Şimdi Ara

LG OLED B9 Kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
662
Cevap
17
Favori
42.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG OLED B9 kullanıcıları olarak bu ürünü tavsiye eder misiniz? Burn-In sorunu yaşama ihtimali bu modellerde de yüksek mi?



  • Su burn in yanik konusunu hala onemsiyor musunuz ya yil oldu 2020.

    Yok kardesim yanik sorunu. Samsung calisanlari bi tarafi tutusmus korkudan camur atiyorlar. Qled'i YERDEN YERE CARPIYOR oled. Bakin oyle az fark degil. Yerden yere carpiyor.

    Dts destegi, mukemmel siyahlar, cok daha organik renk, siyahlarin kalitesinden dolayi cok daha iyi HDR ve contrast performansi, daha iyi input lag.

    7 aydir 2019 LG Oled kullaniyorum. Her karsisina gectigimde dolby vision olsun hdr olsun beni buyuluyor. Yanik mi? Ne yanigi yahu? Yurtdisi forumlari biraz gezseniz oyle bir sey olmadigini, olanlarin fabrikasyon hatasi olup degistirildigini goreceksiniz. Koskoca tv uzmanlari youtube olsun siteleri olsun testini yapiyor hicbir yanik sikayeti soylemediler. Sizin kullanirken biraz ozen gostermeniz gereken tek sey, tvnin basindan ayrilacaksaniz tvyi oyle hareket etmeyen bir goruntude birakmayin. Kumandadan screen off deyin veya galeriyi kumanda tuslarindan birine atayin ve ayrilirken galeriye hizli gecis yapin orada resim degistirsin. Bu kadar. Adamlar ozelikle burn in stress test yapiyor saatlerce ayni logo. Yok yanik. Hadi bir ihtimal oldu da oldu tv yi kapattiginda pixel refreshing yapiyor tv pixelleri tazeliyor yine sifirliyor o izi.

    Lg 2019 modellere pixel refreshing, logo luminance ve pixel shift olarak 3 etkili burn in onleyici secenekler ekledi. Acin bunlari arkaniza bakmayin.

    Yillardir led tv ile ne rezalet siyahlar goruyormusuz megerse. Led tvde bitirdigim metro exodusu simdi oledde ve hdr ile dlclerine basladim. Neler kacirmisim megerse. Efsane. Alev silahini kullaniyorsun alevler gozunu aliyor, siyah kisimlar yine tamamen siyah kaliyor. Muhtesem bir tv ne diyeyim ki. Hala qled oled kararsizliginizi birakin artik. Qled denen eski teknoloji led tvlere para mi verilir artik.

    Hadi samsung calisanlari gelin kotuleyin mesajimi alinti yapin ve sacma sapan cevaplar vermeye calisin. Yalniz karsinizda tv cahili biri yok, tum yabanci expert forumlarda da yazip cizen okuyan arastiran ve neyin ne oldugunu bilen biri var. Bu mesaja sacma sapan cevap verirken tavuk oluvermeyin tarafimdan.
    C ve E sınıfına göre fiyat avantajı var ama diğerlerine güncelleme geliyor B sınıfında aynı özen yok. B9 için aynı şey olur mu belli değil. OLED zevki yaşamanız için uygun fiyatlı bir seçenek.

    Ev kullanıcısı için yanma riski çok çok zayıf. Saldırgan Samsung pazarlamacılarına göre ise tuşa ilk bastığınızda yanar. Kendi cihazları boş, tedavülden kalkmış, kusurlu ve aşırı pahalıdır ve bunu başarılı bir agresif pazarlama taktiği ile maskeleyip LG kötüleyerek unuttururlar.

    Cihaz paneli yanmaz ama üstüne %100 Samsung çamuru bulaşır silemezsiniz. Reklamı da var, OLED kötüleme bütçesi de var.

