Şimdi Ara

LG HX301G Led Projektor 1024x768

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
26.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    (Vatan)
    -Ürün MKV oynatabiliyor.Altyazıları ile.Denemelerimde oynatmadığı birkaç bitrade i yüksek film oldu.
    -Ses olarak Dolby digital oynatiyor fakat dts tanimiyor.
    -201 e göre biraz daha fazla ısınıyor yinede normal lambalılara göre çok az.
    -Kumanda çok daha şık ve detaylı.
    -201 den biraz daha küçük.
    -İçinden oldukça şık bir askılı taşıma çantası çıkıyor.Çanta da,projektörü,adaptörü ve kumandayı koyabileceğiniz ayrı ayrı gözler var.
    -Resimler...

çantası

201 ile yanyana

görüntü
    Perde 230x230 boyutlarında.Mesafe 3.5-4 m.de.

201 e göre biraz daha perdeye yakınlaştırdım aynı görüntüyü almak için
    focus ayarı biraz daha hassas
    fotolardan anlaşılmıyor fakat 201 e göre bariz netlik var.
    inceledikçe devamı gelir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 24 Mayıs 2010; 12:55:29 >

• bende bugun 201 aldım kullandığım ortamda lümen düşük geldi bu ürünü almayı düşünüyorum şimdi ... ışık farklı baiz hissedilir seviyedemi acaba?
    cünkü 201 2 metrelik bir perdeye ayarlıydı simdi 3 metrelik bir zemin ayarlıcam müşteri daha büyük istiyor görüntüyü.. tabi büyüdükce ışık düşücek mesafe artıığı için ...
  • Isik 201e göre biraz daha iyi (300). Fakat abartili bier fark yok. Netlik farki bariz görunuyor.
  • fiyat bence de fazla.Yine de MKV oynatabilmesi, 30.000 saat lamba ömrü,küçüklüğü ve pratikliği, 1024x768 olması gibi özelliklleri gözönüne alırsak değer gibi görünüyor.
  • resimler icin tesekkürler.. cogu kisi bunu bekliyordu ben dahil iyi olmus.. devamını bekleriz..

cözünürlügün daha fazla olması netlikte ve HD filmlerde kendini belli eder..
    100 lümen farkın ısıyı arttırması normal ama en azından 1 metre daha geriye cekilebilir yapmıstır aleti diye düsünüyorum..
  • Evet aşağı yukarı 1 m ye yakın fark oluyor. Aynı zamanda aynı görüntü boyutu icinde perdeye 50-60 cm daha yakınlaştırma gerekiyor.(201 e göre )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 22 Mayıs 2010; 12:04:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boylum

Evet aşağı yukarı 1 m ye yakın fark oluyor. Aynı zamanda aynı görüntü boyutu icinde perdeye 50-60 cm daha yakınlaştırma gerekiyor.(201 e göre )

buda cok önemli bir ayrıntı sagolasın kıyaslama icin..
    aynı boyuttaki görüntüyü yarım metre daha kısa mesafeden elde etmek ısıgın gücünden daha fazla yararlanmamızı saglar.. demekki merceklerinde biraz düzeltme yapılmıs 201'e göre..
  • Güzel cihaz Sanırım PDF world gibi dosyalarıda açıyor dimi?
    Karşılaştırma Resimden göre dahada küçülmüş taşımak extra daha kolay videolarda güzel görünüyor. Hayırlı olsun..
    Şimdi 201 lerin fiyatı acayip düşer sanırım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp
    Güzel cihaz Sanırım PDF world gibi dosyalarıda açıyor dimi?
    Karşılaştırma Resimden göre dahada küçülmüş taşımak extra daha kolay videolarda güzel görünüyor. Hayırlı olsun..

Bana pek dusmez gibi geliyor.fiyat farki cok var aralarinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 23 Mayıs 2010; 11:00:05 >
  • İnceleme için teşekkürler. Ellerine sağlık.
  • İnceleme için teşekkürler. Bol resim bekliyoruz...
  • quote:

quote:

selamlar

bir kaç sorum olacak ;

cihazdan ben de dün aldım ve kurdum...projeksiyonlar hakkında çok tecrübem yok,bu ilk cihazım...

