Şimdi Ara

LG HS201 LED Projektör ALDIM (Resim Video Eklendi) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.182
Cevap
5
Favori
165.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soldier.

Bir diğer noktada cihazların kendi oynatıcılarına sahip olması bir noktaya kadar cazip gözükebilir. Fakat desteklenen bazı filmlerde dahi kodek sorunu yaşanacaktır. Dolayısıyla cihazı pcye bağlayıp izlemek en mantıklısı bana göre. Zira ben dizütü bilgisayara hdmi kabloyla bağlıyorum ses sistemini bilgisayara bağlayıp öyle izliyorum.

kesinlikle doğru. en azından pc olmasa ble bir media oynatıcı bağlamak lazım. bende notebook ve 5+1 sisteminde kullanıyorum.

sadece filmlerde cihazı (acer k11) 3,5 m ye çekip 85" yapıyorum 180x180 perdeye (cam tozlu) tam oturuyor. Bunun haricinde masaüst ve oyun amaçlı kullanımda 50-60" i geçmiyorum. Zira hem dikkat dağılıyor, hem biraz göz yoruyor. Çözünürlüğüde makinem oyunları ancak 1280*720 de akıcı oynattığı için bu şekilde ayarlıyorum. ekran fazla genişlemediği için piksellerde küçük oluyor ve ayrıca ışık dağılımı da sağlıklı olduğundan lcd tv tadında (abartmıyorum )oyun oynuyorum.

Özetlei, oyun için 60" geçmezseniz 2 üründe size lcd tv tadı veriyor.

Ayrıca, lg ninkini deneme fırsatım olmadı, ancak acer k11 de 1280x1024 çözünürlükte şirkette raporlarımı yazmışlığımda var. karakterler bu çözünürlükde dahi çok keskin oluyor.

Benim tek korkum bu kadar kendini bana sevdiren bir ürünün zamansız bozulması, zira artık salondaki tv bile küçük ekran geliyor gözüme

• arkadaşlar bu ürünü en uygun fiyata kaça nerden alabilirim?
  • Merhaba arkadaşlar. Daha önce dizüstüne bağlayıp izlediğimi söylemiştim. Merak ettiğim bir nokta var. Şimdi benim bilgisayarın monitör çözünürlüğü 1920*1080 e kadar destek veriyor. dolayısıyla bu çözünürlüğe ayarladığımızda lgnin bilgi bölü,münde 1080i yazdığını görüyorum. Benim sorum lgnin çözünürlüğü 800*600 olduğuna göre pcden lgye hangi çözünürlüğü aktarırsa en güzel görüntüyü alırız.

Ben 1280*720 den daha ziyade 1280*960 da daha iyi görüntü aldığımı hissettim.

quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

arkadaşlar bu ürünü en uygun fiyata kaça nerden alabilirim?

Bimeksin web mağazasının fiyatı 846/6 maksimum varsa 877/12. Onun dışında vatanın indirimlerini takip edebilirsin. Ben öyle yapmıştım. Diğer mağazaları bilemicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldier. -- 8 Ocak 2011; 8:26:34 >

• Bir haftadır deniyorum aleti. Arkadaşım sağolsun ödünç verdi. Bende store perde aldım salona ancak halen karar veremedim alıp almamakta. Yani ihtiyacım yok aslında tamamen zevk için almış olacağım. Zaten evde full hd sony var. Perdeyi de onun önüne indiriyorum. Full hd media playerım var. Filmler falan büyük ekran güzel oluyor ancak hd mi yoksa avimi fark belli olmuyor. Sanıyorum alma aşamasında böyle arada kalan kesin olmuştur. Sizce almam mantıklı mı olur?
  • bence almayın görüntü avi gibi olyor demişsin olay bitmiş zaten
  • merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1.5 ay önce bu aleti aldım, ki daha öncemitsubishi projeksiyon cihazı kullanıyordum lamba ömrü 2500 saat idi, neredeyse 500 saat ancak kullanmıştım ama onun verdiği görüntü ile bununki arasında muazzam fark var, bence düşünmeniz gereken en önemli konu lamba ömrü düşünün istediğiniz kadar kullanın 30 000 saati nasıl dolduracaksınız?

herzaman oyun ve film ve tv yi bu şekilde 60 -70 inch görüntü alarak seyrediyorsunuz bi kere yaklaşık 2 metreden perde de 170 cm görüntü alıyorsunuz daha ne olsun?

