Şimdi Ara

LG OLED B9 Kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
662
Cevap
17
Favori
42.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • b9 fiyat performans tv si bence, en alinasi lg tv si.c9 gibi yerli montajda degil.hdmi 2.1 olmasi büyük avantaj

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir haftadır kullanıyorum 55" B9 Oled TV mi.

    Dün gece Terminatör 2019 filmini seyrettim. TV ye bir kez daha hayran kaldım.

    Ne kadar doğru karar vermişim. Ne kadar memnunum anlatamam.

    9000 TL ye böyle bir kalite olamaz. Ki o rakama zor çıktım ama fazlasıyla değdi.

    Logitech hoparlör setimi kaldırdım. Ses kalitesi harika.

    İstersem günde 12 saat film izleyim. Gözlerim hiç ama hiç ağrımıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234

    Bir haftadır kullanıyorum 55" B9 Oled TV mi.

    Dün gece Terminatör 2019 filmini seyrettim. TV ye bir kez daha hayran kaldım.

    Ne kadar doğru karar vermişim. Ne kadar memnunum anlatamam.

    9000 TL ye böyle bir kalite olamaz. Ki o rakama zor çıktım ama fazlasıyla değdi.

    Logitech hoparlör setimi kaldırdım. Ses kalitesi harika.

    İstersem günde 12 saat film izleyim. Gözlerim hiç ama hiç ağrımıyor.
    Güzel günlerde kullanın hocam
  • slmlar 49sm8600den 55b9a geçtim.İyiki de geçmişim

    Görüntü ve siyahlar harika.
    Dahili Hoparlör muhteşem, soundbar'a gerek duymuyorum bile.

    Kalibrasyonu oda aydınlatmasına göre gece/gündüz olarak elle yaptım.

    Ama rtingsdeki White Balance Settings merak ediyorum,deneyen var mı?

    Tvden max verim almak için kalibrasyon ve diğer tavsiyeleriniz ne olur?

    Teşekkürler
  • Az önce lg b9 sparişi verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Temmuz ortasında 8.500 liraya satılmış sanırım. Önceki sayfalarda biri yazmış. O fiyata tekrar yakalamak mümkün mü? Hangi sitede o fiyatı gördü acaba. Şu an teknosa ve vatanda 10 bin lira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Bende 2. monitör olarak 32" VA panel olan monitörümün yerine LG B9 almaya karar vererek bu TV'yi aldım.

    Aslında istediğim gibi bir monitör bulabilsem monitör almak tercihimdi ama hiçbir monitör bundaki performansı karşılayamıyor.
    Yani bi Acer x27 bile almayı düşündüm ama onda da fald'dan dolayı halo benzeri görüntü olması, yüksek input lag vede bu ikisi olmasa bile olan fan sesi beni ondan tamamen soğuttu. Gelecek yeni mini ledli 32" 4k 144hz monitörlerinde fiyatının 3500 dolar civarı olacağını görünce vazgeçtim (oda muhtemelen Tr'de 30 bin liraya filan satılır). C9'ların sorunları vede CX'lerde de acaba sorun olur mu diye vede CX'le arada 5 bin lira fark olunca en son B9 almaya karar verdim.

    Rtinsde incelemede en kötü yanı kalibrasyonu gözüküyordu ama benimde kalibrasyon cihazım olduğu için oda problem olmaz dedim. Birde hdr parlaklığı diğer modellere göre biraz düşüktü ama ben genelde film harici oyunlarda hdr kullanmayı düşünmediğim için oda problem olmaz diye düşündüm. Yalnız almamdaki en büyük etkende g-sync destekli olmasıydı. Bu desteği olmasa ne kadar iyide olsa almazdım çünkü vrr benim için oyunlarda çok önemli.