* öncelikle 2mt*2mt bir perde aldım cihazı perde karşısında 3.5 mt mesafeye koyduğumda görüntü yanlardan taşıyor...16:9 formatlı ayarlı ve izlediğim şeyler de 16:9...bluray ve digitürk HD yayınlar ve egreat ile hd mkv ler...dediğim gibi 3.5 mt uzakta yani izleme mesafemde sehpada durduğunda perdenin 2mt si dar geliyor biraz ve bana 1.80 yüksekliğinde ama 2.40 genişliğinde bir perde aldıracak sanırım...

yayın perde içinde kalsın diye biraz daha öne getiriyorum cihazı ve perdeye 2.5 mt mesafede durduğunda görüntü tam oturuyor ve bu durumda 1.5 mt yüksekliğinde ve 2mt genişliğinde bir görüntü büyüklüğü elde edilmiş oluyor... ama 3.5 mt mesafede izleme noktama koyduğumda ,perde 2.40 genişliğinde olsa çok daha büyük görüntü alabileceğim gibi duruyor....ne dersiniz ?

* bir de cihazın üzerindeki focus ayarı , sadece ekrandaki görütü netliğini/ bulanıklığını belirlemeye yarıyor değil mi? yani bir çeşit zoom değil...sadece mercek netliği ayarı...yani perde üzerine görüntüyü denk getirmek için yukarıda anlattığım gibi cihazı manuel iler geri sağa sola oynatmamız gerekiyor...

* ayrıca bugün hava kapalı olmasına rağmen gündüz salon çok karanlık olmaıyor malesef ve görüntü performansı da oldukça düşüyor...ancak cihaz ile öyle oynarken görüntüyü tavana tuttuğumda ciddi ölçüde netlik te kontrast ta arttı...bu durum perde kalitesinden midir ? yoksa perde pencerelerin karşısında olduğundan tavan daha karanlık kaldığından mı görüntü bu kadar iyileişmiştir? yani bu projeksion olayında perde kalitesi farkı görüntü netliğini ve gündüz de izlenebilirliği etkliyor mu ?

* bir farkettiğim cihaz menüsünde led ayarı var...ekonomik-normal-sunum diye ekonomik te görüntü fazla yumuşak bence net ve parlak değil...normal de izlenebilir hale geliyor...sunum modunda ise iyice parlaklık seviyesi artıyor ancak cihazdan gelen fan sesinde de ciddi artış oluyor...sese rağmen sunum modunda izlesek bir sakıncası var mıdır acaba?

- ben zaten sürekli kullanmayacağım...sadece film izlerken ,maç izlerken veya digitürk HD yayın izlerken kullanacağım ,gerçi cihaz 30 bin saat demişler ama heralde tv gibi sürekli kullanımlarda performansı düşecektir...

* bu arada yukarıdaki fotoğraflar da bana çok net geldi...acaba boyut düşüklüğünden midir ? özellikle parlaklığı...benim izlediğim çünkü bu görüntüler kadar parlak değil...yani görüntü aslında net ama parlaklık olmadığı zaman ister istemez yumuşuyor görüntü...

- ayarlarını da contrast 94...sharpness 80...gibi ayarladım ve diğer advance ayarlarda da genelde dinamik konstrast ,görüntü sıcaklığı vs modlarını max yada warm seçtim...ben tv olarak taa samsung 55b7000 kullandığım için önceleri proj görüntüsü fazla yumuşak ve donuk gelmişti ama zamanla alışıyor insan ve bu kadar büyük bir görüntüde de kontrast,parlaklık,netlik,canlılık yani vivid durumunun led yada lcd tv ye göre daha düşük olması da gayet normal...

salonum 28m2 ve izleme mesafem de 3.5-4 mt......

tüm bu yazdıklarımla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim ? daha fazla canlı görüntü,daha fazla netlik,daha fazla gündüz izlenebilirlik vs anlamında hem genel projeksiyon kullanımı hem de lg hx301g cihazı özelinde neler yapılabilir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MURGAYLI

quote:

quote:

selamlar

bir kaç sorum olacak ;

cihazdan ben de dün aldım ve kurdum...projeksiyonlar hakkında çok tecrübem yok,bu ilk cihazım...

