Şimdi Ara

LG HS201 LED Projektör ALDIM (Resim Video Eklendi) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.182
Cevap
5
Favori
165.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emre bey merhabalar, yukarıda ilk postalarınızda teşhir durumundan bahsetmişsiniz. Ürünü alırken aynı sıkıntıyı bende yaşadım. Vatan bilgisayar (izmir) dan ürünü alırken ki burayı okuduğum için donanımlı şekilde gitmiştim, neyse ürünü incelemek istediğimi ve demo odalarına kurarmısınız şeklinde ettiğim teklife karşın bana verilen cevap "siz olsanız başkası için açtığımız bu ürünü almak istermisiniz" oldu. Dediğim gibi donanımlı olduğum için alıp çıktım ama ya az biraz araştırma yapıp sonuç olarak cihazın parlaklığına takılıp çıplak gözle test etmek isteyen vatandaş ya cihazınızdan vazgeçecek yada başka bir cihaza yönelecek..
    Yanlış bir politika ve uygulama !!
    Üstelik sizlerin böyle ürününüzü tanıtmak için para ödemenize rağmen, takipçisi olmalısınız ki test için tüm şartlara sahip bir firma burası ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giove -- 27 Ocak 2010; 11:41:21 >

• Evet bu gerçekten büyük bir sorun.. Malesef birçok buna benzer büyük firmada halen test odaları bulunmamakta.. Oysa yapacakları 10 metrekarelik bir oda.. Maliyeti sıfıra yakın.. Kurun buraya hermarkadan bir projektör gerçek alıcı insanlar istedikleri gibi testlerini yapsınlar..

Mesela Antalya Vatanbilgisayarda da buna müsait çok fazla boş yer var özellikle en üst katı kafeterya olarak düşünmüşler ve nezaman gitsem bomboş.. Buyüzden karanlık da.. Kurun buraya küçük bir demo odası insanlar meraklarını gidersinler..

Ben şahsen LG nin bu modelinin gece karanlığındaki peerformansını netten araştırmasam elimi bile sürmezdim bu alete.. Allahtan net var da biraz olsun araştırma yapabiliyoruz.. Ama herşeyin canlı gözle görülmesi taraftarı bir insan olarak bu konunun projektörler için vazgeçilmez bir olay olduğu düşüncesindeyim.. Keşke bu mesajı Antalya Vatandan birileri okusa da hemen önlemlerini alsalar..

Bir de şu varki bu forumlarda yazan yüzlerce kullanıcı aslında çok önemli bir şey yapıyorlar firmaların ürünlerinin ücretsiz tanıtımlarını yapmaktalar.. Aslında firmaların yapması gereken anlatımları gerçekleştirmekteler..

Biraz da firmaların bu konuya eğilmeleri ve daha ilgili olmaları gerekir diye düşünüyorum.. Şahsen Projektörü kesinlikle denemeden almazdım.. Canlı gözle görülmeden alınan bir projektör sürpriz yumurta gibidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 27 Ocak 2010; 13:43:25 >

• Bir arkadaş da bu projeksiyonda 3d izlemek nasıl olur demiş yukarılarda dün akşam onuda denedim. Youtube de bir deneme videosunu Red/Cyan ile izledim. Ekran boyutu yaklaşık 80" boyutunda idi videoda adamın birisi iki elini kameraya yaklaştırıyordu ayakta iken ilk tepkim bir adım geri gitmek oldu, sanki boğazıma çökecekmiş gibi. Birincisi videonun çözünürlüğü çok düşüktü( 3d için en az 720p tavsiye ederim), ikincisi ise ışık gücü 3d de çok etkili bence. Keskinlik, çözünürlük ve parlaklık derinlik hissini acaip arttırıyor. Şimdi 1080p olan 3d bir video temin etmeye çalışıyorum onunla çok daha iyi sonuç alırım gibime geliyor. Birde yukarda bahsettiğim sorunu halledebilirsem tadından yenmez. Parlaklığı istediğim gibi ayarlayamadım. Bazı ince ayarlar malesef aktif değil, nedenini bulamadım. Dinamik konstrast vs. Velhasıl projeksiyonda 3d çok iyi randıman verdi tavsiye ederim.

