Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
10
Favori
65.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    yok arkadaş bu yeni yetmeleri vallahi caydırmak çok zor ben başaramadım çok uğraştım zamanında. sende uğraşıp strese girme tamam göndersin entegre kodunu inceleyelim datasheetlerden bizde birşey öğrenmiş oluruz (eğer varsa böyle birşey) ha yoksa boş konuşmanında bi alemi yok adam açık açık diyoki ben bunun var olduğuna inanmak istiyorum.... tamam kardeşim sen inan bize görede sen yoksun bukadar basit
  • Ya adam ne kasmis sizi buna tenezzul edip cevap yazmayin egleniyo adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın servis manuelini indirdim. 180 watt olayı nereden nasıl çıktı bilmiyorum ama cihaz smps güç kaynaklı ve şasinin üst katı neredeyse cihaz boyutunda smps devresi içeriyor. Besleme de klasik trafo yok. Bu nedenle cihazın çıkış gücün yüksek olması normal gelmeye başladı.
    Çıkış gücü olarak 4 x 575 watt %25 thd diyor. Ölçüm metodu ile ilgili bilgi yok yani tüm kanallar sürülürken mi 2 kanal mı tek kanal mı belli değil. Beslemesinin bu gücü vermesini sağlayabileceğini düşünüyorum. Tabi distorsiyon değeri çok yüksek olmakla birlikte yüksek ses basıncı veren sistemlerin dibinde iken sesin dinlenmeyecek kalitede olduğunu, 10 mt uzakta sesin gayet temiz geldiğini bilirim. Sq sistem olmadığı için kanal başına 150-200 watt vermesi olası.
    Çıkış katı sürücüsü entegre ama son katta ayrık fet transistörler kullanılmış. Pwm ile sürüldükleri için kayıp ısıl güçleri düşük olabilir o nedenle 2 adet büyük kılıfta transistörle yüksek güç elde edilebilir.

    Manuelinde güç tüketimi için cihazın arkasındaki etikete bakın deniyor. Burada başka bir iş var çünkü besleme katı hiç te 180 watt gibi durmuyor. Zaten sistemin kontrol birimleri için ayrı smps, anfi beslemesi için iki ayrı smps var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Niye 180 W yazmış bu elemanlar o zaman oraya ? :) Yukarda ki mesajlarda da belirttim.Hassasiyeti ya çok yüksek ya da cihaz 180 W üzerinde.Kocaman mağazayı inletmek öyle kolay iş değil. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Cihazın servis manuelini indirdim. 180 watt olayı nereden nasıl çıktı bilmiyorum ama cihaz smps güç kaynaklı ve şasinin üst katı neredeyse cihaz boyutunda smps devresi içeriyor. Besleme de klasik trafo yok. Bu nedenle cihazın çıkış gücün yüksek olması normal gelmeye başladı.
    Çıkış gücü olarak 4 x 575 watt %25 thd diyor. Ölçüm metodu ile ilgili bilgi yok yani tüm kanallar sürülürken mi 2 kanal mı tek kanal mı belli değil. Beslemesinin bu gücü vermesini sağlayabileceğini düşünüyorum. Tabi distorsiyon değeri çok yüksek olmakla birlikte yüksek ses basıncı veren sistemlerin dibinde iken sesin dinlenmeyecek kalitede olduğunu, 10 mt uzakta sesin gayet temiz geldiğini bilirim. Sq sistem olmadığı için kanal başına 150-200 watt vermesi olası.
    Çıkış katı sürücüsü entegre ama son katta ayrık fet transistörler kullanılmış. Pwm ile sürüldükleri için kayıp ısıl güçleri düşük olabilir o nedenle 2 adet büyük kılıfta transistörle yüksek güç elde edilebilir.

    Manuelinde güç tüketimi için cihazın arkasındaki etikete bakın deniyor. Burada başka bir iş var çünkü besleme katı hiç te 180 watt gibi durmuyor. Zaten sistemin kontrol birimleri için ayrı smps, anfi beslemesi için iki ayrı smps var.

    Öncelikle ben kendimi biraz tanıtayım.www.clubcadde.com.tr burada DJ' olarak çalışmaktayım merak eden arkadaşlar varsa yalova izmit arasındaki yere uğrayabilirler..
    Hatta 19' nisanda GRİPİN konseri var Yakında olanlara konsere gelmelerini tavsiye ederim İzmitten Yalovadan Ücretsiz Servis Olacaktır.
    99 yılından beri bu sektördeyim ve yaşım 30.. Orta okul döneminde başladım partilere gitmeye cd çantamı yaptım ışıkçılık yaparak başladım tabiki insan geçmişini unutmamalı prof' olsada.
    Ses ışık şirketlerinde bulunan birçok arkadaşım var diye söylemiştim. Teknisyenlik yapanda Herneyse.. Müzik çalmanın bu işten para kazanmamın yanı sıra elektronik bilgim normal insana göre oldukça iyi
    Elektronik teknisyeni değilim ölçüm cihazı kullanmayı bilmem ama çoğu şeyi bilirim.

