Şimdi Ara

LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
4
Favori
4.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Ben uzun zaman yaptığım araştırmalar sonunda LG Dual Plus 24 klimada karar kıldım. klimayı aldım, montajını yaptırdım ve kullanmaya başladım. Ancak benim araştırma sürecimde bu klimayla ilgili (aslında genel olarak klimalarla ilgili) çok detaylı, istediğim gibi analizler olmadığını gördüm. Bu nedenle ben yapayım dedim.


    LG Dual Plus 24.000 BTU klimayı Şubat ayı sonunda 6.650-TL fiyatla almıştım. Şu an sanırım 6.750-TL civarında; yani pek bir değişme yok.


    Eco ve Plus arasında kalan arkadaşlara Plus almalarını öneririm. Zira yıllardır Cosa kullanan biri olarak söyleyeyim: LG'nin uygulaması ve bağlantısı çok daha iyi. Hem tepki, hem çalışma mantığı hem de tüketim verisi bakımından Cosa ile kıyas bile kabul etmez. Plus ile Eco arasında çok az bir fiyat farkı var; emin olun değer.


    Diğer bir nokta: LG servisi çok çok iyi. En azından benim hizmet aldığım LG Çorlu Klima Servisi son derece başarılı. Servis, Arçelik'ten tamamen ayrı. Her yerde aynı mıdır bilmem ama... Klimayı almadan önce servisi aradım, vakum konusunu sordum. Vakum olayına çok önem veriyorlar. Ayrıca servisin sahibi Mehmet Ali Bey bizzat bütün sorularımı sabırla cevapladı. Klimayı aldıktan sonra da, takvimde bir sıkışıklık vardı, bizzat kendisi yanında iki elemanla geldi. Vakumu vs... çok iyi bir montaj yaptı. Kaçaktan şüphelendi, üşenmedi, yeniden vakumladı vs...


    Ürünle ilgili genel bir yorum: Memnun muyum? Evet. Eskiden 18.000 Vestel on/off bir klima vardı. Bu takılınca "ben klima kullanmıyormuşum" dedim. Ki senelerdir pek çok klimam oldu. Yazlık, kışlık, ofislerim, ailemin evindeki vs... Ama bu bambaşka bir şey. Vestel, Baymak, Sigma... Aralarında dağlar kadar fark varmış.


    Bir uyarı: Bu modellerde elektrik beslemesi dış üniteden yapılıyor. Yani elektrik kablosu dış üniteye bağlanacak. Ona göre... Bir de, 24.000 BTU olduğu için ben ayrı bir hat çektirdim klimaya, ayrı bir sigorta ile, evin girişinden direkt olacak şekilde. Aksi takdirde başka elektrikli aletler de aynı anda çalıştığında sorun olabilir.


    Gelelim analiz kısmına...

    Ben bu ürünü yazlığa taktırdım. Aslında soğutma için 18'lik bir klima yeterdi. Ama bölgede doğalgaz olmadığı ve ben kışın da gittiğim için ısıtma amacıyla bu klimaya geçtim. Isıtma performansı benim için önemli olan. Şimdilik sadece ona değineceğim. Yaz aylarında soğutma amaçlı kullanırsam onu da paylaşırım.


    Analizde Nisan ayı 27'sini 28'ine bağlayan geceyi esas aldım. Klimayı akşam 18:50 sularında başlattım (ilk başta kurcalarken biraz aç-kapa oldu). Sabah 08:30'a kadar ısıtma modunda, 26 derece ayarında çalıştı.

    Sanırım ısınan havanın yükselmesi ve üfleyen havaya sensörün yakın olmasından dolayı klima uygulaması sıcaklığı 28 derece civarında ölçtü. Ancak sanırım bunu üretici de düşünmüş olacak ki fan hızını ve ısıtmayı hep 2 derece civarı altına göre ayarladı. Aynı anda aktif olan Cosa cihazımdan (odanın diğer bir köşesinde) 23-26 yönünde ölçümler yaparken klima 26-28 arasını gösterdi. Manuel eski tip cıvalı termometre ise 22-25 arasını gösterdi. Ama dediğim gibi, bu bir sorun olmadı. Ev ayarlanan, gerçek sıcaklıkta idi.


    Aşağıda koyduğum fotolarda saate göre ısının artışını görebilirsiniz. Bu turuncu ekran görüntüleri Cosa cihazından alınmadır. Sol üstteki veri dış ortam sıcaklığı, altta bulunan büyük veri ise iç ortam sıcaklığıdır.


