Şimdi Ara

Lg Lw Serilerinde Düzeltilmesini İstediğiniz Sorunlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
1
Favori
8.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

tek bir taslağı herkes atarsa çok dikkate alınmaz,herkes kendi uslubunda kendine göre eksikleri yazarsa daha dikkat çekici olur düşüncesiyle az önce infolgetr@lge.com adresine 4500 modelindeki DTS ,passtrough ve codec ile ilgili eksikleri-sıkıntıları anlatan bir mail attım kendi adıma
    not: tv model ve seri numarasınıda not düştüm maile

hazır bir taslağıda ingilizce olarak LG globale yollarız

Ana konudaki kayıtlara göre 1051 tane kullanıcı olan bir seri. Düşünün ki bir gün maile 1000 tane mail geldi. Hepsi farklı adresten ama aynı içerik. Ne yaparsınız incelersiniz. Bizim ilk amacımız ne işe yaradığını bilmediğim güncellemeler yerine gerçekten işe yarayan güncellemeler gelmesini sağlamak. Sonuçta onlarda bu kadar kişiden gelen bu maili dikkate alacaklardır.
    Ayrıca Lg türkiye nin farklı yollanacak az sayıda maili önemseyeceğini sanmıyorum. Çabanız için teşekkür ederim ama bu şekilde bence sonuca varmak çok zor.
    Önemli olan bu istekleri elde etmek. Bunun için her yöntemi deneyebiliriz bence.

hocam sizde haklısınız ,lakin herkes aynı modeli kullanmıyor,ben bir LW4500 kullanıcısı olarak misal taslakta yazan flash player güncellemesi yada dahili uydu alıcılardaki problemlerim olmayacağı için gönderdiğim yazıda bunun olması saçma olmazmı ,adama bak 4500 kullanıyor flash player ve uydu sorunlarını dile getirmiş diyecekler,yada bir kişinin farklı maillerden bu maili yolladığını düşünmelerine sebep olmazmı ! maile bakacaklar başlık giriş herşey aynı,ilk başlarda birkaç mail okunacak sonra okunmadan delete edilecek.bunun yerine şuda yapılabilir,tek bir maile tüm sorunlar yazılır,buradaki kullanıcılardan da isim tv model seri no bilgisi alınır tek bir şikayet dilekçesi gibide yollanabilir

Buda mantıklı. Mantıklı olan tüm önerilere açığım. Ana konuda herkesin k.adı ve kullandıkları model yazıyor. Bir liste hazırlanır tv seri nolarıda yanlarına eklenir gönderilir.
    Burda önemli olan sorunları iletmemiz ve kendimizi gösterebilmemiz. Bu serinin Türkiyeki en iyi reklamı bizim konumuzdur. Satılan tvlerin bence büyük bir kısmını Lg bu konuya borçlu. Bu da yazılacak mesajda belirtilebilir.

Biz Galatasaray Cumhuriyeti değil, Cumhuriyet’in Galatasaray’lı çocuklarıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

quote:

Orijinalden alıntı: xomon

quote:

quote:

Codeklerin donamınsal olma ihtimali bence az yazılımsal olması daha yüksek düşünün bilgisayarınıza media playerde oynatamadıgınız videoları codec packler yükleyerek cözüyorsunuz.buda bunun gibi bir sey olmalı

asıl sorun şu Tvlerin özellikleri bir birlerine cok yakın ve bunları programlar sayesinde üst sınıf olarak bize satıyorlar. Tv modellerini birbirinden ayırmak için Bazılarına Codekleri yüklemiyorlar yada kontrastlarını artırmıyorlar yoksa aralarında fark kamıcak 4500 codekleri güncelleseler nerdeyde 5500 ile aynı özelliklerde olucak o zaman 5500 alanlar madur olucaklar istek yaparken gercekci olmak şart onun için ne istedigimi bilmemiz gerekyor

Genel sorunlar

1 ) Flash player güncellemesi
    2 ) DTS sesleri cözmesi

1. olurda 2. için zayıf bir ihtimal diyorum umarım olur

Bence de gerçekçi olmamız gerekiyor. Codec farkı evrensel olabilir. Lg korede olan bizde de olmalı. Ama orda olmayanın bizde olması pek mümkün değil.

bizim korelilerden neyimiz eksik :(

Neyimiz eksik?