    Saçma cümleler kuran genç arkadaşımızın çocukça konuştuğu doğrudur. Ama burada daha çok çocukluğu yaparak ona benmişim gibi davranıp ayrıca büyük yaşına rağmen asıl çocukluk yaparak saygısızca konuşarak hakaretler ederek davranan bazı şahıslar mevcut. Ben asla kalp kırmak istemedim ve kırmamayada özen gösterdim.. Eklemek isteyen olursa djozn@windowslive.com face hesabım üzerinden ekleyebilirsiniz. (Belki hayran kazanırız :) )

    Zaten önceki mesajlarıma dikkat ederseniz LG'nin Türkiye Sitesi Haric GLOBAL sitesinde 180W trafo gücü yazmadığını söyledim ve belirttim.. önceki mesajlarımda görebilirsiniz ve Ben cihazı canlı dinlemedim ama görünen köy kılavuz istemez gibi birşey.. Şu genç arkadaşımızın yaptığı hesabı daha önce duymadım /20*4 olan hesaptan bahsediyorum ama buradan aslında şu çıkabilir. Bu genç bölü 20 çarpı dört dediğinde 1800 küsür 1840 demişti sanırsam.?
    TÜRKİYE siteside 1800W yazacakken güç tüketimine 180W yazmış olabilir... HOPERLÖRLERİ patlatmaması icin hoperlörler de 2300W 'de olabilir gayette mantıklı..

    Ben en başından beri yapılan ön yargılara at gözlüğü takılmasına karşıydım.. ...
    Bakınız aleti dinleyen insanlar dediğime geldi ve z5500den en az 3-4 katı güçlü olduğunu söylüyorlar.
    Ben tartışmak istemiyorum gereksiz şekilde ERAY' senide uyarmama rağmen çocukluk yapıyor boşyere bana sataşıyorsun..
    Hakaret içeren mesajlarını şimdi gördüm ve şikayet ettim doğal olarak umarım tez zamanda tekrar ceza alırsın ki alsanda fayda etmiyor
    7si 70i muhabbeti....Saygısızlığın bitmiyor. Çocuktan farkın yok


    O genç arkadaş ben değilim hatta yemin bile edebilirim ki inandırmaya mecbur değilim ama o ben değilim ve yemin ederim!!!

    Kimse ile boş yere tartışmaya polemiğe girmeye gerek duymuyorum. Kim olduğum ne olduğum belli.. Ben fizikçi değilim ama o cihazın o sesleri vereceğini başından beri idda ettim. Sanırım Türkiye Sitesi 180W diye yanlış yazmış ama MANUELLERİ vs araştırmadım SİZİN GİBİ hiç sadece sizlerin söylediklerinden yola çıkarak düşünmeye başladım bunları

    GÜMBÜRTÜDEN iyi anlarım bazılarının tabiriyle .. kalite'dende anlarımda bazılarına göre benim kalitem GÜMBÜRTÜ.. aslında örneklersek
    THX550 Z5500 olayına geliyor.. Z5500'le uzun zamandır müzik dinlemedim İşim gereği PC'den müzikleri ayıkladığım indirdiğim dinlediğim vb şeyler için kullandıgımdan
    THX550 daha iyi AMA SES KALİTESİ olarak.. ben extreme yüksekliği sevdiğim için Z5500'ümüde satmıyorum kullanıyorum ama Sony shake99 aldığım gün Z5500'e elveda derim.
    EN başından beri söylediğim şeylerden biride şu ki TARZ ZEVK kişiye göre değişir. Yüksek ses hastaları EDM müzik dinleyenler (Elektronic dance music ki günümüzde moda) bu tür cihazlara taparlar.
    Bende o zevke sahip insanların bu sistemlere yönelebileceğini savundum sağolsun bazı şahıslar çamur atarak önyargı yaparak AVR yada gereksiz hi-fi amfi önerilerinde bulundular.