    Evde de aynı zamanda salonda bir LG C7 oled tv var. Onuda 2.5 yıldan fazladır kullanıyorum bir sorun yaşamadım burn in tarzında. Fakat ben tv'yi ve monitörlerimi düşük parlaklıkta kullanıyorum genelde 75-80 nit arasına ayarlarım. Ondan yukarısı benim gözümü çok yoruyor. Odamın ışığı bile kısılabilir ışıklardan daha az gözümün yorulması için. Bu tv'de 74 nite ayarladım oda oled ışığı 16'ya denk geldi benim panelde. Oledlerde de ne kadar düşük parlaklıkta kullanılırsa o kadar burn in oluşma riski de azalıyor olduğunu birçok yerde gördüm. Ben de düşük ışıkta kullanan biri olduğum için birde ana monitör olarak da kullanmayacam diye bunu monitör olarak kullanabilirim diye karar verdim. Hdr oyunda oynayamıyorum zaten C7'de hdr oyun biraz oynadım harika görünüyordu ama oyunun başında 1 saatten fazlada duramıyordum gözlerim kan çanağına dönüyordu. O yüzden hdr'ın yüksek parlaklığından kaynalacak burn in riskim de pek fazla bulunmuyor.


    Gelelim tv ile olan kalibrasyon vs deneyimlerime. Öncelikle tv nin kutudan çıkış halini diğer C7 tv'im ile karşılaştırdığımda pek beğenmedim. C7'nin görüntüsü bariz bundan daha iyi. Hdr'da filanda daha parlak. Siyahlar filanda öyle yeterince iyi değildi. Daha sonra kalibrasyon cihazıyla B9'da ölçüm yaptığımda bunun gamma eğrisinden kaynaklandığını gördüm. Gamma eğrisi içinde maalesef yaptığım ilk ölçümün kaydını tutmadım ama benzer bir eğriyi netten buldum aklınızda canlanması için onu paylaşacağım:

    LG OLED B9 Kullanıcıları

    Bu daha çok srgb gammasına yakın. Ama aslında tv'yi absolute 2.2 gammaya kalibre ederseniz o noktaların dümdüz 2.2 üzerinde olması lazım. Ne kadar düze yakın olursa o kadar iyi siyahlar elde edersiniz. Ips ve tn'lerde genelde ilk %5 kısmı düzlemek pek mümkün olmadığı için relative gamma denilen resimde görüldüğü tarzda gamma eğrisi oluyor. Ama benim kullandığım va monitörler absolute şekilde yani düzgün gamma eğrisi verebiliyordu. Oledlerde de siyahlar tam siyah olduğu için verebilmesi gerektiğini düşündüm.

    Kalibrasyon cihazı ve programı kullanarak bunu düzeltebiliyorsunuz ama yazılımsal olarak düzelttiğiniz gamma biraz renk saçılması yapabiliyor. Ben genelde o şekilde gammayı düzeltirdim ama bu sefer tv'de bu ire 22 point denilen şeylerin ne olduğunu öğrenince yazılıma gerek kalmadan tv üzerinden düzeltilebileceğini öğrendim.

    Ire 22 point griden beyaza olan parlaklığı her bir seviyede ayrı ayrı ayarlıyormuş onu öğrendim. Paylaştığım resimdeki alt kısımda parlaklık seviyelerine göre ilerliyor dikkat ederseniz (%5 den başlayıp 95'e kadar olan kısım yani). Aslında 20 point olsa tam denk geliyor ama bu tv'de 22 point olunca o ekstra 2 nokta %2.5 ve %7.5 da var yani. Sonuçta ire 5 resimdeki %5 parlaklığı simgeliyor vede ire 95'de %95 parlıklığı özetlersek.

    Benim tv'de mesela ire 5 ve 15 arası yüksek kalıyordu. Yani resimdekine benzerdi noktalar 2.2'den aşağı yöndeydi. Noktalarında aşağı yukarı olmasını şöyle söyliyeyim: Gamma düştükçe parlaklık artar, yükseldikçe de parlaklık azalır. Benim tv'yi ire 5 -15, ire 10 -11, ire 15 -6, ire 20 -7 şeklinde ayarladım mesela düz 2.2 olması için. Ama siz aynı değerleri kullanmayın çünkü her panel aynı değil.

    Bu bilgi tabiki elinizde ölçüm yapabileceğiniz kalibrasyon cihazı olmadan pek işinize yaramaz ama genede şu şekilde kullanabilirsiniz: Eğer görüntü size biraz siyahtan ziyade grimtrak geliyorsa veya grinin tonlarında çok banding görüyorsanız ire 5 10 15 vede belki 20 olan kısımların parlaklığını biraz kısıp daha iyi siyahlar alabilirsiniz. Yalnız çok fazla kısmayın yoksa black crush yapar siyahlardaki detayı kaybedersiniz.

