Şimdi Ara

===> LG G2 TEKNİK KONU <=== (320. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.429
Cevap
131
Favori
468.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar, kitkat güncellemesini yaptım fakat resmen yapmamdaki tek amaç olan alt tuşların gizlenmesi olayını bulamadım. kim oyunda kendi kendine gizlenirken kimi oyunda ise hiç bir değişiklik olmuyor. Eğer biz bunları manuel olarak ayarlayabiliyorsak telefonun altını üstüne getirdim ama bulamadım. Bir yol yordam gösterir misiniz. Eğer olmuyorsa rootlamadığım telefonu rootlayıp olan bir rom atacağım, sinir etme seviyelerine getirdi şu saçma sapan tam ekran olamama olayı.

teşekkürler
  • arkadaşlar merhaba telefonum lg türkiye garantili 10c tür romu varken ben ingiltere 10g romunu yüklemiştim şimdi nasıl geri 10c romunu yüklerim kitkat güncellemesi için lütfen yardımcı olun teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blacktechtonix

quote:

Orijinalden alıntı: recep41

Arkadaslar ben telefona kitkati yuklemistim ilk ciktiginda.almnaya vodafine olarak.simdi telefonu normale tekrar turkiye ronuna dondirmek istiyorum.yani turkiyeye guncelleme geldiginde bende gozukmesini istiyorum.ne yapmam gerekiyor bunun icin.

JB e dönmeniz gerekiyor

JB dönüş

Bende zamanında İngiltere 10g'ye geçmiştim, güncellemeden yararlanmak için tekrar Türkiye'ye romuna mı dönmem gerek hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: .kontrast

quote:

Orijinalden alıntı: Blacktechtonix

quote:

Orijinalden alıntı: recep41

Arkadaslar ben telefona kitkati yuklemistim ilk ciktiginda.almnaya vodafine olarak.simdi telefonu normale tekrar turkiye ronuna dondirmek istiyorum.yani turkiyeye guncelleme geldiginde bende gozukmesini istiyorum.ne yapmam gerekiyor bunun icin.

JB e dönmeniz gerekiyor

JB dönüş

Bende zamanında İngiltere 10g'ye geçmiştim, güncellemeden yararlanmak için tekrar Türkiye'ye romuna mı dönmem gerek hocam ?

Guncellemeyi deneyin sorun çıkarırsa geçersiniz 10x ten 20x e geçmekte sorun olacağını zannetmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ana konuya yazdım ama orası çığırından çıkmış durumunda Cihazı nasıl yedeklerim cihazı güncellemeden önce mi güncelledikten sonra mı yedekleyeceğiz özellikle mesajlar ve rehber dışında yedeklememe ihtiyaç yok

Cihazı yedekledikten sonra hard format nasıl atılıyor

Birde eğerki performansını beğenmezsem bu 20b romundan 10c'ye geçebilir miyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßlaCKFOX -- 21 Nisan 2014; 21:29:38 >
  • yurtdışından getirtsek burada IMEI değişir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benim cizah da rootlu radyo için yapmıştım
    fakat şimdi güncelleme geldi pc suite den güncelleme yapıyorum belli bir yüzdeden sonra hata veriyor şarj seviyesinde sıkıntı yok
    tekrar tekrar deniyorum fakat olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Sn okantekin78 in mesajindan alıntidir:
    "Root atma işini yanlış anlıyorsunuz sanırım. Rootlama cihazın kök dizinine erişim iznini kullanıcıya verir başka ekstra radyo vb. bir program yüklemez.

Anten bağlantısını yapmadı demek bence çok yanlış olur. Başka ülkenin romunu yükleyince veya rootlu bir cihaza custom bir rom yükleyince radyo gayet iyi çalışıyor. Bu güne kadar kullandığım bütün telefonlardaki radyolar kadar iyi hatta ses düzeyi bir çoğunu geride bırakacak kadar iyi diyebilirim."

Sn okantekin78 i de mesaja ekledim. Olmazsa icinizdeki supheleri gidersin. @chatin_62

Benim içimde herhangi bir şüphe yok. Herhangi bir ispata da ihtiyacım yok. Ben bunca zamandır burada 311k ve üzerinde bir seriye sahip telefonun radyo çalıştırdığını görmedim. Burada onlarca kişi çalışmadığını belirtti. Çalıştıran varsa ve burada yazdıysa da gözümden kaçmıştır. Ancak bu kadar kişininki çalışmıyorken o cihazın çalışması da büyük bir ihtimalle istisnadır. Belki de paralel ithalattır ve kullanıcının bundan haberi yoktur. Çünkü paralel ithalat ürünü alıpta bunu LG Türkiye ürünü sanan o kadar kişi var ki.
    Verdiğiniz örnekte de arkadaşımız cihazının 309k olduğunu yazmış. Onlarda zaten problem yok.