İstihap haddinden fazla cari fazlamız ve çekik gözümüz.

Ya hocam resmen bunu yazacaktım. Hatta mesajı alıntılayıp, yana tab bile açtım ama sen benden önce davranmışsın
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• DLNA/AĞ Üzerinden film izlerken filmin hiç bir ayarıyla oynayamıyorum , ne altyazıyı degiştirebiliyorum ne de sesi. Filmin 1. sesi ingilizce 2. sesi türkçe ise filmi ingilizce ses ile izlemek zorundayım.Bu benim için büyük sorun

Lw4500 tvye sahip olanlar bunu bilebilirler.
    @Dusty sende lw4500 var diye biliyorum. Biliyormusun işlemcisi lw5/6 serisi ile aynı mı?

Araştırıyorum ancak henüz bilgi edinemedim.

+++

Makul olan talepler yanında elbette makul olmayan talepler de olacaktır. Bu yüzden bu başlığı açtık. Talepler ilk mesaja eklenmeden önce tartışılsın, fikir birliğine varılsın ve o şekilde ilk mesaja eklensin dedik.

Codec güncelleme işlemi yapılmaz. Bir arkadaşın da dediği gibi serinin alt segment ürünlerini birbirinden ayıran en belirgin özellik codec desteği. Onun dışında pass-through mutlaka talep dilekçesine eklenmeli. Diğer panellerde de yok diyerek geriye atılmadan flash player güncellemesi de yazılmalı. Onun dışında LWXXXXS modeli kullanan arkadaşların uydu alıcısı ile ilgili talep ve tavsiyeleri yer almalı.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

@Dusty sende lw4500 var diye biliyorum. Biliyormusun işlemcisi lw5/6 serisi ile aynı mı?

+++

Makul olan talepler yanında elbette makul olmayan talepler de olacaktır. Bu yüzden bu başlığı açtık. Talepler ilk mesaja eklenmeden önce tartışılsın, fikir birliğine varılsın ve o şekilde ilk mesaja eklensin dedik.

Codec güncelleme işlemi yapılmaz. Bir arkadaşın da dediği gibi serinin alt segment ürünlerini birbirinden ayıran en belirgin özellik codec desteği. Onun dışında pass-through mutlaka talep dilekçesine eklenmeli. Diğer panellerde de yok diyerek geriye atılmadan flash player güncellemesi de yazılmalı. Onun dışında LWXXXXS modeli kullanan arkadaşların uydu alıcısı ile ilgili talep ve tavsiyeleri yer almalı.

Bu konu tüm lw serileri kullanıcılarının konusu. Burda hepimiz öneride bulunup tartışıp en doğru olan hale getirip o şekilde listeye ekleyelim. Listede gördüğünüz eksikleri belirtin ortak karar verelim listeye ekleyelim.
    Kodek konusunda değişim olma ihtimalini görmüyorum. Bencede codec ayırıcı bir özellik.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersankuneri07

Arkadaşlar herkes söylüyor ama hiç kimse de bir icraat yok. Ben üzerime düşeni yapıyorum ve taleplerimizle ilgili bir başlangıç metni oluşturdum ve sizin yorumlarınıza sunuyorum. Lütfen katkıda bulunarak bunu geliştirip türkçe ve ingilizce olarak LG'ye gönderelim.

Sayın LG Electronics yetkilisi
    Firmanızın ürünü olan LG Cinema 3D serisi televizyona sahip bulunmaktayım. Firmanızın ürününü kullanan bir tüketici olarak, kullanmakta olduğum televizyonda bulunan ve beni uzun süredir rahatsız eden günümüz teknolojine yakışmayan eksikliklerin giderilmesi için bu maili göndermekteyim.
    Bir LG Electronics müşterisi olarak televizyonlarınızın DTS (Digital Theater Systems) ses formatını desteklememesi ben ve benim gibi birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratmıştır. Yeni Nesil 3D sloganıyla satışını yaptığınız ürünün DTS ses formatlı filmleri desteklememesi beni zor durumda bırakmaktadır.
    Ayrıca televizyonumun Smart tv özelliğini, ürününüzde bulunan flash player 8.0 programının sürümünün yeterli olmaması nedeniyle kullanamamaktayım. Zaten ücretsiz olan bu programın güncelleme yapılarak yükseltilmesini uzun zamandır beklemekteyim. Beni hayal kırıklığına uğratan bu sorunlarımın giderilmesini talep ediyorum. Bu konu ile ilgili sorunlarımı daha önce Lg Türkiye Müşteri Hizmetlerine ilettiğim halde tarafıma net bir bilgi verilmemiştir.

