Şimdi Ara

LG L204WT 20.1 WİDESCREEN MONİTOR..!(İnceleme + (yenilendi)Resim..!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
14.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de bu monitörü aldım. İki gündür aktif olarak kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Açı olarak beklediğim kadar görüş kaybı olmadı. LG logosunun olduğu yerde boşluk var ama ısındığında çıklama vs duymuyorum.
    Ayrıca bu monitörü tercih etmemin bir sebebi de 36 ay garantisi oldu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cosica


    quote:

    Orjinalden alıntı: _Divine_


    quote:

    Orjinalden alıntı: cosica

    avermedia e-tv tv kartımla tv seyrederken full ekran seyredemiyorum çok düşük çözünürlükte seyredebiliyorum görüntüyü full ekran yapınca görüntü donuyor,nedenini bilen var mı acaba?
    sistemim aşağıda yazılı.

    ekran kartindan olabilir sürücüleri fln guncel degilse..

    sağol ama sanırım ondan değil çünkü tv kartı yaklaşık 3,5 senelik ekran kartıysa onboard X1250 yeni yani acaba bi uyumsuzluk mu var, bu arada Nero nun yazılımıyla tam ekran görüntü alınabilyo bu tv kartından ama onda da kanal geçişi çok yavaş ve az kanal yakalıyo.teşekkür

    evt sanirim onboard ekran kartindan...birisinden odunce alip denemekte fayda var..

    quote:

    Orjinalden alıntı: Akinci
    Ben de bu monitörü aldım. İki gündür aktif olarak kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Açı olarak beklediğim kadar görüş kaybı olmadı. LG logosunun olduğu yerde boşluk var ama ısındığında çıklama vs duymuyorum.
    Ayrıca bu monitörü tercih etmemin bir sebebi de 36 ay garantisi oldu.

    evt 36 ay olmasi guzel...logonun oradaki bosluk hepsinde varmis..ins sende citlama sesi olmaz arkadasim..
    hayirli olsun




  • Bu akşam 22 inç'te karar kıldım...Biraz daha para biriktirmem lazım... Sanırım yılbaşından sonraya kalacak... 19 inç veya 20 inç'te kalsaydım bu hafta sonuna kadar param tamamdı...

    Bir de umudum yılbaşından sonra fiyatların düşmesi... Şu an hem bayram hem yılbaşı yaklaşırken satışlar gayet iyidir, fiyat düşüşü olacağını sanmıyorum...

    Yalnız şimdi de LG'de 22 inç seçeneği göremiyorum... Samsung'a takıldım kaldım...

    Bilmiyorum yaa bakacam işte...
  • Pulstar dostum denemeden alma.22" sevmeyen baya kişi var.biyerde bulabilirsen bak dene beğenirsen al.ben bürodaki 19" wide dan sonra baya garipsedim.ama sevdim.
    zevk olayı olduğu için kişiden kişiye değişiyor.
  • LG monitörlerin görüntü kalitesi gerçekten çok iyi. çok canlı renklere sahip ve hızlı görüntülerde karelenme sorunlarını indirgemişler. bu artı kısımları. tamamen teknik.
    mesela ben philips 190c... diye bir modeli 2 saat çalıştırıp test ettim. çıtlama yok. çerçenin kalın ve sert olması lcd panelini taşıyabiliyor. yani çıtlama sesi yok. zaten bu çıtlama sesi LG deki zayıf çerçevenin ağır paneli taşımakta zorluk çekmesinden ileri geliyor diye düşünüyorum.

    arkadaşlar gerçekten kusura bakmayın. bazı arkadaşların da şimdi içine kurt düşürdüm. ama henüz ürün almamış arkadaşlar için de bu bir deneme olacak. ben sadece LG nin bir modelinde ki eksiklikleri göstermek için bu konuya yazdım. amacım asla konuyu açan değerli arkadaşımızın satın aldığı ürünü kötülemek değil. zira ben de aynı marka ürünü aldım ama bu rahatsızlıkları belirtirsek, ürün alacak arkadaşlar için de fikir edinmelerini sağlarız.


    edit: düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 18 Aralık 2007; 11:43:33 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: s@ngoku

    Pulstar dostum denemeden alma.22" sevmeyen baya kişi var.biyerde bulabilirsen bak dene beğenirsen al.ben bürodaki 19" wide dan sonra baya garipsedim.ama sevdim.
    zevk olayı olduğu için kişiden kişiye değişiyor.


