Şimdi Ara

===> LG G2 TEKNİK KONU <=== (321. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.429
Cevap
131
Favori
468.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam 20b sürümü gözüküyo imei şimdi türkiye 20b indiriyorum ama 32 gb 16 gb ayrımı yok değil mi romlar arasında çünkü 1 tane 20b sürümü var türkiye için
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon8905

arkadaşlar firmware update ekranında kaldım bilgisayar telefonu görmüyor ekranda rooted yazıyor acil yardım

Öncelikle bilgisayarınızın telefonunuzu görmesi gerekiyor. Ya driverları yeniden yükleyin yada PC Suite'i yükleyip oradan sürücüleri yükleyin. 1. sayfada gerekli linkler vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaratıcı Bir Nick

hocam 20b sürümü gözüküyo imei şimdi türkiye 20b indiriyorum ama 32 gb 16 gb ayrımı yok değil mi romlar arasında çünkü 1 tane 20b sürümü var türkiye için

Kendi IMEI'nizi yazdıysanız zaten sizin telefon neyse onun romu gösterilir. 16 ise 16, 32 ise 32 içindir. Dikkat ederseniz telefonunuzun seri numarasını bile gelen ekranda yazıyor.
  • Arkadaşlar cihazlarım rootlu root kaldırmadan güncellesek sıkıntı olur mu? Stock romda cihazlar...
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    tmm hocam şimdi orda bana verdiği linkten indiriyorum tekrar yazdığı ekranda bana verdiği linki doğrudur değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: chips

Sn okantekin78 in mesajindan alıntidir:
    "Root atma işini yanlış anlıyorsunuz sanırım. Rootlama cihazın kök dizinine erişim iznini kullanıcıya verir başka ekstra radyo vb. bir program yüklemez.

Anten bağlantısını yapmadı demek bence çok yanlış olur. Başka ülkenin romunu yükleyince veya rootlu bir cihaza custom bir rom yükleyince radyo gayet iyi çalışıyor. Bu güne kadar kullandığım bütün telefonlardaki radyolar kadar iyi hatta ses düzeyi bir çoğunu geride bırakacak kadar iyi diyebilirim."

Sn okantekin78 i de mesaja ekledim. Olmazsa icinizdeki supheleri gidersin. @chatin_62

Benim içimde herhangi bir şüphe yok. Herhangi bir ispata da ihtiyacım yok. Ben bunca zamandır burada 311k ve üzerinde bir seriye sahip telefonun radyo çalıştırdığını görmedim. Burada onlarca kişi çalışmadığını belirtti. Çalıştıran varsa ve burada yazdıysa da gözümden kaçmıştır. Ancak bu kadar kişininki çalışmıyorken o cihazın çalışması da büyük bir ihtimalle istisnadır. Belki de paralel ithalattır ve kullanıcının bundan haberi yoktur. Çünkü paralel ithalat ürünü alıpta bunu LG Türkiye ürünü sanan o kadar kişi var ki.
    Verdiğiniz örnekte de arkadaşımız cihazının 309k olduğunu yazmış. Onlarda zaten problem yok.

Tüm bunların haricinde siz nasıl düşünmek istiyorsanız düşünebilir, nasıl yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz. Eğer olur da 311 ve üzeri cihazlarda radyoyu aktif edebilirseniz de bundan asla gocunmam, memnuniyet duyarak sizin de izninizle diğer forumlarımda bile paylaşırım.

Araştırmalarınıza ışık olması için yeniden özet geçeyim.