Size bildirmiş olduğum şikâyetlerin hangi sürede giderileceğini ya da şikâyetlerimin giderilememesi durumunda bununla ilgili kurumunuzdan açıklayıcı bir bilgi talep ediyorum. Bir tüketici olarak sizden beklediğim cevap, hiç değilse bundan sonraki ürün tercihlerimde belirleyici olacaktır. Saygılarımla…

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_57749813/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57749813

Sorunlarınızı belirtmeniz için bir başlık açtım. Bu başlık altında sorunlarınızı belirtin. Birlikte hareket edersek inşallah sonuç alabiliriz.

Arkadaşlar şu konuda istişare yapıp bir sonuca varalım. Herkesin yorumlarını bekliyorum.

Dostum yazın için teşekkürler.

Ama icraat yok yanlış. Bunu yazmadan önce konunun sadece son sayfasını bile okusaydın icraatı görebilirdin.

Bunu senin için değil tüm arkadaşlar için söylüyorum.

300 Sayfayı nasıl okuyayım diyeceğinize ilk ve son sayfayı okuyun ona göre yazı yazın.

Konumuzu ziyaret edip isteklerini oradan belirtebilirsin.

Bu mesajı tarafıma hakaret olarak sayıyorum. Ben bu konuyu takip etmeye daha 20-30. sayfalardayken başladım. O zaman henüz televizyon bile almamıştım. Bu konuyu Ağustos ayından bu yana sürekli okuyorum. Televizyonumu da bu sitedeki yorumlar sonucunda aldım. Şunu söylemeliyim, son 1-2 aydır yeni kullanıcıların forumu okumadan sürekli aynı şeyleri sormaları nedeniyle artık eskisi kadar teferruatlı okumuyorum, bu doğru. Ama bu mail gönderme meselesi için ise yeni bir konu açmaya gerek var mı? Madem icraat yok dememe alınmışsın, neden o zaman günlerdir bir metin oluşmadı. Katkıda bulunun diye ortaya bir metin atıyorum ama bana forumu okumadığım söyleniyor. Siz ya da sen katkıda bulunun ya da bulunmayın ben bu metni geliştirip tek başıma türkçe ve ingilizce olarak LG' ye göndreceğim. Tek başıma da olsa etkisi bile olmasa da göndereceğim. Gölge etme başka insaf etmem dostum.

• quote:

quote:

Arkadaşlar herkes söylüyor ama hiç kimse de bir icraat yok. Ben üzerime düşeni yapıyorum ve taleplerimizle ilgili bir başlangıç metni oluşturdum ve sizin yorumlarınıza sunuyorum. Lütfen katkıda bulunarak bunu geliştirip türkçe ve ingilizce olarak LG'ye gönderelim.

Sayın LG Electronics yetkilisi
    Firmanızın ürünü olan LG Cinema 3D serisi televizyona sahip bulunmaktayım. Firmanızın ürününü kullanan bir tüketici olarak, kullanmakta olduğum televizyonda bulunan ve beni uzun süredir rahatsız eden günümüz teknolojine yakışmayan eksikliklerin giderilmesi için bu maili göndermekteyim.
    Bir LG Electronics müşterisi olarak televizyonlarınızın DTS (Digital Theater Systems) ses formatını desteklememesi ben ve benim gibi birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratmıştır. Yeni Nesil 3D sloganıyla satışını yaptığınız ürünün DTS ses formatlı filmleri desteklememesi beni zor durumda bırakmaktadır.
    Ayrıca televizyonumun Smart tv özelliğini, ürününüzde bulunan flash player 8.0 programının sürümünün yeterli olmaması nedeniyle kullanamamaktayım. Zaten ücretsiz olan bu programın güncelleme yapılarak yükseltilmesini uzun zamandır beklemekteyim. Beni hayal kırıklığına uğratan bu sorunlarımın giderilmesini talep ediyorum. Bu konu ile ilgili sorunlarımı daha önce Lg Türkiye Müşteri Hizmetlerine ilettiğim halde tarafıma net bir bilgi verilmemiştir.

