Şimdi Ara

LG OLED B9 Kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
662
Cevap
17
Favori
42.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gulsenkar

    bende size katılıyorum. n11 her ne kadar en ufak bir sorunda destek hattıyla olayı çözmeye çalışsa da bu tarz bir alışverişte satıcı seçimi çok önemli. bende alışveriş yapmadan önce satıcının puanını ve yorumlarını dikkatle inceliyorum ki sonradan başım ağrımasın. tabi ki de daha önce sorun yaşadım ve n11 in ne kadar iyi çalıştığını gördüm , sorunumu çözmek için gerçekten çok ilgilendiler sağolsunlar.
    Şu son birkaç yıldır en iyi müşteri hizmetleri N11'e ait. Ve müşteri yorumlarını da asla silmiyorlar.

    HB den ürün yorumu okumayın. Benim 2 olumsuz yorumumu yayınlamadılar. Aynı şekilde pekçok kişi de olumsuz yorumlari yayınlamadıklarını belirtmiş.

    O yüzden N11 ilk tercihim, tabi mağaza puanına bakıp sonra da yorumları okumak şartı ile.

    Amazon dan da alışverişim oldu, hiç olumsuzluk yaşamadığım için müşteri hizmetlerini degerlendiremeyecegim tabi ama o da çok iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234

    Hocam ne kalibrasyonu, televizyonu açtınız izliyorsunuz. İnsanları pembe ya da ağaçları mavi mi gösteriyor.

    Yani şu forumu okudum ben de ne yapılır nasıl yapılır uğraşırız dedim ama yok öyle bir gereksinimin.

    Izleyin keyfini çıkarın. Butun renkler olması gerektiği gibi.

    Girin youtube 'a kıyaslama videolarını izleyin. Başka tv lerle kıyaslamışlar. Ya da B9 kutu açılış kurulum videolarını, millet kutudan çıkarıp izliyor tv yi. Hiç gördünüz mü "Eveeeeet kutuyu açıp fişe taktık, şimdi renk kalibrasyonuna başlıyoruz.." gibi bir cümle..?

    Ben de tv gelmeden önce yaparım diyordum ama yok öyle birşey.

    Efenim kalibrasyon yapıldıktan sonra güzel görüntü vermeye başlamış. Yorumlara gel....

    Alıntıları Göster
    Ben uyducuyum ben bile kalibrasyon yapmam . Aynen kutudan açacan ölü pixel kontrolü yapacan sorun yoksa izlemeye başlayacan .
    İnanın bir çok insan tv yi alıyor görüntü ayarları fabrikadan nasıl çıktıysa öyle izliyor . Dinamik standat onlara bile karışmıyor uyducu olduğum için biliyorum misal samsung tv ler kutudan standart görüntü ayarlarında arka ışık ayarında 12 de gelir millet hiç karışmıyor öyle izliyor. Arka ışığı 20 ye alayım yada dinamiğe getireyim yok yani Ama kurcalayan yokmu tabikide var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 7 Ağustos 2020; 17:29:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LG OLED B9 Kullanıcıları
    Paketleme yi çok begendim hepsiburdadan 3 günde mersine ulaştı şimdiye kadar herşey mükemmel kutuda çok temiz görünüyor şimdi servisi bekleme zamanı.
    Daha önce aldığım nu8000 in kutusu sanki çöpten çıkmış gibiydi servis geldi kurdu panelin altında baştan sona kocaman sönük bir şerit vardı ama hiç sıkıntı olmadı servis direk tv yi geri topladı yeni tv 3 gün içinde geldi ve kusursuzdu . Bakalım bu nasıl çıkacak görünen köy iyi görünüyor gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, hangi satıcıdan aldınız? Ve fiyatı da paylaşırsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumtilkisi

    Hayırlı olsun, hangi satıcıdan aldınız? Ve fiyatı da paylaşırsanız sevinirim.
    Satıcı hepsi burda fiyatı da 9.100 ₺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Şu an 10.400 civarı hepsi buradada, siz daha önce mi aldınız acaba? Durumu anlamaya çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumtilkisi F kullanıcısına yanıt
    3 gün önce aldım . Dolar oynuyor fiyat artabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Uzatılmış garanti yaptırabildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumtilkisi F kullanıcısına yanıt
    Ben kuruluma gelen servise garanti uzatmak istediğimi söyledim. Lg de garanti uzatma olmadığını söyledi. Eminmisiniz uzatan arkadaşlarım var dedim. Teknoso mediamarkt gibi yerler kendi garanti uzatmasi var ama lg de garanti uzatma yok dedi. Şimdi ben ne yapayım var mı yok mu ? Cihaz kurulumu 1 hafta oldu şu anda yaptırma şansım var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    Ben de bilmediğimden araştırıyorum. Ama sanırım vatan bilgisayardan alıcam + 3 yıla 930 tl gibi bir ücreti var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumtilkisi F kullanıcısına yanıt
    Yok garanti uzatmadım ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumtilkisi F kullanıcısına yanıt
    Yok garanti uzatmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan merhabalar. Tv'yi pc ile kullanmak isteyen varsa birkaç ufak tavsiye paylaşacağım.

    Başta düşük renk gamutu veriyor diye tv'yi pc inputunda kullanmamıştım. Fakat pc inputu dışında 444 chroma olmadığı için görüntü çok hafif bulanık geliyordu o yüzden bir türlü odaklanamayınca biraz gözlerimi ağrıtıyordu. Sonra tekrardan oyun modunu pc inputuna alıp renk ayarlarıyla oynayayım dedim vede bu sefer nasıl biraz daha yüksek renk gamutu alabileceğimi öğrendim.

    Pc inputundan kastım input ayarlarına girip ordan düzenle kısmını kullanıp input sembolunu "pc" diye değiştirmeniz lazım. Yoksa redditten de kullanıcı yorumlarından anladığım kadarıyla pc inputu dışında dışında diğer inputlarda sinyal 444 gelsede tv onu 422 chromaya çeviriyor. O yüzden keskinliği kaybediyorsunuz. Yalnız full rgb kullanmayın korkunç bir banding var. Genelde tv'ler desteklemiyormuş zaten ycbcr444 kullanın diyordu rtingsde de.

    Ycbcr444 kullandığınızda bu sefer de tv'den renk ayarı ve kontrastı biraz arttırmanız lazım. Renk ayarını ben 62'ye kontrastıda 91'e çektim. Benim tv'nin verebileceği sınır buydu. Gammayıda 2.4'e aldım. Nedense yüksek gammada daha fazla renk gamutunu veriyor pc inputunda. Bu şekilde daha yüksek renk gamutu elde ettim. Yoksa default ayarlarda biraz soluk görünüyordu görüntü.

    Sizin tv'de pc modunda ne kadar max renk verebileciği bir kaç tık değişebilir. Kontrast ve rengi 1-2 tık azaltıp veya arttırıp deneyebilirsiniz. Bunun içinde tftcentraldaki "Colour_Gradients.exe" olan programla deneyebilirsiniz:

    https://www.tftcentral.co.uk/downloads/

    Bu programı açtığınızda kırmızı mavi ve yeşilin parlak olan kısımlarına bakın vede kalın olan değilde ince olan gradientklerde hepsini kırpılma olmadan görebilmeniz lazım. Kırpılma oluyorsa(yani renklerdeki geçişi ayırt edemiyorsanız) 1-2 tık kontrast veya renki azaltıp deneyin.

    Keskinlik ayarı default olan 10'da kalsın. Bu tv'de 10 aslında sıfır gibi birşey. Düşürünce görüntü bulanıklaşıyor.

    Gamma ayarlarıyla biraz oynamak için lagom.nl sitesini deneyebilirsiniz:


    http://www.lagom.nl/lcd-test/gamma_calibration.php

    Aslında cihaz olmadan pek tavsiye etmiyorum ama biraz oynayıp denemek size kalmış. Ire ayarları gammayı değiştiriyor önceki mesajımda da yazmıştım. Bunun nasıl olduğunu görebilmek istiyorsanız hcfr sitesindeki aşağı kısımlarda olan "PAL DVD ISO image" adlı dosyayı indirip içinden çıkan videoyu kullanabilirsiniz:

