Şimdi Ara

Lg Lw Serilerinde Düzeltilmesini İstediğiniz Sorunlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
1
Favori
8.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

Benim sürümüm 4.60.13. Daha da üzerine güncelleme yapmadım hala. Yapmayı da düşünmüyorum. Panelim Smart TV değil, televizyon olarak da kullanmıyorum. O sebeple bilgisayar ile uyumlu çalışan, versiyonu bozmak istemedim.

aynı modele sahibiz 42LE4500.lag olayı rahatsız ediyor fps türü oyun heleki online oynamak umarım güncelleme ile giderilir

LW4500 olmalı sanırım model. Ben de online oyun oynuyorum ama tabii sizden farkım sanırım güncelleme sürümüm ve PC donanımımın hızı. Neticede lag konusunu etkileyen onlarca sebep var oyun konusunda. PS3'le hiç online denemedim ama. Bir ara onu da denerim mutlaka.

Ben online fifa 12 oynadım lag hissetmedim. Tv lw5500. İnternet bağlantısı ile alakalı olabilir mi?

Biz Galatasaray Cumhuriyeti değil, Cumhuriyet’in Galatasaray’lı çocuklarıyız.

• net bağlantısı ya da pc hızıyla ilgisi yok malesef,yıllardır xbox360 ve ps3 te oyun oynarım,başka tv lerde var,4500 den söküp başka bir lcd ye bağlıyorum direk değişiyor durum lag felan kalmıyor

net bağlantısı ya da pc hızıyla ilgisi yok malesef,yıllardır xbox360 ve ps3 te oyun oynarım,başka tv lerde var,4500 den söküp başka bir lcd ye bağlıyorum direk değişiyor durum lag felan kalmıyor

Hocam dediğim gibi fifa12 oynuyorum ve hiç lag hissetmedim. Ayarları doğru yaptığınıza emin misiniz? Giriş etiketi olarak ne ayarlıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

quote:

quote:

quote:

tek bir taslağı herkes atarsa çok dikkate alınmaz,herkes kendi uslubunda kendine göre eksikleri yazarsa daha dikkat çekici olur düşüncesiyle az önce infolgetr@lge.com adresine 4500 modelindeki DTS ,passtrough ve codec ile ilgili eksikleri-sıkıntıları anlatan bir mail attım kendi adıma
    not: tv model ve seri numarasınıda not düştüm maile

hazır bir taslağıda ingilizce olarak LG globale yollarız

Ana konudaki kayıtlara göre 1051 tane kullanıcı olan bir seri. Düşünün ki bir gün maile 1000 tane mail geldi. Hepsi farklı adresten ama aynı içerik. Ne yaparsınız incelersiniz. Bizim ilk amacımız ne işe yaradığını bilmediğim güncellemeler yerine gerçekten işe yarayan güncellemeler gelmesini sağlamak. Sonuçta onlarda bu kadar kişiden gelen bu maili dikkate alacaklardır.
    Ayrıca Lg türkiye nin farklı yollanacak az sayıda maili önemseyeceğini sanmıyorum. Çabanız için teşekkür ederim ama bu şekilde bence sonuca varmak çok zor.
    Önemli olan bu istekleri elde etmek. Bunun için her yöntemi deneyebiliriz bence.

hocam sizde haklısınız ,lakin herkes aynı modeli kullanmıyor,ben bir LW4500 kullanıcısı olarak misal taslakta yazan flash player güncellemesi yada dahili uydu alıcılardaki problemlerim olmayacağı için gönderdiğim yazıda bunun olması saçma olmazmı ,adama bak 4500 kullanıyor flash player ve uydu sorunlarını dile getirmiş diyecekler,yada bir kişinin farklı maillerden bu maili yolladığını düşünmelerine sebep olmazmı ! maile bakacaklar başlık giriş herşey aynı,ilk başlarda birkaç mail okunacak sonra okunmadan delete edilecek.bunun yerine şuda yapılabilir,tek bir maile tüm sorunlar yazılır,buradaki kullanıcılardan da isim tv model seri no bilgisi alınır tek bir şikayet dilekçesi gibide yollanabilir

Buda mantıklı. Mantıklı olan tüm önerilere açığım. Ana konuda herkesin k.adı ve kullandıkları model yazıyor. Bir liste hazırlanır tv seri nolarıda yanlarına eklenir gönderilir.
    Burda önemli olan sorunları iletmemiz ve kendimizi gösterebilmemiz. Bu serinin Türkiyeki en iyi reklamı bizim konumuzdur. Satılan tvlerin bence büyük bir kısmını Lg bu konuya borçlu. Bu da yazılacak mesajda belirtilebilir.

