Şimdi Ara

LG HS201 LED Projektör ALDIM (Resim Video Eklendi) (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.182
Cevap
5
Favori
165.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLM ARKADAŞLAR LCD VE DLP TEKNOLOJİNİN ARASIN DAKİ FARKI MERAK EDENLER BU LİNKİ TIKLASINLAR (http://www.youtube.com/watch?v=vzDzpu4hhsc)BURADA HERŞEY ANLATILMIŞ SAYGILAR
  • mehmet_alp arkadaşım eger elindeki cihaz 1024/768 maxsumum cözünürlügü destekliyorsa merak etme elindeki hd dönüşümlü bir cihaz ama full hd veremessin cünkü
    full hd olması icin cihazının cözünürlügü 1920\1080p olması şarttır bak dikkat et 1080p olmalı 1080i olursa full hd bir yayın verdinmi görüntüde titireme oluru buda insan güzünde rehetsızlık yapar o yüzden 1080p prograsif tarama diye gecer sürekli tarama ama bence 1080p hic gerek yok 1080p sadece buluray cihazdan alırsın şuan piyasada HD yayınlar daha yogun saygılar arkadaşım
  • S.a baştan sona kadar okudum cihazı öyle bir anlatmışsınızki kullanmış ve hevesimi almış kadar oldum hahahahahaha ciddi diyorum mükkemmel yorumlar olmuş ilk defa DH'da kalp gönül kırılmadan seviyeli bir ortam muhabbet olmuş ayrıca tebrik ederim bende gün itibari ile gittim direk nerde varsa cihazı alıcam dedim ve darty mağazasından aldım fiyatı bana 759 tl ye geldi daha pc me bağlayamadım DVI to hdmi olarak bağlayacam kardeşimi bekliyorum bağlasın diye ama cihazı çalıştırdım usb bellekten 2 flim test ettim 3metre mesafem vardı 180x180'de perdem vardı karınca kararınca oturdu gibi yalnız şunu beceremedim usb takılı olunca sanırım menüye giremiyoruz sadece o anki flimin standart ayarları oluyor varsada daha kurcalamadım dediğim gibi bugün aldım hatta 1 saat önce eve girdim görüntü olarak çok güzel ama ben yinede pc'ye taktığımda tam emin olmak istiyorum.

Almış olduğum mağaza 1 ay olmamış açılalı ellerindeki ürün bitmiş bende teşirdeki ürünü aldım her ne kadar içime sinmesede satıcı abi için rahat olsun daha bir kere açılmadı bu cihaz dedi ben sana kefilim zaten 20 günlük mağazayız dedi eee benide tatmin etti arkadaş hatta şuna şuna basarsan kaç saat olduğunu görürsün dediysede unuttum sahi nasıl yapıyoduk onu geri sayfalarda yazıyoduda bulamadım

• Güzel gözlemleriniz için teşekkürler. Kullanım saatini görmek için Cihazın ve kumandanın "OK" Tuşuna her ikisinide basılı tutuyorsunuz burada saat çıkıyor. Tekrar OK tuşuna basarsanız Saati sıfırlıyor. (Niye yaptılarsa). Resim video larınnızı bekliyoruz.. Hayırlı olsun
  • Gerçekten güzel bir inceleme.Paylaşım için teşekkürler.
    quote:

Orijinalden alıntı: willd8458

SLM ARKADAŞLAR LCD VE DLP TEKNOLOJİNİN ARASIN DAKİ FARKI MERAK EDENLER BU LİNKİ TIKLASINLAR (http://www.youtube.com/watch?v=vzDzpu4hhsc)BURADA HERŞEY ANLATILMIŞ SAYGILAR
  • selam arkadaşlar. sizin topiği okuyunca bende projeksiyona heves ettim. hd filmler fazla indirmediğim için 800*600 çözünürlüğün idare edeceğini düşünüyorum. dvd izlemek için sanırım yeterli olur. nette gezinirken acerin bir modeli dikkatimi çekti. ACER K11. özellik bakımında bi fark görmedim. fiyat olarak da hemen hemen aynı.

