Şimdi Ara

===> LG G2 TEKNİK KONU <=== (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.429
Cevap
131
Favori
468.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MedBoy

quote:

Orijinalden alıntı: B.AYAR

quote:

arkadaşlar yeni vodafone almanya romuna "Knock code" özelliği eklenmiş. ekran kapalı iken 2 kere dokunarak açamıyorsunuz ama code kilidini ekran kapalıyken uyguladığınız zaman ekran açılıyor :) ve bu romda mobil ağda "H+" olarak çok hızlı bir şekilde internete bağlanabiliyorsunuz

89 VD2/VODAFONE(GERMANY) V20B

http://hizliresim.com/vzL5dm
    http://hizliresim.com/4mkr2p
    http://hizliresim.com/glA84b

20A ya göre başka ne gibi degisiklikler var.

açıkçası vodafone 20A yı pek kullanmadığım için farklarını tam bilemiyorum. ama bu knock code süper bişeymiş. bayıldım.

89 VD2/VODAFONE(GERMANY) V20B yi yükledikten sonra orjinal sürüme döndüm,bu seferde çift dokununca ekran açılmıyor,kapanıyor ama açılmıyor.Hard reset attım,başka ülke romlarını yükledim aynı.Sizinde başınıza böyle bi durum geldimi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar yeni vodafone almanya romuna "Knock code" özelliği eklenmiş. ekran kapalı iken 2 kere dokunarak açamıyorsunuz ama code kilidini ekran kapalıyken uyguladığınız zaman ekran açılıyor :) ve bu romda mobil ağda "H+" olarak çok hızlı bir şekilde internete bağlanabiliyorsunuz

açıkçası vodafone 20A yı pek kullanmadığım için farklarını tam bilemiyorum. ama bu knock code süper bişeymiş. bayıldım.

89 VD2/VODAFONE(GERMANY) V20B yi yükledikten sonra orjinal sürüme döndüm,bu seferde çift dokununca ekran açılmıyor,kapanıyor ama açılmıyor.Hard reset attım,başka ülke romlarını yükledim aynı.Sizinde başınıza böyle bi durum geldimi?

arkadaşım
    kurduğun sürümde alman wodafonda yani
    knock kode özelliği geliyor telefona. ekran kilidi ayarlarken knock kode özelliğine çoklu dokunuş tanımlaman gerek.
    youtubede knock kode aratırsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

yani milletin dört gözle beklediği bir özellğe geçtin

pardon romdan geri dönüş yaptığınıza dikkat etmemişm. şimdi farkettim. yanlış bilgi vermişim kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengawer42 -- 22 Nisan 2014; 1:41:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cengawer42

quote:

Orijinalden alıntı: chips

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: chips

Sn okantekin78 in mesajindan alıntidir:
    "Root atma işini yanlış anlıyorsunuz sanırım. Rootlama cihazın kök dizinine erişim iznini kullanıcıya verir başka ekstra radyo vb. bir program yüklemez.

Anten bağlantısını yapmadı demek bence çok yanlış olur. Başka ülkenin romunu yükleyince veya rootlu bir cihaza custom bir rom yükleyince radyo gayet iyi çalışıyor. Bu güne kadar kullandığım bütün telefonlardaki radyolar kadar iyi hatta ses düzeyi bir çoğunu geride bırakacak kadar iyi diyebilirim."

Sn okantekin78 i de mesaja ekledim. Olmazsa icinizdeki supheleri gidersin. @chatin_62

Benim içimde herhangi bir şüphe yok. Herhangi bir ispata da ihtiyacım yok. Ben bunca zamandır burada 311k ve üzerinde bir seriye sahip telefonun radyo çalıştırdığını görmedim. Burada onlarca kişi çalışmadığını belirtti. Çalıştıran varsa ve burada yazdıysa da gözümden kaçmıştır. Ancak bu kadar kişininki çalışmıyorken o cihazın çalışması da büyük bir ihtimalle istisnadır. Belki de paralel ithalattır ve kullanıcının bundan haberi yoktur. Çünkü paralel ithalat ürünü alıpta bunu LG Türkiye ürünü sanan o kadar kişi var ki.
    Verdiğiniz örnekte de arkadaşımız cihazının 309k olduğunu yazmış. Onlarda zaten problem yok.