    Yine bir başka ekran görüntüsünde dış ortam sıcaklığını ve iç ortam sıcaklığını grafik olarak görebileceksiniz. Burada çizgi ile işaretlediğim yerde aşağı doğru bir kırılma var. Bu kırılma klimayı kapattığım saattir. Sonrasını dikkate almayınız; ancak klimanın etkisini anlatmak adına önemli bir gösterge...


    Dış sıcaklık saat 00:00'da 11.8 derece iken, gece en az 9.3'a düşmüş. Evin sıcaklığı gece 12'den sonra hiç 26 derecenin altına düşmemiş. Genelde 27 derece ve hatta üstünde seyretmiş (Cosa verisi).


    Peki bu halde ne kadar elektrik harcanmış?

    19:00 - 23:59 , 30 derece ayarında , toplam 5,00 KW , ortalama 1,000 Kw/h

    00:00 - 08:30 , 26 derece ayarında , toplam 10,60 KW , ortalama 1,247 Kw/h

    TOPLAM : 15,60 KW = 12,63-TL (Kwh=0,81-TL)


    Ara ara anlık watt verisine baktığımda (evet LG uygulaması anlık veriyi gösteriyor) en yüksek 2,5 KW gördüm. Yani ürün etiketinde yazan "max 14.0 Amper" değerine hiç çıkmadı, en fazla 10,87 Ampere çıktı.


    Diğer bir önemli husus da, evin özellikleri. Ev 56 metrekare kapalı alan, 8 metrekare cam balkon. Bol pencereli. Hiçbir ısı yalıtımı yok. Müstakil olduğundan 4 yanı açık. Bina 2 katlı. Alt kat ayrı, bağımsız ve direkt toprak üstünde. Klimanın takılı olduğu benim üst kat ise çatı katı. Çatı da yalıtımsız. Yenice beldesinde, deniz kenarı, rüzgara açık, çok rutubetli yazlık bir ev. V çatı olduğu için tavan yüksekliği oldukça fazla; hatta arada bir de asma kat var. Aslında 1+1+hall+balkon, ama asma katı da (8 m2) sayarsanız 2+1+hall+balkon gibi... Isı yalıtım / mantolama yok; sadece yatak odasının duvarları normal duvar kağıdı, tavanı dekoratif strafor kaplı...


    Şüphesiz ki 0 derecede ya da 5 derecede ölçüm yapamadığım için kusursuz bir test değil. Ancak Mart-Mayıs ve Eylül-Kasım dönemlerinde şehir dışındaki evlerinde kullanmak isteyenler için çok faydalı bir paylaşım olacağını düşünüyorum. Pandemiden dolayı bu tarz evlere ilgi de artmışken... Ben alırken bu tarz verileri, böyle inceleme videolarını, yazıları, makaleleri asla bulamadım. Sanırım diğer Arçelik grubu klimalar ya da benzer teknik özelliğe sahip 24'lük klimalar için de fazlasıyla fikir verir.


    Aşağıya görselleri paylaşıyorum.


    Umarım birine faydası olur...


    NOT : Soğutma için almayı düşünenler, soğutma performansının ısıtmadan daha iyi olduğunu; daha az elektrik yakarak daha iyi soğutma yapacağını bilsinler. Ona göre bir kıyasla sonuca ulaşabilirler...


    NOT-2 : Klimanın kalitesi, bozulmazlığı, performansını yılarca koruması vs... üzerine henüz bir şey söyleyemem. Bozulmadıkça bunu ancak 5 sene sonra değerlendirebiliriz...


    -----


    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)
    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)
    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)
    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)
    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)
    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)
    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)
    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkinay -- 10 Mayıs 2021; 18:12:38 >







  • Merhaba. Gayet güzel bir çalışma gerçekleştirmişsiniz. Elinize sağlık. Aynı veya benzer klimayı satın almayı düşünenler için özellikle faydalı bir içerik olacaktır.


    Saygılarımla...

  • Ben de yazlık için klima araştırmasındaydım. Çok iyi denk geldi. Teşekkür ediyorum elinize sağlık..

  • Emeğiniz için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir klima için çok iyi inceleme olmuş hocam, emeğinize sağlık LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000) 

  • Süpersiniz. Demek hala böyle başlıklar açanlar varmış.

  • 1.5 hafta önce dual plus 12BTU taktırdım.

    Daha önce klima kullanmadığım için başka klimalarla karşılaştırma yapamayacağım.

    Ancak soğutması iyi görünüyor.

    İstanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum.

    servis konusunda sıkıntılarım oldu.

    Ürün teslim edildikten sonra LG aradım kayıt açtırmak için yönlendirdiği 2 serviste klima kurulumu yapmıyordu. Bunu LG biliyor olması lazım ki o servislere yönlendirme yapmasın.

    Kuruluma gelen ekip dış ünite kurulumda iyi işçilik yapmadı.