Siz hangisini tavsiye edersiniz acer yeni bir model. Aranızda görüp incelemiş olan var mı
  • bende bu modeli almak üzere olan birisiyim. açıkçası dark movx full hd playerım var. digitürk plus ile hd maçları izliyorum. burada genelde söylenenin aksine bu cihazu kullanan arkadaşımda hd kaynaktan aldığı görüntüleri 4 5 metre izleme seviyesinde gayet tatminkar buldum. belkide öyle ayak üstü baktığım için de olabilir. benim kullanım alanım sadece maç yayınları (evde) ve akşam sinema keyfi için kullanacağım. sizde aradığım ürün bu mu olmalı? başka bir tavsiyeniz varmı? perde olarakta aşağıdaki perdeyi beğendim.sizinde görüşlerinizi merak ediyorum.teşekkürler.

http://aktivizyon.com/Motorlu-Projeksiyon-Perdesi-Specta-200x200,PR-25.html

http://www.hepsiburada.com/Liste/tigger-200x200-pro-motorlu-u-kumandali-projeksiyon-perdesi-tavana-veya-duvara-monte-/ProductDetails.aspx?productId=ofistigmtr20&categoryId=271969

• HD flimler daha güzel gösteriyor bilginize...

Acer k11 anladığım kadarı ile 858x600 çözünürlük ve usb den H264 oynatabiliyor. Bu cihaz daha özellikli gibi görünüyor.

quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

selam arkadaşlar. sizin topiği okuyunca bende projeksiyona heves ettim. hd filmler fazla indirmediğim için 800*600 çözünürlüğün idare edeceğini düşünüyorum. dvd izlemek için sanırım yeterli olur. nette gezinirken acerin bir modeli dikkatimi çekti. ACER K11. özellik bakımında bi fark görmedim. fiyat olarak da hemen hemen aynı.

Siz hangisini tavsiye edersiniz acer yeni bir model. Aranızda görüp incelemiş olan var mı
  • Cihaz kötü değil. Ben hala sıkılmadan kullanıyorum. Maç izlemediğim için bu deneyimim yok. Fakat PC den PES 2010 oynamıştı arkadaşlar beğenmişlerdi. Forumun içerisinde de yazan arkadaşlar var. Maç izlemek için iyi oladığını. Kamera oyuncuların suratını zoom ladığında kim olduklarının anlaşıldığını gibi yorumlar bulunmuşlardı...

quote:

Orijinalden alıntı: gekren

bende bu modeli almak üzere olan birisiyim. açıkçası dark movx full hd playerım var. digitürk plus ile hd maçları izliyorum. burada genelde söylenenin aksine bu cihazu kullanan arkadaşımda hd kaynaktan aldığı görüntüleri 4 5 metre izleme seviyesinde gayet tatminkar buldum. belkide öyle ayak üstü baktığım için de olabilir. benim kullanım alanım sadece maç yayınları (evde) ve akşam sinema keyfi için kullanacağım. sizde aradığım ürün bu mu olmalı? başka bir tavsiyeniz varmı? perde olarakta aşağıdaki perdeyi beğendim.sizinde görüşlerinizi merak ediyorum.teşekkürler.

http://aktivizyon.com/Motorlu-Projeksiyon-Perdesi-Specta-200x200,PR-25.html

http://www.hepsiburada.com/Liste/tigger-200x200-pro-motorlu-u-kumandali-projeksiyon-perdesi-tavana-veya-duvara-monte-/ProductDetails.aspx?productId=ofistigmtr20&categoryId=271969

• kamera zoomladığında oyuncunun kim olduğu mu anlaşılmıyor demek istediniz acaba? birde perde olarak bu 2 seçeneği düşünüyorum.sizce nasıldır?_
  • sd yayında maç izlerken oyuncuların suratları uzak çekimlerde hiç anlaşılmıyor
    çözünürlük düşük perdedekigörüntü büyük olunca uzak çekimlerde oyuncunun suratı 2 pikselden:) falan oluşuyor tabı bu durumda kım oldugu yuzunden anlasılmıyor.
    yakın cekımlerde tabıkı sorun yok
    ancak hd uyduda mac ızlemedım ne olur bılmıyorum
    cozunurluk yukselınce pıksel kuculecegı ıcın cok sorun olmaz gıbıme gelıyor
    ancak her durumda maçların 200 ekranda ızlemek cok keyıflı oluyor.
  • Lig TV HD izledim belirli bir süre ama netlik anlamında doğal çözünürlüğünün de etkisiyle çok keyifliydi diyemem ama filmler için her türlü o keyifi almaya devam ediyorum 720P mkv yi wdtv live aracılığı ile izliyorum.
    Evet maç içinde olabilir büyük ekran vs falan ama işte dediğim gibi futbolda da netlik çok önemli HD maç yayınında aldığım keyfi 10 / 5.5-6.0 olarak nitelendirebilirim rakamsal ifade şekli kullanırsam.
    Bu ürünü ancak 720P ve mkv özellikli bir üst sınıf ürün ile değiştiririm yoksa geriye kalan herşey için yetiyor kesinlikle, hele o taşınabilirlik yok mu, o süper işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giove -- 29 Aralık 2010; 22:16:32 >
  • Merhaba arkadaşlar. Dünkü vatan kampanyasıyla 832 liraya bende bu cihazı almış bulunmaktayım. Mutluyum gururluyum :)