Tüm bunların haricinde siz nasıl düşünmek istiyorsanız düşünebilir, nasıl yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz. Eğer olur da 311 ve üzeri cihazlarda radyoyu aktif edebilirseniz de bundan asla gocunmam, memnuniyet duyarak sizin de izninizle diğer forumlarımda bile paylaşırım.

Araştırmalarınıza ışık olması için yeniden özet geçeyim.

• İlk gelen yani 311k öncesindeki Türkiye telefonlarında FM Radyo uygulaması devre dışı bırakılan uygulamalar arasına alınmıştı. Cihaz root edilerek root\config\cust dizininde bulunan custom_apk_list.cfg dosyasında, izin verilmeyen bu LGFmRadio.apk dosyasına izin vererek yani başındaki - işaretini + haline getirerek FM Radyoyu aktif hale getirmek mümkündü.
    • Bir başka yol ise yine root yetkisi ile izin verilmeyen uygulamanın adı LGFmRadio.apk olduğundan bu dosyanın ismini değiştirerek yani örneğin FmRadio.apk (elbette odex dosyanın adını da aynı yapmak gerekiyor) yaparak bu izin sorunundan kurtulmak mümkündü.
    • Rootsuz olan yöntem ise bir Radyo uygulaması yükleyerek radyoyu aktif etmekti. Bunun için de Sadece Spirit FM denen uygulama var. Bunun haricinde Android için başka bir radyo uygulaması yok (en son bildiğim bu).
    • Bir başka rootsuz yöntem ise her ne kadar anlamsız olsa da farklı bir ülkenin romunu yüklemekti. İzinsiz uygulamalar listesinde radyo uygulaması bulunmadığı için sorunsuz olarak radyo çalışmıştır. Sadece Türkiye'de radyo yasaklıydı. Anlamsız dememin sebebi root yapmak ile farklı rom yüklemek arasında ne fark olduğudur. Eğer garanti dışı kalacağı için root yapmak istenmiyorsa bunun bir anlamı yok. Çünkü farklı ülke romu yüklenince de garanti dışı kalır.

Burada dikkatten kaçmaması gereken şey, yukardaki durumların hepsi 311k öncesi cihazlarda mümkündü. Sonraki cihazlarda radyo çalıştırılamadı.

Aciklayici yanitiniz icin tesekkur ederim. Oncelikle belirtmek isterim ki amacim ukalalik yapmak yada bisileri ispat etmek degildir. Elbette yanlis oldugunu bile bile bir konuyu savunma hatasina dusmeyecegim.
    Yazilarimdan da anlasildigi uzere ben zaten g2 nin yazilimini degil root veya rom, kitkat olark bile degistirmedim. Dolayisi ile yazilanlar tamamiyle bu iste deneyerek sonuca ulasmis olanlarin yorumuydu, bunuda belirttim. Ama sunu da bu vesileyle yasamis oldum, insanlar yanit verirken soruyu tam anlamadan yanit verebiliyor ve soranin yanlis bilgilenmesine sebep oluyor.
    Forum donanim dan bir iki kisi daha ingiltere romu ile radyoyu aktif ettigini yazmisti, demekki 311 ustundeki cihazlarda yapmamislar. Oysa adeta yirtindim sorarken cihazim 4xx dedim ama demekki ya anlasilmadi yada gercekten mumkun (yazdiklariniza bakilirsa umidim de kalmadi )
    Biraz da yabanci forumlari deseyim, bulursam size yazarim, cunku root yapmayi dusunmuyorum, siz tecrubeli biri olarak kolayca deneyip teyit edersiniz.
    Tekrar tesekkurler.

merhaba konu ile ilgili olarak bilgi olması açısından

http://csmg.lgmobile.co...l_check2.jsp?esn=xxxxxx

imeim ile yaptığım sorgulamada serisi 402 dir ve telefonda radyo çatır çatır çalışmaktadır. almanya 20b rom yüklüdür.

cihaz yurtdışıdır. ama tr ye özel seri bir 402 çıkardıklarını sanmıyorum.

