olmadan önce birlikte bir geleceğe ulaşabilirler mi?

Chloe Price, Max Caulfield'ın zaman ortağıydı... Onu kaybetmek, Max'in en büyük pişmanlığı.

Şimdi Chloe, Caledon Üniversitesi'nde. Kâbuslar ve imkânsız anılarla boğuşan Chloe'nin, Max'in yardımına ihtiyacı var.

Ama Max zaten bir krizin ortasında: Üç gün içinde ölümcül bir yangın kampüsü yok edecek.

Max'in Geri Sarma gücü ona biraz zaman kazandırdı ancak alevleri tek başına önleyemez.

Yangın, Max ve Chloe'yi yıkıcı kararlar almaya zorlayacak. Her şey yanıp kül olmadan önce birlikte bir geleceğe ulaşabilirler mi?

Max ile Chloe'nin hikâyesi ve Caledon'un kaderi, senin kararlarına bağlı! Yepyeni bir öykü, efsanevi bir sona tırmanırken hem Max hem de Chloe olarak oyna.

Max'in imza yeteneği geri döndü! Her kararı geri al ve tekrarla, konuşmaların gidişatını değiştir ve dört boyutlu bulmacaları çözmek için çevreni yönlendir.

Chloe ve Ağız Dalaşı yeteneğiyle, kâbuslarının ve ikili anılarının sırlarını çözmek için yarışırken zekânı, kurnazlığını ve sivri dilini kullanacaksın.

Çıkacak yangından kimse kurtulamaz: Caledon'daki arkadaşların yanarak can vermeden önce suçluları bul. Kim hayatta kalacak? Karar senin!

Zengin orijinal müzikleri ve şarkılarının yanı sıra hem nostaljik hem yeni lisanslı parçalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 20 Ocak 2026; 22:20:41 >

https://steamcommunity.com/app/2624870/discussions/0/734783198674940683

Lütfen bize üçüncü bir sürpriz yapın! (Türkçe dil desteği talebi)

İşte bu gerçekten de harika bir haber! Çok ama çok mutlu oldum ve şimdiden heyecanlandım, daha geçtiğimiz gün ikinci kez oynamıştım Life is Strange Double Exposure oyununu. Ve şimdi bu kadar yakın bir tarihte, çok bekletmeden bir devam oyunu, hem de Cloe'nin olduğu bir oyun... Bu gerçekten müthiş bir haber. 4 gün önce yayın bildirimi geldiğinde heyecanlandım ama bu iki güzel sürpriz, aklımın ucundan geçmiyordu. Şimdi Life is Strange: Reunion 27 Mart 2026'da çıkıyor ve her zamanki gibi ne yazık ki Türkçe dil desteği yok. 

Bu harika seriyi kendi dilimizde deneyimlemeyi o kadar çok istiyoruz ki. Belki bu sefer Türkçe'yi eklemeyi düşünürsünüz, oyun çıktıktan sonraki bir tarih de olabilir az zaman olduğu için tabi. Ben ön siparişimi şimdiden verdim bile.

Keşke bizlere üçüncü bir sürpriz yapsanız ve Türkçe'yi oyuna ekleseniz, ne kadar mutlu olacağımızı tahmin bile edemezsiniz!

Please give us a third surprise! (Request for Turkish language support)

This is truly fantastic news! I'm so, so happy and already excited—I just played Life is Strange Double Exposure for the second time the other day. And now, so soon after, a sequel is coming out without much delay, and it features Chloe... This is truly amazing news. I was excited when the announcement came out four days ago, but these two wonderful surprises were the last thing on my mind. Now Life is Strange: Reunion is coming out on March 27, 2026, and unfortunately, as usual, there's no Turkish language support.

We want to experience this amazing series in our own language so badly. Maybe this time you'll consider adding Turkish, even if it's after the game releases since there's not much time left. I've already placed my pre-order.

If you could surprise us with a third surprise and add Turkish to the game, you wouldn't even be able to imagine how happy we'd be!

• Resmi destek gelmezse. (Geleceğini sanmıyorum) Biz (birkaç arkadaş) oyun çıkışını yaptığı gibi Türkçe yama oluşturmayı planlıyoruz. Bilgi vermiş olalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bunun için şimdiden çok teşekkür ederiz. Ben de geleceğini sanmıyorum. Çünkü bir önceki oyun için talebime olumsuz cevap vermişti firma. Çok da zor ulaşılabilen bir firma bu arada. Adeta saklamışlar iletişim yerini. Neyse. Talep etmek, zihinlerinde ışık yakmak her zaman iyidir. İlerisi için belki yatırım olur.