    Samsung telefonlarda OLED'i kendi üretir. Seneye Samsung da OLED TV üretecek ama şimdilik geç kaldığı için rakip kötüleyerek durumu kurtarmaya ve zayıf malını satmaya çalışıyor. Mesele algı yaratmaktır. Yani yanma olayı algıdan ibarettir.
    Ya su cahil öz güveniniz de inanılmaz bir şey. Nerenize dayandırarak bu lafları böyle kesin bir şekilde söylüyorsunuz anlamıyorum.

    https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c9-vs-lg-b9/802/915
    https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-type/oled

    Birde xbox one x alması "gerekiyor". Bir halta yaramaz ps4 pro ya komik duruma düşüyorsun ergen atarlarınla.
    B serisi zaten sınıfı gereği bu fiyatlarda dolaşıyor. C veya E serileri ile karıştırıyorsun sanırım...

    Saydığın diğer televizyonlar oled televizyonların bu kadar üzerine çıkacak ne yaptı diye sorabilirsin?? Mesela bana göre o fiyatlara çıkacak hiçbir şey yapmadılar...

    SSD ler belki bilirsin ilk çıktıklarında çok pahalıydılar ama seri üretimin daha kolay yapılması vs ile çok daha düştüler senin mantığına göre o zaman SSD lerde bir şeyler oldu "ayağa düştüler"

    Dipnot : Ayağa düştü derken bile bir sınıfı hedef alıyorsun. Kimin ayak kimin baş olacağını ne sen ne başkası kimse karar veremez. Bu üslubu bırakmadığın sürece inatla hep cevap vereceğim.
    Merhabalar. Bende 2. monitör olarak 32" VA panel olan monitörümün yerine LG B9 almaya karar vererek bu TV'yi aldım.

    Aslında istediğim gibi bir monitör bulabilsem monitör almak tercihimdi ama hiçbir monitör bundaki performansı karşılayamıyor.
    Yani bi Acer x27 bile almayı düşündüm ama onda da fald'dan dolayı halo benzeri görüntü olması, yüksek input lag vede bu ikisi olmasa bile olan fan sesi beni ondan tamamen soğuttu. Gelecek yeni mini ledli 32" 4k 144hz monitörlerinde fiyatının 3500 dolar civarı olacağını görünce vazgeçtim (oda muhtemelen Tr'de 30 bin liraya filan satılır). C9'ların sorunları vede CX'lerde de acaba sorun olur mu diye vede CX'le arada 5 bin lira fark olunca en son B9 almaya karar verdim.

    Rtinsde incelemede en kötü yanı kalibrasyonu gözüküyordu ama benimde kalibrasyon cihazım olduğu için oda problem olmaz dedim. Birde hdr parlaklığı diğer modellere göre biraz düşüktü ama ben genelde film harici oyunlarda hdr kullanmayı düşünmediğim için oda problem olmaz diye düşündüm. Yalnız almamdaki en büyük etkende g-sync destekli olmasıydı. Bu desteği olmasa ne kadar iyide olsa almazdım çünkü vrr benim için oyunlarda çok önemli.

    Evde de aynı zamanda salonda bir LG C7 oled tv var. Onuda 2.5 yıldan fazladır kullanıyorum bir sorun yaşamadım burn in tarzında. Fakat ben tv'yi ve monitörlerimi düşük parlaklıkta kullanıyorum genelde 75-80 nit arasına ayarlarım. Ondan yukarısı benim gözümü çok yoruyor. Odamın ışığı bile kısılabilir ışıklardan daha az gözümün yorulması için. Bu tv'de 74 nite ayarladım oda oled ışığı 16'ya denk geldi benim panelde. Oledlerde de ne kadar düşük parlaklıkta kullanılırsa o kadar burn in oluşma riski de azalıyor olduğunu birçok yerde gördüm. Ben de düşük ışıkta kullanan biri olduğum için birde ana monitör olarak da kullanmayacam diye bunu monitör olarak kullanabilirim diye karar verdim. Hdr oyunda oynayamıyorum zaten C7'de hdr oyun biraz oynadım harika görünüyordu ama oyunun başında 1 saatten fazlada duramıyordum gözlerim kan çanağına dönüyordu. O yüzden hdr'ın yüksek parlaklığından kaynalacak burn in riskim de pek fazla bulunmuyor.