    Ya aslında ben DVD'de pek seyretmiyorum... Daha çok DivX seyrediyorum... 19 inç ile 22 inç'te DivX kalitesinde ne gibi fark olur... Bunu da çok merak ediyorum...
  • sky_sun, açıklamaların için çok teşekkürler. Bu tür uzun süreli kullanım bilgileri çok önemli çünkü inceleme yazıları genelde yazarların ofislerinde belli saatler arasında yapılan testlerden ibaret.

    19" Samsung 997MB CRT kullanıyorum. Monitörümden memnunum ama açıkçası onun yerine geniş ekran bir LCD istiyorum. Dergide reklamını görünce 22" Samsung 2232BW almaya niyetlendim ve araştırmaya başladım. Daha sonra çözünürlüğü aynı olduğundan 22" yerine 20" almaya karar verdim ancak gördüm ki Samsung'un Avrupa için ürettiği ürünlerle Türkiye'dekilerin panelleri farklı ve daha da önemlisi monitörlerin çoğunda parlaklık düşürüldükçe artan bir ses var.

    Bunun üzerine LG'ye odaklandım ama onun da uzun vadede belli ki görüntüyü bile etkileyebilecek bir sorunu var. Açıkçası monitör alıp almamak konusunda kararsızım. Henüz her iki monitörü de yakından inceleyemedim, forumlardan filan ararştırıyorum. En kısa zamanda Vatan'a filan gidip bakacağım.

    Bu durumda Philips'e de bakıyorum ama 200WS8FS modeli hakkında bir inceleme bulamıyorum. Bulduğum tek şey Hepsiburada'daki 3 yorum:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49311

    Monitörü ağırlıklı olarak grafik tasarım ve oyun için kullanacağım ama bu LCD'lerin her birinde kendine özgü bir sorun var. Bu yüzden monitörümü değiştirmek konusunda kararsızım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Pulstar

    Bayramdan sonra LG L19WT-SF veya LG L20WT-SF almayı düşünüyordum, bu başlığı görünce soğudum...

    Samsung'larında parlaklığı çok düşük geldi...Philips'ler nasıl acaba?...

    Bu arada... Benim sistemim imzamdaki gibi... Ekran Kartım onboard 32 MB. bir ekran kartı... Doğal olarak ekran kartı alacağım... Bana AGP 8X ekran kartı ne tavsiye edersiniz?... DVI girişi olmalı... Gerçi bu DVI olayından da pek anlamıyorum... Özellikle film seyrederken görüntü çok farkeder mi?...


    forumda ikinci el bölümünde 7600 gs agpler satılıyordur. 6600 gt agp alsan da 7600 gs agp alsan da farketmez. tavsiyem bunlar. dvi girişini ben de kullanmadığım için bilemiyorum. aradaki fark tabiki vardır ama bu fark ne kadar bilemiyorum.




  • quote:



    Bu durumda Philips'e de bakıyorum ama 200WS8FS modeli hakkında bir inceleme bulamıyorum. Bulduğum tek şey Hepsiburada'daki 3 yorum:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd49311

    Monitörü ağırlıklı olarak grafik tasarım ve oyun için kullanacağım ama bu LCD'lerin her birinde kendine özgü bir sorun var. Bu yüzden monitörümü değiştirmek konusunda kararsızım.