Ne yazık ki Türk oyuncu topluluğuna da (Mustafa Kadir) yazdım ama bir cevap gelmedi henüz, o kadar oyuna başlık açıyorlar, şuna da bir açalım veya açılmış olana destek verin dedim ama ses vermediler.

Bir önceki oyuna sadece bir yama yapıldı ama o da 4 kez güncellenmesine rağmen bir sürü anlam bozukluklarıyla doluydu. Bu nedenle özenli bir yama yapılması çok gerekli.

Bu oyunun kıymetini bilen ve senaryosunun özelliğini takdir eden birileri tarafından yapılmalı. Kalite popülerlikle eşdeğer değil ve çoğu zaman ters orantılı. Halbuki böyle kaliteli ürünlere yama yapmak prestij kazandırır. Çok popüler olmasa da, çok isteyen olmasa da. O nedenle Anonymous platformuna kırgınım bu oyunlara yama yapmadıkları için. Kaldı ki hatırı sayılır bir kitle var bu oyunlara hayran olan.

Gerçekten çok yazık, halbuki Life is Strange oyunları senaryo, işleyiş, tempo açısından çoğu dizi ve filmde asla rastlayamayacağınız derecede derinlikli ve heyecan vericidir. İlk oyun ve double exposure'ın öyle bir senaryosu var ki, çoğu bilim kurgu dizisinden çok daha üst düzeyde ve özgün.

• Yerayay kullanıcısına yanıt

Birkaç arkadaş ifadenizden acaba insan çevirisi veya düzenlenmiş makine çevirisi, hangisini yapacağınızı anlasak doğru olur?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gecikmeden çıkarıp, sonra üzerinden düzeltmeye devam ederek versiyon güncellersiniz, çok iyi olur o şekilde.

Bu oyuna yama gelirse harika olur. Resmi ekleyeceklerini zannetmiyorum. Emeğinize sağlık şimdiden.

Oyun Fragmanlarıyoutube
    Max ile Chloe'nin hikâyesi ve Caledon'un kaderi, senin kararlarına bağlı! Yepyeni bir öykü, efsanevi bir sona tırmanırken hem Max hem de Chloe olarak oyna. Yangın, Max ve Chloe'yi yıkıcı kararlar almaya zorlayacak. Her şey yanıp kül olmadan önce birlikte bir geleceğe ulaşabilirler mi? #oyun #fragman #lifeisstrange
    https://www.youtube.com/watch?si=Q5gPayWyRZoOsHRF&v=OMGIbSSiIeI&feature=youtu.be
  • Sonunda Life is Strange: Reunion için Türkçe Yama Talepli topluluk desteği istenen bir başlık açıldı. Başlıkta şu an itibariyle 80 yorum olduğu için bu başlığa destek verilmesi daha uygun olacaktır.

Mustafa Kadir Youtube gönderilerde durumu şöyle paylaştı ve destek vermemizi istedi:

"Atarita'daki çok değerli iş arkadaşım İdil Barbaros, yeni Life is Strange oyunu "Life is Strange: Reunion için bir Türkçe dil desteği talebi oluşturmuş. Life is Strange'in Türkiye'de çok fazla oyuncu kitlesi olduğunu biliyoruz ve geliştirici ekibin bu konuda kayıtsız kalmayacağını düşünüyoruz. Tabi oyunun çıkışına çok kısa bir süre kaldığı için muhtemelen başarılı olsak dahi dil desteğimiz lansman sonrasına kalacaktır. Ama bu sonuç olumlu işlerse bundan sonraki birçok Square Enix oyununu veya Life is Strange'leri Türkçe görebiliriz."

Life is Strange: Reunion Steam başlığımız:

https://steamcommunity.com/app/2624870/discussions/0/685243800199747341

Steam başlığındaki talep metninin çevirisi: (şu an 80 yorum)

"TÜRKÇE DİL DESTEĞİ TALEBİ

Merhaba! Türk oyuncular olarak, Life is Strange Reunion'a Türkçe dil desteğinin eklenmesini çok isteriz. Hikaye odaklı bir deneyim olarak, anlatıyı derinlemesine anlamak oyunun çok önemli bir parçasıdır ve Türkçe dilinin eklenmesinin oyunun çok daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olacağına inanıyoruz.