    Gelelim tv ile olan kalibrasyon vs deneyimlerime. Öncelikle tv nin kutudan çıkış halini diğer C7 tv'im ile karşılaştırdığımda pek beğenmedim. C7'nin görüntüsü bariz bundan daha iyi. Hdr'da filanda daha parlak. Siyahlar filanda öyle yeterince iyi değildi. Daha sonra kalibrasyon cihazıyla B9'da ölçüm yaptığımda bunun gamma eğrisinden kaynaklandığını gördüm. Gamma eğrisi içinde maalesef yaptığım ilk ölçümün kaydını tutmadım ama benzer bir eğriyi netten buldum aklınızda canlanması için onu paylaşacağım:



    Bu daha çok srgb gammasına yakın. Ama aslında tv'yi absolute 2.2 gammaya kalibre ederseniz o noktaların dümdüz 2.2 üzerinde olması lazım. Ne kadar düze yakın olursa o kadar iyi siyahlar elde edersiniz. Ips ve tn'lerde genelde ilk %5 kısmı düzlemek pek mümkün olmadığı için relative gamma denilen resimde görüldüğü tarzda gamma eğrisi oluyor. Ama benim kullandığım va monitörler absolute şekilde yani düzgün gamma eğrisi verebiliyordu. Oledlerde de siyahlar tam siyah olduğu için verebilmesi gerektiğini düşündüm.

    Kalibrasyon cihazı ve programı kullanarak bunu düzeltebiliyorsunuz ama yazılımsal olarak düzelttiğiniz gamma biraz renk saçılması yapabiliyor. Ben genelde o şekilde gammayı düzeltirdim ama bu sefer tv'de bu ire 22 point denilen şeylerin ne olduğunu öğrenince yazılıma gerek kalmadan tv üzerinden düzeltilebileceğini öğrendim.

    Ire 22 point griden beyaza olan parlaklığı her bir seviyede ayrı ayrı ayarlıyormuş onu öğrendim. Paylaştığım resimdeki alt kısımda parlaklık seviyelerine göre ilerliyor dikkat ederseniz (%5 den başlayıp 95'e kadar olan kısım yani). Aslında 20 point olsa tam denk geliyor ama bu tv'de 22 point olunca o ekstra 2 nokta %2.5 ve %7.5 da var yani. Sonuçta ire 5 resimdeki %5 parlaklığı simgeliyor vede ire 95'de %95 parlıklığı özetlersek.

    Benim tv'de mesela ire 5 ve 15 arası yüksek kalıyordu. Yani resimdekine benzerdi noktalar 2.2'den aşağı yöndeydi. Noktalarında aşağı yukarı olmasını şöyle söyliyeyim: Gamma düştükçe parlaklık artar, yükseldikçe de parlaklık azalır. Benim tv'yi ire 5 -15, ire 10 -11, ire 15 -6, ire 20 -7 şeklinde ayarladım mesela düz 2.2 olması için. Ama siz aynı değerleri kullanmayın çünkü her panel aynı değil.

    Bu bilgi tabiki elinizde ölçüm yapabileceğiniz kalibrasyon cihazı olmadan pek işinize yaramaz ama genede şu şekilde kullanabilirsiniz: Eğer görüntü size biraz siyahtan ziyade grimtrak geliyorsa veya grinin tonlarında çok banding görüyorsanız ire 5 10 15 vede belki 20 olan kısımların parlaklığını biraz kısıp daha iyi siyahlar alabilirsiniz. Yalnız çok fazla kısmayın yoksa black crush yapar siyahlardaki detayı kaybedersiniz.

    Benim tv'nin kalibrasyondan sonraki gamması:




    Sıcaklık ayarı sıcak 2 de olsun. Bende beyaz dengesi 6500'e en yakın o çıktı 6400 ölçtüm vede beyaz çok dengeliydi. Bunu değişmedim çünkü kendi ayarında kalması daha iyi oluyor kalibrasyonda daha az color casting yapıyor.