Çok haklısınız.Kendi adıma söylüyorum, LG LW 4500 alacam ve tek sebebi bu forum/konu..

• quote:

quote:

net bağlantısı ya da pc hızıyla ilgisi yok malesef,yıllardır xbox360 ve ps3 te oyun oynarım,başka tv lerde var,4500 den söküp başka bir lcd ye bağlıyorum direk değişiyor durum lag felan kalmıyor

Hocam dediğim gibi fifa12 oynuyorum ve hiç lag hissetmedim. Ayarları doğru yaptığınıza emin misiniz? Giriş etiketi olarak ne ayarlıyorsunuz?

giriş etiketi pc yada oyun seçiyorum,pc giriş tipinde biraz daha azalıyor lag,lakin kabul edilebilir düzeyde değil,daha eski bir lcd ye bağlıyorum lag kalmıyor

online oyunlarda netten dolayı zaten bir lag mevcut o ayrı bir olay,tv deki durum input lag

• quote:

quote:

quote:

giriş etiketi pc yada oyun seçiyorum,pc giriş tipinde biraz daha azalıyor lag,lakin kabul edilebilir düzeyde değil,daha eski bir lcd ye bağlıyorum lag kalmıyor

online oyunlarda netten dolayı zaten bir lag mevcut o ayrı bir olay,tv deki durum input lag

LCD'ye bağlayınca lag'ın azalması normal. Bu TV'nin içince çok daha kuvvetli bir işlemci var. Ya kaç gündür dönüp duruyorum forumda ama bir türlü bulamadım. PS3 ayarlarıyla input lag'ın düzeldiğini söyleyen bir arkadaş vardı. O mesajları arıyorum ama tarihi geçin, nick bile hatırlamıyorum.

PS3 ayarlarınızda çözünürlük kaçta? Sanırım 1920*1080p dışında lagın azaldığından söz ediyordu o arkadaş.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• akşam gidince 720p denerim ama birşeyin farkedeğini sanmıyorum.diğer tv de 1080p ayarlı ve lag yok.işin içine görüntüyü daha da iyileştirme adına bir sürü etken girince malesef lag olayı artıyor,tv deki işlemcinin güçlü olması mediaları oynatırken artı sağlayabilir,ama lag olayında tamamen ters etkisi var.bu konuda yeni çıkan tüm tv lerde bu sorun var,sadece LG ye has bir durum değil.hem panelden farkediyor,hem görüntüyü iyileştirmek adına yapılan görüntü işleme teknikleri lag durumunu arttırıyor.giriş tipini pc seçerken görüntü daha az işlemden geçsede bu seferde panelden kaynaklanan gecikme sözkonusu oluyor.
  • Çok doğru, söylediklerinizin hepsine katılıyorum. 3D olmasını istediğim için ben de FPR'lı TV serisinden en düşük modele yönelmiştim TV'mi satın alırken. Hatta aldığım zamanlarda oyun performansıyla ilgili neredeyse hiçbir yorum yoktu. Teknosa'ya gittim, PS3'ü taktım, test ettim ve makul geldiğinden aldım. Daha sonrasında da deneme yanılma yoluyla kendimce en iyi performansı yakaladım. O sebeple de şimdi güncelleme filan yapmıyorum panelime yüklenmemek için.

Hangi marka olursa olsun, oyun kullanıcısı en düşük modellere yönlenmeli kesinlikle. Zaten hali hazırda var olabilecek input lagı minimumda hissetmenin en iyi yolu bu.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• Bende 5500 var ama ben niye hissetmiyorum arkadaş bu input lagı. Bende mi hissiyatsızlık var? Ne oluyor mesela? Nasıl gecikmeler yaşıyorsunuz?

• Şimdiye dek çok şiddetli FPS oynamamışsındır muhtelemen dostum Misalen BF3 oynuyorsun diyelim. Çatışmanın ortasındasın, pusmuşsun. Tam diyorsun "tamam, şimdi çıkma vaktidir", sen ayağa kalkıyorsun, ateş etmek için tuşa basıyorsun ama o da ne senin mermi daha şarjörden çıkmadan bir bakmışsın ki yatıyorsun yerde. Sonra da "Yaa ama ben basmıştım yaa, allah kahretsin yaaa" deyip, oyunu kapatıyorsun.

veya;

PES oynuyorsun, topu ayağına almış, çalımlaya çalımlaya geçmişsin adamları tek tek. Tam ceza sahasına giriyorsun, yerini kestiriyorsun, kaleyi görüp tuşa basıyorsun ama o da ne? Sen o pası çıkarana kadar adamın biri gelip çekiyor topu ayağından. Sonrası aynı serzeniş

Tabii bu her oyunda ve her panelde olacak diye bir şey yok ama LED'lerde oluyor işte. En aza indirmek olay.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bende 47lw570s var, xbox'imi ilk bagladigimda input lag yuzunden yasadigim soku hala hatirliyorum.