    Saygılı kendini bilen olgun ileri yaştaki hifi'ye gönül veren bazılarıda var burada..
    Onlara saygı çerçevsi içinde benimle tartıştığı için ve olayı bazıları gibi kavgaya hifi fanatikliğine çevirmedikleri için teşekkür ederim..
    Sizler gibi bende JAZZ muzik yada daha geniş alırsak akustik muzik dinleyen ve sevenlere parası çok önemli değilse
    Tarzlarından dolayı hi-fi öneririm bende..
    Anlatmaya çalıştıklarımdan biride buydu genel anlamda AKUSTİK müzik dinleyen kesim az oldğu için bu cihazlar daha çok tutulur demek istemiştim
    Çoğunluk olayı yani... !!!

    Müziğe gönül verenlere ve yüksek ses sevenlere bu cihazlar birebir
    AMA BU DEMEK OLMUYOR LG ALIN İYİDİR
    Bu Tarz cihazlarda MARKA OLARAK önyargılıyım belki ama SONY' SHAKE serisinden ŞAHSEN BEN vazgeçmem
    Samsung'un bu tarz cihazı var ürettiği telefonlardan yola çıkarsak eğer Samsung'un bu tarz cihazını merak etmiyor da değilim hani...

    EKY Yasasını Buradan öğrendim demekki yanlış biliyormuşum.. Kabullenmeyen bir insan değilim ama idda etmemin sebebi bunca yıldır gördüklerimdir.
    Ki yanlış yoldan gitsemde sanırım doğru olana ulaştım Ses gücünün yüksek olduğu konusunda......
    Ama burada 45CM subwoofer olan bir cihaza olsa olsa 15W tır demek çok yanlış bunuda bazıları kabul etmeli yani önyargılarını

    Tekrar söylemek istediğim birşey var... Bir Video 'da paylaşılmış LAMBALI amfi sanırım 2X1000W adamlar odada kulaklarını tıkıyorlar..
    2X1000W rms subwoofer 400kişilik clubteki bardaki bardakları düşürüyor... yaklaşık 400m2 mekandaki..
    Bu cihazın ses yüksekliği şiddeti herneyse tabiki bu LG den çoktur 1 hoperlörden 1000W almak var 3 hoperlörden toplam 333*3= 999w = 1000w diyelim 1000W almak var..
    LG de bu değerler mid hoperlöre 300w civarı birşey düşüyor emin değilim her zaman söyledim emin olmadığımı..
    Ses şiddeti ses yüksekliğidir W şiddet değildir ama buna etkisi yoktur diyemeyiz.. belirli oranları var bunları bilmek zorunda değilim ...
    ben halk ağzı ile konuşuyorum lütfen ses şiddeti w değildir diye polemik yaratacak mesajla cevap vermesin kimse. bunu bende biliyorum..

    Gülmedim değil Cevahir gibi söylersek : Fizik yasasıyla anayasada değişiklik yapmaya çalışan genç.. (HEHEH) hatta AHHAHAHA :))

    Eray BEY Güzel abim.. Bakınız Bey Diyorum Abim diyorum lütfen benimle muhattap olmayın benim adımı nickimi telaffüz etmeyin ve yazmayın...
    Siz büyüksünüz siz üstadsınız dedim tamam dedim hala benim arkamdan konuşuyorsunuz ayıp yaptığınız... Lütfen beni ima ederek bile konuşmasın kimse
    Eğer Eray bey gibi konuşacaksa..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barış26

    quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80



    Buda kuntepir in 2x2000 wat i Gulun

    Ama aziniZla degil

    O zaman Focal Grand Utopia'yı bile patlatır bu amfi

    Evet PATLATIR.. O amfiden 4 tane ile 3000 kişiye müzik yaptım.. Hala önyargı hala önyargı...
    (4 üst hoperlör 4 subwoofer )

    Bilip bilmeden ağzı olan konuşuyor 1001 çeşit insan var sizlerle uğraşmamak için girmiyordum foruma girip okuyorum yazılanları tutamıyorum kendimi..
    O amfinin fiyatına iddaya girelim isterseniz sizinle... Ben amfiyi alıp geleyim siz o hoperlörleri hazırlayın Amfiyi sağlam sinyal ile beslersem %95 eminim ki patlatır
    O amfi 2ohm'a kadar düşüyor yani dayanabiliyor yanmadan ve 2200W 2 ohmda sürüyor tek kanaldan toplam 4400W sürüyor BRİDGE MOD 'ta . Digam EagleTech gibi amfiler kaliteli amfilerdir..
    Araştırmadan bilmeden konuşmayın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gorod
    Merhabalar konuyu başından beri kah gülerek kah sizin gibi bilgileri değerli insanların yorumlarından birşeyler öğrenerek takip ediyorum.
    Kafama bir şey takıldı.Bugün bu cihazı denedim."180 w eheheh yıkmaz ya ortalığı." gibi düşüncelerle gittim.Ama sesi daha yarıya getirdiğim anda hiç beklemediğim bir ses şiddeti karşıladı beni.Mağazanın en ucundan insanlar meraklı bir şekilde geldi.Çünkü cidden yoğun bir sesle doldurdu mağazayı.Konunun başından beri konuşulan Z5500 gibi cihazlardan 4,5 kat güçlü olduğu kanısına kapıldım.Benim anlamadığım nokta Z5500'ün beslemesi bundan çok fazla olmasına rağmen bu plastik cihaz bu kadar güçlü sesi nasıl üretiyor ? W düşük ses kalitesi berbat ama hassasiyet anormal bir şekilde yüksek mi ?