    Benim tv'nin kalibrasyondan sonraki gamması:

    LG OLED B9 Kullanıcıları


    Sıcaklık ayarı sıcak 2 de olsun. Bende beyaz dengesi 6500'e en yakın o çıktı 6400 ölçtüm vede beyaz çok dengeliydi. Bunu değişmedim çünkü kendi ayarında kalması daha iyi oluyor kalibrasyonda daha az color casting yapıyor.

    Tv'de 4:4:4 chroma için inputu pc olarak değiştirin diyolardı onu denedim. Yalnız tv 4:4:4 chromayı full rgb'de yapamıyor. Bandingin kralı var düzeltilecek gibi değil yani bildiğiniz bozuk. Daha doğrusu genel olarak tvlerde 4:4:4 chromada full rgb'yi düzgün göstermiyor diye yorumları okudum bu tv'ye özel değil anladığım kadarıyla. Daha sonra gene yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla 4:4:4 chroma için inputu pc yapıp ycbcr444 yapın diyolardı bende öyle yapınca düzgün gösterdi o bozuk banding kayboldu.

    Fakat tv genede banding yönünden zayıf gradient iyi değil. Kalibrasyonla bayağı bi düzeliyor ama kalibrasyonsuz hali çok kötü geldi bana. Yani salondaki C7'de de biraz banding var ama gene bu B9'da olduğu kadar fazla değildi.

    Daha sonra ycbcr444 ile 2.2 gammaya ayarlayınca nedense görüntünün çok soluk olduğu dikkatimi çekti. Cihazla ölçüm yaptığımda da srgb'yi %91 gibi çok düşük bir değerde ölçtüğünü gördüm. %100 ile %95 arasında bile çok fark varken %91 pek kullanılacak gibi değildi. Pc inputu yapınca renk gamutu kısmınıda ayarlayamıyorsunuz tv'den o kısımlar kapanıyor. Gamma'yı 2.4 'e yükseltince ilginç bir şekilde tekrardan %98 üzeri srgb gösterir oldu ama bu seferde 2.4 gamma bu tv'de siyah değeri sıfırdan başladığı için black crush oluyor, siyahlarda detay görünmüyor yani.

    Bende bunun üzerine inputu oyun konsoluna değiştim artık 4:4:4 chromayı doğru şekilde gösteremiyecek olsada. Tabi bu arada resim seçeneği hep oyun modunda bunlardan bağımsız olarak. Vede full rgb'ye aldım nvidiadan gene ayarı. Bu şekilde de aslında 4:4:4 chromadan çok farklı değildi görüntü ama 4:4:4 biraz daha keskin geldi bana. Pc inputunda olan bozuk banding bu sefer yoktu ama anladığım kadarıyla tv daha kendi içinde daha düşük chromaya çevirdiği için görüntüyü böyle oluyor sanırım.


    Bu kısımlar hakkında aslında yeterince bilgi sahibi değilim daha önce tv'yi monitör olarak kullanmadığım için ilk defa deneyimleyip öğrenmeye çalışıyorum bu kısımları. O yüzden tv'deki chroma mevzusunda yanlışlarım olabilir, daha iyi bilen bir arkadaş beni aydınlatabilir.

    Devam edersek oyun konsolu inputunda (veya pc inputu harici herhangi biri farketmez muhtemelen) full rgb kullanınca 2.2 gammada srgb %96 üzerine çıktı buda aslında kabul edilebilir bir değer. Ama ben tv aynı zamanda geniş renk gamutu gösterebilme kapasitesine sahip olduğu için renk gamutunu geniş seçeneğine alıp öyle kalibre etmek istedim. Bu şekilde srgb gamut volume %140'a ulaştı srgb covarage ise %100 oldu.