• İlk gelen yani 311k öncesindeki Türkiye telefonlarında FM Radyo uygulaması devre dışı bırakılan uygulamalar arasına alınmıştı. Cihaz root edilerek root\config\cust dizininde bulunan custom_apk_list.cfg dosyasında, izin verilmeyen bu LGFmRadio.apk dosyasına izin vererek yani başındaki - işaretini + haline getirerek FM Radyoyu aktif hale getirmek mümkündü.
    • Bir başka yol ise yine root yetkisi ile izin verilmeyen uygulamanın adı LGFmRadio.apk olduğundan bu dosyanın ismini değiştirerek yani örneğin FmRadio.apk (elbette odex dosyanın adını da aynı yapmak gerekiyor) yaparak bu izin sorunundan kurtulmak mümkündü.
    • Rootsuz olan yöntem ise bir Radyo uygulaması yükleyerek radyoyu aktif etmekti. Bunun için de Sadece Spirit FM denen uygulama var. Bunun haricinde Android için başka bir radyo uygulaması yok (en son bildiğim bu).
    • Bir başka rootsuz yöntem ise her ne kadar anlamsız olsa da farklı bir ülkenin romunu yüklemekti. İzinsiz uygulamalar listesinde radyo uygulaması bulunmadığı için sorunsuz olarak radyo çalışmıştır. Sadece Türkiye'de radyo yasaklıydı. Anlamsız dememin sebebi root yapmak ile farklı rom yüklemek arasında ne fark olduğudur. Eğer garanti dışı kalacağı için root yapmak istenmiyorsa bunun bir anlamı yok. Çünkü farklı ülke romu yüklenince de garanti dışı kalır.

Burada dikkatten kaçmaması gereken şey, yukardaki durumların hepsi 311k öncesi cihazlarda mümkündü. Sonraki cihazlarda radyo çalıştırılamadı.

Aciklayici yanitiniz icin tesekkur ederim. Oncelikle belirtmek isterim ki amacim ukalalik yapmak yada bisileri ispat etmek degildir. Elbette yanlis oldugunu bile bile bir konuyu savunma hatasina dusmeyecegim.
    Yazilarimdan da anlasildigi uzere ben zaten g2 nin yazilimini degil root veya rom, kitkat olark bile degistirmedim. Dolayisi ile yazilanlar tamamiyle bu iste deneyerek sonuca ulasmis olanlarin yorumuydu, bunuda belirttim. Ama sunu da bu vesileyle yasamis oldum, insanlar yanit verirken soruyu tam anlamadan yanit verebiliyor ve soranin yanlis bilgilenmesine sebep oluyor.
    Forum donanim dan bir iki kisi daha ingiltere romu ile radyoyu aktif ettigini yazmisti, demekki 311 ustundeki cihazlarda yapmamislar. Oysa adeta yirtindim sorarken cihazim 4xx dedim ama demekki ya anlasilmadi yada gercekten mumkun (yazdiklariniza bakilirsa umidim de kalmadi )
    Biraz da yabanci forumlari deseyim, bulursam size yazarim, cunku root yapmayi dusunmuyorum, siz tecrubeli biri olarak kolayca deneyip teyit edersiniz.
    Tekrar tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 22 Nisan 2014; 0:30:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar resimdeki güncelleme sizede geldimi, yüklemeye çekiniyorum tel.im rootlu sorun çıkarmı acaba
     ===> LG G2 TEKNİK KONU <===

• pc suit açıktı şimdi yükseltme hatalarını geri yükle dedim driverları yükle derken neyi kastettin hocam anlamadım tam
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLacKeLDiaBLo -- 22 Nisan 2014; 1:18:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaratıcı Bir Nick

tmm hocam şimdi orda bana verdiği linkten indiriyorum tekrar yazdığı ekranda bana verdiği linki doğrudur değil mi

Evet ordaki link sizin IMEI'ize gönderilecek olan yani sizin telefonunuza ait romun linkidir.
    Hocam cihazlarım rootlu root kaldırmadan güncellesek sıkıntı olur mu? Stock romda cihazlar
  • quote:

quote:

quote:

"Root atma işini yanlış anlıyorsunuz sanırım. Rootlama cihazın kök dizinine erişim iznini kullanıcıya verir başka ekstra radyo vb. bir program yüklemez.

Anten bağlantısını yapmadı demek bence çok yanlış olur. Başka ülkenin romunu yükleyince veya rootlu bir cihaza custom bir rom yükleyince radyo gayet iyi çalışıyor. Bu güne kadar kullandığım bütün telefonlardaki radyolar kadar iyi hatta ses düzeyi bir çoğunu geride bırakacak kadar iyi diyebilirim."