    https://www.homecinema-fr.com/colorimetre-hcfr/hcfr-colormeter/

    Videonun herhangi bir kısmını açın biraz karışık ama ileri geri yaparak ire 5 ire 10 ire 15.... ire 100 tam ekran olan kısımları bulun. Bunlar grinin tonlarından başlayıp en son parlak beyaza kadar giden görüntüler diyebilirim. Bu kısımlar tv'deki ire22 point olan ayarları kullandığınızda aynı seviyeye denk gelecek. Yani tv de ire 5 olan kısmın parlaklığını azaltıp arttırdığınızda videodan da ire 5 olan görüntünün parlaklığının değiştiğini göreceksiniz. Tv'de ire 2.5'e pek karışmayın. Onu kısınca black crush oluyor. Benim tv 'de ben 2.4 gamma da parlaklıkları ire5 -17, ire7.5 -16, ire10 -13, ire15 -4, ire20 -3.... şeklinde ayarladım. ire7.5 tv'de var ama videoda yok onu ben ire5'e yakın olsun diye ortalama ayarladım.

    Tam benim ayarlarımı kullanmayın her panel farklıdır çünkü. Ama tv'nizde biraz siyahların griye çaldığını görüyorsanız daha iyi siyah elde edebilmek için ilk ire20'ye kadar olan kısımlarla oynayabilirsiniz. Ama dediğim gibi her panel farklıdır vede bunu cihaz olmadan yaparken black crush yapma ihtimaliniz var. Black crush olmaması içinse gene lagom.nl sitesindeki "black level" kısmını kullanabilirsiniz:

    http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php

    Bunu yalnız odanız karanlıkken deneyin. Özellikle 2 numaralı siyahı çok belirsiz neredeyse belirsiz şekilde de olsa arka plandan ayırt edilebilmesi lazım. Ama nerdeyse görünemeyecek şekilde olması lazım. Hatta bu 1 de nerdeyse tam siyah olmalı ama zor bela ayır edilmeli. 4 numara olanı gene az da olsa biraz daha rahat görülebilir şekilde ayırt edebilmeniz lazım.

    Bu arada bunları yaparken renk sıcaklığı sıcak 2 de olsun 6500'e en yakın değer onda. Ben tabi cihaz olduğu için irelerdeki kırmızı mavi yeşil renk ayaralarınıda değiştirdim ama cihaz olmadan onlarla oynamanızı tavsiye etmiyorum. İnsan gözü bu konuda çok yanıltıcı çünkü. Zaten tv'nin de beyaz dengesi gayet iyi kırmızı mavi yeşil dengesiyle oynamasanızda.

    Gamma 2.4 olunca oled ışığını 19'a aldım vede buda 82nit parlaklığa denk geldi. Yalnız ayar yaparken enerji tasarrufunu kapatmayı unutmayın. Birde ayarı yaparken biraz hızlı olun çünkü tv'de anladığım kadarıyla aynı görüntü belli bir süreden fazla kalınca ( yabacı forumlarda 60 saniyeden fazla kalınca diyorlar) enerji tasarrufu kapalı bile olsa automatic brightness limiter devreye giriyor vede parlaklığı otomatik kısmaya başlıyor. Bu da oled tv'de burn-in için bir koruma mekanizması olarak konulmuş.

    Birde ortam ısınız sabit olsun ayar yaparken. Tv açık kaldıktan en az bir yarım saat bir saat sonra yapmaya başlayın ayarları. Benim oda da klima vardı mesela açıp kapatıyordum odanın sıcaklığına göre. Ama oled tv'ninde parlaklığı ve gamması değişiyordu sürekli. Bu yüzden bir türlü istediğim ayarları tutturamıyordum. Sonradan çözdüm ortam ısıda tv'nin sıcaklığını etkilediği için sürekli değişiyormuş böyle. Yani monitörlerde kalibrasyon monitörün sıcaklığına göre bayağı değişiyor ama ortam ısısından bu kadar etkilenmiyordu. Oled çok fazla etkileniyor bundan. O yüzden kalibre ederken sabit ortam ısısı şart.