    Sırasıyla cevaplıyalım ... Öncelikle birisi mağazada incelediğini belirterek kolonları plastik ve plastik kolonlardan nasıl bir kalite beklenir ki demişti.. ve
    Ben de geçmişteki mesajlarımın birinde plastik olduğunu bilmiyordum dedim 2 önceki mesajımdada cihazı incelemediğimi (canlı olarak) belirtmiştim..
    Cihazı hakkıyla inceliyen arkadaşlar Kolon'larının sadece ön kısımlarındaki kapağın plastik olduğunu söylemişler..
    Demekki neymiş Adam gibi incelemek gerekliymiş..

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gorod
    Yinede bu kadar para yazıktır yahu.İlla yüksek ses isticekse insan gidip bi RF-3 alınır hali vakti yerinde bir amfi ile eminim böyle iki tane set olsa susturulur.Ama 1000-1500 lira arasında sağda solda eğlenmek için oyuncak kıvamında alınabilir bir cihaz.Cidden ev ortamında 3,4 bardak Vodka'dan sonra çok iyi gidebilir. :)


    Emin olun o söylediğiniz hoperlörden daha yüksek ses veriyor, ama daha kaliteli ses veriyor diyemem çünkü dinlemedim ama rf3 daha kalitelidir bence..

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gorod
    İhtimal vermiyorum yetmez.O kadar gürültüde iş yapmaz bu makineler.Büyük bir alanı müzikle dolduruyor ama sessiz bir mağaza, düşünün 200 kişinin aynı anda konuştuğu bir ortamı.Ciğeri yetmez ama cidden 180 W için çok güçlü sesi var.Hassasiyeti epey yüksek olmalı.


    Yine emin olun ciğeri yeter, sebebi şu 150 kişilik bir kafede Logitech in 2+1 sistemi ki bu sistem z2300 falan değil yada z2300ün yeni muadili falan değil atıyorum 50W lık bir sistem..
    Neyse bu sistemin sesini %80'lere açtıklarında içerde rahatsız oluyor ve sesinin kısılmasını istiyorum garsondan hatta garsona siz hap atıp mı çalışıyorsunuz bu müzik ne böyle hep yüksek sesli diye makara yapmıştım.. Sahibine ' yüksek ses çok istiyorsanız Z5500 alın dedim adam araştırmış bana dediği şuydu Abi onu inceledim onun sesi çok fazla gerçekten..
    Yani özetlersek bu sistemle 200 kişiye parti verebilirsiniz yeterli olur yani..


    quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55
    Bonzai'nin gençliğe etkisi
    Ulan adam fizik kuralına niye uyuyorsun demiş ya vay .... Dedim kendime. Nasıl bir cehalet, nasıl bir inat bu.
    arkadaşlar niye uğraşıyorsunuz diyordum ama hak ediyormuş vallahi bu Dr.jeykl & miss hyde vakası. Ha bir de 80 fizik baba var, onu da unutmayalım.


    Bonzai'nin gençliğe etkisi" "Ulan adam fizik kuralına niye uyuyorsun demiş ya vay" HAHAHAHAHA....