Size bildirmiş olduğum şikâyetlerin hangi sürede giderileceğini ya da şikâyetlerimin giderilememesi durumunda bununla ilgili kurumunuzdan açıklayıcı bir bilgi talep ediyorum. Bir tüketici olarak sizden beklediğim cevap, hiç değilse bundan sonraki ürün tercihlerimde belirleyici olacaktır. Saygılarımla…

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_57749813/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57749813

Sorunlarınızı belirtmeniz için bir başlık açtım. Bu başlık altında sorunlarınızı belirtin. Birlikte hareket edersek inşallah sonuç alabiliriz.

Arkadaşlar şu konuda istişare yapıp bir sonuca varalım. Herkesin yorumlarını bekliyorum.

Dostum yazın için teşekkürler.

Ama icraat yok yanlış. Bunu yazmadan önce konunun sadece son sayfasını bile okusaydın icraatı görebilirdin.

Bunu senin için değil tüm arkadaşlar için söylüyorum.

300 Sayfayı nasıl okuyayım diyeceğinize ilk ve son sayfayı okuyun ona göre yazı yazın.

Konumuzu ziyaret edip isteklerini oradan belirtebilirsin.

Bu mesajı tarafıma hakaret olarak sayıyorum. Ben bu konuyu takip etmeye daha 20-30. sayfalardayken başladım. O zaman henüz televizyon bile almamıştım. Bu konuyu Ağustos ayından bu yana sürekli okuyorum. Televizyonumu da bu sitedeki yorumlar sonucunda aldım. Şunu söylemeliyim, son 1-2 aydır yeni kullanıcıların forumu okumadan sürekli aynı şeyleri sormaları nedeniyle artık eskisi kadar teferruatlı okumuyorum, bu doğru. Ama bu mail gönderme meselesi için ise yeni bir konu açmaya gerek var mı? Madem icraat yok dememe alınmışsın, neden o zaman günlerdir bir metin oluşmadı. Katkıda bulunun diye ortaya bir metin atıyorum ama bana forumu okumadığım söyleniyor. Siz ya da sen katkıda bulunun ya da bulunmayın ben bu metni geliştirip tek başıma türkçe ve ingilizce olarak LG' ye göndreceğim. Tek başıma da olsa etkisi bile olmasa da göndereceğim. Gölge etme başka insaf etmem dostum.

Arkadaşım senin o 20-30. sayfalardayken başladığın konuyu ben ilk andan son ana kadar takip ediyorum. Hemde sürekli aynı sorular sorulmasına rağmen. Çünkü bilinmeyen noktalar ortak. O bilgileri paylaşmakta da sakınca görmüyorum. Çünkü zamanında bizde sorarak öğrendik. Nerden geldiğimizi unutmayız.
    Bu konuyu açmaya arkadaşlarla birlikte karar verdik ve açtık. Son zamanlarda böyle bir talep oluşmuştu bunu karşılamak için yapıldı.
    Günlerdir metin oluşturulamamasına gelince dikkat edersen konu şu saat itibariyle daha 1 gününü bile doldurmadı.
    Bu bile senin konudakileri okumadan yazdığının en büyük göstergesi.
    Üstteki mesajda da belirttim yazın için teşekkürler dedim ama bu senin için yeterli olmamış galiba.
    Gölge etme başka İHSAN istemem olacak o güzel sözün doğrusu. Ki biz burada şahsi amaçlarımız için değil lw serisi kullanıcıların gördükleri eksiklikleri hep bir ağızdan iletmek için bir konu açtık.
    Umarım sizi aydınlatabilmişimdir. Konu farklı yerlere kaymasın. Amacımız bize sunulmayan hizmetleri elde etmek. Birbirimize yemek veya alt etmek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebaboli -- 16 Şubat 2012; 12:02:03 >

• Lw serisi kullanıcıların gördükleri eksiklikleri iletmek için yani bir konu açılıyorsa eski konuyu kapatın o zaman.