Sn okantekin78 i de mesaja ekledim. Olmazsa icinizdeki supheleri gidersin. @chatin_62

Benim içimde herhangi bir şüphe yok. Herhangi bir ispata da ihtiyacım yok. Ben bunca zamandır burada 311k ve üzerinde bir seriye sahip telefonun radyo çalıştırdığını görmedim. Burada onlarca kişi çalışmadığını belirtti. Çalıştıran varsa ve burada yazdıysa da gözümden kaçmıştır. Ancak bu kadar kişininki çalışmıyorken o cihazın çalışması da büyük bir ihtimalle istisnadır. Belki de paralel ithalattır ve kullanıcının bundan haberi yoktur. Çünkü paralel ithalat ürünü alıpta bunu LG Türkiye ürünü sanan o kadar kişi var ki.
    Verdiğiniz örnekte de arkadaşımız cihazının 309k olduğunu yazmış. Onlarda zaten problem yok.

Tüm bunların haricinde siz nasıl düşünmek istiyorsanız düşünebilir, nasıl yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz. Eğer olur da 311 ve üzeri cihazlarda radyoyu aktif edebilirseniz de bundan asla gocunmam, memnuniyet duyarak sizin de izninizle diğer forumlarımda bile paylaşırım.

• İlk gelen yani 311k öncesindeki Türkiye telefonlarında FM Radyo uygulaması devre dışı bırakılan uygulamalar arasına alınmıştı. Cihaz root edilerek root\config\cust dizininde bulunan custom_apk_list.cfg dosyasında, izin verilmeyen bu LGFmRadio.apk dosyasına izin vererek yani başındaki - işaretini + haline getirerek FM Radyoyu aktif hale getirmek mümkündü.
    • Bir başka yol ise yine root yetkisi ile izin verilmeyen uygulamanın adı LGFmRadio.apk olduğundan bu dosyanın ismini değiştirerek yani örneğin FmRadio.apk (elbette odex dosyanın adını da aynı yapmak gerekiyor) yaparak bu izin sorunundan kurtulmak mümkündü.
    • Rootsuz olan yöntem ise bir Radyo uygulaması yükleyerek radyoyu aktif etmekti. Bunun için de Sadece Spirit FM denen uygulama var. Bunun haricinde Android için başka bir radyo uygulaması yok (en son bildiğim bu).
    • Bir başka rootsuz yöntem ise her ne kadar anlamsız olsa da farklı bir ülkenin romunu yüklemekti. İzinsiz uygulamalar listesinde radyo uygulaması bulunmadığı için sorunsuz olarak radyo çalışmıştır. Sadece Türkiye'de radyo yasaklıydı. Anlamsız dememin sebebi root yapmak ile farklı rom yüklemek arasında ne fark olduğudur. Eğer garanti dışı kalacağı için root yapmak istenmiyorsa bunun bir anlamı yok. Çünkü farklı ülke romu yüklenince de garanti dışı kalır.

Burada dikkatten kaçmaması gereken şey, yukardaki durumların hepsi 311k öncesi cihazlarda mümkündü. Sonraki cihazlarda radyo çalıştırılamadı.

Aciklayici yanitiniz icin tesekkur ederim. Oncelikle belirtmek isterim ki amacim ukalalik yapmak yada bisileri ispat etmek degildir. Elbette yanlis oldugunu bile bile bir konuyu savunma hatasina dusmeyecegim.
    Yazilarimdan da anlasildigi uzere ben zaten g2 nin yazilimini degil root veya rom, kitkat olark bile degistirmedim. Dolayisi ile yazilanlar tamamiyle bu iste deneyerek sonuca ulasmis olanlarin yorumuydu, bunuda belirttim. Ama sunu da bu vesileyle yasamis oldum, insanlar yanit verirken soruyu tam anlamadan yanit verebiliyor ve soranin yanlis bilgilenmesine sebep oluyor.
    Forum donanim dan bir iki kisi daha ingiltere romu ile radyoyu aktif ettigini yazmisti, demekki 311 ustundeki cihazlarda yapmamislar. Oysa adeta yirtindim sorarken cihazim 4xx dedim ama demekki ya anlasilmadi yada gercekten mumkun (yazdiklariniza bakilirsa umidim de kalmadi )
    Biraz da yabanci forumlari deseyim, bulursam size yazarim, cunku root yapmayi dusunmuyorum, siz tecrubeli biri olarak kolayca deneyip teyit edersiniz.
    Tekrar tesekkurler.