    Tv'de 4:4:4 chroma için inputu pc olarak değiştirin diyolardı onu denedim. Yalnız tv 4:4:4 chromayı full rgb'de yapamıyor. Bandingin kralı var düzeltilecek gibi değil yani bildiğiniz bozuk. Daha doğrusu genel olarak tvlerde 4:4:4 chromada full rgb'yi düzgün göstermiyor diye yorumları okudum bu tv'ye özel değil anladığım kadarıyla. Daha sonra gene yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla 4:4:4 chroma için inputu pc yapıp ycbcr444 yapın diyolardı bende öyle yapınca düzgün gösterdi o bozuk banding kayboldu.

    Fakat tv genede banding yönünden zayıf gradient iyi değil. Kalibrasyonla bayağı bi düzeliyor ama kalibrasyonsuz hali çok kötü geldi bana. Yani salondaki C7'de de biraz banding var ama gene bu B9'da olduğu kadar fazla değildi.

    Daha sonra ycbcr444 ile 2.2 gammaya ayarlayınca nedense görüntünün çok soluk olduğu dikkatimi çekti. Cihazla ölçüm yaptığımda da srgb'yi %91 gibi çok düşük bir değerde ölçtüğünü gördüm. %100 ile %95 arasında bile çok fark varken %91 pek kullanılacak gibi değildi. Pc inputu yapınca renk gamutu kısmınıda ayarlayamıyorsunuz tv'den o kısımlar kapanıyor. Gamma'yı 2.4 'e yükseltince ilginç bir şekilde tekrardan %98 üzeri srgb gösterir oldu ama bu seferde 2.4 gamma bu tv'de siyah değeri sıfırdan başladığı için black crush oluyor, siyahlarda detay görünmüyor yani.

    Bende bunun üzerine inputu oyun konsoluna değiştim artık 4:4:4 chromayı doğru şekilde gösteremiyecek olsada. Tabi bu arada resim seçeneği hep oyun modunda bunlardan bağımsız olarak. Vede full rgb'ye aldım nvidiadan gene ayarı. Bu şekilde de aslında 4:4:4 chromadan çok farklı değildi görüntü ama 4:4:4 biraz daha keskin geldi bana. Pc inputunda olan bozuk banding bu sefer yoktu ama anladığım kadarıyla tv daha kendi içinde daha düşük chromaya çevirdiği için görüntüyü böyle oluyor sanırım.


    Bu kısımlar hakkında aslında yeterince bilgi sahibi değilim daha önce tv'yi monitör olarak kullanmadığım için ilk defa deneyimleyip öğrenmeye çalışıyorum bu kısımları. O yüzden tv'deki chroma mevzusunda yanlışlarım olabilir, daha iyi bilen bir arkadaş beni aydınlatabilir.

    Devam edersek oyun konsolu inputunda (veya pc inputu harici herhangi biri farketmez muhtemelen) full rgb kullanınca 2.2 gammada srgb %96 üzerine çıktı buda aslında kabul edilebilir bir değer. Ama ben tv aynı zamanda geniş renk gamutu gösterebilme kapasitesine sahip olduğu için renk gamutunu geniş seçeneğine alıp öyle kalibre etmek istedim. Bu şekilde srgb gamut volume %140'a ulaştı srgb covarage ise %100 oldu.

    Tabi gamut volume'un %100 üzerine çıkmasının (yani bendeki %140 olan) negatif bir etkisi var, gördüğünüz renkler gerçek renkler olmuyor fazla satüre oluyor. Yani ten rengi kırmızıya çalıyor gibi misal. Benim için bu sorun değil video izlerken madvr'da yada oyun oynarken reshade ile kalibrasyon dosyası kullanınca doğru renkleri elde ediyorum vede srgb %99.7 şeklinde kullanabiliyorum böyle. Ama siz böyle yapmayın tabi otomatikte kalsın. Zaten bende netflix izlerken tekrardan otomatiğe geri alıyorum gamutu çünkü onda 3dlut kalibrasyon dosyası uygulanmıyor.