Siz atasözünün doğrusunu yazınca farkettim. Özür diliyorum. İşyerinde olduğumdan acelece bir yazı oldu sanırım ondan oldu . İHSAN olduğunu biliyordum bende şaşırdım nasıl insaf yazdım diye... Gerçekten insaf... Konu 1 gününü bile doldurmadı ama en az 15 gündür bir mail gönderelim diye herkes konuşuyordu. DUSTY şahittir. Eski konulara sende bak istersen... Ben 15 gündür benden daha iyi türkçesi olanların yazmasını beklediğimden artık dayanamadım. Ben hazırladım. Ancak 1 gün geç kalmışım sadece..... Bana bu forumu okumama eleştirin gerçekten haksız... 1 gün önce açılan konuyu farketmedim diye hemen forumu takip etmiyor oldum çok tuhaf... Konuyu sadece 2 gün takip etmediğim oluyor geliyorum bir bakıyorum 4-5 sayfa birikmiş. Okuyorum hepsi gereksiz mesajlar gerçekten yeni kullanıcılar çok sıkmaya başladı forumu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersankuneri07 -- 16 Şubat 2012; 12:21:46 >

• Bana eleştiri yazacağına yazdığım metin üzerinde yorum yazmanı beklerdim. Önemli olan göndereceğimiz mail.
  • Neyse arkadaşlar tartışmanın kimseye faydası olmayacagı gibi konu dışına taşıyor yanlış anlamalar olmuştur. Sonuç olarak bizlerin burda bir takım ruhu ile hareket etmemiz gerekiyor. Hedefimize ulaşmak için , istekler aşağı yukarı belli olmaya başladı bunları artık toparlama vakti ki 1. mesajda arkadasımız yazmış şimdi kim ingilizce biliyor :) bulalım güzel bir yazı yazalım bir örnek var elimizde yukarda bi arkadaş yazmış onun üzerinden değiştirilmesi gereken yerleri cevirecek olan arkadaş yapsın bir taslak oluşturalım, herkez aynı maili gönderebilir sonuç olarak farklı kişerden geldigi için okumak zorundalar buna ilave olarak mail'in konu kısmına herkes Televizyonun Model ve Seri Numaralarısını ve cep telefonlarımızı yazıp taslagımızı yollayalım cvp vermek zorundalar.

ÇOK önemli : Taslağın altına model model istekler yazılmalı , burda 1. mesajı güncelleyen arkadaş ayırırsa cok iyi olur herkez kendi modeline uygun olan istekleri gönderir

örnek

LW4500 modelleri için
    1 flash....
    2) dts...
    3)...

xxxS modeller için

1 ve 2 aynı 3 uydu sorunları vs. vs.

LW 5500 için yine 1 ve 2 aynı 3...... gibi

Bu bilgiler mesajın sonuna yazılabilir.

1. mesajı uygun olarak değiştirmeliyız

4500 ler için istekler madde madde

5500 ler için istekler madde madde

xxxS ler için istekler madde madde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xomon -- 16 Şubat 2012; 13:11:08 >

• tv kapatılınca saatin kaybolması, ilk açılışta saatin görünmemesi
    kendinden uyduda tv kanalını silememek
    lg lv 375s lcd tv
  • quote:

Neyse arkadaşlar tartışmanın kimseye faydası olmayacagı gibi konu dışına taşıyor yanlış anlamalar olmuştur. Sonuç olarak bizlerin burda bir takım ruhu ile hareket etmemiz gerekiyor. Hedefimize ulaşmak için , istekler aşağı yukarı belli olmaya başladı bunları artık toparlama vakti ki 1. mesajda arkadasımız yazmış şimdi kim ingilizce biliyor :) bulalım güzel bir yazı yazalım bir örnek var elimizde yukarda bi arkadaş yazmış onun üzerinden değiştirilmesi gereken yerleri cevirecek olan arkadaş yapsın bir taslak oluşturalım, herkez aynı maili gönderebilir sonuç olarak farklı kişerden geldigi için okumak zorundalar buna ilave olarak mail'in konu kısmına herkes Televizyonun Model ve Seri Numaralarısını ve cep telefonlarımızı yazıp taslagımızı yollayalım cvp vermek zorundalar.

ÇOK önemli : Taslağın altına model model istekler yazılmalı , burda 1. mesajı güncelleyen arkadaş ayırırsa cok iyi olur herkez kendi modeline uygun olan istekleri gönderir

örnek

LW4500 modelleri için
    1 flash....
    2) dts...
    3)...

xxxS modeller için

1 ve 2 aynı 3 uydu sorunları vs. vs.