Life is Strange markasını yıllardır destekleyen büyük ve tutkulu bir Türk topluluğu var. Türkiye, Square Enix oyunlarına büyük ilgi duyan ülkeler arasında yer alıyor ve Türkçe dil desteğinin oyunun erişimine ve kabulüne olumlu bir etkisi olacağına inanıyoruz.

Oyunun çıkışının çok yakın olduğunu ve yerelleştirmenin zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz. Ancak, gelecekteki güncellemelerde Türkçe desteğinin değerlendirilmesi veya en azından Square Enix tarafından kabul edilmesi bizi çok mutlu edecektir.

Sesimizin duyulmasını umuyoruz.

Zaman ayırdığınız ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederiz."

• Life is Strange Youtube kanalından harika bir tanıtım videosu geldi.

Maskeli baloya buyrun!

NEW FUTURE GAMES SHOW GAMEPLAY | Max Sneaks Into The Party - Life is Strange: Reunion

Life is Strangeyoutube
    Unveiled as an exclusive first look at the Future Games Show, this clip from Life is Strange: Reunion shows Max using her time-rewind powers to sneak into the shady, secret society Abraxas party and steal a mask for her partner in crime, Chloe. --- Developed by Deck Nine Games, LIFE IS STRANGE: REUNION will launch on PlayStation 5®, Xbox Series X|S, and PC on March 26, 2026. LIFE IS STRANGE: REUNION will be available in three editions: Standard, Deluxe, and Twin Pack. Full details on each Edition can be found at http://lifeisstrange.com --- Chloe Price was Max Caulfield’s partner in time… Losing her is Max’s greatest regret. Now Chloe has come to Caledon University. Haunted by nightmares and impossible memories, Chloe needs Max’s help. But Max is already in crisis: in three days, a deadly inferno will destroy the campus. Max’s Rewind power has bought her time – but she can’t prevent the blaze alone. The fire will force Max and Chloe to make devastating decisions. Can they find a future together… Before everything burns? --- Purchase games from across the #LifeIsStrange series here: https://www.lifeisstrange.com/buy-now/ Life is Strange is a series of award-winning, third-person narrative adventure games. You’ll step into the shoes of an ordinary person, gifted – or cursed – with an amazing power, and rise to face extraordinary challenges. Whether Shifting between parallel timelines, channeling the psychic power of Empathy, protecting a telekinetic younger brother, or Rewinding time, you'll uncover supernatural mysteries - and deal with dangers that are all-too-real. Your story will intertwine with richly realized characters, vivid locations, and unforgettable emotions - and the hardest decisions are all yours to make. No matter your choices, these stories will stay with you forever. The series includes Life is Strange: Reunion, Life is Strange: Double Exposure, Life is Strange: True Colors, Life is Strange 2, and the Life is Strange Remastered Collection. --- Follow us on: TikTok: https://www.tiktok.com/@lifeisstrangegame Twitter: https://twitter.com/LifeIsStrange Instagram: https://www.instagram.com/lifeisstrangegame Facebook: https://www.facebook.com/LifeIsStrangeGame Discord: http://discord.gg/lifeisstrange Spotify: https://open.spotify.com/user/officiallifeisstrange
    https://www.youtube.com/watch?v=JpdPXwly2eE

Life is Strange Youtube kanalı:

youtube
    Max & Chloe have one last chance in Life is Strange: Reunion, the ultimate finale coming March 26, 2026 to PS5, PC, and Xbox Series X|S.
    https://www.youtube.com/@lifeisstrange

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 13 Mart 2026; 19:44:37 >

(Yukarıdaki orijinal videonun Türkçe çevirisi)

Oyun Fragmanlarıyoutube
    Max ile Chloe'nin hikâyesi ve Caledon'un kaderi, senin kararlarına bağlı! Yepyeni bir öykü, efsanevi bir sona tırmanırken hem Max hem de Chloe olarak oyna. Yangın, Max ve Chloe'yi yıkıcı kararlar almaya zorlayacak. Her şey yanıp kül olmadan önce birlikte bir geleceğe ulaşabilirler mi? #oyun #fragman #lifeisstrange #FutureGamesShow #FGS
    https://www.youtube.com/watch?si=IiYhzL1Z04rlT62z&v=aYCkVrZApps&feature=youtu.be
  • Yapay zeka bu kadar gelişmişken bu dil sorununu bu kadar görmezden gelmeleri çok ilginç. Ver metni Yapay zekaya ekle oyuna gitsin senden bağlam bile istemiyoruz kardeşim. GTA 6 nın Türkçe olmasını ne kadar istiyorsam Life is Strange serisinin de o kadar çok istiyorum Türkçe olmasını.