* öncelikle 2mt*2mt bir perde aldım cihazı perde karşısında 3.5 mt mesafeye koyduğumda görüntü yanlardan taşıyor...16:9 formatlı ayarlı ve izlediğim şeyler de 16:9...bluray ve digitürk HD yayınlar ve egreat ile hd mkv ler...dediğim gibi 3.5 mt uzakta yani izleme mesafemde sehpada durduğunda perdenin 2mt si dar geliyor biraz ve bana 1.80 yüksekliğinde ama 2.40 genişliğinde bir perde aldıracak sanırım...

yayın perde içinde kalsın diye biraz daha öne getiriyorum cihazı ve perdeye 2.5 mt mesafede durduğunda görüntü tam oturuyor ve bu durumda 1.5 mt yüksekliğinde ve 2mt genişliğinde bir görüntü büyüklüğü elde edilmiş oluyor... ama 3.5 mt mesafede izleme noktama koyduğumda ,perde 2.40 genişliğinde olsa çok daha büyük görüntü alabileceğim gibi duruyor....ne dersiniz ?

* bir de cihazın üzerindeki focus ayarı , sadece ekrandaki görütü netliğini/ bulanıklığını belirlemeye yarıyor değil mi? yani bir çeşit zoom değil...sadece mercek netliği ayarı...yani perde üzerine görüntüyü denk getirmek için yukarıda anlattığım gibi cihazı manuel iler geri sağa sola oynatmamız gerekiyor...

* ayrıca bugün hava kapalı olmasına rağmen gündüz salon çok karanlık olmaıyor malesef ve görüntü performansı da oldukça düşüyor...ancak cihaz ile öyle oynarken görüntüyü tavana tuttuğumda ciddi ölçüde netlik te kontrast ta arttı...bu durum perde kalitesinden midir ? yoksa perde pencerelerin karşısında olduğundan tavan daha karanlık kaldığından mı görüntü bu kadar iyileişmiştir? yani bu projeksion olayında perde kalitesi farkı görüntü netliğini ve gündüz de izlenebilirliği etkliyor mu ?

* bir farkettiğim cihaz menüsünde led ayarı var...ekonomik-normal-sunum diye ekonomik te görüntü fazla yumuşak bence net ve parlak değil...normal de izlenebilir hale geliyor...sunum modunda ise iyice parlaklık seviyesi artıyor ancak cihazdan gelen fan sesinde de ciddi artış oluyor...sese rağmen sunum modunda izlesek bir sakıncası var mıdır acaba?

- ben zaten sürekli kullanmayacağım...sadece film izlerken ,maç izlerken veya digitürk HD yayın izlerken kullanacağım ,gerçi cihaz 30 bin saat demişler ama heralde tv gibi sürekli kullanımlarda performansı düşecektir...

* bu arada yukarıdaki fotoğraflar da bana çok net geldi...acaba boyut düşüklüğünden midir ? özellikle parlaklığı...benim izlediğim çünkü bu görüntüler kadar parlak değil...yani görüntü aslında net ama parlaklık olmadığı zaman ister istemez yumuşuyor görüntü...

- ayarlarını da contrast 94...sharpness 80...gibi ayarladım ve diğer advance ayarlarda da genelde dinamik konstrast ,görüntü sıcaklığı vs modlarını max yada warm seçtim...ben tv olarak taa samsung 55b7000 kullandığım için önceleri proj görüntüsü fazla yumuşak ve donuk gelmişti ama zamanla alışıyor insan ve bu kadar büyük bir görüntüde de kontrast,parlaklık,netlik,canlılık yani vivid durumunun led yada lcd tv ye göre daha düşük olması da gayet normal...

salonum 28m2 ve izleme mesafem de 3.5-4 mt......

tüm bu yazdıklarımla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim ? daha fazla canlı görüntü,daha fazla netlik,daha fazla gündüz izlenebilirlik vs anlamında hem genel projeksiyon kullanımı hem de lg hx301g cihazı özelinde neler yapılabilir ?