    Oled kalibrasyonu yapmakta gerçekten çok zor işmiş. Parlaklık ölçümü yaparken bir türlü sabit durmuyor parlaklık seviyesi. Sanırsam bu automatic brightness limiter denilen şey yüzünden. Ölçüm yaparken parlaklık düşmeye başlıyor yada ısınırsa yükseliyor. Zannedersem yükselmesi tv'nin ısınmasında düşmeside bu automatic brightness limiter'dan dolayı. Tv sabit bir görüntü oldumu parlaklığı kısmaya başlıyor. 75 nit'le başlayan ölçüm 49'a kadar düşüyordu. Tabi hiçbir monitörde daha önce böyle birşeye rastlamadığım için bu kısmı nasıl kalibre ederim diye çözmem bayağı zamanımı aldı.

    Tabi herşeyi ayarladıktan sonra gerçekten olağanüstü bir görüntü sunuyor. Sanki 3 boyutlu görüyormuşum gibi bir derinlik hissiyatı uyandırdı bende. Oyun performansıda mükemmel. Input lag oyun modunda harika. İyi bir oyun monitörüyle arada belki 4-5 ms fark vardır en fazla. G-sync uyumu da çok akıcı bir şekilde çalışıyor. Benim va panel freesync destekli monitörümden çok daha iyi. Fakat fps 40'lara yaklaşınca karanlık görüntülerde ekranda yanıp sönmeler flicker gibi durumlar oluyor, çokta iyi değil yani diyebilirim. Ama tn panel tadında olması yani va ve ipslerdeki gibi ghosting smearing gibi şeyler olmamasıda bir harika gerçekten.

    Bu arada rtingsdeki ayarları uygulamanızı tavsiye etmiyorum. Her panel farklıdır çünkü model aynı olsada. Benim tv'nin rtingsle alakası yok diyebilirim.
    Ha unutmadan. Samsungun da bu pisligini hic unutmam. Deliler gibi lg oledleri kotuluyorlar. Kullanici olarak ben goruyorum oledin ne kadar daha kaliteli oldugunu. Utanmadan yanik yalani soyluyorlar.

    Telefonum ve onceki tvlerim hep samsung idi. Su pisliklerinden dolayi artik samsung bitti bende. Ayip yahu utanmiyorsunuz camur atmaya. Alacak olanlar da, arastirin kardesim sunu. Gidin yabanci forumlari okuyun ingilizceniz yoksa cevirin ya da ingilizce ogrenin ya 2020 oldu artik. Turkiyedeki cakallara guvenip tv mi secilir? Biraz arastirin ya. Samsungcularin alenen sizi kandirmalarina alet oluyorsunuz.

    Samsung oled yapsa onu alirdim ama bu pislik ve camurlarini gordukten sonra ilerde lgden daha iyi tv yapsa bile almayacagim. Ha zor zaten lg oled teknolojisinde aldir yurudu daha zor gecer samsung artik gecmis olsun.
    B9 2020 model degil 2019 ve DTS destegi tabii ki var ama Avr mi kullanacaksiniz? Eger tv hoparlorlerini kullanacaksaniz tvnin dts destegi size bir sey kazandirmaz. Boyle guzel tvler alip guzel bir ses cozumu olmadan tv hoparloru ile kullanmak bence tv'nin bir ayagini cukurda birakmak oluyor.

    Avr ile kullanacaksaniz B9 earc uzerinden DTS HD MA ve de True HD Dolby Atmos dahil her yeni kayipsiz ses formatini Avr'ye gonderir.

    Burn in sorunu yok. 24 saat ayni logoyu tutup test ediyorlar ve kapattiklarinda pixel refresher devreye girip her seyi temizliyor.