Şu oyun kadar hikayesi hoşuma giden oyun çok nadirdir ve gerçekten diyaloğa dayalı olduğu için basit ingilizce ile tam anlayarak oynayamıyoruz oyunu.

• Square Enix, hiçbir zaman hiçbir oyununa Türkçe destek çıkarmadı, buna da çıkarmaları mümkün değil, o taraftan beklentiniz hiç olmasın. Buna karşın şimdiye kadar Life Is Strange serilerine ise mutlaka kaliteli Türkçe yamalar geldi, bu oyuna da mutlaka gelecektir. Çeviri yapacak arkadaşlara kolaylıklar diliyorum, benim de ilk günden beklediğim bir oyun ve altyazı.

Kardeşim, ne yazık ki o işler öyle olmuyor, açıkçası bu düşünceniz gerçekten çok tuhaf, cidden böyle bir şeyi nasıl bu kadar kolay söylüyorsunuz ki, muhtemelen üzerinde hiç düşünmediniz. Ben geçen bir oyun aldım, bir Kore FMV oyunu, Türkçe altyazı var diye aldım, interaktif film bildiğiniz ama sizin istediğiniz şeklinde makine çeviri yapıp Türkçe dil desteği var diye satışa koymuşlar, bazı yerlerde çok saçma sapan çeviriler var ve sık sık da anlatım bozukluklarıyla dolu.

Demem o ki koskoca firmanın, yapımları tüm dünyada satılan bu oyunlarını böyle bozuk bir resmi çeviriyle piyasaya sürebileceğini nasıl düşünebiliyorsunuz, bunu gerçekten yapacaklarına inanıyor musunuz veya bunu sizin akıl edip de onların düşünemediklerine?! Yok kardeşim böyle şey olmaz. Böyle sizin dediğiniz gibi uyduruk makine çeviriler ancak Rus, Çin gibi firmaların üçüncü sınıf ucuz yapım oyunlarına koyulur. Diğer türlüsü imkansız.

Bu tarz büyük firmalar bir bütçe belirler ve hatta birçoğu kendi çeviri gruplarıyla dışarıya kapalı olarak çeviri haricinde yerelleştirme denilen çok daha kapsamlı ve ciddi şekilde o işi yaparlar ve çok büyük çaplı bir talep ve satış görmedikçe ek bir dil eklemeyi (düşünmez değil) düşünemezler, çünkü böyle bir şey onlar için radikal bir değişiklik olur, sizin basit ve kolay gösterdiğiniz gibi değil. Öyle basit olsa zaten yaparlardı, neden yapmasınlar. Her türlü maliyeti kurtarır çünkü ama bu çalışma sistemlerinde mümkün olmuyor işte. Mesele bu.

Yani iş dönüp dolaşıp yine şuraya geliyor, şu adamın (Mustafa Kadir) dilinde tüy bitti, beni sevin sevmeyin ama şu topluluğa ve taleplerine destek verin ki, ne kadar büyük çaplı bir talep olursa ancak o zaman büyük firmalara da taleplerimizi kabul ettirme imkanımız olur diye kaç kere yırtındı ama etraftaki insanlar ve içerik üreticileri ne yaptılar malum. Destek yerine köstek oldular, dalga geçtiler ve zavallılıklarını ilan ettiler. Sanki 100'den fazla oyunun bir sene içinde Türkçe dil desteğiyle geldiği bir dönem önceden beri olmuş gibi, topluluk talepleriyle bu dil desteklerinin geldiğine inanmadılar küçük beyinleriyle. Bizim millet işte, tipik karaktersizliği, bilmez, okumaz, öğrenmez, ezberini tekrar eder ama buna rağmen tam bir ukaladır. Yazık ki ne yazık. (bu noktada sözüm elbette size değil, yanlış mana verme olmasın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 21 Mart 2026; 15:50:6 >

• 2 saat sonra indirilebilir olacak Steam'de...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.