dün gece vakti 1 saat kadar test ettim. hdmi kablo aracılığıyla pcyi bağladım bilgisayarın ekran görüntüsü çok net ve güzeldi canlıydı. ancak pcde bulunan bi kaç filmi denediğimde aynı canlılık ve parlaklığı görmedim. Genelde 300 mb ripli filmleri izliyorum ben. Dolayısıyla kalite ve canlılık haliyle hdlerdeki gibi olmuyor. hdmi dışında rgb kablosuylada deneme yaptım hdmiden daha kötü olurmu diye düşünürken fark olmadığını gördüm aldım. Cihazın kendi hoparlörünün sesi dizi ve normal tv izlemek için bana gayet yeterli geldi. Ancak haliyle bangır bangır efektli film izlemek için illaki ses sistemi şart. Normal dvd filmleri dvdden deneme fırsatım olmadı usbyide inşallah bugün denicem

Daha önceden elyapımı (eyp) projeksiyon sahibi olduğum için projeksiyon görüntülerine aşinalığım var. Eyp de 150 watt 6000 k metal halide lamba kullanmıştım. karanlıkta çok keyifli oluyordu. Lg dekigörüntü ise 100 wattlık ışık altında bile gayet keyifli sonuç veriyor.

Sonuç olarak 3 sene önce yaklaşık 500 lira maliyeti olan, lg nin yarı çözünürlüğünde ve 3,5 kat büyük boyutunda ve 8 kat fazla ağırlında olan eyp ile kıyasladığımda hem fiyat performans hem sahip olduğu özellikler ve mobilite olması yönünden lg benden yüksek puan alıyor. Allah utandırmasın. Tabi tam anlamıyla test ettiğimde cihazın olumlu ve olumsuz yönlerini burada paylaşmaya devam edicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldier. -- 30 Aralık 2010; 9:03:03 >

• Bu arada mağazada aceri da inceleme fırsatı buldum. Acer çok daha ufak gerçekten. Ancak lg giriş seçenekleri yönünden daha zengin olduğu için ayrıca stereo çıkışı da olduğu için lgyi tercih ettim. Bu arada acer 730 lg 832 idi. Ama acer hakkında çok fazla görüş olmadığı için hemde lg daha bi kaliteli gözüktüğü için mecbur lgyi aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldier. -- 30 Aralık 2010; 9:14:03 >
  • acerın lg ye oranla 80" görüntüde yaklaşık 1,5 mlik dezavantajı var. 80" için 4 m ye yakın bir mesafe istiyor. ancak 2,5 m ile 4 m arasındaki yansıtmalarda ışık gücünde o kadar az fark var ki pek bir şey değişmiyor.

konuda lg nin ısınarak vida deliğinin eridiği tarzı bişeyler denmiş, bende mmarkt ta incelediğimde lg epey sıcaktı. acer bu konuda buzdolabı diyebilirim. ancak bunun karşılığında fan sesi biraz yüksek. tabi film izlerken ya da oyun oynarken duyulmuyor.

acer bağlantı seçeneği olarak az denmiş, ancak bağlanamadığı aygıt yok. bence ikiside aynı gibi.
    acer çok ciddi oranda küçük, palto cebinizde bile talıyabilirsiniz. lg biraz daha büyük kalıyor.

acer 100 tl civarında birfiyat avantajına sahip ki çözünürlük fark etmediği için en ucuzunu almak daha mantıklı bence ki ben de öyle yaptım:)

konudaki çoğu arkadaş sanırım bu ürünleri ilk projeksiyon tecübesi olarak kullanmış. ancak normal bir dlp den geçtiğinizde haliyle biraz karanlık kalıyorlar. ama avantajları bu durumu kesinikle dengeliyor.

rainbow effect için ben ürünü almadan çok araştırdım sitelerde yok deniyor. bu konuda da arkadaşlar led teknolojisi çark yok o yüzden rainbow yok demişler. aslında var. ancak bunlarda görmek için bakmanız lazım. yani led teknolojisi de rainbowu yok etmiyor.fakat gerçekten çok çok dikkatli bakarsanız ancak görünüyor. normal dlp ler gibi insanı delirtmiyor.