Telefonunuz Türkiye cihazı olarak görünmüyor.
    Üretim kodunuz farklı. Sizinki A6WTKR yani Taiwan cihazı olarak görülüyor.
    A6WTKR - 6WT/CHUNGHWA TELECOM_16G(TAIWAN)
    Türkiyenin ki ise A6URBK yada ATURBK dır.
    Son yazılım olarak ta 20A görünüyor. Türkiye'nin romu ise 20B'dir.

Eğer yazdıklarıma dikkat ederseniz defalarca sadece Türkiye cihazlarında 311 ve üstü cihazlarda radyo olmadığını yazdım. Bu da demek oluyor ki diğer ülkeler için üretilen tüm cihazlarda yani ister 321 olsun ister 411 ister 911 (rakamları elbette atıyorum) radyo çalışacaktır.

Eğer telefonunuzun Türkiye cihazı olduğunda ısrar ediyor ve niçin Taiwan cihazı olarak göründüğünü açıklayabiliyorsanız, 1. sayfaya hangi cihazlarda radyo çalışıp hangi cihazlarda çalışmadığı ile ilgili bir çalışma yapılabilir. Sizin mesajınız kaynak gösterilip 402 serisinde çalıştığı belirtilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşım
    knock kode özelliği geliyor telefona. ekran kilidi ayarlarken knock kode özelliğine çoklu dokunuş tanımlaman gerek.

knock kode özelliğini biliyorum dostum,kullandım,pek sarmadı o yüzden orjinal sürüme dönmek istedim,bu sefer çift dokunduğum zaman uyanmıyor.

• chatin_62 bey
    doğrudur türkiye cihazların kodları
    ATURBK - TUR/TURKEY
    ATURKG - TUR/TURKEY
    ATURKR - TUR/TURKEY
    ATURWH - TUR/TURKEY dır

yanlış anlaşılmasın ben zaten mesaj içeriğini düzeltmeden önce cihazın yurtdışı olduğunu belirtmiştim.
    sadece orda fikir vermesi açısından sadece türkiyeye özel bir ayrım yapacaklarını sanmadığımı belirmek istemiştim.

konu ile ilgili olark sizin şahsınıza ve bilginizin tersinde bir açıklama yapmadım sadece fikir olmasını için paylaşımda bulundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengawer42 -- 22 Nisan 2014; 2:02:36 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşım

knock kode özelliğini biliyorum dostum,kullandım,pek sarmadı o yüzden orjinal sürüme dönmek istedim,bu sefer çift dokunduğum zaman uyanmıyor.

geri eski rom a dönüş yaptığınıza dikkat etmediğimiı mesajımda düzeltmiştim ama sizin mesajımı okumanıza yetişememişim

• quote:

chatin_62 bey
    ATURBK - TUR/TURKEY
    ATURKG - TUR/TURKEY
    ATURKR - TUR/TURKEY
    ATURWH - TUR/TURKEY dır

yanlış anlaşılmasın ben zaten mesaj içeriğini düzeltmeden önce cihazın yurtdışı olduğunu belirtmiştim.
    sadece orda fikir vermesi açısından sadece türkiyeye özel bir ayrım yapacaklarını sanmadığımı belirmek istemiştim.

konu ile ilgili olark sizin şahsınıza ve bilginizin tersinde bir açıklama yapmadım sadece fikir olmasını için paylaşımda bulundum.