hdmi girşi olması zaten başlı başına önemli bir konu bu giriş olmasa alınmaz, ayrıca kendi hoparlörü mevcut ve direk divx avi oynatabiliyor, istediğiniz yere götürün film izlemek için bir flash disk bi de bu bi de elektrik prizi kafi, hangi cihaz ile bunu yapabiliyorsunuz? ayrıca 800 gr ve oldukça küçük ayrıca dolby digital özelliği var bakın ben epson tw450 veya acer h5360 almayı düşünen biriydim 720 p hd ready alacaktım fakat normal kullanımda lamba ömürleri 2500 saat günde ortalama 5 saat açsanız 1.5 yıl içinde lamba değiştirme durumunuz var, lambasını da amerika sitesinden baktım 350 euro yazıyor zaten cihazlar 1300 tl civarında , bu aşamada da bu lg 900 -1000 tl civarında satılıyor, ve günde 5 saat kullanım ile 14 yıl boyunca kullanabilirsiniz ki diyelim ki sıkıldınız uygun bir fiyattan satabilirsiniz bence direk devasa para vermeye gerek yok..

eğer lcd kadar müthiş keskin bir görüntü beklemiyor isenzi özellikle oyunlarda çünkü ps3 te bluray denemiş bir insan olarak kesinlikle bana yeter diyebiliyorum 180 x 180 bluray görüntüsü bence müthiş.

PS3 te fifa ve pes te görüntü fena değil ama o büyüklükte bir görüntü de oynamak müthiş keyifli..görüntü büyüklüğünü 70 ten 50 inch e düşürün baya bi keyif alırsınız, xbox 360 da görüntüyü 1024 x 768 yaparak müthiş bir görüntü elde edebilirsiniz, hd media player ile ise zaten görüntü yeteri kadar sağlam merak etmeyin..

Bu cihazı 3-4 ay araştırdım ve yine burada yorum yazan arkadaşlaırn tavsiyeleri ile aldım..

Almayı düşünen varsa şimdiden hayırlı olsun..

İyi günler..

• @adamic1907 ömrü 30.000 saat olarak görünsede elektronik cihazların fabrika çıkışından sonra garanti süresi 7 yıldır. yani ürün paslanmazlık süresi o kadardır. depriciation olarak bilinir bu durum. yani 14 yılı çıkartması biraz zor. ki o kadar süre aynı cihazı kullanmak ayrı bir konu 3-4 bilemedin 5 sene sonra fiyatları düşeceğinden gerçek 3D cihazlara yönelecek herkes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eresgü

bence almayın görüntü avi gibi olyor demişsin olay bitmiş zaten

görüntü avi gibi oluyor derken cihazı kötülemek maksadıyla asla söylemedim. ancak şöyle bir durum var. hd media playerda eğer bu cihazı kullanan olacaksa bence hd media player değil normal bir dvd de bile izlese aynı hazzı verecektir. taiki bu boyutla alakalı sanıyorum. normal full hd bir tvyide 100'' boyutlarına çekip uzatsak yine de görüntüde bozulmalar olacaktır. görüntü aslında bozuk demeyelim de tvde gördüğünüz netlik ortadan kalkıyor. ancak bu durumda bile ben alacağım :) büyük ekran keyfi bir başka.
  • bakın ben size ne kadar ömrü olduğundan bahsettim 7 yıl boyunca aynı projeksiyon cihazını kullanmak isterlerse kullanırlar, 3000 saatlik olanların lamba ömrü ile mukayese ettim..toplam 5 yıl kullansanız bile hergün tv kullanır gibi kullanılır dedim ..

ayrıca 3d ready cihazlar için, aynı zamanda nvidia ekran kartı ile destekli bir cihazda olmalı, aynı zamanda perde 3d olmalı, 3d teknolojisi henüz daha çıkmadı bile, 5000 tl ye 42'' tv ler satılıyor, bi kere 3d yi zaten 50" altında almak en büyük hatadır , 50" fiyatı diyelim ki, 10 000 tl olsun, sizin 3d projeksiyon cihazı dediğiniz sistem en az bu paraya malolabilir..ayrıca bu sistemi 3000 saat lamba ömürlü bir projeksiyon cihazı ile mi alırsınız yoksa 50'' lik bir tv ile mi? FULL 3DHD çıkana kadar çıkabilecek bütün 3d Ready cihazlaır nfiyat ömürleri en fazla 1 veya 2 yıldır.