    Tabi gamut volume'un %100 üzerine çıkmasının (yani bendeki %140 olan) negatif bir etkisi var, gördüğünüz renkler gerçek renkler olmuyor fazla satüre oluyor. Yani ten rengi kırmızıya çalıyor gibi misal. Benim için bu sorun değil video izlerken madvr'da yada oyun oynarken reshade ile kalibrasyon dosyası kullanınca doğru renkleri elde ediyorum vede srgb %99.7 şeklinde kullanabiliyorum böyle. Ama siz böyle yapmayın tabi otomatikte kalsın. Zaten bende netflix izlerken tekrardan otomatiğe geri alıyorum gamutu çünkü onda 3dlut kalibrasyon dosyası uygulanmıyor.

    Oled kalibrasyonu yapmakta gerçekten çok zor işmiş. Parlaklık ölçümü yaparken bir türlü sabit durmuyor parlaklık seviyesi. Sanırsam bu automatic brightness limiter denilen şey yüzünden. Ölçüm yaparken parlaklık düşmeye başlıyor yada ısınırsa yükseliyor. Zannedersem yükselmesi tv'nin ısınmasında düşmeside bu automatic brightness limiter'dan dolayı. Tv sabit bir görüntü oldumu parlaklığı kısmaya başlıyor. 75 nit'le başlayan ölçüm 49'a kadar düşüyordu. Tabi hiçbir monitörde daha önce böyle birşeye rastlamadığım için bu kısmı nasıl kalibre ederim diye çözmem bayağı zamanımı aldı.

    Tabi herşeyi ayarladıktan sonra gerçekten olağanüstü bir görüntü sunuyor. Sanki 3 boyutlu görüyormuşum gibi bir derinlik hissiyatı uyandırdı bende. Oyun performansıda mükemmel. Input lag oyun modunda harika. İyi bir oyun monitörüyle arada belki 4-5 ms fark vardır en fazla. G-sync uyumu da çok akıcı bir şekilde çalışıyor. Benim va panel freesync destekli monitörümden çok daha iyi. Fakat fps 40'lara yaklaşınca karanlık görüntülerde ekranda yanıp sönmeler flicker gibi durumlar oluyor, çokta iyi değil yani diyebilirim. Ama tn panel tadında olması yani va ve ipslerdeki gibi ghosting smearing gibi şeyler olmamasıda bir harika gerçekten.

    Bu arada rtingsdeki ayarları uygulamanızı tavsiye etmiyorum. Her panel farklıdır çünkü model aynı olsada. Benim tv'nin rtingsle alakası yok diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 6 Ağustos 2020; 22:20:46 >




  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    Hocam neden Ankarada değilsiniz

    Geceleri benimde oda ışığım çok düşük, pc monitörü olarak kullandığımda Karanlık oda/Sıcak 3te ayarlı bende.Diğer türlü gözü yoruyor belli bir saat sonrasında.

    Düşük aydınlatma için monitör ayarlarınızı paylaşır mısınız lütfen?

    Aslında kalibre ettiğiniz tüm ayarları denemek isterim,

    hdr cinema
    hdr game
    netflix dolby vision gibi

    teşekkürler
  • gtx 1080ti li sistem var tv gelsede bi oyun oynasam diye sabırsızlanıyorum yanık oluşmaması için gerekirse oyunu 1 saat oynar diger oyuna geçerim. Gerekirse samsung nu8000 var onda oyunoynar lg oled te film seyrederim yeterki oledi bir tadayım.
    Tv geldigi zamn detaylı bir inceleme yapacağım vafat etmiş pixel çıkarmı umarım çıkmaz gerçi kıyıda köşede 3-5 ölmüş pixel olursa sıkıntı etmem helvalarını kendim hazırlar bi fatiha verrim olur biter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 4 Ağustos 2020; 13:11:0 >
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    gözle rtings standart tv ayarlarıyla kalibrasyon yapıldığını yeterli olduğunu düşünüp söyleyen arkadaşlar bu mesajı iyi okusun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SupremeXXL kullanıcısına yanıt
    Maalesef Anadolunun biraz ücra köşesindeyim hocam
    Ben sadece oyun modunda kalibrasyon yaptım sıcak 2 6500'e en yakın ayar. Ben oled ışığı 16'da kontrast da 90'da kullanıyorum. Diğer renk ayarlarımı paylaşmayacam çünkü her panel farklı olduğu için renk ayarlarını başka bir panele göre yapmak pek doğru değil.