Asla ukalalık olarak algılamadım. Sadece yanlış bilgilendirildiğinizi gördüğüm için ayrıntılı olarak bilgi vermek istedim.
    Bulduğunuz şeyleri paylaşırsanız elbette deneyecek birçok kişi bulabilirsiniz. Bizler telefonu alan ilk kişilerden olduğumuzdan yani 311'den önceki serileri kullandığımızdan bizim denememiz birşey ifade etmez.
    Bir hatırlatma daha yapayım. Kendilerini Türkiye'nin ilk (yada en büyük) Android Bloğu, Türkiye'nin ilk (yada en büyük) Teknoloji Bloğu v.b. ünvanlarla şişiren Türk sitelerine itibar etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo

Arkadaşlar telefonumun kutusunu bulamıyorum! Hangi seri olduğunu öğrenmem gerek! Bir site adresi vardı i-mei numarası girerek seri numarası bulunabiliyordu. Eğer doğruysam o adresi beni alıntılayarak yazarsanız sevinirim!

Daha birkaç mesaj yukarda yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: token45

Arkadaşlar cihazlarım rootlu root kaldırmadan güncellesek sıkıntı olur mu? Stock romda cihazlar...

1. Sayfada niçin OTA ile yani telefon üzerinden güncelleme yapmamanız gerektiğine dair uzunca bir açıklama var.
    Ancak PC Suite üzerinde Recovery değişmemiş yani orjinal kalmış sadece root yapılmış cihazları güncellemeniz mümkün. Ya bu konuda ya Mod konusunda rootlu olduğu halde PC Suite ile güncelleme yapabildiğini yazan birçok kişi var.
    Belki Recovery değişmiş olanları da yapmak mümkün olabilir. Denemek lazım. Cesareti olanlar deneyebilirler.
  • quote:

pc suit açıktı şimdi yükseltme hatalarını geri yükle dedim driverları yükle derken neyi kastettin hocam anlamadım tam

Ezbere olarak hangi menüde olduğunu hatırlamıyorum. Bir menüde sürücüleri yeniden yükle gibi bir seçenek olması lazım. Sürücüleri yeniden yükleyip bilgisayarınızın telefonu görmesini sağlayın.
  • merhabalar,
    belki bahsedilmiştir ama arattım bulamadım. bende sol kulaklıkta bazı seslerde cızırtı geliyor. xda forumlarında gizli menüden ses denetimi yapma ile giderildiği söyleniyordu fakat denedim bir işe yaramadı. sesi arttırdığım anda eski haline dönüyor.
    cihazım paralel ithalat taiwan olması lazım. kitkat versiyonu mevcut. bu sorunu nasıl giderebilirim?
  • lg androidnet phone olarak yükledi ama pc suitte baglan dedigimde cihaz bulunamadı diyor sürücüleri yükledim telefon baglı gözüküyor ama model falan hicbirşey yok
  • quote:

lg androidnet phone olarak yükledi ama pc suitte baglan dedigimde cihaz bulunamadı diyor sürücüleri yükledim telefon baglı gözüküyor ama model falan hicbirşey yok

PC Suite'in görmesi için telefonu normal açmalı ve Ayarlardan Bağlantı ayarını LG Yazılım olarak seçmeniz gerekiyordu galiba. 1. sayfada rom yükleme anlatım ve videoları olması lazım. Bir göz atın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet yeni farkettim ben de! Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Tekrar tesekkurler.

merhaba konu ile ilgili olarak bilgi olması açısından

http://csmg.lgmobile.co...l_check2.jsp?esn=xxxxxx

imeim ile yaptığım sorgulamada serisi 402 dir ve telefonda radyo çatır çatır çalışmaktadır. almanya 20b rom yüklüdür.

cihaz yurtdışıdır. ama tr ye özel seri bir 402 çıkardıklarını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengawer42 -- 22 Nisan 2014; 1:38:27 >

• 
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.