    Bu monitörde gayet güzel... Ancak dediğin gibi fazla bir yorum bulunamıyor... Fiyatı da uygun... Düşünülebilir... Yalnız bu monitör ile ilgili bilgileri "200WS8FS" olarak arayın... Vatan'da "200W8SFS" olarak yanlış yazılmış...

    Bir de düz mantık yürütüyorum... Şöyle ki: Bu Philips 0,26 nokta aralığına sahip ve 1680x1050 maksimum çözünürlüğü var... 22 inç bir çok monitör de maksimum bu çözünürlükte ve de 0,27 ile 0,28 arası nokta aralığına sahip; mesela Samsung 223BW... Bu durumda özellikle film falan seyrederken görüntü kirliliği oluşmaz mı... Çünkü arada 2 inç (5 cm.) fark var ve aynı çözünürlükte ki görüntü daha büyük bir alana yayılıyor...

    Yanlış mı düşünüyorum acaba?...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 18 Aralık 2007; 16:14:50 >




  • Ben de o yüzden 20"lere odaklandım. 22"ler aynı çözünürlükte ama görüntü alanı daha büyük, bu durumda 20" daha kaliteli sonuç veriyor. Ayrıca çözünürlük aynı olduğundan çalışma alanı da aynı boyutta, 22"te büyüyen program düğmelerinin, yazıların filan bana bir faydası yok. Monitörün görüntü alanı büyüyorsa çözünürlük de büyüsün ki monitörün büyümesinin bir anlamı olsun(çalışma alanı ve görüntü kalitesi artsın). Ama gel gelelim sorunsuz bir 20" bulmak da hiç kolay değil, son iki günde bunu anladım. 19" CRT'de 1600x1200 kullanıyorum, 22"te 1680x1050 bana az.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi longbow -- 18 Aralık 2007; 17:49:54 >
  • madem böyle güzel monitor yapiyorsunuz plastik malzemeyi ne diye cok kaliteli yapmazsiniz anlamiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Divine_

    madem böyle güzel monitor yapiyorsunuz plastik malzemeyi ne diye cok kaliteli yapmazsiniz anlamiyorum



    bence de. yani bu durum elektronik aksam ile ilgili de değil. hani genelde seriler hatalı üretilince elektronik olarak hata konudu oluyor. ama bu tamamen maliyetten kasıt. ben kabul edemedim açıkcası. ben öğrenciyim. gelirim ve giderlerim belli. birşeyi iki kere alma şansım yok bu yüzden de her türlü sıkıntı için doğru düşünüp doğru hesap tutmalıyım. eğer bir ürünü bir kereden fazla alma lüksüm yoksa bu şansımı iyi değerlendirmeliyim. bu tip sorun başkaları için önemsiz kabul edilse bile benim açımdan önemli bir kusurdur. datron hariç başka modellerde bu tip sorunlar olmuyorsa...
    LG nin kaliteli olduğunu söylemek zor. bana bu LG yi satanı da bu LG yi türkiyeye getireni de dava edebilirim. ki bu ürün bir çok standart destekliyor. önemli olanı da CE standartı. insan sağlığı, can güvenliği ve kullanıcı memnuniyeti açıklamasına sahip CE ve iso standardını alabilmiş ama kullanıcı memnuniyeti benim düşüncemle yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 19 Aralık 2007; 18:33:52 >