    Dış üniteyi duvara sabitlemek için kullandıkları ayaklar eski ve paslıydı.

    Dış ünite ayaklarının birini dengesiz monte ettikleri için dış ünite dengesiz duruyordu. Bu dengeyi sağlamak için sol ön ve arka ayaklara fazladan takoz koydular.

    Ayrıca arka iyi ayakları vida ile değil kablo bağı ile sabitlediler.

    Bu konuları LG'ye mail atarak dile getirdim. bir saat sonra kurulumu yapan servisin yetkilisi arayıp kurulumda hataların olduğunu ilgili ekibi uyardıklarını ve gelip tekrar yeniden dış ünite kurulumu yapacaklarını söylediler. Cuma günü gelmelerini bekliyorum.

    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)


    LG Dual Plus Klima İnceleme (24.000)




  • @VitesKolundakiTesbih Merhaba. Bir gelişme oldu mu ?


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    @VitesKolundakiTesbih Merhaba. Bir gelişme oldu mu ?


    Saygılarımla...

    Geçen cuma günü geldiler.

    İlk kuruluma gelen kişiler yerine servisin sahibi geldi ve yeniden kurulum yaptılar.

    Paslı ayakları yenisi ile değiştirdiler. Takozları olması gerektiği gibi yapıp vidalamaları yaptılar.

    Gelen kişi ilk kurulumun hatalı yapıldığını ve kabul edilebilir olmadığını söyleyip özür dilediler.

    LG'ye mail atmasaydım bu kadar iyi davranacaklarını düşünmüyorum.

    dış ünitenin arkasında büyük bir dolap vardı. onu çekip düzeltmek zor olduğu için bizim için zahmetli bir süreç oldu.

    Klima konusunda size danışan çok kişi olduğu için benim yaşadığım sorunu size danışan kişilere önlem olarak anlatabilirsiniz. onlarda benim yaşadığım sorunu yaşamasın.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: VitesKolundakiTesbih

    Geçen cuma günü geldiler.

    İlk kuruluma gelen kişiler yerine servisin sahibi geldi ve yeniden kurulum yaptılar.

    Paslı ayakları yenisi ile değiştirdiler. Takozları olması gerektiği gibi yapıp vidalamaları yaptılar.

    Gelen kişi ilk kurulumun hatalı yapıldığını ve kabul edilebilir olmadığını söyleyip özür dilediler.

    LG'ye mail atmasaydım bu kadar iyi davranacaklarını düşünmüyorum.

    dış ünitenin arkasında büyük bir dolap vardı. onu çekip düzeltmek zor olduğu için bizim için zahmetli bir süreç oldu.

    Klima konusunda size danışan çok kişi olduğu için benim yaşadığım sorunu size danışan kişilere önlem olarak anlatabilirsiniz. onlarda benim yaşadığım sorunu yaşamasın.



    Alıntıları Göster

    Merhaba. Geçmiş olsun. Gelişmeleri aktardığınız için teşekkür ederim.


    Saygılarımla...





  • Arkadaşlar bu klimayı düzgün şekilde IOS'tan uygulamaya tanıtabilen var mıdır ? Var ise yardımcı olursa çok sevinirim. Bağlanmıyor düzgün şekilde anlamayadım gitti.

  • Selamlar. Eğer wifi şifre yanlış hatası alıyorsanız çözümü için;

    klima wifi açtıktan ve lg thinQ uygulamasından eşleştirme adımlarını takip ettikten sonra telefonun wifi alanında LG-XXXX yani örneğin LG-c590 gibi bir ağ görmeniz gerekli. - işaretinden sonraki 4 haneyi iki kere arka arkaya yazarak bağlanabilirsiniz. Önemli nokta ilk bağlantı sırasında telefonunuzun hücreseli ve modeminizin 5ghz bağlantısı kapalı olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkyrie A kullanıcısına yanıt

    Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Ancak malesef neler denedim yine olmadı. Aynen dedikleriniz yaptım ancak sürekli şifre hatalı mesajı alıyorum. Bir şekilde bağlanmıyor. Farklı kaynaklar da arayacağım nette. Bakalım benim gibi hiçbir şekilde bağlanmayan başkaları da var mı ?

  • Mettfrost kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Ben de aynı sorunu yaşıyordum ve bu şekilde çözdüm. Hatta servis de 10 iphone’dan 9’unda şifre hatalı diyor, bağlanmıyor dedi. LG-c590’ dı bende bulduğu wifi adı. Şifreye c590c590 yazarak bağlandım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkyrie A kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam ben de klimaya bağlanmama rağmen sonra hata ver diyor... Saçma bir durum ben de anlamadım... Ama yani Android'te çalışıp IOS'ta olmaması çok garip... umarım bir güncelleme falan gelir de düzeltirler....