    Çok güldüm gerçekten... Mideme ağrılar girdi... Ama lütfen konuyu makaraya çevirmeyelim..
    Genç arkadaş belli öğrenecekleri var... Alay etmemek lazım

    Ama yazdığı şeyleri tekrar tekrar okudum da araştırmalar yapmış... Örneğin OP-AMP dediği şeyi bende bilmiyorum çok merak ediyorum Sozuak yada başka bir arkadaş bu konuyu özetliyerek açıklayabilir mi?
    http://www.diyot.net/op-amp.htm

    quote:

    Orijinalden alıntı: _DIESEL_
    Velev ki bu aleti aldık bunu hakkıyla dinlemek için merkezden uzak bahçeli müstakil bir ev şart yoksa apartman yada yakın komşu varsa bence boşuna creative t20 den bile rahatsız olan adamlar var sonuçta


    Sizi Z5500 Gigaworks konusundan biliyorum.... bilirsiniz oradaki kavgaları yıllar önce.. Buradada fanatiklik yapanlar olduğu sürece tartışmalar kavgaya dönüşecek..
    Futbol takımı tutar gibi parti tutuyor insanlar.. kendi sevdiği cihazlara değere fanatiklik derecesi besliyorlar. buda insanların saygısını bitiriyor..

    quote:

    Orijinalden alıntı: Buzdağı
    Burayı malum sözlük sitesi sanmış herhalde. Kafası çalışan adam küfür etmez. Varsa elinde somut bir argüman sunarsın.


    Çocuk dökümanların hepsini sunmuş zaten
    Sozuak nickli arkadaşımızda Servis manuellerini iyice incelemiş videolarını incelemiş söylediklerine bakılırsa ciddi anlamda birşeylerden anlayan birisi..
    Kendisine birkaç sorum olacak zaten şimdi...

    Sozuak : Anladığım kadarıyla bilgi sahibisiniz "disneyonur" bazı konularda araştırmış birşeyler yazmış kendisinin yazdıklarını adam gibi dikkatlice okudum tekrarda..
    2 önceki yolladığım mesajda EK Yasası varmış öğrendim demiştim ama bu arkadaşın yazdıklarını tekrar okuyunca kafam karıştı ve önceki düşündüklerimi tekrar düşünmeye başladım..
    nedir bu olay ? bu olayla mı ilgisi var acaba ? >>>>>>http://www.diyot.net/op-amp.htm
    + olarak Sony shake 99 Service manuelinide ben dikkatlice inceledim evet 700W güç çektiği açıkça yazılmış..
    Ama ses RMS değerininde 4800W (DİKKAT tek çıkış değil yani TOPLAM) olduğunu açıkça yazmış SONY...
    Burada bir tezatlık yok mudur? Yoksa en başından beri benim yürüttüğüm mantık doğru mudur?
    http://www.youtube.com/watch?v=ljKX9Om7Z4s
    Burada bu ampül elektrik tüketen bir cihaz nasıl oluyorda sürekli yanık kalabiliyor?
    Nasıl bir teknolojidir bunlar? MADEM EKY kanunu var nasıl oluyorda SONY gibi bir firma 700W güç tüketen cihaz toplamda 4800W rms verebiliyor?

    Tek tek ayrıntılı bir şekilde bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.. Şimdiden teşekkür ederim..

    AYRICA Cihazı gerçekten dinleyen arkadaşlar z5500'den 4-5 kat daha yüksek ses gücü olduğuna sonunda inanlar..
    Ses kalitesi hakkında birşeyler söyleyebilir mi ? Örneğin Z5500 ile SES KALİTESİ olarak kıyaslıyabilirler mi? z5500 dinlemiş değil aktif kullanan birisi olarak ama?
    Çünkü ben ses kalitesinin z5500'den 2 kat daha iyi olduğu yönündeyim Sonuçta tiz mid driver'ler ayrı ???




  • 25.000W dile kolay az değil.

    PC sistemlerde ki uyduruk sistemleri gibi göya aynen bu güçleri veriyormuş gibi yazmışlar. PMPO bilmem neysinin uzakdoğunun uyduruk atmasyonu.



    hiç bir ampli ne SMPS güç kaynağından ne de Trafolu güç kaynağından daha fazla güç üretemez. nokta. bu basit kuralın neyi anlaşılmıyor.

    bakın hoparlörün gücü belli çıkış katını, trafosunu dememe gerek yok. arkasında güç çıkışına bakın. hoparlörün
    maximum gücü bile dense 400W çıkmaz. üfürükten tayyare değerlere aldanmayın hesabı. adı LG ya da Sony olması aldatmasın.

