Şimdi Ara

===> LG G2 TEKNİK KONU <=== (324. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.429
Cevap
131
Favori
468.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kasif62

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: token45

Arkadaşlar cihazlarım rootlu root kaldırmadan güncellesek sıkıntı olur mu? Stock romda cihazlar...

1. Sayfada niçin OTA ile yani telefon üzerinden güncelleme yapmamanız gerektiğine dair uzunca bir açıklama var.
    Ancak PC Suite üzerinde Recovery değişmemiş yani orjinal kalmış sadece root yapılmış cihazları güncellemeniz mümkün. Ya bu konuda ya Mod konusunda rootlu olduğu halde PC Suite ile güncelleme yapabildiğini yazan birçok kişi var.
    Belki Recovery değişmiş olanları da yapmak mümkün olabilir. Denemek lazım. Cesareti olanlar deneyebilirler.

Ben pc üzerinden işlem yapamıyorum usb bağlayınca telefon açılıp açılıp kapanıyor, acaba rootu kaldırıp ota üzerinden güncelleme yaparsam bir sorun yaşarmıyım, telefonda stock rom yüklü.

Hocam senin telefonunda bi' ara bir sorun vardı halledebildin mi?

• Arkadaşlar benim telefonda video kaydında sesi kesik kesik kaydetme ve 2G üzerinden nete girememe sorunları devam ediyor. Telefonu kapa-aç yaparak tetikleme yapınca 1 seferliğine 2G den giriyor. Tele henüz kitkat kurmadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar cihazlarım rootlu root kaldırmadan güncellesek sıkıntı olur mu? Stock romda cihazlar...

1. Sayfada niçin OTA ile yani telefon üzerinden güncelleme yapmamanız gerektiğine dair uzunca bir açıklama var.
    Ancak PC Suite üzerinde Recovery değişmemiş yani orjinal kalmış sadece root yapılmış cihazları güncellemeniz mümkün. Ya bu konuda ya Mod konusunda rootlu olduğu halde PC Suite ile güncelleme yapabildiğini yazan birçok kişi var.
    Belki Recovery değişmiş olanları da yapmak mümkün olabilir. Denemek lazım. Cesareti olanlar deneyebilirler.

Ben pc üzerinden işlem yapamıyorum usb bağlayınca telefon açılıp açılıp kapanıyor, acaba rootu kaldırıp ota üzerinden güncelleme yaparsam bir sorun yaşarmıyım, telefonda stock rom yüklü.

o sorunu kadıköydeki teknik servisten hallettim, teknik servis dediysem yetkili servis kadıköydeki telefoncular, benim telefonu download moda hala alamıyorum, telefonu kapatıp ses açma tuşuna basarak usb yi bağladığımda download mode yazısı geliyor ekrana ve 5 saniye geçmeden telefon tekrar kapanıyor, bu sorunu benden başka yaşayan yok sanırım, rom yükleme rehberindeki her adımı aynen uyguluyorum ancak telefonu usb ye bağladığım anda telefon açık yada kapalı olsun farketmiyor telefon anında kapanıyor. Bu sebepten telefona hiç bir şekilde flash tool güncelleme yada yükleme yapımıyorum, 4.4.2 çıkınca bi daha deneyeyim dedim ama maalesef olmuyor,kadıköydeki telefoncuda baya uğraşmıştı ama sonunda nasıl hallettiyse bilmiyorum stock romu tekrar yüklemeyi becermişti
    bu arada ota üzerinden güncellemeyi yapmayı denedim telefon kapanıp yükleme moduna geçti ancak kaldırmış olsamda telefon daha önce rootlu olduğu için hata veriyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif62 -- 23 Nisan 2014; 0:44:17 >