    Su an B9 veya C9da burn in sorunu var diyen 1. Yalan soyluyordur 2. Ayipli mal gelmistir sansina ve degisim yapilir. Daha 1 sene yeni oldu bu tvleri insanlar kullanali o yuzden daha erken ama mesela 5 sene sonra olur mu gorecegiz. Ama su an bu modellerde bu sorunu yasayan yok. 2017 model 3 senelik B6da bile genel olarak yorumlar yabanci forumlarda hala sorunsuzca kullandiklari yonunde ki B9 C9 modellerde lg epey bu sorunu engelleme uzerine teknikler uyguladi.
    Bal gibi de değer C9 daki işlemci çok daha iyi ve 2019 teknolojisi. Adamlar size elindeki malı satmak için palavra atmış ayrıca 1500₺ ye alacağınız konsol ne ps4 mü? O tv nin hakkını vermeniz için sadece xbox one x almanız gerekiyor ps4 pro bile native 4k oyun açamadığı için bir halta yaramaz.
  • C ve E sınıfına göre fiyat avantajı var ama diğerlerine güncelleme geliyor B sınıfında aynı özen yok. B9 için aynı şey olur mu belli değil. OLED zevki yaşamanız için uygun fiyatlı bir seçenek.

    Ev kullanıcısı için yanma riski çok çok zayıf. Saldırgan Samsung pazarlamacılarına göre ise tuşa ilk bastığınızda yanar. Kendi cihazları boş, tedavülden kalkmış, kusurlu ve aşırı pahalıdır ve bunu başarılı bir agresif pazarlama taktiği ile maskeleyip LG kötüleyerek unuttururlar.

    Cihaz paneli yanmaz ama üstüne %100 Samsung çamuru bulaşır silemezsiniz. Reklamı da var, OLED kötüleme bütçesi de var.

    Samsung telefonlarda OLED'i kendi üretir. Seneye Samsung da OLED TV üretecek ama şimdilik geç kaldığı için rakip kötüleyerek durumu kurtarmaya ve zayıf malını satmaya çalışıyor. Mesele algı yaratmaktır. Yani yanma olayı algıdan ibarettir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OMB -- 30 Kasım 2019; 11:3:59 >




  • OMB O kullanıcısına yanıt
    Logo yapışması oluyor deniliyor. Şimdi bazen oluyor 2-3 saat aynı kanalda kalıyorum. Bu zarar verir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultras1943

    Logo yapışması oluyor deniliyor. Şimdi bazen oluyor 2-3 saat aynı kanalda kalıyorum. Bu zarar verir mi?
    Logolar gibi statik görüntüler için önlemi var. 2-3 saat panele zarar vermek için yeterli değil. En zayıf rengin bile 15.000 saat ömrü var. Bu da günde 6 saatten 7 sene yapar. Ama 2-3 saatlik izleme size endişe ve stres yaratacaksa OLED zaten doğru bir karar değil. Keyfiniz bozulur.
  • OMB O kullanıcısına yanıt
    Endişelenmem gereken bir durum yoksa stres yapmam :D Gereken önlemleri alıyorsa TV sıkıntı yok benlik.
  • Bir inceleme sitesinde f/p acisinsan en tvnin bu oldugu soyleniyor. Yine de arastirmak gerek. Burda tavsiye istiyorsun, adam cevap veriyor ama nedenini sorma diyor :) Bir kere o hatayi yapip burdaki tavsiyelere gore epson yazici almistim, o hatayi bir daha yapmam asla
  • Bende bugün mediamarkt dan LG OLED 55B9 aldım 9000 TL ye fiyat olarak iyi midir değil midir bilmiyorum ancak C9 modeli ile arasında sadece işlemci farkı olduğu söylendi
  • theShadowrun kullanıcısına yanıt
    Aynen bana da en büyük farklılığı işlemci gibi gözüktü. Bir aydır kullanıyorum ve çok memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theShadowrun