Kendimi şu an hiç istemediğim halde, insanları bu cihazda radyo olmadığına inandırabilmek için herşeyi yapmaya çalışan birisi olarak görmeye başladım artık.
    Ben mesajı yazarken düzeltmiş olmalısınız. Çünkü ilk okuduğumda böyle bir ibare yoktu. Aksine çatır çatır çalışıyor şeklinde hoşlanmadığım bir ifadeniz vardı. Bu ifadenin de Türkçe'de tek bir manası vardır. Yoksa cihazınızın Türkiye mi yoksa başka bir ülke mi, başka bir ülke ise hangi ülke diye bulmaya uğraşmazdım. Direk "sizin cihaz yurtdışı cihaz, bunlarda zaten çalışıyor yazmanızın manası yoktu" der geçerdim.
    Farkedileceği gibi de emin olmadan hiçbirşey yazmıyorum.
    Türkiye için ayrım maalesef yapılıyor. Yasalar gereği yapılmak zorunda.
    Artık bu konuda da yazmak istemiyorum. 311 ve üstünde radyosu çalışan Türkiye cihazı varsa, konu sahibine söylesin, 1. mesaja eklensin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

chatin_62 bey
    ATURBK - TUR/TURKEY
    ATURKG - TUR/TURKEY
    ATURKR - TUR/TURKEY
    ATURWH - TUR/TURKEY dır

Kendimi şu an hiç istemediğim halde, insanları bu cihazda radyo olmadığına inandırabilmek için herşeyi yapmaya çalışan birisi olarak görmeye başladım artık.
    Ben mesajı yazarken düzeltmiş olmalısınız. Çünkü ilk okuduğumda böyle bir ibare yoktu. Aksine çatır çatır çalışıyor şeklinde hoşlanmadığım bir ifadeniz vardı. Bu ifadenin de Türkçe'de tek bir manası vardır. Yoksa cihazınızın Türkiye mi yoksa başka bir ülke mi, başka bir ülke ise hangi ülke diye bulmaya uğraşmazdım. Direk "sizin cihaz yurtdışı cihaz, bunlarda zaten çalışıyor yazmanızın manası yoktu" der geçerdim.
    Farkedileceği gibi de emin olmadan hiçbirşey yazmıyorum.
    Türkiye için ayrım maalesef yapılıyor. Yasalar gereği yapılmak zorunda.
    Artık bu konuda da yazmak istemiyorum. 311 ve üstünde radyosu çalışan Türkiye cihazı varsa, konu sahibine söylesin, 1. mesaja eklensin.

chatin_62 bey
    cihaz hakkındaki bilgilerin çoğunu sizin ve diğer tecrübeli arkadaşların yazılarından öğerendim.

ayrıca mesajımdaki ifadeleri rencide edci olarak kesinlikle kullanmadım. çok iyi çalıştığına dair bir Türkçe tabir olark kullandım. haddi aşmak gibi bir niyetim yoktu.

dediğim gibi sadecede fikir vermesi açısından konuya cevap verdim. çok birşey bildiğim için değil. Kırcı olduysam affola.
    mesaj içeriğinide sadece telefonuma ait özel bilgileri paylaşmak istemediğim için düzelttim.

tekrar ÇOK ÖZÜR DİLERİM.

Hz. Mevlana nın dediği gibi
    Bin "sene" de okusam... ne "biliyorsun" diye sorsalar bana "haddimi" bilirim derim... (Hz. Mevlana)

• Beyler bu google haritaları açtığımızda telefonu düz tuttuğumuzda ok ile hangi yöne baktığını gösteriyo hani benim o sensörde bir sıkıntı var 30 derece sola gösteriyo. seyir halinde düz yolda araba ile yanlıyomuşum gibi oluyo. Bu sensörü optimize edebileceğimiz bişey var mıdır samsunglarda var sanırım böyle bir ek uygulama. 4.2.2. de de bu sorun vardı kit kat a güncelledikten sonra da devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hala vodafone romunu kullanıyorum. rom değişikliği yapmadığım için de bilmiyorum ne olacağını. belki ayarlardan pasif durumdadır knock on özelliği. pek sanmıyorum ama kontrol et istersen.