    Bunları sadece pc modunda biraz kurcalamak isteyen arkadaşlar için yazdım. Diğer modlarda kalibrasyon denemedim. Bu konularda denyiminiz yoksa tv'yi olduğu gibi kullanın derim. Zaten tv'yi kalibre etmeseniz bile çok güzel görüntüsü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 9 Ağustos 2020; 14:39:5 >




  • Vatanda 6 taksit 9300dü gece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    C9 da böyle bir sorun yoktu ama GX'te de oyun modunda solukluk ve bulanıklık mevcut. Vega 56 ekran kartı var. 60Hz 10 bit YCbCr 4:4:4 yapıyorum kullanıyorum. Bazen fps oyunlarında 120Hz 8 bit 4:2:2 kullanıyorum, tabi o zaman renkler doğal olarak daha da gidiyor. Maksat akıcı olması için.
  • Servis geldi kurdu 1 tane bile ölü pixel yok. Detaylı inceme yapacağım. Yanlız görüntü samsung nu8000 e göre daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG OLED B9 Kullanıcıları
    LG OLED B9 Kullanıcıları
    Arkadaşlar üyelik tarihime bakabilirsiniz . Samsung yada lg fanı degilim bundan önceki 2 tvimde samsungdu.
    Forumu öyle bir hale getirmişlerki lg oled tv alan ölümlerden ölüm beğensin bütün oled tv ler sıkıntılı . Oled keyfini ilk lg g flex 1 ile yaşadım ordan aklımda kalmış 5 yıldan fazla bir süredir samsung s7 kullanıyorum hala aklımda lg g flexin o ekranı var işte ordan kalma bir oled deneyimim var . Burdan yola çıkarak oled tv almaya kafayı koydum ama çok defa vazgeçtim adam kocaman başlık açmış lg saman altından su yürütüyor işler çeviriyor bir digeride başlık açmış sakin oled tv almayın. her gün fikrim değişiyordu aklım sony xe9005 e kayıyor sonra samsung q8fn sonra yine lg b9 oled ama foruma bir bakıyorum oled alan düşman ilan edilecek nerdeyse lan dedim bu oled hiçmi kusursuz çıkmaz gittim mağazaya baktım lg nin bir çok oled tv si vardı hiç birinde ölü pixel görmedim . İşte orda karar verdim hatta kıyıda köşede ölü 3-5 ölü pixel olmasına razıydım . Bugün tv kuruldu 1 tane bile ölü pixel yok siyahlar kusursuz
    Samsung Nu8000 e göre tek kötü yani parlaklık kesinlikle nu8000 kadar olamaz ama parlaklığı okadar zaten açmıyorum . Görüntüye gelecek olursak görüntü nu8000 e göre çok daha organik ve gerçekçi ama nu8000 de çok iyi televizyon hakkını teslim edeyim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 11 Ağustos 2020; 19:23:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33



    Arkadaşlar üyelik tarihime bakabilirsiniz . Samsung yada lg fanı degilim bundan önceki 2 tvimde samsungdu.
    Forumu öyle bir hale getirmişlerki lg oled tv alan ölümlerden ölüm beğensin bütün oled tv ler sıkıntılı . Oled keyfini ilk lg g flex 1 ile yaşadım ordan aklımda kalmış 5 yıldan fazla bir süredir samsung s7 kullanıyorum hala aklımda lg g flexin o ekranı var işte ordan kalma bir oled deneyimim var . Burdan yola çıkarak oled tv almaya kafayı koydum ama çok defa vazgeçtim adam kocaman başlık açmış lg saman altından su yürütüyor işler çeviriyor bir digeride başlık açmış sakin oled tv almayın. her gün fikrim değişiyordu aklım sony xe9005 e kayıyor sonra samsung q8fn sonra yine lg b9 oled ama foruma bir bakıyorum oled alan düşman ilan edilecek nerdeyse lan dedim bu oled hiçmi kusursuz çıkmaz gittim mağazaya baktım lg nin bir çok oled tv si vardı hiç birinde ölü pixel görmedim . İşte orda karar verdim hatta kıyıda köşede ölü 3-5 ölü pixel olmasına razıydım . Bugün tv kuruldu 1 tane bile ölü pixel yok siyahlar kusursuz
    Samsung Nu8000 e göre tek kötü yani parlaklık kesinlikle nu8000 kadar olamaz ama parlaklığı okadar zaten açmıyorum . Görüntüye gelecek olursak görüntü nu8000 e göre çok daha organik ve gerçekçi ama nu8000 de çok iyi televizyon hakkını teslim edeyim .
    Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Garanti uzatma konusunda kimsenin bilgisi yok mu arkadaşlar... ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.