  • Ben video editing amaçlı kullanacığım için lg204wt-sf modelinden 2 tane aldım.Bir hayli araştırdım.Neweg online satış sitesinde ülkemizde çok popüler olan samsung monitörlerle bu monitörün arasında bir fiyat farkı yoktu.Ama ülkemizde samsung'a bir eğilim olduğundan dolayı fiyatlarda buna paralel yükselmişti.Samsung ve LG arasında ciddi fiyat farkı vardı.Bence gereksizdi. Yapay bir fiyat yüksekliği vardı samsung da halen de öyle.Bu nedenle o zamanda düşen fiyatı nedeniyle bu monitörden aldım.Şimdi ben bir kere LG den hayli memnun olduğumu belirteyim.Çıtlama varmı evet aşırı değil arada bir oluyor.Kenarlarda açılma varmı hayır.Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum.Bazen günde 10 saate yakın açık kalıyor her iki monitörde.İnanın bir sorun yok.Ha bu çıtlamalar ilerleyen zamanlarda problem teşkil edermi bilemem.Evet çerçeve plastiği daha iyi olabilirmiş zaten sanırım yeni modellerde bu değişti.Bununla ilgili farklı forumlarda bir şikayet görmedim.Şimdi benim tezim şu doğru yanlış bilemem.Sky-Sun problemi kullandığı monitöre özel bir sorun olabilir.Çıtlama sesi ortak bir sorun ama bu sese sebebiyet veren etmenlerden dolayı ekranda açılmalar olduğu ve monitöre zarar verdiği konusu sky-sun'ın problemi ile birleşince üretim kaynaklı bir sorunmuş gibi algılanıyor.Toparlamak gerekirse bir çıtlama genelde lg monitörlerin bu serilerinde var ama ekran köşelerinde açılmalar bence bundan kaynaklı değil sky_sun'ın kullandığı monitöre ait bir sorun.Ama yinede eğer bu soruna paralel yakın bir sorunla karşılaşırsam burada belirtirim.




  • ürün kalitesiz anlaşılan ve de sorunlu alıcak olanlar samsunga yonelsın ya da başka markaya başınız ağrmasın sonra bu ara bende samsung 932b+ war divdan bağlı max:75hz veriyo 1280x1024 olarak analog hiç bağlamadım sadece ilk başta modu ayarlamak için taktım.. onda da max:75hz dvida 60hz olması kötü mişi bu mönitörün zira pes tarzında bi oyunda dalgalanmar çok can sıkıcı olabilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iko68

    Ben video editing amaçlı kullanacığım için lg204wt-sf modelinden 2 tane aldım.Bir hayli araştırdım.Neweg online satış sitesinde ülkemizde çok popüler olan samsung monitörlerle bu monitörün arasında bir fiyat farkı yoktu.Ama ülkemizde samsung'a bir eğilim olduğundan dolayı fiyatlarda buna paralel yükselmişti.Samsung ve LG arasında ciddi fiyat farkı vardı.Bence gereksizdi. Yapay bir fiyat yüksekliği vardı samsung da halen de öyle.Bu nedenle o zamanda düşen fiyatı nedeniyle bu monitörden aldım.Şimdi ben bir kere LG den hayli memnun olduğumu belirteyim.Çıtlama varmı evet aşırı değil arada bir oluyor.Kenarlarda açılma varmı hayır.Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum.Bazen günde 10 saate yakın açık kalıyor her iki monitörde.İnanın bir sorun yok.Ha bu çıtlamalar ilerleyen zamanlarda problem teşkil edermi bilemem.Evet çerçeve plastiği daha iyi olabilirmiş zaten sanırım yeni modellerde bu değişti.Bununla ilgili farklı forumlarda bir şikayet görmedim.Şimdi benim tezim şu doğru yanlış bilemem.Sky-Sun problemi kullandığı monitöre özel bir sorun olabilir.Çıtlama sesi ortak bir sorun ama bu sese sebebiyet veren etmenlerden dolayı ekranda açılmalar olduğu ve monitöre zarar verdiği konusu sky-sun'ın problemi ile birleşince üretim kaynaklı bir sorunmuş gibi algılanıyor.Toparlamak gerekirse bir çıtlama genelde lg monitörlerin bu serilerinde var ama ekran köşelerinde açılmalar bence bundan kaynaklı değil sky_sun'ın kullandığı monitöre ait bir sorun.Ama yinede eğer bu soruna paralel yakın bir sorunla karşılaşırsam burada belirtirim.