    Bende bugün mediamarkt dan LG OLED 55B9 aldım 9000 TL ye fiyat olarak iyi midir değil midir bilmiyorum ancak C9 modeli ile arasında sadece işlemci farkı olduğu söylendi
    C9 daha iyi B9 almazdım ben şahsen.
  • C9 modeli 10500 TL ancak ellerinde sadece teşhir olanlar kalmış ve tek farklı birisi a7 diğeri a9 işlemci. Sadece işlemci için bu kadar fark vermeye gerek yok dediler bende araştırdım biraz ve o farka (1500tl) tv nin yanına bir konsol almaya karar verdim 😊
  • theShadowrun kullanıcısına yanıt
    Bal gibi de değer C9 daki işlemci çok daha iyi ve 2019 teknolojisi. Adamlar size elindeki malı satmak için palavra atmış ayrıca 1500₺ ye alacağınız konsol ne ps4 mü? O tv nin hakkını vermeniz için sadece xbox one x almanız gerekiyor ps4 pro bile native 4k oyun açamadığı için bir halta yaramaz.
  • LG 65B9 panel kullandım fakat, logo yanığı olmaması için Panel içinde kullanılan Firmware de, özellikle PS4 oyun konsolunda ve uydu TV yayınlarında statik logo, yazı, amblem, v.s gibi görüntülerin altına çirkin bir siyah gölgeleme yapıyor buda sizi acayip mutsuz ediyor.

    Benim bu panel ile ilgili gözlemim bu şekilde.
  • C9 veya B9 u online ups ile kullanan var mi acaba? İki farkli marka ile denedim cihazlar hata veriyor. Arkadasimin b7 siyle gayet normal calisti ups.
  • hknkcr1905 H kullanıcısına yanıt
    Ne hatası veriyor.
  • İlk once FSP Champ 1000kva lik online ups aldim. Tv ile kullanirken 3-4 dk sonra hata verdi. Hata koduna baktigimda DC bus voltaj dengesiz- yetkili servise basvurun dendigini gorunce, herhalde arizali diyerek iade edip bu sefer tuncmatik newtech 1000kva lik online ups aldim. Ayni sekilde 5 dk sonra bu alet de hata verdi. Yine hata koduna klavuzdan baktigimda DC bus yuksek voltaj hatasi- yetkili servise basvurun dendigini gordum. 3 gun arayla iki farkli markadan arizali urun gelmeyecegini dusunerek ups i arkadasin evinde denemeye karar verdim.
    65” B7 ile arkadasimin evinde yaptigimiz denemede hic hata vermedi.
    Simdi bu durumda ev tesisatimda mi sikinti vardir yoksa benim tvde mi sikinti vardir bilemiyorum.
  • Benim bildiğim tek fark C9'da görüntü çok çok az daha iyi ve C9 modeller 4k 120 HZ HDR'la birlikte verebiliyor. B9'da da 4k 120 HZ var ama SDR. Zaten 4k 120hz için HDMI2.1 destekli kablo ve kaynak lazım bu da şu anda anca HDMI'dan PC bağlarsanız ve 16xx veya RTX20xx kartınız varsa olur. PS4 pro veya Xbox S bağlasanız bile B9 veya C9'da fark filan göremezsiniz. Yani bir sene sonra çıkacak PS5 veya next gen Xbox için şimdiden kendini zorlayıp 4k 120hz HDR TV almak zaten mantıklı değil overkill'dir tamamen.
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Ya su cahil öz güveniniz de inanılmaz bir şey. Nerenize dayandırarak bu lafları böyle kesin bir şekilde söylüyorsunuz anlamıyorum.

    https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c9-vs-lg-b9/802/915
    https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-type/oled

    Birde xbox one x alması "gerekiyor". Bir halta yaramaz ps4 pro ya komik duruma düşüyorsun ergen atarlarınla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 13 Şubat 2020; 14:20:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: notropil

    LG 65B9 panel kullandım fakat, logo yanığı olmaması için Panel içinde kullanılan Firmware de, özellikle PS4 oyun konsolunda ve uydu TV yayınlarında statik logo, yazı, amblem, v.s gibi görüntülerin altına çirkin bir siyah gölgeleme yapıyor buda sizi acayip mutsuz ediyor.

    Benim bu panel ile ilgili gözlemim bu şekilde.
    Bu özelliği kapatamıyor muyuz hocam ? Örneklerle gösterebilir misiniz müsaitseniz


    Ayrıca şuana kadar piksel problemi veya ekran yanması yaşayan var mıdır B9 kullanıcıları olarak ? 55B9 almayı düşünen biri olarak yardımcı olursanız sevinirim.