• Kitkat'ta arka planda Bluetooth açık kalıyor. Bunun çözümü var mı?
  • arkadaşlar ota ile güncelleme geldi,indirdi sonra yüklemeye geçti.2 aşamadan 1.sini bitirdi,2.sinde %9 da kaldı.ilerlemiyor.telefon açılıp açlıp kapanıyor.cihaz şu anda açılmıyor.acil yardım dostlarım.
  • arkadaşlar 16 gb lg türkiye garantil lg g2 i telefonumu çift tıklama ile kapatabilmekteyim ancak ne yapsam da açamamaktayım. kit kat güncellemesini almam da işe yaramadı, herhangi bir şey de yüklemedim. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler. Not: çözümü forumda varsa da bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafe -- 22 Nisan 2014; 10:13:16 >
  • Bir konuda yardimlarinizi istiyorum. 311k serisi 32gb lg turkiye garantili g2 telefonumu rot yapacagim ama daha sonra rot silmek icin flash tool ile rom kurmak isteyince %49da kalma ihtimali varmi forumda okudugum kadariyla 311k serisinden sonra flash tool ile rom atmak sikintili oluyormus cvp verirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Peki ayrı ayrı uygulama ile uğraşmak yerine LG Backup ya da Pc Suite ile yedekleyemezmiyim

Bu yöntemlerle yedekleme yapmam durumunda güncelleme yapmadan önce mi güncelleme sonrası mı yedekleme yapmalıyiyapmalıyım?

• Bilen birisi lütfen cevap verebilir mi;Arkadaşlar, güncelleme sonrası illa ki hard reset veya factory reset yapmak gerekiyor mu, ikisinin birbirinden fark nedir, gerekiyorsa hangisi yapılmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _freemaniac_

selamlar, kitkat güncellemesini yaptım fakat resmen yapmamdaki tek amaç olan alt tuşların gizlenmesi olayını bulamadım. kim oyunda kendi kendine gizlenirken kimi oyunda ise hiç bir değişiklik olmuyor. Eğer biz bunları manuel olarak ayarlayabiliyorsak telefonun altını üstüne getirdim ama bulamadım. Bir yol yordam gösterir misiniz. Eğer olmuyorsa rootlamadığım telefonu rootlayıp olan bir rom atacağım, sinir etme seviyelerine getirdi şu saçma sapan tam ekran olamama olayı.

teşekkürler

Bahsettiğiniz mesele telefondan değil uygulama geliştiricilerin vurdumduymazlığından kaynaklanıyor. Gerekli güncellemeyi yapmıyorlar.

Telefonu Root'layıp GMD Auto Hide Key uygulamasını kullanabilirsiniz ancak o da ben ve bir çok kişinin hoşuna gitmiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nogreyincolor

herkese selam, telefonum yavas degil ama buralar niye bu kadar dolu ve nasil azaltabilirim diye dusunmekten kendimi alamiyorum. bu arada butun gereksiz uygulamalarimi sildim. ozellikle system storega fena halde takigim. ne yapmam gerek selamlar.

===> LG G2 TEKNİK KONU <===

Ben herhangi bir doluluk göremedim. Telefonunuz olması gerektiği gibi. Takıldığınız Storage'in ne kadara inmesini bekliyorsunuz ve bundaki kıstasınız nedir yazarsanız, belki daha fazla yardımcı olabiliriz.

olmasi gereken buysa sorun yok. anlamadigim bir konu cunku. tesekkurler ilginize.

• iyi günler.
    lg p7013 kullanıyorum.
    oyun yüklerken yeterli hafıza yok diyor.ancak hafıza kartında yeterli hafıza var.telefon hafızasına yüklenmesini engellemek için na sı l bir ayar yapabilirim. teşekkürler
  • Arkadaşlar KitKat sürümünde stock recovery mod'a girmenin yöntemi nedir? Anasayfada ki yöntemler işe yaramıyor, sadece factory reset modu geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.