Hayırlı olsun
    -evet genişliği en az 2.40 olursa perde de rahat edersin.Ben de 2.25x2.25 perde var. 4:3 formatlı görüntülere tam perde,16:9 geniş ekranları üstten alttan boşluklu izliyorum.Gayette güzel.
    -focus ayarı netleme ile ilgili sadece
    -iyi görüntü için perde ve karanlık ortam şart
    -led ayarını normal ayarda kullanın
    -led te performans düşmesi pek olmaz
    -görüntüleri cep le çektim aslında daha net.Birtanesi HD yayın,diğeri SD yayın.Atlanta marka receiver kullanıyorum.Bunun da etkisi vardır sanırım.
    -bence fabrika ayarları yeterli.

• Bu ürün vatan web sitesinde var mı? Hangisi?
  • Ürün web de var. Tıkla LG-HX301G
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhifi

Ürün web de var. Tıkla LG-HX301G

Stokta yok gözüküyor. Hoş olsa da, bence beklentileri pek karşılamadığından almayı düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

quote:

Orijinalden alıntı: ayhifi

Ürün web de var. Tıkla LG-HX301G

Stokta yok gözüküyor. Hoş olsa da, bence beklentileri pek karşılamadığından almayı düşünmüyorum.

Beklentiler nelerdir bu üründen acaba?

• quote:

Isik 201e göre biraz daha iyi (300). Fakat abartili bier fark yok. Netlik farki bariz görunuyor.

Hayirli olsun.

Hs 201 ile arasinda parlaklik olarak bariz fark var demissin.Acaba ikisini de ayni uzakliktan calistirma imkanin olabilir mi?

yan yana calisirken edindigin deneyimi bizlerle paylasirsan seviniriz.Yakin zamanda bende alacagim urunu ancak hs 201 ile fiyat farki epey fazla.Acaba teknik olarak gelisme ne kadar saglanmis her ikisini de kullanan biri olarak sana sormak en iyisi.

Ben duvara 4 metre mesafeye yerlestirmeyi dusunuyorum.asagi yukari alacagim ekran boyutu kac inc veya kac metre eninde boyunda olur?4:3 ile 16:9 formatinda goruntude ne gibi farkliliklar oluyor?

Yapacagin yorumlar icin simdiden tesekkurler.

iyi seyirler...

• Orijinalden alıntı: centigrade

Isik 201e göre biraz daha iyi (300). Fakat abartili bier fark yok. Netlik farki bariz görunuyor.

Hayirli olsun.

Hs 201 ile arasinda parlaklik olarak bariz fark var demissin.Acaba ikisini de ayni uzakliktan calistirma imkanin olabilir mi?

yan yana calisirken edindigin deneyimi bizlerle paylasirsan seviniriz.Yakin zamanda bende alacagim urunu ancak hs 201 ile fiyat farki epey fazla.Acaba teknik olarak gelisme ne kadar saglanmis her ikisini de kullanan biri olarak sana sormak en iyisi.

Ben duvara 4 metre mesafeye yerlestirmeyi dusunuyorum.asagi yukari alacagim ekran boyutu kac inc veya kac metre eninde boyunda olur?4:3 ile 16:9 formatinda goruntude ne gibi farkliliklar oluyor?

Sağolun.
    Daha önce de söylediğim gibi. HS201 ile arasında parlaklıkta büyük fark yok. Fakat çözünürlük yüksek olduğu için görüntüler daha net.
    Evet fiyat farkı fazla. Eğer çok HD film izlemeyecekseniz bence 301 için o fiyata değmez. 201 alın.
    Ben 3.5-4 m den 230x230 görüntü alıyorum
    saygılar.

iyi seyirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 25 Mayıs 2010; 17:13:28 >

• Orijinalden alıntı: boylum

Orijinalden alıntı: centigrade

Hayirli olsun.