Tüm bunların haricinde siz nasıl düşünmek istiyorsanız düşünebilir, nasıl yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz. Eğer olur da 311 ve üzeri cihazlarda radyoyu aktif edebilirseniz de bundan asla gocunmam, memnuniyet duyarak sizin de izninizle diğer forumlarımda bile paylaşırım.

Araştırmalarınıza ışık olması için yeniden özet geçeyim.

• İlk gelen yani 311k öncesindeki Türkiye telefonlarında FM Radyo uygulaması devre dışı bırakılan uygulamalar arasına alınmıştı. Cihaz root edilerek root\config\cust dizininde bulunan custom_apk_list.cfg dosyasında, izin verilmeyen bu LGFmRadio.apk dosyasına izin vererek yani başındaki - işaretini + haline getirerek FM Radyoyu aktif hale getirmek mümkündü.
    • Bir başka yol ise yine root yetkisi ile izin verilmeyen uygulamanın adı LGFmRadio.apk olduğundan bu dosyanın ismini değiştirerek yani örneğin FmRadio.apk (elbette odex dosyanın adını da aynı yapmak gerekiyor) yaparak bu izin sorunundan kurtulmak mümkündü.
    • Rootsuz olan yöntem ise bir Radyo uygulaması yükleyerek radyoyu aktif etmekti. Bunun için de Sadece Spirit FM denen uygulama var. Bunun haricinde Android için başka bir radyo uygulaması yok (en son bildiğim bu).
    • Bir başka rootsuz yöntem ise her ne kadar anlamsız olsa da farklı bir ülkenin romunu yüklemekti. İzinsiz uygulamalar listesinde radyo uygulaması bulunmadığı için sorunsuz olarak radyo çalışmıştır. Sadece Türkiye'de radyo yasaklıydı. Anlamsız dememin sebebi root yapmak ile farklı rom yüklemek arasında ne fark olduğudur. Eğer garanti dışı kalacağı için root yapmak istenmiyorsa bunun bir anlamı yok. Çünkü farklı ülke romu yüklenince de garanti dışı kalır.

Burada dikkatten kaçmaması gereken şey, yukardaki durumların hepsi 311k öncesi cihazlarda mümkündü. Sonraki cihazlarda radyo çalıştırılamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefai77

merhaba Offline rom yükleme yöntemi ile yapmaya çalışıyorum en son start upgrate dediğimde test tool yanıt vermiyor diyor diyor yüklemeye başlamıyor nerede yanlış yapıyorum acaba ya da benim telefonumda mı bir sorun var

Ne olduğu hakkında bir fikrim yok. Offline yükleme de yapmadığım için hayal edemiyorum. İşlemleri yeniden gözden geçirerek herhangi bir yeri atlayıp atlamadığınıza dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

Ana konuya yazdım ama orası çığırından çıkmış durumunda Cihazı nasıl yedeklerim cihazı güncellemeden önce mi güncelledikten sonra mı yedekleyeceğiz özellikle mesajlar ve rehber dışında yedeklememe ihtiyaç yok

Cihazı yedekledikten sonra hard format nasıl atılıyor

Birde eğerki performansını beğenmezsem bu 20b romundan 10c'ye geçebilir miyiz

Rehberinizi Gmail Kişilere atabilir yada telefona export yani dışa aktar seçeneği ile vcard olarak yedekleyebilirsiniz.
    Ben Gmail'e taşımanızı tavsiye ederim. Bir daha rehber yedekleme sorununuz kalmaz. Cihaza reset atsanız da, cihazı duvara fırlatıp parçalayarak yok etseniz de hangi cihazı alır da gmail hesabınızı tanımlarsanız anında rehberiniz gelir.
    SMS yedekleriniz için SMS Backup&Restore uygulamasını kullanabilirsiniz.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore
    Yine Ritesh Sahu'nun Telefon kullanım geçmişiniz için de bir uygulaması mevcut.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.CallLogBackupRestore

Bunlarla ilgili forumda o kadar çok yazıldı ki daha geniş bilgi için arama özelliğini kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: okantekin78

Chatin62 hocam benden çok daha iyi biliyordur bu tür konuları. Onun lafının üzerine laf edecek kadar bilgili asla görmüyorum kendimi. Ayrıca benim kullandigim seri 309, chatin hocam 311 ve üzerindeki serilerde olmuyor demiş.