* Giris etiketini Oyun yaptim.
    * Quick menu'den, AV modu : Oyun
    * Quick menu'de, goruntu orani : Sadece tara

Ozellikle 5.01.10 dan sonra input lag neredeyse sifir. Online MW3 oynuyorum, nasil saliselik bir olay oldugunu soylememe gerek yok.

Bazen input lag'i hissediyorum. O zaman TVyi ve konsolu kapatip bir sure bekliyorum. Once konsolu aciyorum, hemen ardindan TV'yi acip hemen konsolun inputuna geciyorum. Duzeliyor.

Orijinalden alıntı: bado6100

Bende 47lw570s var, xbox'imi ilk bagladigimda input lag yuzunden yasadigim soku hala hatirliyorum.

* Giris etiketini Oyun yaptim.
    * Quick menu'den, AV modu : Oyun
    * Quick menu'de, goruntu orani : Sadece tara

Ozellikle 5.01.10 dan sonra input lag neredeyse sifir. Online MW3 oynuyorum, nasil saliselik bir olay oldugunu soylememe gerek yok.

Bazen input lag'i hissediyorum. O zaman TVyi ve konsolu kapatip bir sure bekliyorum. Once konsolu aciyorum, hemen ardindan TV'yi acip hemen konsolun inputuna geciyorum. Duzeliyor.

işlemci yükünü boşaltmak demek oluyor bu işlem zaten. Ben de sıklıkla, özellikle her zaman oyuna girmeden önce TV'yi kapatıyorum, gidip kendime bir kahve yapıyorum ve gelip açıp, oyuna oturuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: soghan

quote:

Orijinalden alıntı: techraven

quote:

Orijinalden alıntı: soghan

lw4500 3d modeli led tv ile ps3 te lag sorunu var.ps3 ile Oyun oynamak mümkün değil, bu sorun düzeltilirmi bilmiyorum.TV hareketlerde arkadan geliyor.bu tv forumun diğer kısımlarında oyun oynanıyor vs. şeklinde yorum almış.Ama alakası yok.İncelemeler objektif olmalı.Ben forumda ki bi çok olumlu yorumu okuyarak bu tv yi aldım.Ama oyun için uygun olmadığı test edildi.Her türlü ayar yapıldı.Ancak sorun azalsada istenilen seviyeden çok uzak....Bu tür yanıltıcı yorumların kaldırılması benim gibi insanları kandırılmasının önüne geçecektir. Sorunun çözülmesi bence imkansız....3 d si çok iyi, codek desteği az, görüntü kalitesi vasat,10 üzerinden notum 4 olur. Alacak arkadaşlara duyurulur. Kontras istenilen düzeyde değil, renkler soluk ve cansız evdeki 5 senelik lcd tv im ile yarışacak düzeyde dahi değil. Lag acayip.

Sen IPS panelden 5 yıllık TFT-LCD kadar kadar kontrast alamıyorsan ya televizyon kullanmaktan anlamıyorsun ya da gözlerin bozuk. Almadan önce burdaki yorumları okuduysan LW4500 de codec desteğinin olmadığını zaten görmüşsündür, buna rağmen sonradan bu yoktu demek çok saçma. Yine lag konusunda 1000 kere kendiniz deneyin diyoruz almadan önce, sanırım burayı okurken bunu da kaçırmışsın.