    [size=3]ayrıyeten altını önemle çizeyim tekrar tekrar!! isteyen istediği ses sistemiyle dinler. ne tür müzik dinleyeceğine, ne tür ses sistemiyle dinleyeceğine de kendi karar verir. bununla işimiz yok zaten. saygımız sonsuz.. bu konuda LAF eden olursa karşısında beni bulur nokta.

    amaaa tekniğin altyapısından bihaberse bilip bilmeden konuşursa iş başka.

    bakın bakalım. 400W ÇIKIŞ GÜCÜ. toplam çıkış gücü.
    https://store.donanimhaber.com/2a/13/c0/2a13c02adbd806b815029e94f7a639f1.jpghttps://store.donanimhaber.com/c3/6a/bb/c36abb33c2f9af6692a593d15869d976.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 17 Mart 2014; 9:56:57 >




  • Trafolu sistemler için yazıyorum

    Şimdi örnek olarak Sony STR-DN1040 model AVR nin testlerine baktım (http://www.soundandvision.com/content/sony-str-dn1040-av-receiver-test-bench). Bu cihazın güç harcaması 240 watt. Sitedeki arkadaşlar test etmişler. Sony diyor ki Bu cihaz tek kanal sürülürken 165watt güç verebilir. Sitede 2 kanal % 1 distorsiyon ile 165watt, aynı şartlarda 5 kanal sürülürken 89watt/kanal, 7 kanal aynı şartlarda sürülürken 82watt/kanal.
    Şimdi bunlar ölçülen değerler. 7 kanalda 82 watt deyince 7x82=574watt güç veriyor görünüyor. Tabi bu güç değerini verebiliyor olsa da uzun süre verebileceğini sanmıyorum ama komple tezat söz konusu.

    http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=157563 linkinden cihaz testlerine ulaşabilirsiniz. Şu an çok vaktim yok ama çıkış gücü elbette bu değerlere ulaşıyorsa bu demek değil ki girişten de hala etiketteki güç değerini çekiyor. Kimse her nedense bu gücü verirken şebekeden çektiği gücü ölçmemiş. 1-2 ay içinde çeşitli ölçü aletlerim gelecek. Onlar gelince elimde yeterince yük direnci de mevcut (kombinasyonla 400-500 watt). Bende elimdeki bir cihazı oturup test edeceğim. Hem çıkış gücü hem de şebekeden çekilen güç olarak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Trafolu sistemler için yazıyorum

    Şimdi örnek olarak Sony STR-DN1040 model AVR nin testlerine baktım (http://www.soundandvision.com/content/sony-str-dn1040-av-receiver-test-bench). Bu cihazın güç harcaması 240 watt. Sitedeki arkadaşlar test etmişler. Sony diyor ki Bu cihaz tek kanal sürülürken 165watt güç verebilir. Sitede 2 kanal % 1 distorsiyon ile 165watt, aynı şartlarda 5 kanal sürülürken 89watt/kanal, 7 kanal aynı şartlarda sürülürken 82watt/kanal.
    Şimdi bunlar ölçülen değerler. 7 kanalda 82 watt deyince 7x82=574watt güç veriyor görünüyor. Tabi bu güç değerini verebiliyor olsa da uzun süre verebileceğini sanmıyorum ama komple tezat söz konusu.

    http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=157563 linkinden cihaz testlerine ulaşabilirsiniz. Şu an çok vaktim yok ama çıkış gücü elbette bu değerlere ulaşıyorsa bu demek değil ki girişten de hala etiketteki güç değerini çekiyor. Kimse her nedense bu gücü verirken şebekeden çektiği gücü ölçmemiş. 1-2 ay içinde çeşitli ölçü aletlerim gelecek. Onlar gelince elimde yeterince yük direnci de mevcut (kombinasyonla 400-500 watt). Bende elimdeki bir cihazı oturup test edeceğim. Hem çıkış gücü hem de şebekeden çekilen güç olarak.

    Teorik hesapla 7 kanal 82 watt güç verebilir yazıyor fakat sinema izlerken 7 kanalın hepsi aynı anda ve sürekli olarak bu güce ihtiyaç duymuyor. Bu güce ihtiyaç duysa zaten şebekeden çekeceği güç 240 değil 650-700 watt olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 17 Mart 2014; 11:28:10 >




  • Adamlar aynı anda test etmişler teorik değil pratikte sorun orada zaten. Bana da çok garip geliyor ama ilginç. Biraz daha kurcalamak lazım. Yabancı forumlarda da benzer tartışmalar var fakat sonuç yok.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    O zaman şu olabilir. İçindeki trafo 700 watt ve arkasında yazan tüketim değeri normal bir ev kullanıcısının ortalama tüketim değeri olabilir.
  • Daha kafa basmadı abi ala ala
    Yaw yoktan var edilemez hepsi bu daha uğraşmayın. Enerjinin korunumu var vardan yok yoktan var olmayacağı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir ama o kadar fark ve ağırlık-trafo boyutuna bakınca hani 240 watt yerine 340 watt tamam da 700 watt trafo da boyut olarak imkansız görünüyor. İşlerim var onları atlatayım da ara ara inceleyeceğim bu konuyu.
    Elimde eski avr mi satınca DH520 vardı ses kalitesini beğenmedim. Sonra DA1200ES aldım. Aynı sistemle ses seviye farkı çok fazlaydı. Diğeri 240 watt iken bu 440w besleme. Güç farkı bariz. Ölçüm metodları konusununda zaten daha önce bahsetmiştim. Ölçüm metodu bu işin püf noktası aslında. Yani sistemlerin güç ölçümünü yaparken bir birimin 3/1 sürede sinyal yollayıp anlık olarak besleme kapasitelerinin kısa süreli desteği ile örnek 30 watt ölçüp bunu birim zamana oranlayınca 3/1 i 30 watt ise tamamı 90 wattır gibi mantık var. Bu da abartılı ve yanlış sonuca yol açar. Endüstri standartı buna benzer. İlgili standarda bir ulaşmak lazım.