• Lg g2 mi 4.4.2 ye güncellemeden önce yedekledim ve güncelleme sonrası cihazı sıfırlayıp yedeği kurayım derken yapamadım yedek kurulmuyor ne yapabilirim rehbetim gitti yardım lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o sorunu kadıköydeki teknik servisten hallettim, teknik servis dediysem yetkili servis kadıköydeki telefoncular, benim telefonu download moda hala alamıyorum, telefonu kapatıp ses açma tuşuna basarak usb yi bağladığımda download mode yazısı geliyor ekrana ve 5 saniye geçmeden telefon tekrar kapanıyor, bu sorunu benden başka yaşayan yok sanırım, rom yükleme rehberindeki her adımı aynen uyguluyorum ancak telefonu usb ye bağladığım anda telefon açık yada kapalı olsun farketmiyor telefon anında kapanıyor. Bu sebepten telefona hiç bir şekilde flash tool güncelleme yada yükleme yapımıyorum, 4.4.2 çıkınca bi daha deneyeyim dedim ama maalesef olmuyor,kadıköydeki telefoncuda baya uğraşmıştı ama sonunda nasıl hallettiyse bilmiyorum stock romu tekrar yüklemeyi becermişti
    bu arada ota üzerinden güncellemeyi yapmayı denedim telefon kapanıp yükleme moduna geçti ancak kaldırmış olsamda telefon daha önce rootlu olduğu için hata veriyor,

Twrp yüklü iken ota dan güncelleme almaya mı çalıştınız? Hala donwload moda giremiyor musunuz yani ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayaz1309

quote:

Orijinalden alıntı: ayaz1309

Ne olur yardım edin.

Lg Pc Suit ile verilerimi yedekledim. Daha sonra hard reset attım. Verilerimi geri yüklemek için telefonu bağladım fakat pc suitte geri yükle kısmı boş.
    Yedeklerimi belgeler de buldum fakat pc suit görmüyor. .enc uzantılı.
    Var mıdır bunun bir yöntemi. Kitkat ı yüklemedim henüz. Sürüm aynı yani.

Sorun çözüldü ;)

Telefonda google oturumunu açınca pc suit yedeklemeleri gördü.

Geçmiş olasun.
    Aslında bu önemli bir bilgi. Demek ki telefonda aynı gmail hesabı açılmadığı sürece PCSuite ile alınan yedekler görülemiyor. Yedek alacak arkadaşlar bunu gözönüne almalılar. 1. Sayfaya yazılabilir.

aynı durum telefondan lgbackup programı ile alınan yedekler içinde geçerli.

ayrıca lgbackup ile aldığınız yedeği geri yüklerken ayarlarınızı (özellikle kablosuz wifi ayarlarını) geri yülemeyin.

telefon eski ayarlara dönünce kablossuz erişim noktası ve bağlantı kablosu ile internet paylaşımı yapmıyor. (en azından bu gün yaptığım iki geri yüklemede de aynı sorun çıktı. hard format atınca düzeldi sorun. ozamanda backup ın bir anlamı kalmadı. )ayrlar dışındaki yedekleri yükleyince bu sorunu yaşamadım. bilginize

• arkadaşlar herkese cevap verdiniz allah rızası için banada cevap verin sadece bir soru sorduk yaa
    Bu telefonda superbeam olmadan wifi directten dosya alış verişi oluyormu olmuyormu ?
  • Merhaba 3- LG FLASH TOOL KULLANARAK OFFLINE STOCK ROM YÜKLEMEK kısmındaki dosyalar güncel mi? Kitkat yükleyemedim, kökleme şüphesi uyarısı aldım. Yani 3- LG FLASH TOOL KULLANARAK OFFLINE STOCK ROM YÜKLEMEK de yazılanları yaparsam Kitkat yüklemiş olacak mıyım?
  • arkadaşlar telefonda çalışan uygulama yokken 1,1 gb ram yiyor. bu normal mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fat304h

Arkadaşlar birisi beni aydınlataibilirse çok sevinirim.Cihazı daha almadım şu an galaxy sII kullanıyorumda.Rom kurarken veya zip uzantılı şeyleri recovery moddan flashlıyorum.Peki bu LG G2'de cihazı ilk aldıgımızda recovery mod kurulu gelmiyor mu? yani download moddan recovery mod kuruyoruz ardından flashlamak istediğimiz dosyayı recovery moda girip flashlıyormuyuz?