Ya bu nebiçim yorumdur.Niye gözüm bozuk olsun.LG firmasındamı çalışıyosun sen.İki tv yi yan yana koydum, hadi benim gözüm bozuk yanımdakilerindemi gözü bozuk?Renkler soluk abicim, kıyasladığım tv arçelik 94 ekran lcd (5 yaşında lcd)...Tekrar söylüyorum PS3 te hız gerektiren oyunları oynaman mümkün değil.Kodek desteğinin olmadığını tabiki okudum, PS3 e bağlamak için alındı bilgi amaçlı olarak yazıldı okuyanlar yanılmasın diye.Hangi amaçla alıcağın önemli...Bu tv nin Yorumlarını okursan yok efendim sorun yok efendim süper diye dünya yorum okursun hatta lw serisinin en hızlı tepki süresine ulaşan olduğunu görürsün.Alakası yok hızda, 3d özelliği çok güzel o başka ama tepki süresinin 2-3ms olduğunu firma söylüyor ama ölçen kişiler 25-50 arası değerlere sahip oldunu söylüyor.Oda güncelleme ve ayarlardan sonra.Benim tv nin sürümünün kodunun sonu 32.Yenisi varmı bilinmez sitesinde yayınlanmıyor çünkü onuda araştırdım.TV kullanmayı anlamamakla suçlamışın ; girişi pc modu oyun yapınca hangi renk ayarı hangi kontras ayarı aktif abicim?Ben diyim hiç biri.Bu mod haricin de ps3 e bağlarsan lag acayip artıyor ve bu modda renkler soluk ekran mat...100 tane yorumun içinde kaçtanesinde lag sorunundan bahsediyor?Burada da başlık lg lw 4500 serisinde düzeltilmesini istediğiniz sorunlar.Yazmıyımmı bu sorunu?Led panelden renk alamayan bendeğilim:) TV canlı renkler vermiyor abicim, fotoğraf çekip yayınlıyım istersen,Gerçi tv yi içeri kaldırdım ama istersen idda edersen yanına taşıyıp fotoğraf yada video çekip yayınlıyım...

2-3 ms bir TV yok zaten piyasada, o değerler black-to-black ya da grey-to-grey ölçülür normal kullanıcının asla kullanmayacağı şekilde yani. Plasmalarda ortalama 15ms dir, LED lerde 50ms civarıdır. Bunlara zaten kimse birşey demiyor, almadan önce deneyin deniliyor. Burayı okuduysan mutlaka görmüşsündür, TFT LCD den LED TV ye geçersen + lag her daim olacaktır. Renk solmasını istemiyorsan PC moduna almayacaksın o halde, Game modunda oyna. PC modunda görüntü üzerinde işlem yapılamaz. Bu her TV de böyle. Bunda da input lag var diyorsan loop a girer bu olay, yapacak birşey yok. PC modunda görüntülerin soluk olduğunu söylemek başka, IPS panelden TFT-LCD renkleri alamıyorum demek başka. Input lag sorunundan bahseden birçok mesaj mevcut ama çok fazla değil evet, zira insanlar genelde alacağı TV yi deneyerek alır. Böyle bir şansı yoksa iade koşullarını öğrenip alır. Sorunun yazılmasına birşey demiyorum okuduysan geçtiğimiz sayfada ben de zaten yazdım kendimce ama LED TV den input lag olarak hiçbir zaman TN / CRT / TFT-LCD performansı alamazsın.

• Favori gruplara atanan kanallar içinde program artı / eksi yapabilmek.
    Mümkün değil ama yerlerde sürünen upscaling performansını aynı model / klasmandaki diğer markalarla yakın seviyeye getirilmesi.

- Oyunlardaki input lag durumunu azaltacak bir güncelleme,
    - Favori gruplara atanan kanallar içinde program artı / eksi yapabilme
    - Upscaling performansını aynı model / klasmandaki diğer markalarla yakın seviyeye getirilmesi

• quote:

thebaboli, herkse hem fikirse birinci mesajı bir düzenleyelim o halde.

- Oyunlardaki input lag durumunu azaltacak bir güncelleme,
    - Favori gruplara atanan kanallar içinde program artı / eksi yapabilme
    - Upscaling performansını aynı model / klasmandaki diğer markalarla yakın seviyeye getirilmesi

İstekleri ilk mesaj ekledim. Bu arada bir arkadaştan bu talepleri güzel bir türkçe ile kaleme almasını rica ediyorum. Bu iş için gönüllü arkadaşlar var mı acaba?

• Türkçem iyi değil benim, İngilizce'ye çeviririm ama LG Global'e yollayacaksanız

Türkçem iyi değil benim, İngilizce'ye çeviririm ama LG Global'e yollayacaksanız

Sağolsun techraven ingilizce işini halledecek. Sıra türkçesi iyi olan arkadaşı bulmakta.

• quote:

quote:

Türkçem iyi değil benim, İngilizce'ye çeviririm ama LG Global'e yollayacaksanız

Sağolsun techraven ingilizce işini halledecek. Sıra türkçesi iyi olan arkadaşı bulmakta.

Üstleneyim diyeceğim ama yönetim hesabından bir markaya dair işler çevirmeyeyim ben, atarlar yönetimden

• ilk mesaja "optik çıkış passtrough" eklensin ,göremedim ben seçeneklerde
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.