  • Neden garip geliyor. Maksimum güç tüketimi yazmıyor ki nominal güç tüketimi genelde bu yazılan değerler.
    Ben bu konuda kafası karışan arkadaşlara şu soruyu soruyorum, şimdi örnek olarak bir avr nin güç tüketim değeri 500 watt yazılmış olsun. özelliklerinde de misal 8 ohm da 7 kanal 100 watt veiyor diye belirtilsin.
    İnsanlar ne diyor efendim sony arkasına yalan mı yazacak? yazdığından fazla mı enerji tüketecek?
    Şimdi yukarıda yazan değer mümkün olamayacak bir değer bu kesin, ancak sadece sormak istediğim soru için doğru olduğunu kabul edelim.
    Söz konusu avr 8 ohm da 7 kanal 100 watt çıkış gücü üretebiliyorsa, biz bu avrye 4 ohm bir hoparlör bağlarsak çıkış değeri 100 wattan büyük muhtemelen 150 watt civarları bir değer olacak. Peki bu durumda avr nin güç tüketimi sabit mi kalıyor olacak?
    Cihaz arkalarına yazılan değerin başında özellikle maximum diyer bir değer yoksa bir anlam ifade etmez. 2. konu bir sürü ölçüm metoduna göre sürekli bir avrnin verebildiğini iddia ettiği gücün 1/3 veya daha düşüğünü sürekli olarak sağlıyor olması yeterli oluyor. Bunun sebebi de müzik veya filmin doğası gereği her kanalda aynı anda maximum genlikte sinyal olması mümkün değildir.
    Buradaki en kesin yöntem şu bence, uzun süreli giriş ve çıkış güçlerinin kaydedip ortalamasını alırsınız, sonuç ortaya çıkar.




  • Önemli olan sizce ne olduğu değil. Öyle olsa herkes KENDİNCE ölçüm metodu ortaya koyup bu der. Biz burada yazılan değerlerin hangi standartta, neden ve nasıl olduğunu irdelemeye çalışıyoruz. Kafamıza göre bizi tatmin edecek cevaplar peşinde olunduğunu sanmıyorum. Etiketlerde sadece power consumption XXX watt yazıyor nominal/average/max. gibi değerler yok. Siz oraya 250w yazıp yüklenince 700 watt çekerseniz, elektrik sistemini 200-300watt a göre hesaplayan insanlar sistemlerinin hesaplananın çok üstünde güç çekildiğinde zarara uğrarsa hiç hoş şeyler olmaz. Bu da ayrı bir konu.
  • Sozuak,

    Herkes kendince ölçüm yapıyor diye bir iddiada bulunmadım. Hangi marka hangi ölçüm metodu ile ölçüm yapıyor belli değil ve bu ölçüm metodunun nasıl bir içeriği var oda belli değil. Yurtdışı dergilerde usa için bazı standartlar için tartışmalar okumuştum, yazılan değeri 1/3, 1/4 hatta 1/5 gücü stabil olarak sürekli veriyorsa ölçümler ve değerlerin yazılabileceğinden bahsediliyordu. Yani 100 watt yazan bir ampli 20-30 watt arasında bir gücü sürekli sağlayabiliyorsa bu değer uygun oluyor...