Recovery de işletim sisteminin bir parçasıdır. Birbirinden ayrılamaz. Şu var ki orjinal Recovery'den sadece üretici tarafından imzalanmış update'leri yükleyebilirsiniz. Custom Rom olsun, zip uzantılı herhangi bir mod yada uygulama olsun, orjinal Recovery'den yüklenemez. İmza hatası verir. Bunun için CWM yada TWRP diye isimlendirilen Custom Recovery'lerin yüklü olması gerekir. Bu nedenle de bu tip işlemleri yapmak isteyen kişiler cihazlarını rootlayıp Custom Recovery yüklerler.
    Bu arada merak ettim. Siz Galaxy S2'de orjinal Recovery ile hangi romları yada zip uzantılı şeyleri yükleyebiliyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Root'u kaldırabilmeniz için kdz rom yüklemeniz ardından da bazı durumlarda resetlemeniz gerekir. Bu da USB üzerinden olmaktadır. Dolayısıyla sizin öncelikle telefonunuzun usb problemini gidermeniz gerekiyor.
    Şu anda Root'u da kaldıramadığınız için OTG üzerinden yükleme yapamazsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Root kaldırsanız bile hala rootlu olduğunu belirtip otadan güncelleme yapmıyor tavsiyem, rootu kaldırın hard reset atın, download moda alıp lg mobile support tool ile güncelleme yapın tertemiz kurulum olsun

anladım, cevap için teşekkürler, iş gene pc üzerinden çözülecek, bu usb üzerinden bağlantı yapınca telefonun kapanması sorununu benden başka yaşayan yok sanırım, garantiye mi versem bilmiyorum

Öncelikle başka bir bilgisayarda ve başka bir kablo ile de deneyin. Sorunun telefondan olduğuna emin olun. Sonra da garantiye yollayın. Ama rootlu olduğu için nasıl garanti içinde sayacaklar bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 23 Nisan 2014; 12:19:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seyyaryazar

Selam arkadaşlar ana konuda da sordum ama cevapbalamadım. Ben tlf numa avrupa romu yuklemek istiyorum. Rom u indirdim cihazda root falan yok tr cihazı ve hard format atıldı şimdi nadıl bi yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar.

Cevap beklemek yerine 1. sayfalardaki yönergelere de gözatabilirsiniz.
    Daha önce yüzlerce kere cevaplandığı için kimse birşey yazmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 23 Nisan 2014; 12:22:03 >
  • quote:

Ben neden Youtube'a uygulama üzerinden giremiyorum? Chrome üzerinden giriyorum.

Abimde General Mobile Discovery var ve şu an aynı wi-fi üzerindeyiz, o uygulama ile girebiliyor ben giremiyorum.

Aynı cihaz üzerinden girememek biraz ilginç. Belki Browser'dan girdiği IP adresleri izinli olurken, Uygulamanın yönlendirildiği IP adresleri izinsiz olabilir. VPN ile de girmiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: savas.piskin

Lg g2 mi 4.4.2 ye güncellemeden önce yedekledim ve güncelleme sonrası cihazı sıfırlayıp yedeği kurayım derken yapamadım yedek kurulmuyor ne yapabilirim rehbetim gitti yardım lütfen.

Nasıl yedeklediniz, neyi yedeklediniz, neyle yedeklediniz, nasıl geri yüklemeye çalışıyorsunuz v.s. v.s. v.s
    Hiçbirşey yazmadan cevap bekliyorsunuz.
    Ayrıca rehberi yedeklemenin onlarca yolu var. Bilmiyorsanız bile Google'a Rehber nasıl yedeklenir diye yazsanız milyonlarca link gelecekti.
    En azından aldığınız yedeğin haricinde, en basit en etkin yol olan rehberdeyken ayarlardan içe-dışa aktar seçeneği ile sdcard'a aktararak yedekleyip, bu dosyayı sağlam bir yerde de saklayabilir, diğer yöntemlerde sorun yaşayınca bu dosyayı içe aktar ile geri yükleyebilirdiniz. Hatta Gmail kişilerinize bile içe aktarabilirdiniz.