    Hdr kalibrasyonu yapmadım. Zaten bu tv'de normal kalibrasyonu bile yaparken 1 hafta uğraştım. Oled çok farklı çünkü diğer monitörlere göre. Birde hdr kalibrasyonunu nasıl yapacağımı öğrenmem çok fazla zamanımı alır. Belki onada ilerde başka bir zaman bakarım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 4 Ağustos 2020; 17:37:42 >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Aynen rtingse göre ayar yapmayı önermiyorum her panel farklı çünkü
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    bazı arkadaşlar yazılım cihaz olmadan gözle kalibrasyon yapıp rtings ayarlarının yeterli olduğunu savunuyordu insanlara o yüzden yazma gereği duydum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncehesaptan b9 alınır mı en uygun orada görünüyor tek çekim ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisdragon

    İncehesaptan b9 alınır mı en uygun orada görünüyor tek çekim ama
    İncehesap ile ilgili kötü yorumlar okumuştum. Ben N11 üzerinden 100TL daha pahalı olmasına rağmen doguhan dan satın aldım.

    N11 de incehesap 'ın da mağazası var biliyorsunuzdur. N11 üzerinden bile güvenmemiştim ki arada N11 var.

    Direk incehesap ın kendi sitesinden almayın bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    gtx 1080ti li sistem var tv gelsede bi oyun oynasam diye sabırsızlanıyorum yanık oluşmaması için gerekirse oyunu 1 saat oynar diger oyuna geçerim. Gerekirse samsung nu8000 var onda oyunoynar lg oled te film seyrederim yeterki oledi bir tadayım.
    Tv geldigi zamn detaylı bir inceleme yapacağım vafat etmiş pixel çıkarmı umarım çıkmaz gerçi kıyıda köşede 3-5 ölmüş pixel olursa sıkıntı etmem helvalarını kendim hazırlar bi fatiha verrim olur biter
    Hayırlı olsun hocam. En mantıklı kararı vermişsiniz. Bu fiyatlara Oled görselini yaşamak gibisi yok.

    Döviz de yükselişe geçmişken...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bende B9 oled alanlar kervanına katıldım. Şimdilik panelde hiç bir sıkıntı görünmüyor. Şu kalibrasyon
    işini nasıl yapacağız. Kalibrasyon cihazım yok. Görüntüyü iyileştirmek için neler yapılabilir.
  • winterice kullanıcısına yanıt
    Vatanda gecelik indirimler oluyor o ara yakaladım ben de. Takip etmek gerekiyor.
  • bende size katılıyorum. n11 her ne kadar en ufak bir sorunda destek hattıyla olayı çözmeye çalışsa da bu tarz bir alışverişte satıcı seçimi çok önemli. bende alışveriş yapmadan önce satıcının puanını ve yorumlarını dikkatle inceliyorum ki sonradan başım ağrımasın. tabi ki de daha önce sorun yaşadım ve n11 in ne kadar iyi çalıştığını gördüm , sorunumu çözmek için gerçekten çok ilgilendiler sağolsunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cchacalls

    Arkadaşlar bende B9 oled alanlar kervanına katıldım. Şimdilik panelde hiç bir sıkıntı görünmüyor. Şu kalibrasyon
    işini nasıl yapacağız. Kalibrasyon cihazım yok. Görüntüyü iyileştirmek için neler yapılabilir.
    Hocam ne kalibrasyonu, televizyonu açtınız izliyorsunuz. İnsanları pembe ya da ağaçları mavi mi gösteriyor.

    Yani şu forumu okudum ben de ne yapılır nasıl yapılır uğraşırız dedim ama yok öyle bir gereksinimin.

    Izleyin keyfini çıkarın. Butun renkler olması gerektiği gibi.

    Girin youtube 'a kıyaslama videolarını izleyin. Başka tv lerle kıyaslamışlar. Ya da B9 kutu açılış kurulum videolarını, millet kutudan çıkarıp izliyor tv yi. Hiç gördünüz mü "Eveeeeet kutuyu açıp fişe taktık, şimdi renk kalibrasyonuna başlıyoruz.." gibi bir cümle..?

    Ben de tv gelmeden önce yaparım diyordum ama yok öyle birşey.

    Efenim kalibrasyon yapıldıktan sonra güzel görüntü vermeye başlamış. Yorumlara gel....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.