Estağfurullah. Sizin bilip te benim bilmediğim o kadar çok şey vardır ki. El elden üstündür sözünü çok severim. 47 yaşında olsam da 5 yaşındaki bir çocuktan bile öğreneceğim çok şey vardır.
  • Güncelleme ile gelen BT sorunundan dolayı Hard reset atmak istiyorum fakat yüklediğim parayla aldığım oyunların yedeğini nasıl alacağım yardım edebilecek var mı?

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    i9000 Galaxy s konusundan beri sizi tanıyorum chatin_62 hocam ve Sizden çok şey öğrendim bu güne kadar. Bu forumda saygı duyduğum nadir kişilerdensiniz. Bu forumları yücelten adamlardan birisiniz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: quasi-kayıtsız

Güncelleme ile gelen BT sorunundan dolayı Hard reset atmak istiyorum fakat yüklediğim parayla aldığım oyunların yedeğini nasıl alacağım yardım edebilecek var mı?

Satın aldığınız tüm uygulamalar artık sizindir. Telefona reset te atsanız, farklı bir telefona da geçseniz, Gmail hesabınızı tanımladığınız an yeniden Google Play'den ücretsiz olarak indirip kurabilirsiniz.
    Datalarınızın, savelerinizin yedeklenmesi içinse maalesef root yapmadan bir çözüm yok. Titanium Backup bu işin piridir.
    Ayrıca LG Backup'ı deneyebilirsiniz. Root yapmadan kullanabilirsiniz. Dataları yedeklediğinden emin değilim. Ben kullanmadım. Ama aklımda dataları da yedekliyor diye kalmış. Denemek size kalmış.
  • quasi-kayıtsız kullanıcısına yanıt
    Googleplay'den aldığınız oyunları resetten sonra yüklemek için Googleplayi açtığınızda uygulamalarım kısmından önceden yükleyip sildiğiniz şeyleri bulabilirsiniz. Oradaki listeden silmezseniz istediğiniz kadar telefonunuza kurup kaldırabilirsiniz başka telefonlardan hesabınızı tanımlayıp onlarada kurabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: okantekin78

i9000 Galaxy s konusundan beri sizi tanıyorum chatin_62 hocam ve Sizden çok şey öğrendim bu güne kadar. Bu forumda saygı duyduğum nadir kişilerdensiniz. Bu forumları yücelten adamlardan birisiniz bence.

Bu sözleri duymak beni çok mutlu etti. Bir kişiye bile faydam olduysa ne mutlu bana. Teşekkür ederim.
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    hocam bişey soracaktım sana müsayitsen cevaplarsan sevinirim. Ben daha önce ing. 10g romu yüklemiştim şimdi türkiye kitkat sürümünü yüklicem cihazım türkiye garantili 16 gb . rom sitesinde 2 başlık var biri turkey diğeri turkey open 16g diye open 16g de kitkat sürümü yok diğerinde var ben diğerini indirdim kitkat olanı yüklersem sorun olurmu
  • G2 4K video arkadaşlar. Kendi çekimim

• arkadaşlar firmware update ekranında kaldım bilgisayar telefonu görmüyor ekranda rooted yazıyor acil yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaratıcı Bir Nick

hocam bişey soracaktım sana müsayitsen cevaplarsan sevinirim. Ben daha önce ing. 10g romu yüklemiştim şimdi türkiye kitkat sürümünü yüklicem cihazım türkiye garantili 16 gb . rom sitesinde 2 başlık var biri turkey diğeri turkey open 16g diye open 16g de kitkat sürümü yok diğerinde var ben diğerini indirdim kitkat olanı yüklersem sorun olurmu

Orjinal rom yükleyecekseniz hiç başka yerlerle uğraşmayın. Kendi IMEI 'nize ait olan romu indirip yükleyin. 1. sayfada nasıl indireceğinizi yazmıştım.

http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=xxxxxx

(Burada xxxxx yazan yere kendi IMEI numaranızı yazın)

• 
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.