    evt bende en basindan beri belirtiyorum..monitor piyasadaki en iyi 3ten bilen biliyor zaten...bu forumu okuyan arkadaslar citlama sesi diyoruz yanliz her oyle 3-5 dk da bir deil uzun kullanim sonucunda en fazla 3 kere yapsin diyelim oda alcak bir sesle yukarda da bir yazimda dedigim gibi diger elektronik esyalarda olagan plastik isinmasi sonucu gelen ses gibi...bende cok memmunum umdugumu buldum...parasini kesinlikle hakediyor..iyi bayramlar..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: s3k0

    ürün kalitesiz anlaşılan ve de sorunlu alıcak olanlar samsunga yonelsın ya da başka markaya başınız ağrmasın sonra bu ara bende samsung 932b+ war divdan bağlı max:75hz veriyo 1280x1024 olarak analog hiç bağlamadım sadece ilk başta modu ayarlamak için taktım.. onda da max:75hz dvida 60hz olması kötü mişi bu mönitörün zira pes tarzında bi oyunda dalgalanmar çok can sıkıcı olabilir..

    ürün kalitesiz derken sadece paneli tutan plastik bir üst seviye kalitede yapilabilirmis dersek daha iyi olur yoksa diger ozelliklerinin yaninda bu kelimeyi kullanmamiz haksizlik olur sanirim
    iyi bayramlar..
  • beylikdüzü 5m migrosa gittim. yılbaşına kadar 22w diye 22 inc Lg monitör 399 ytl. bonus word maximum karta 6 ay taksitle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Divine_


    quote:

    Orjinalden alıntı: s3k0

    ürün kalitesiz anlaşılan ve de sorunlu alıcak olanlar samsunga yonelsın ya da başka markaya başınız ağrmasın sonra bu ara bende samsung 932b+ war divdan bağlı max:75hz veriyo 1280x1024 olarak analog hiç bağlamadım sadece ilk başta modu ayarlamak için taktım.. onda da max:75hz dvida 60hz olması kötü mişi bu mönitörün zira pes tarzında bi oyunda dalgalanmar çok can sıkıcı olabilir..

    ürün kalitesiz derken sadece paneli tutan plastik bir üst seviye kalitede yapilabilirmis dersek daha iyi olur yoksa diger ozelliklerinin yaninda bu kelimeyi kullanmamiz haksizlik olur sanirim
    iyi bayramlar..


    ben de aynen bunu söylemek istiyorum. benim bu karşılaştığım problem ilk lcd de değil. biz 5 kişi aldık aynı üründen 5 tane lcd. ve hepsinde aynı problem var. hatta arkadaşımın internet cafesindeki 8 adet lcdde de aynı problem varki onlar ise L1753 modeli yani 17". bu bir tesadüf olamaz. uzun lafın kısası, plastik malzeme biraz daha kaliteli olabilirdi. yoksa ürünün görüntü kalitesi gerçekten çok üstün bir çok lcd markasına göre. bayramdan sonra hem bu LG1953S modeli hem de LG1753S modeli için kamera ile kayıt yapacağım. bu sorunları tek tek göstermeye çalışacağım.

    iyi bayramlar....!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 20 Aralık 2007; 13:25:51 >




  • ürünün herhangibi bi yerinde sorun war ise bence bu ürün kalitesizdir sonuçta bi bütün olarak ele almak lazım kendim samsung kullanıyorum diye söylemiyorum ama bende lg alıcaktım bunları okudum gittim carfıra hakketen yazılanların birebir aynısı mevcut 19 4:3 ekranlarda da, sonucta sıfır urun alıyorsunuz ve de sorunlu yabancı forumlarda da yazılmış bu olay bulursam paste lerim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilidian

    beylikdüzü 5m migrosa gittim. yılbaşına kadar 22w diye 22 inc Lg monitör 399 ytl. bonus word maximum karta 6 ay taksitle.


    ilidian bahsettiğin hangi model acaba fikrin var mı?

    düzeltme: aradım sordum analog çıkışlı lg 225ws imiş bu model.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 20 Aralık 2007; 18:46:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.