LW 5500 için yine 1 ve 2 aynı 3...... gibi

Bu bilgiler mesajın sonuna yazılabilir.

1. mesajı uygun olarak değiştirmeliyız

4500 ler için istekler madde madde

5500 ler için istekler madde madde

xxxS ler için istekler madde madde

Lw4500 ile lw5500 de olmasını istediğimiz eksiklikler aynı. Bir tek codec farkı var ki bu da tvlerin en ayırt edici özelliği gibi duruyor. Bunun dışında farklar varsa belirtin lütfen.
    S li modeller için dediğiniz yapılabilir arkadaşlarda uygun görürse. Öneriniz için teşekkür ederim.

Ayrıca sorunları belirledikten sonra güzelce bir metin oluşturmalıyız. Buna talip olan bir arkadaş varsa sorunlar belirlendikten sonra burdan yazıyı paylaşır. Sonra bunu düzgün bir ingilizce ile çevrilmesi gerekiyor. Sonra da mail işlemi yapılacak. Mailde bencede model seri numaraları ve telefon numaramız yazılmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: obegzz

tv kapatılınca saatin kaybolması, ilk açılışta saatin görünmemesi
    kendinden uyduda tv kanalını silememek

Saat ile ilgili olan kısmına katılmıyorum ama 2.si için kesinlikle olmalı

Elma ile armutu birbirine karistiriyorsunuz.

PC islemcisi ile TV islemcisini kiyaslamak nedir yahu? Butun cep telefonlari Flash oynatabiliyor mu? Butun HD uydu alicilari MKV oynatabiliyor mu? vs...

Codec destegi direkt olarak donanimsaldir, islemci ile alakalidir. Ha 4500'un islemcisi 5500 ile belki aynidir, ama LG yazilimla 4500'un yeteneklerini kisitlamistir ona birsey diyemem. Ama oncelikle bir islemcinin ne yapip ne yapamayacagi yani neyi oynatip neyi oynatamayacagi direkt olarak donanimsaldir.

Eger 4500'un islemcisi ile 5500'un islemcisi birebir ayni ise, TV'nin codec secmesinin sorunu LG'dir.

Eger farkli ise, 4500 daha hesapli olsun diye daha dusuk ozellikli bir islemci kullanildiysa ve bu islemcinin yetenekleri 5500'un islemcisi ile ayni degilse, LG agziyla kus tutsa MKV sorununu cozemez.

Yine ayni mantikla gidersek, eger LG TV'lerde kullanilan islemcinin DTS decode ya da passthorugh yetenegi varsa, bunu LG yazilim ile kisitlamistir. Eger DTS destegi olmayan bir islemci kullandiysa yine sonuc sifir olacaktir.

Ve yine soyluyorum, adobe flash destegini artik sadece belli model islemciler icin sunuyor. Eger TV'nin islemcisi bu kategoriye girmiyorsa LG yine birsey yapamaz.

LG, bu ve bunun gibi sebeplerden oturu islemci bilgilerini sir gibi sakliyor olabilir :)

• Çeviri mevzusu işin en kolay kısmı, metin doğru düzgün ve eksiksiz hazırlansın İngilizce'ye çeviririz.

Onun dışında ersankuneri07 ve thebaboli her ikinizi de gerçekten takdir ediyorum. Fikir ayrılıklarını geçin, sırf aynı isteğin, aynı amacın başarılı olabilmesi için uğraşan, kendinden bir şeyler veren iki kullanıcısınız. İkiniz de çok kıymetlisiniz ayrıca, yazmaya ve tartışmaya devam forum kuralları içinde. Neticede burası forum, tam olarak tartışma platformu

Bu başlığın açılması da çok iyi, çok daha spesifik ve "şunu yapamadım", "şu kadar param var, ne alayım?" yazılarından arınmış, derli toplu bir istek ve firmaya tavsiye forumu. Belki inceliyorlarsa biz daha maili göndermeden bile bu başlığı görebilir görmesi gereken kişiler. O yüzden bu başlığın gerekliliğine inanıyorum.