  • bEN BU CİHAZIN 12.000 BTU OLANINI DÜŞÜNDÜM HATTA SEPETE EKLEDİM. SONRASINDA GARANTİ BİLGİSİ ALMAK İÇİN LG MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARADIM STANDART 2 YIL GARANTİ DEDİLER. PARA KARŞILIĞINDA GARANTİ UZATABİLİYOR MUYUM DEDİM. HAYIR DEDİLER. O YÜZDEN VAZGEÇTİM ALMAKTAN. BUGÜN BİR KLİMA 6000 DEN AŞAĞI DEĞİL BU TARZ BİR KLİMA İÇİN DİYORUM. 2 YIL OLMASI VE UZATILAMAMASI DİĞER RAKİPLERİNE GÖRE DEZ AVANTAJ. MESELA ARÇELİK 3 YIL VERİYOR. +4 549 ₺ YE SATIYOR 7 YIL GARANTİ. ŞİMDİ O KADAR İNCE DÜŞÜNÜRSEN ALMA HOCAM DİYECEKSİNİZ. DAHA ÖNCE KLİMADAN YANA İYİ ÖPTÜLER BENİ ONDAN GARANTİ KIRMIZI NOKTAM. GREE 6 YIL VERİYOR. VESTEL 3 ARTI +349 4 YIL VERİYOR.

  • alpayburak kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarıyla klima garantisi 2 yıl ancak kompresör garantisi 10 yıl.


    Bugüne kadar pek çok klima kullandım. Hiçbiri üst seri değildi, hatta o markanın alt serileri idi. Hiçbirinde arıza yaşamadım. Ama her yıl kışa girerken bakım yaptırırım. Filtreleri de devamlı kontrol ederim, doldukça (genelde ayda bir falan) yıkayıp temizlerim.


    Vestel 15.000 : Kullandığım en dandik klimaydı. Tam 10 yıl kullandım. Hiç arızalanmadı. Çalışır hâlde emekli ettim.

    Sigma 9.000 (2 adet) : 5 yıldır kullanıyoruz, arıza yok. Üstelik ikisini de bir yerden söktürüp başka yere monte ettirdik.

    Baymak 12.000 : 2 yaz geçirdi, şu an 3. yaza girdim. Arıza yok.


    Özetle: Klima kolay bozulan bir şey değil...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkinay -- 30 Haziran 2021; 20:26:38 >
  • Aynen hocam klima kolay bozulan bir alet değil… ben de önceki klimamı (Zibro) 11 sene sorunsuz kullanmıştım… Bu arada app i sonunda kurmayı başardım… 😅

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 20.000-24000 BTU aralığında klima almayı düşünüyorum,genelde soğutma amaçlı kullanacağım,bu klima ile birlikte başka hangi ürünleri tavsiye edersiniz araştırmam için?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tekrar merhaba.


    Sizinle 24 saatlik kullanım verilerini paylaşmak için havaların ısınmasını bekliyordum. Son günlerde çöl sıcağı olmasa da belli sıcaklıklara ve neme ulaştık. Ağustos ayında tekrar yazarım.


    Klimayı 07.07.2021 günü saat 16:15 civarı çalıştırdım. Çalıştırdığımda ev 28 derece, dış sıcaklık da gölgede 28 derece idi. Güneşli bir gündü.

    16:15 - 23:59 arası toplam 6,2 KW tüketim. İlk 45 dakikada 1,4 KW tüketmiş, sonra düşmüş. Klima 23 derece ayarlıydı.


    Ev o gün soğuduktan sonra hiç kapatmadım. Devamlı çalıştı. Sıcaklığı duruma göre 23 veya 24 olarak ayarladım, değiştirdim ara ara. Bu ikisi dışında asla değiştirmedim. Fan ayarı hep otomatik moddaydı. Ayarlanan sıcaklığı hep +/-0,5 ile tutturmayı başardı klima.

    Bu günlerde en yüksek dış sıcaklık 29-30 iken; en düşük dış sıcaklık 21-22 idi.


    08.07.2021 - 24 saatte: 7,1 KW

    09.07.2021 - 24 saatte: 5,1 KW (Burada hep 24 derece ayarlı idi)

    10.07.2021 - 24 saatte: 7,3 KW

    11.07.2021 - 24 saatte: 7,3 KW (en sıcak gün buydu)


    Tahminimin çok altında veriler. Açıkçası bu kadar yüksek verim beklemiyordum. İyi ki bu klimayı almışım!


    Çöl sıcaklarında yeni veriler paylaştığımda görüşmek üzere :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkinay -- 13 Temmuz 2021; 2:27:42 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.