• Merhaba Murat bey,

Bağlantı şeklinize göre bazı özellikler kullanım dışı kalabiliyor. Bu sebebten dolayı ayarlayamıyorsunuz. HDMI ile bağlama imkanınız varsa çok daha güzel olur...
  • Arkadaşlar bu cihazdan bende düşünüyorum ve yazılanları ara vermeden takip etmeye çalışıyorum kullanan arkadaşlara bir sorum olacak yanıtlarlarsa sevinirim yaklaşık 3 veya 4 metre mesafeden duvara yansıtmayı düşünüyorum görüntüyü ve kullanım amacım genelde uydu alıcısını bağlayıp cihaza maç seyretmek bağlantı şekli olarakta şuanda en uygun seçenek elimde sarı uçlu kablo uydu alıcısının arkasından alıp projektöre sarı uçla girmeyi düşünüyorum acaba bu vermiş olduğum mesafeden yansıtırsam duvarda yaklaşık kaça kaç görüntü alırım ve bahsettiğim bağlantı şekliyle ligtv den maç izleyebilirmiyim hareketli görüntülerde performansı nasıldır son olarak elinde kullanıpta maçın ekran görüntülerini koyacak arkadaş varsada şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grenneye

Arkadaşlar bu cihazdan bende düşünüyorum ve yazılanları ara vermeden takip etmeye çalışıyorum kullanan arkadaşlara bir sorum olacak yanıtlarlarsa sevinirim yaklaşık 3 veya 4 metre mesafeden duvara yansıtmayı düşünüyorum görüntüyü ve kullanım amacım genelde uydu alıcısını bağlayıp cihaza maç seyretmek bağlantı şekli olarakta şuanda en uygun seçenek elimde sarı uçlu kablo uydu alıcısının arkasından alıp projektöre sarı uçla girmeyi düşünüyorum acaba bu vermiş olduğum mesafeden yansıtırsam duvarda yaklaşık kaça kaç görüntü alırım ve bahsettiğim bağlantı şekliyle ligtv den maç izleyebilirmiyim hareketli görüntülerde performansı nasıldır son olarak elinde kullanıpta maçın ekran görüntülerini koyacak arkadaş varsada şimdiden teşekkür ederim.

lig tv hd olarak 201 ile izliyorum.Gayet güzel,hareketli görüntülerde herhangi bir sorun yok. Statta gibisiniz...

• Merhaba arkadaşlar.

Aradaşım aldı LG HS201 projektörden, bende ondan denemek için aldım ve birkaç resim çektim. şimdiden söyliyeyim hali hazırda olan kendi resimlerim vardı onları çektim kusura bakmayın.

• resimlerin devamı bu resimler uydu anten bağlantısı ve kablo dandikti o yüzden biraz sönük

• Atilla bey cevabıız içi çok teşekkürler gece elime geçecek bakalım hdmi. Perde de geliyor. Eğer çekmeyi becerebilirsem resim koyacağım foruma.
  • Arkadaşlar merhaba şunu incelemenizi istiyorum şunlarıda değerlendirin 3000 lümen led projeksiyon fiyatıda fena değil birazdaha düşer diyelim yorumlarınızı bekliyorum linkte altta (casio xj-A )serisi var http://www.istanbulbilisim.com.tr/-CASIO-PROJEKSIYON,64,1392.html
  • Daha çok resim görüntü maç görüntüsü yayınlarsanız sevinirim acil alacağım ama vatanda teşhiri kalmış ne işse
  • LG HS201 aldım. Şu kadarını söyleyeyim , bu ürünü gidip hiç görmeden denemeden alabilirsiniz. Alıp da pişman olanı hiçbir yerde duymadım zaten. Perde ise 2.00 metre olsun derim en az. Duvar yerine ucuz perdeler ile çok daha kaliteli görüntü elde ediliyor. Duvarda beyazlar tam beyaz değildi , sarı duvar olmasının etkisi belki de , perde alınca lcd tv gibi oldu renkler.
  • bu işlerden pek anlamıyorum o yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar bu aleti bende alıcam fakat 1-2 tane sorum olucak ben bu alete kablo tv yi bağlayabilirmiyim ? 2. sorum ise HDMI görüntü için kablosunu nereden temin edebilirim birde bu HDMI için laptop ile bağlantı yamayı düşüyorum bu özelliği bilgisayarımın desteklemesi gerekiyor değilmi ? birde ürünü bulabileceğim mağazaları sölerseniz çok makbule geçer .. şimdiden çok teşekkür ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefendus -- 28 Ocak 2010; 16:35:43 >
  • arkadaşlar aleti bende bu akşam edindim çok güzel kurdum falan ama görüntüde problemim var biraz kötü gözüküyor uyduyu alete bagladım s video ile başka bişi önerirmisiniz iyi görüntü için neler yapmalıyım ayarlar ne olmalı bi yardımcı olabilirmisiniz kullanan arkadaşlar ..
  • Cihazdan genel olarak memnunum ama usb'den divx film izlerken görüntü bulanıklaşıyo sanki, bir de beyazlar sarı gibi görünüyor. Hiç hd film izlemedim, arasında büyük fark var mıdır? İlk aldığımda görüntü daha iyiydi sanki. Bir de kimse divx film fotoğrafı ya da videosu koymamış. Birileri koysa da karşılaştırsak di mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafeci27

Atilla bey cevabıız içi çok teşekkürler gece elime geçecek bakalım hdmi. Perde de geliyor. Eğer çekmeyi becerebilirsem resim koyacağım foruma.