Sağolun.
    Daha önce de söylediğim gibi. HS201 ile arasında parlaklıkta büyük fark yok. Fakat çözünürlük yüksek olduğu için görüntüler daha net.
    Evet fiyat farkı fazla. Eğer çok HD film izlemeyecekseniz bence 301 için o fiyata değmez. 201 alın.
    Ben 3.5-4 m den 230x230 görüntü alıyorum
    saygılar.

iyi seyirler...

sayın boylum,

daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi benim perde 2mt*2mt ve projeksyonu 3.5-4mt uzağa koyduğumda görüntü sığmıyor...yanlardan taşıyor...ve perde içerisine almak için yaklaşık 1 mt daha yaklaştırmak zorumda kalıyorum ve o zaman 2mt eninde tam görüntü alabiliyorum,yükseklikte HD yayınlarda sanırım 1.70 mt falan oluyor...

* o halde ben perdeyi 2.50 mt bir perde ile değiştirsem sizin koyduğunuz uzaklıkta 2.30 mt genişlikte bir görüntü elde edeceğim ve 30cm de az bir fark değil keyif anlamında...
    * ben sürekli HD yayın izleyeceğim...ya digitürk HD yayınlar yada bluray filmler veya hd mkv izlerken kullanacağım...
    *bir de derler ki bu cihaz için 2mt eninde görüntü yeterlidir ,2.30 genişlikte HD yayında netlik değişmiyor gibi görünsede kontrast düştüğünden/azaldığından genel görüntü kalitesi düşüyor....ne diyorsunuz bu düşünceye lg301 özelinde ???

bir de ben de hemen çıkar çıkmaz bu cihazdan aldım,çok ta projeksiyonlar hakkında bilgi ve tecrübem yoktu...yani kıyaslamışlığım hiç yok,ancak görüntü kalitesine , keskin parlak HD görüntülere oldukça meraklıyım...pioneer 436 rxe panelim olmasına rağmen çıkar çıkmaz samsung 55b7000 led aldım ...yani videophile bir durumum var...

böyle bakınca lg hx301 giriş seviye fiyat/ perf bir cihaz mıdır ?

yani benim gibi videophile denebilecek biri için performansı düşük bir model midir ? yani sizce doğru bir alım mı yapmışım ? bana mantıklı gb geliyor...2500-3000 tl aralığındaki epson veya pana marka projektörlerde bunun yanında kuş kondurmuyordur heralde...

ben sürekli tv gibi kullanmayacağım zaten...sadece hd digitürk,bluray ve mkv lerde kullanıp kapatacağım...gece zaten görüntü oldukça iyi geldi bana tabi projeksiyon olarak...yoksa görüntü elbette led tv imdeki gibi değil...heralde diğer projeksiyonlarda lcd panel gibi göstermiyordur...herşey bir kenara zaten bu kadar büyük görüntü olması bile perf düşmeinde etken...
    yani HD yayın nasıl anında büyük farkla hissettirir kendini,bu projeksiyonda o denli bir pürüzsüz keskin parlak net bir görüntü yok...bu da bu büyüklük için doğaldır sanırım...

bir sorum da daha üst segment projekörlerde gündüz görüntü performansı nasıldır ? yani gündüz de sadece perdeleri çekerek iyi tatminkar bir görüntü veren proj var mı? varsa en az şu fiyat aralığındakiler gündüzde net ve parlak perf verirler mi dersiniz?

örneğin forumlarda hep panasoniz ae-4000 modelinden bahsediliyor,heralde 5500 tl civarında fiyatı...bu proj mu bizim 301 lerden ciddi fark yaratır ? yani 5000 tl bandına kadar en mantıklı seçeneklerden biri bu lg301 diyebilir miyiz?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.