• Arkadaşlar türkiye 20b yüklemeye çalışıyorum pc suite den indiriyor güncellemeyi sonra kurmaya hazırlıyor tam yüzde 9 a geliyor telefon kendi kendine reset atıp açılıyor pc suite yükseltme başarısız hatası veriyor. Cihaz rootlu. İlla indirip flashtool dan mı atmam gerek? OTA'dan yükleyemeyeceğimi biliyorum da pc suite de de mi yükleyemiyoruz rootlu kullanıcılar olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: fat304h

Hocam pek anlamıyorum ama ben custom rom yükleyeceğim zaman recovery hiç flashlamadım.Signed denilen türden bir kernel vardı ismini hatırlayamadım onu flashlıyordum ardından recovery moda alıp zipi seçiyor ROMu flashlıyordum.Sanırım kernel flashlayınca recovery de mi geliyor beraberinde?

Sanırım bana yazdınız.
    Şimdi 2e 3e kernellere girmeyeceğim. Kısaca yazarsam, Samsunglarda Kernel yükleyince, CWM Recovery de yüklenir. Recovery'ye girdiğinizde zaten hangi recovery yüklü olduğunu görebilirsiniz. Yukarda yada aşağıda CWM Recovery ve versiyonunu yazar. Yada TWRP Recovery ile Kernel yapılmışsa, TWRP Recovery yazar.
    En basitinden, Kerneli yüklediğiniz Recovery ile sonradan girip rom yüklediğiniz Recovery arasındaki değişimi farketmeniz gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atimi

Arkadaşlar türkiye 20b yüklemeye çalışıyorum pc suite den indiriyor güncellemeyi sonra kurmaya hazırlıyor tam yüzde 9 a geliyor telefon kendi kendine reset atıp açılıyor pc suite yükseltme başarısız hatası veriyor. Cihaz rootlu. İlla indirip flashtool dan mı atmam gerek? OTA'dan yükleyemeyeceğimi biliyorum da pc suite de de mi yükleyemiyoruz rootlu kullanıcılar olarak

Root haricinde Custom Recovery de yüklemişmiydiniz? Yani CWM, Philz yada TWRP Recovery v.b.

Bu işlemleri yaparken, Windows'ta aygıt yöneticisini açtığınızda bilinmeyen yada soru işaretli herhangi bir aygıt görünüyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: o1adana01

arkadaşlar herkese cevap verdiniz allah rızası için banada cevap verin sadece bir soru sorduk yaa
    Bu telefonda superbeam olmadan wifi directten dosya alış verişi oluyormu olmuyormu ?

Bir soru sordunuz ama bakalım Wifi Direct kullanan kimse var mı?

Ayrıca niçin bunu kullanmak istiyorsunuz daha açık olarak yazabilirseniz bunu yapmanın daha başka yolları da olabilir, o yollar da önerilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: koyar olm

Merhaba 3- LG FLASH TOOL KULLANARAK OFFLINE STOCK ROM YÜKLEMEK kısmındaki dosyalar güncel mi? Kitkat yükleyemedim, kökleme şüphesi uyarısı aldım. Yani 3- LG FLASH TOOL KULLANARAK OFFLINE STOCK ROM YÜKLEMEK de yazılanları yaparsam Kitkat yüklemiş olacak mıyım?

Kökleme şüphesi demek aslında Root'lama şüphesi demektir. Yani cihazın Root'lu olduğunu belirtiyor.

Normalde Root'lu cihazlarda OTA'dan yapılan güncellemelerde bu hata alınır ve güncelleme yapılmaz. Sizin bu hatayı Flash Tool ile almanız çok enteresan. Mümkün değil diye yazacağım ama siz de aldığınızı söylüyorsunuz. Ya bir yanlış anlama yada anlatamama durumu var.

Ayrıca PC Suite ile sadece root yapılan cihazlarını güncelleyen birçok kişi var. Bu yöntemi de deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 23 Nisan 2014; 13:18:34 >

• 
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.