Rica ederim Murat bey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nefendus

arkadaşlar aleti bende bu akşam edindim çok güzel kurdum falan ama görüntüde problemim var biraz kötü gözüküyor uyduyu alete bagladım s video ile başka bişi önerirmisiniz iyi görüntü için neler yapmalıyım ayarlar ne olmalı bi yardımcı olabilirmisiniz kullanan arkadaşlar ..

Eğer kablon uzun ve kalitesiz bişi ise görüntü matlaşıyor ve hafif dalalanmalar oluyor. Belki kablodandır yoksa ayara filan gerek yok cam gibi... Kablo olayına bir bak istersen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TapuKadastro

Cihazdan genel olarak memnunum ama usb'den divx film izlerken görüntü bulanıklaşıyo sanki, bir de beyazlar sarı gibi görünüyor. Hiç hd film izlemedim, arasında büyük fark var mıdır? İlk aldığımda görüntü daha iyiydi sanki. Bir de kimse divx film fotoğrafı ya da videosu koymamış. Birileri koysa da karşılaştırsak di mi.

USB den divx flimlerde porblem yok bende. İlk mesajda Aydınlık oda için bir video koymuştum. Asıl amaç aydınlıkta o kadarda kötü olmadığını göstermekti. Burda buz devri 3 filimini usb den oynattım. Gören vay be demişti... Video linki:

http://www.youtube.com/watch?v=t51Jn_YqQNM

USB olayında canımı sıkan tek bi şey var oda idx/sub alt yazı lı filim oynatırken, Flimi ileri yada geri aldığımda alt yazı kayboluyor. Şanslı isek 20 saniye kadar sonra gelebiliyor ama genelde alt yazı bir daha gelmiyor.. Özellikle bir sebepten flim yarım kalıp cihazı kapattığımda, kaldığım yerden filimi izlemek için ileri almak can sıkıcı çünkü idx/sub alt yazı kayboluyor.. Noramal alt yazıda bu problem yok fakat cihazın kendi alt yazısı ekrana göre küçük ve beyaz.. Ben alt yazıları AVIAddXSubs programı ile sarı ve siyah kenar vede büyük kullanıyorum (Çevirtiyorum)..

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

quote:

Orijinalden alıntı: nefendus

arkadaşlar aleti bende bu akşam edindim çok güzel kurdum falan ama görüntüde problemim var biraz kötü gözüküyor uyduyu alete bagladım s video ile başka bişi önerirmisiniz iyi görüntü için neler yapmalıyım ayarlar ne olmalı bi yardımcı olabilirmisiniz kullanan arkadaşlar ..

Eğer kablon uzun ve kalitesiz bişi ise görüntü matlaşıyor ve hafif dalalanmalar oluyor. Belki kablodandır yoksa ayara filan gerek yok cam gibi... Kablo olayına bir bak istersen..

kabloyuda değiştirdim benim ati radeon x1600pro ekran kartının s-video kablosunu falanda taktım fakat renkler çok soluk kalıyo böle canlı değil buraya resim koyan arkadaşlarınkine göre çok fazla soluk kalıyo benim makinadan yansıtılan film yaklaşık 4 metre belki birazdaha fazla mesafeden şampanya renginden biraz açık bi renge yansıtıyorum uyduyu bağladım böle bulanık ve renkler soluk ve görüntü oldukça bulanık 3 3.5 metre mesafeden izliorum bu arada fakat duvara düşen pixel leri rahatlıkla seçebiliyorum dedim herhalde uydunun S-video kablosundan onu değiştirdim ötekine nazaran daha kaliteli bi kablo taktım atininkini fakat farketmedi yine aynı durumda idi sonra dedim bide laptopu bağlayıp HDMI kablom oladıgı ıcın VGA ile bağladım yine aynı durumla karşı karşıya kaldım bi yardımcı olursanız çok makbule geçicem bu forumdaki insanlar sayesinde sevdim projeksiyonu ve aldım çok saolun teşekkürler şimdiden ..

• birde ayrı bi sorum olucak bende Toshiba satellite a200 1yx laptop var sanırım bu aletin hdmi deteği yok yani internet sitelerine falan baktım herhangi bişey göremedim bilen varsa bi yardımcı olablirmi o konuda ne yapacağım hakkında teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.