Ben fiyat / performans oranında 1000 TL altında ekonomik olarak projeksiyon tecrübesi yaşamak isteyenler için bu tavsiyeyi yazmıştım..

• evet bir hafta daha cihaz bendeydi. maçlar konusunda daha önce yorum yazan arkadaşlar haklılar. ben ligtv hd den izlediğim maçlarda normal uzak çekim oyuncular kesinlikle tanınamıyor.ancak kel ve saçlılar olarak 2 kategoriye ayrılabiliyorlar. ancak filmler vs. için tatmin edici sonuçlar alınıyor. bence evde büyük ekran film seyretmek isteyenler için bu fiyata zaten başka alternatif yok. ancak ayrıntı hastasıysanız :) ki maçlarda kim topu aldı ne yapıyor görmek istiyorsanız üstüne biraz daha koyup başka modele yönelmekte fayda var.
  • 720 p mkv izzlemek için birebir alet. daha düşük sinyalde tat vermiyo kesinlikle. hatta arkadaşın dediği gibi detaylar konusunda yetersiz kalıyor. Ama fan sesinin az oluşu, 30bin saat ömrü, küçük oluşu, hdmi giriş oluşu.. ve şu anki piyasa fiyatı ile bu alet fiyat performansta başarılı. ebn kullanalı 1 yıla gelecek neredeyse hd ready ye terfi etmeyi düşünüyorum ama yine de hs 201 imi çok seviyorum iyi ki almışım diyorum hep:)
  • merhaba bir iki hafta içinde projeksiyon cihazı almayı düşünüyorum ve lg hs201 ile acer k11 arasında kaldım. bu iki projeksiyon cihazından hangisi daha iyidir? lg yi en uygun nerede ne kadara bulabilirim acaba?

kullanım amacım öğrenciyim ve ufak bir laptop kullanıyorum (11.6") bu yüzden film, video ve eğer olursa internet için kullanmayı düşünüyorum. bu arada bunu da sorayım hemen, projeksiyonu internette gezinirken kullanmak göz yorgunluğuna sebep olur mu? ekranı 20-30" seviyesine kadar indirebilirim net için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyarrow -- 27 Ocak 2011; 1:39:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelsag

merhaba bir iki hafta içinde projeksiyon cihazı almayı düşünüyorum ve lg hs201 ile acer k11 arasında kaldım. bu iki projeksiyon cihazından hangisi daha iyidir? lg yi en uygun nerede ne kadara bulabilirim acaba?

kullanım amacım öğrenciyim ve ufak bir laptop kullanıyorum (11.6") bu yüzden film, video ve eğer olursa internet için kullanmayı düşünüyorum. bu arada bunu da sorayım hemen, projeksiyonu internette gezinirken kullanmak göz yorgunluğuna sebep olur mu? ekranı 20-30" seviyesine kadar indirebilirim net için.

geçen hafta bimekste 720 tl acer, 760 tl lg idi imdirimde. belki terkar yakalanabilir. lg nin bugüne kadarki en iyi fiyatıydı.
    indirim beklemeden alacaksanız acer genelde 80-100 tl ucuz oluyor bence onu alın. daha hafif, daha soğuk, pikseller lg ye göre biraz daha az fark ediliyor.
    masaüstü kullanımda ekranı küçülttüğünüzde sorun olmaz(muyor). hatta ekran 50" ve aşağısına çekildeğinde lcd tv kıvamına geliyor çok hoş oluyor.
    vatan ve bimeks indirimlerini takip etmenizde yarar var. şimdiden hayırlı olsun

• yanıtınız için teşekkürler. lg hs201 in her yerde incelemesi mevcut fakat acer k11 in düzgün bir incelemesi yok bu yüzden acer biraz daha düşündürüyo.. siz her ikisinide kullandıysanız eğer hangisi daha iyi veya ikisi de aynı mı? benim bulabildiğim tek fark acer daha fazla mesafe gerektiriyo ( görüntüyü büyütebilmek için ) ve çözünürlüğü daha iyi bunun dışında kağıt üzerinde her ikisi de aynı gibi.. yorumlarınızı istiycam tekrar... bimekste o günkü fiyatı görmüştüm kartta yeterli limit yoktu ertesi gün alırım dedim ama ne yazıkki kampanya bitmişti. şuan da 900 lira yazıyo lg için acer da 800 civarı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelsag

yanıtınız için teşekkürler. lg hs201 in her yerde incelemesi mevcut fakat acer k11 in düzgün bir incelemesi yok bu yüzden acer biraz daha düşündürüyo.. siz her ikisinide kullandıysanız eğer hangisi daha iyi veya ikisi de aynı mı? benim bulabildiğim tek fark acer daha fazla mesafe gerektiriyo ( görüntüyü büyütebilmek için ) ve çözünürlüğü daha iyi bunun dışında kağıt üzerinde her ikisi de aynı gibi.. yorumlarınızı istiycam tekrar... bimekste o günkü fiyatı görmüştüm kartta yeterli limit yoktu ertesi gün alırım dedim ama ne yazıkki kampanya bitmişti. şuan da 900 lira yazıyo lg için acer da 800 civarı..

Bende ikisi arasında kalmıştım. Çok araştırdım dediğiniz gibi acer hakkında çok bilgi yok bir iki videosunu izledim ama bende hs201 ağır bastı.Pusuya yattım bir avcı gibi beklemeye başladım nihayet geçen hafta bimeksin tek günlük indirimiyle 757 tl idi hemen kaptım. Bir haftadır kullanıyorum çok memnunum sizede tavsiye ederim. Özellikle indirimleri takip edin.

• Bir de konuya girmişken bilen arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. hs201 i receivere takıyorum görüntü geliyor ama ses yok ne yapmam lazım ?
  • Evet cihaz hakkında videolar mevcut..
    Reciverden ses olayı görüntü var ses yok dediniz. HDMI denmi bağlı reciver LG 201 e, Bende Popcornhour A200 HDMI ile bağlantı yaptığımda ses geliyor. Popcorn menüsünden HDMI sesi kapattım ben. Cihazın sesini sadece başka odalarda kullanıyorum usb filan oynatırken. Aslında burdada kullanmıyorum. ses çıkışına kalem pille çalışan FM Transmitter takıyorum kulaklıktan dinleyip dev ekranda izleme yapıyoruz. Çok nadir kendi hoparlörü kullanmak nasip oldu..
  • Bir soruda ben sorayım aslında hamle yapıldı ama bir fikir alayım. cihazın portatifliğinden dolayı Ayaklı perde almaya karar verdim ve hepsi buradadan siparişi verdim Pazar günü.. Hala tedarik sürecinde iptal ettirmeye vakit var ama kötü bir perde olduğunu düşünmüyorum.
    Codegen (TX-18) 90TL model ucuz perdeden almayı düşünüyordum fakat, mekanizması daha sağlam olduğunu düşündüğüm (Biraz pahalıda o sebeple) ve yansıtma katsayısı yüksek olduğunu belirtmesinden vede üç adet yorumda kötü bir metine ratlamadığımdan Dinon marka perde sipariş verdim. 130 TL
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=271967&productid=ofisdn02
    umarım hata yapmamışımdır. Zaten normalde düz ve hafif sarı duvarımdan memmnundum. Ama bazen salonda izlemek için ve duvarlarda vitrinlerle kaplı olduğundan bir portatif perde ihtiyacı hissettim.. Hadi bakalım hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Evet cihaz hakkında videolar mevcut..
    Reciverden ses olayı görüntü var ses yok dediniz. HDMI denmi bağlı reciver LG 201 e, Bende Popcornhour A200 HDMI ile bağlantı yaptığımda ses geliyor. Popcorn menüsünden HDMI sesi kapattım ben. Cihazın sesini sadece başka odalarda kullanıyorum usb filan oynatırken. Aslında burdada kullanmıyorum. ses çıkışına kalem pille çalışan FM Transmitter takıyorum kulaklıktan dinleyip dev ekranda izleme yapıyoruz. Çok nadir kendi hoparlörü kullanmak nasip oldu..

hayır HDMI kablom yok henüz 3 tane ucu olan kablonun sarı olanını video in kısmına takınca görüntü geliyor ama ses yok.Diğer iki kabloyu taksamda ses yok.

Perdeler hakkında hiçbir fikrim yok malum daha yeniyim :D
  • Cihazda analog ses girişi bulunmamaktadır. Yalnızca HDMI den digital ses girişi vardır. Yani bu şekilde ses almanız imkansız..
    Bu arada o 3 tos uçlu olan 10 m lik kablom vardı. Kalitesiz olduğundan görüntü silik gibiydi. Sizdeki umarım kaliteli yada kısa kablodur..
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.