Bence henüz toparlamak için erken. Mesela uydu alıcısı fonksiyonlarıyla ilgili parlamenter gibi üyelerin de yazmasını beklemek gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

Beyler,

PC islemcisi ile TV islemcisini kiyaslamak nedir yahu? Butun cep telefonlari Flash oynatabiliyor mu? Butun HD uydu alicilari MKV oynatabiliyor mu? vs...

Codec destegi direkt olarak donanimsaldir, islemci ile alakalidir. Ha 4500'un islemcisi 5500 ile belki aynidir, ama LG yazilimla 4500'un yeteneklerini kisitlamistir ona birsey diyemem. Ama oncelikle bir islemcinin ne yapip ne yapamayacagi yani neyi oynatip neyi oynatamayacagi direkt olarak donanimsaldir.

Eger 4500'un islemcisi ile 5500'un islemcisi birebir ayni ise, TV'nin codec secmesinin sorunu LG'dir.

Eger farkli ise, 4500 daha hesapli olsun diye daha dusuk ozellikli bir islemci kullanildiysa ve bu islemcinin yetenekleri 5500'un islemcisi ile ayni degilse, LG agziyla kus tutsa MKV sorununu cozemez.

Yine ayni mantikla gidersek, eger LG TV'lerde kullanilan islemcinin DTS decode ya da passthorugh yetenegi varsa, bunu LG yazilim ile kisitlamistir. Eger DTS destegi olmayan bir islemci kullandiysa yine sonuc sifir olacaktir.

Ve yine soyluyorum, adobe flash destegini artik sadece belli model islemciler icin sunuyor. Eger TV'nin islemcisi bu kategoriye girmiyorsa LG yine birsey yapamaz.

LG, bu ve bunun gibi sebeplerden oturu islemci bilgilerini sir gibi sakliyor olabilir :)

söylediklerinizin coguna katılmakla birlikle LG Tvlerinde işlemci desteğininin oldugunu düşünüyorum ,çünkü bu Tvler korede dts oynatan chip, Tr oynatmayan chip Abd de flash oynatan chip üretilip her ülke için chip değiştirmezler. konu lisans olayıdır bence diyip noktalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xomon -- 16 Şubat 2012; 14:14:48 >

• quote:

Beyler,

aynen yukarıda yazdığım düşündüğüm gibi yazmışsın akıntıya boşa kürek çekmekten öteye gidemeyecek
    GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE

• quote:

quote:

Beyler,

söylediklerinizin coguna katılmakla birlikle LG Tvlerinde işlemci desteğininin oldugunu düşünüyorum ,çünkü bu Tvler korede dts oynatan chip, Tr oynatmayan chip Abd de flash oynatan chip üretilip her ülke için chip değiştirmezler. konu lisans olayıdır bence diyip noktalıyorum.

Sana katılıyorum @xomon .
    İstenirse sağlanabilir.
    Boşa kürek çekmek gibi görülebilir ama kürek çekmeden boşa mı doluya mı belli olmaz.

• quote:

4. LW570S/650S serilerinde çift dil yayin yapan kanallarda ikinci dilin olmaması

Böyle bir sorun belirtilmiş ama TRT HD'deki Discovery belgesellerini izlerseniz bu sorunun olmadığını göreceksiniz. Bu belgesellerde dili İngilizce'ye getirince de ses geliyor.
    Fakat Dsmart kanallarında dili İngilizce'ye getirince ses gelmiyor. Bu durum Dsmart'tın modülünden kaynaklanıyor olabilir. Çünkü farklı uydu alıcısı olanlar da bu sorundan bahsediyorlar.

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

ARM olabilir, araştırmanızı daraltmak için söylüyorum. 2012 ler ARM double ve quad ile gelecek ise, 2011 ler de ARM dır muhtemelen, şu cep telefonlarında kulanılan cortex vs modeller
    bu arada, samsung tv ler için sesi DTS ten AC3'e çeviriyor diye bir ifade var PCM denecekti, karışmış herhalde. kitabında yazan bu
    flash player vs desteğini, donanım kaldırabilecekse verir. ama zaten satmış olduğu TV için, TV başına 30 küsür ABD doları DTS lisans ücreti ödermi? Bence zor. Bunu LG değil, hiç bir firma yapmaz. Amaç zaten insanları yeni özelliklerle yeni modellere yöneltmek, 1 yıllık TV yi demode yapmak değil mi? Denemeye değer ama fazla beklenti içinde olmamak lazım
    Kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.