hala almamış ve fikri netleşmeyen arkadaşlar için bence en ucuz bulduğunuzu alın ki bu da şimdilik acer. 800x600 olduktan sonra 100 lıra bıle kar etmek iyidir bence.
    hdready ve daha aydınlık bir cihaz çıkana ve fiyatı düşene kadar en azından 2 sene bu cihazlarla film zevki yaşanabilir.
    ayda 2 kere 2 kişi sinemaya gittiğinizi varsaysanız ayda 50 liradan 1,5 senede cihaz kendi parası çıkarıyor zaten :)

• Cihazınız hayırlı olsun. Bu koşullarda bende sizi Aceri alırdım. Çözünürlüğü 850x600 ile daha fazla çözünürlük (Cihazı görmedim verilerinden biliyorum) Üstelik H264 çözücü dekodere sahipmiş. Yanlış bilmiyorsam buda usb den MKV oynatabiliyor demek.. Ş u anda benim cihazdaki en büyük eksiklik Zoom ayarının olmaması. 80" görüntü için odanın ortasında durması gerek cihazın. Oysa ben arka tarafa almak istiyorum bu seferde görünü aşırı büyük oluyor.. Bir şekilde bu görüntüyü nasıl küçültürüm bilemiyorum
  • @mehmet_alp
    teşekkür ederim. bende acerın x1110 dlp modeli vardı k11i takasla aldım. 1110 dan sonra bırazkaranlık oldu ama çok da dert değil. artıları arayı kapatıyor. malesef zoom olayına yapacak birşey yok. ama çok da sorun değil bence biri çarpmadıktan sonra varsın ortada dursun :) tavana asmak bir çözüm ama o da taşınabilirliği öldürecek.
    mkv oynatır mı daha denemedşim deneyince onu da yazarım alacak ark lara fikir verir.
  • size de hayırlı olsun. Hakikaten 100 lira az bir fark değil. Mnatığınız doğru bu anlamda

Mehmet alp mkv oynatamıyor belki ama en azından harici hoparlör takılabiliyor. Açıkçası kendi hoparlörleri malesef yeterli değil film izlerken. Dev ekranda izlemek güzel de o efektleri duymadan izlemek zevki yarıya düşürür. o yüzden ben ses sistemini bağlamadan cihazı çalıştırmıyorum.

Bir diğer noktada cihazların kendi oynatıcılarına sahip olması bir noktaya kadar cazip gözükebilir. Fakat desteklenen bazı filmlerde dahi kodek sorunu yaşanacaktır. Dolayısıyla cihazı pcye bağlayıp izlemek en mantıklısı bana göre. Zira ben dizütü bilgisayara hdmi kabloyla bağlıyorum ses sistemini bilgisayara bağlayıp öyle izliyorum.

Sonuç olarak ister lg ister acer olsun ikisine de verilen para performanslarına ve verdikleri keyfe bakacak olursak bedava gibi. iki kişi ayda bir kere sinemaya gitse 1 yılda bu projeksiyonların maliyetine rahat ulaşır

• dün akşam arkadaşımdan hs201 i test etmek için aldım. gece fazla vaktim olmadığından kabataslak olarak koltuğun arkasında bir yere yerleştirdim ve direkt olarak duvar saati vs. varken duvara yansıttım. Görüntü büyüklüğü 2.65 mt. :) ancak bu şekilde bile izlemesi hoş bir görüntü sundu. yani olumsuzlukları sıralarsak kum beji bir duvar, duvar üzerinde objeler ve 2.65 mt eninde bir görüntü ama yine insan keyif alabiliyorsa belki ilk kez projeksiyon kullanmamdansa (kullandığım tv 40'' sony lcd) başarılı bir üründür bence. bugün akşam normal kullanım boyutunda 180 veya 200 cm ile deneyeceğim. sanıyorum daha iyi bir görüntü oluşacaktır. tabi birde perde ile tadından yenmez. ancak dediğim gibi bu cihazı deneme amaçlı aldım arkadaştan. perde ile görüntüsünü gördükten sonra sanıyorum bende alacağım. ayrıca sormak istediğim full hd bir projeksiyonda nasıl bir fark oluyor acaba? yani mesela bende mkv player var tvde görüntüler muhteşem tabi. dün test ettiğim ortamda da o kadar büyümeye normal şekilde karelenmeler gördüm. full hd olduğunda o pixeller daha mı ufalıyor yoksa gözle fazla ayırt edilemeyecek kadar mı fark var. sonuçta dev ekranda film seyrediyorsunuz ve o kadar ufak ayrıntıların sinema perdesinde olduğu gibi göze batacağını sanmıyorum.

son bir soru da izlerken başımda bayağı bir ağrı oldu.görüntüdenmi bilmiyorum ancak 2.65 mt genişliği 5 mt den seyrettim sanıyorum bundan olabilir.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.