    Herkese iyi bayramlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y.E.B.

    Bu özelliği kapatamıyor muyuz hocam ? Örneklerle gösterebilir misiniz müsaitseniz


    Ayrıca şuana kadar piksel problemi veya ekran yanması yaşayan var mıdır B9 kullanıcıları olarak ? 55B9 almayı düşünen biri olarak yardımcı olursanız sevinirim.

    Herkese iyi bayramlar

    Alıntıları Göster
    Ben Kasımdan beridir kullanıyorum ve şuana kadar herhangi bir logo yapışması vs. olmadı yani şimdiye kadar sorunsuz kullanıyorum. Eğer televizyonunuzu uzun kullanım sonrasında kapatıp bir süre beklerseniz (yaklaşık 6 - 8 dakika) bir çıt sesi duyacaksınız. İşte o çıt sesi arka planda ekranı kendiliğinden temizliyor bu sayede Logo yapışması mevzusu en aza indiriliyor. Birkaç forum gezdim ve sanırım B9 ve daha yeni serilerde logo yanması durumu pek olmuyor. Ayrıca eğer televizyonu alırsan fişten çekme. Atıyorum gece yatarken televizyonu kapatıp fişten çekersen, televizyon güç alamaz ve haliyle arka planda o piksel temizleme mevzusunu yapamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultras1943 -- 25 Mayıs 2020; 17:12:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultras1943

    Ben Kasımdan beridir kullanıyorum ve şuana kadar herhangi bir logo yapışması vs. olmadı yani şimdiye kadar sorunsuz kullanıyorum. Eğer televizyonunuzu uzun kullanım sonrasında kapatıp bir süre beklerseniz (yaklaşık 6 - 8 dakika) bir çıt sesi duyacaksınız. İşte o çıt sesi arka planda ekranı kendiliğinden temizliyor bu sayede Logo yapışması mevzusu en aza indiriliyor. Birkaç forum gezdim ve sanırım B9 ve daha yeni serilerde logo yanması durumu pek olmuyor. Ayrıca eğer televizyonu alırsan fişten çekme. Atıyorum gece yatarken televizyonu kapatıp fişten çekersen, televizyon güç alamaz ve haliyle arka planda o piksel temizleme mevzusunu yapamaz.

    Alıntıları Göster
    "yeni serilerde logo yanması durumu pek olmuyor"
    Bunu ilk söyleyen ve siz dahil herkesi inandıran şahıs tescilli satıcının ta kendisidir...
    Ne yapmış LG, Oled panellerde köklü bir teknoloji değişikliğine gidip yanık derdi olmayan bir panelmi üretmiş ki bu sorun ortadan kalksın
    Tabiki koskoca bir hayır...
    Oled hala bildiğimiz oled piksel temizleme denen şey ise belki Fare/Deniz muhabbeti kadar faydası vardır gerisi sadece bir göz boyamasıdır, pazarlama hilesidir o kadar ötesi yok...

    Bu anlamda
    Ne yani şimdi üretici ve satıcılar kalkıp bu kelamı etmese nasıl yeni mal satacaklar
    Yani 2019da "2017 modellerde yanık sorunu vardı ama şimdi yok,
    2021 yılı gelince "2019 modellerde yanık sorunu vardı ama şimdi yok,
    2023'de "2021 modellerde yanık sorunu vardı ama şimdi yok"
    Yaw hakikaten siz satıcıların bu kısır döngü sözlerine ciddi ciddi inanıyormusunuz?

    Şimdiki haliyle OLED'in yenisi eskisi olmaz yaklaşık 2 yıl sonra,
    Siz isterseniz suyunu az verin(az kullanın) güneş yüzü göstermeyin(istediğiniz kadar piksel temizleme yapın) sonuçta bu kabak(oled), korksanızda korkmasanızda öyle veya böyle en sonunda çiçek açacaktır bundan kaçış yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 25 Mayıs 2020; 17:33:53 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.