    Sizin itiraz ettiğiniz noktayı anlamadım ne konuda cevaben yazdınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar

    Neden garip geliyor. Maksimum güç tüketimi yazmıyor ki nominal güç tüketimi genelde bu yazılan değerler.
    Ben bu konuda kafası karışan arkadaşlara şu soruyu soruyorum, şimdi örnek olarak bir avr nin güç tüketim değeri 500 watt yazılmış olsun. özelliklerinde de misal 8 ohm da 7 kanal 100 watt veiyor diye belirtilsin.
    İnsanlar ne diyor efendim sony arkasına yalan mı yazacak? yazdığından fazla mı enerji tüketecek?
    Şimdi yukarıda yazan değer mümkün olamayacak bir değer bu kesin, ancak sadece sormak istediğim soru için doğru olduğunu kabul edelim.
    Söz konusu avr 8 ohm da 7 kanal 100 watt çıkış gücü üretebiliyorsa, biz bu avrye 4 ohm bir hoparlör bağlarsak çıkış değeri 100 wattan büyük muhtemelen 150 watt civarları bir değer olacak. Peki bu durumda avr nin güç tüketimi sabit mi kalıyor olacak?
    Cihaz arkalarına yazılan değerin başında özellikle maximum diyer bir değer yoksa bir anlam ifade etmez. 2. konu bir sürü ölçüm metoduna göre sürekli bir avrnin verebildiğini iddia ettiği gücün 1/3 veya daha düşüğünü sürekli olarak sağlıyor olması yeterli oluyor. Bunun sebebi de müzik veya filmin doğası gereği her kanalda aynı anda maximum genlikte sinyal olması mümkün değildir.
    Buradaki en kesin yöntem şu bence, uzun süreli giriş ve çıkış güçlerinin kaydedip ortalamasını alırsınız, sonuç ortaya çıkar.


    Buradaki en kesin şu bence... Şeklinde ifadenize istinaden itiraz ettim. Biz aslında kesin sonuçtan ziyade neye göre ölçüm yapılıp bu değerlerin verildiğini merak ediyoruz. Herkesin elinde birsürü marka model avr, anfi vs ünite var. Birini ikisini ölçsek ne olacak herkese faydası yok. Yani çıkış gücünün xxx watt olması değil xxx watt güç verirken ne kadar yyy watt güç tükettiği belli olursa ve o cihazın giriş çıkış değerlerini doğru ölçüm metodu ile ölçüp elde edebilirsek daha faydalı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Trafolu sistemler için yazıyorum

    Şimdi örnek olarak Sony STR-DN1040 model AVR nin testlerine baktım (http://www.soundandvision.com/content/sony-str-dn1040-av-receiver-test-bench). Bu cihazın güç harcaması 240 watt. Sitedeki arkadaşlar test etmişler. Sony diyor ki Bu cihaz tek kanal sürülürken 165watt güç verebilir. Sitede 2 kanal % 1 distorsiyon ile 165watt, aynı şartlarda 5 kanal sürülürken 89watt/kanal, 7 kanal aynı şartlarda sürülürken 82watt/kanal.
    Şimdi bunlar ölçülen değerler. 7 kanalda 82 watt deyince 7x82=574watt güç veriyor görünüyor. Tabi bu güç değerini verebiliyor olsa da uzun süre verebileceğini sanmıyorum ama komple tezat söz konusu.

    http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=157563 linkinden cihaz testlerine ulaşabilirsiniz. Şu an çok vaktim yok ama çıkış gücü elbette bu değerlere ulaşıyorsa bu demek değil ki girişten de hala etiketteki güç değerini çekiyor. Kimse her nedense bu gücü verirken şebekeden çektiği gücü ölçmemiş. 1-2 ay içinde çeşitli ölçü aletlerim gelecek. Onlar gelince elimde yeterince yük direnci de mevcut (kombinasyonla 400-500 watt). Bende elimdeki bir cihazı oturup test edeceğim. Hem çıkış gücü hem de şebekeden çekilen güç olarak.

    Peki bu sorduğum disneyonur kardeşin bahsettiği op-amp nedir? önemli olan bu birde sony nin SHAKE 99 un service manuel'inde 700W çekerken 4800W nasıl verebiliyor TOTAL TOPLAM OLARAK?




  • kuntepir kullanıcısına yanıt
    Opamp , operasyonel amplifikatör yani işlemsel yükselteç. Temel olarak tümleştirilmiş çok geniş kullanım amacı ve çeşitleri olan amplifikatör devresidir yalnız genelde güç yükseltici olanları varsa da düşük sinyal seviyelerinde yükseltme işlemi yaparlar. Mesela lm 3886 çok kullanılan bir güç yükseltecidir, opamp ın güç yükselten türüdür, lm 741 vb de küçük sinyal yükseltecidir.
    Bir anlamda kompleks temel yükselteç devresinin tümleştirilerek devre yapısını basitleştirdiği bir yapıdır. Örneğin içinde en basitinden 5-20 adet transistör, bunlar arası bağlantılarda kullanılan dirençler ve kondansatör içerir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.