Şimdi Ara

LG 27MP59G IPS IŞIK SIZMASI VE İADE HAKKI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 4 yıldır Philips 234e5qsb 23" 60hz AH-IPS ekran kullanıyorum, uzun zamandır da 27" biraz daha yüksek hz oranına sahip bir monitöre geçme isteğim vardı, satın alma kriterlerimi 27", Full HD, 75hz Freesync, IPS panel ve mümkün olduğunca düşük tepkime süresi olarak belirledim, bütçe olarak ise 900-1.100 TL arasını hedefledim.

Bu özelliklere sahip iki model vardı ilki satın aldığım LG;
    (1.010 TL)

Diğeri ise Dell;
    www.hepsiburada.com
    Dell SE2717H 27 '' 6ms 75Hz FreeSync (HDMI+ VGA) IPS Oyuncu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dell-se2717h-27-6ms-75hz-freesync-hdmi-vga-ips-oyuncu-monitor-p-HBV000006UOC9
    (952 TL)

Bir kaç ekstra özellik (daha düşük tepkime süresi, oyun modları gibi), fiyatı (1.012 TL) ve bulunabilirlik nedeni ile tercihim LG oldu.
    Monitörü aldım, eve gelip kurunca akşam olana kadar mutlu mesut kullandım, akşam olup film izlemek istediğimde ekranın sol alt köşesinin diğer yerlere oranla daha açık renk olduğunu fark ettim, sonrasında forumları okumaya başlayınca büyük panel led aydınlatmalı IPS ekranlarda siyah ekranda ışık sızmasının kronik olduğunu üzülerek öğrendim.

Monitörü iade etmek için Vatan' la görüştüm, LG teknik servise gitmemi ve iade onayı almamı istediler, forumlarda
    markaların ışık sızmasını arıza olarak kabul etmediğini okuduğum için umutsuz bir şekilde servise gittim.
    Orta yaş üzeri tekniker bir ağabey ilgilendi, durumu anlattım, ilk başta ışık sızmasının bir arıza olmadığını ve LG' nin değişimi onaylamadığından bahsetti, lakin biraz sohbet sonrası iade için gerekli servis formunu verebileceğini söyledi.
    Sohbetimiz sırasında bu değişim sonunda yeni alacağım IPS panelde de benzer veya daha fazla ışık sızması olabileceğini anlattı.

Velhasıl şu an kafam çok karışık, aslına bakarsanız bu ışık sızması normal kullanım (oyun, masaüstü) kesinlikle gözüme batmıyor, özellikle siyah zemin açıp bakmak lazım anlamak için, yeni alacağım panelde daha kötüsü ile karşılaşma ihtimali var, Vatan Bilgisayar para iadesi yapmıyor harcama fişi veriyor, yani yeni ürünü farklı bir yerden alma durumum yok.
    Siyah renklerin sorunsuz olduğu VA panel oyuncu monitörü Vatan' da Philips' de var lakin 300TL daha pahalı

Aslında daha fazla bütçe ayırmak istemiyorum, ayrıca LG'nin fiyatından ve genel performansından da memnun kaldım.
    Tavsiyeniz ne olur, iade hakkı kullanmak ve VA panel Philips almak mantıklı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 2 Temmuz 2018; 10:20:32 >

CREATIVE SOUND BLASTER Z SE
    1TB WD BLACK SN850X NVMe / 500GB WD BLUE NVMe
    XPG INVADER CASE / CORSAIR RM1000X SHIFT
    DELL ALIENWARE AW3423DWF 34" QD-OLED 165HZ META QUEST3 / FANATEC CSL-DD

• boşa monitorun garantide kargocularda gezmesin.ısık sızması garanti kapsamına girmez.
  • LG servisine kendim gidip görüştüm, istersem iade onayı alabilirim, burada sorun yerine alacağım IPS panelde de aynı veya daha fazla sorun olma olasılığı, VA panel Philips ile değişmem durumunda ise fiyat farkı verecek olmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

LG servisine kendim gidip görüştüm, istersem iade onayı alabilirim, burada sorun yerine alacağım IPS panelde de aynı veya daha fazla sorun olma olasılığı, VA panel Philips ile değişmem durumunda ise fiyat farkı verecek olmam.
    hocam sunu bilin iciniz rahatlasın diye soyluyorum.ips de simsiyah 0 ısık sızmasız bi panel yok.hepsinde var.bende hic yok diyen yalan soyluyor.az var diyeninki kabul edile bilir.ancak hic 0 yok diyen yalan soyluyor.

VA panel IPS panele göre daha iyi siyah gösteriyor diye okudum, ama renk kalitesinde düşüş olacak ise IPS kullanmayı tercih ederim, bir de Philips kavisli ekran kavisli ekranlarda kullanım açısından rahatsızlık yaşanır mı bunu düşünüyorum.

• Selam @MuratBayrakçı,

PHILIPS 278E8QJAB modeli 27MP59G ye göre daha iyi renk alabileceğin üründür. Ekstra dahili hoparlör mevcut.

İade edebilir isen, PHILIPS tercihi mantıklı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    PS4KardeşlikReferansları:DA Or.(Dante-rdmcnrmk),Drive Cl.(barbar52-cakal41234),Sha.Of.Mor.(Mustafa-gringo01),Witcher3(BoSS_228-Symphatic),Bloodborne(kırkdokuzelli-erengiray1),Unc.Col.(schumacher__-Polwenan),AC Syn.([TAB]ip-Lithium),FİFA(-Mudvayne-_Astronmony),R6(cihan_50-berkay326),GTA(khedira_34-metalgearx24)
    AC Unity(GodLeSs CapTive-pabl0esc0bar),İnf.SS(arkham92-kivancsenvardar-sstropic),TLOU(deadangel1344),Order1886(sonufuk-goxel1989),BatmanAK(Arnold Schwarzenegger-ekene),UntilDawn(Stickand-weros),NFS([TAB]ip-quikbuster),SW(die.Rache-mk5361),BOPS3(merenk-buraoca2),Roc.Lea.(cihan_50),DS3(delioglan77-*Lazrail*),R&C(redow-zepharoth)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RaiTrQ kullanıcısına yanıt
    inanın günlük kullanımda fark edilmiyor, ilk önce film izlerken dikkatimi çekti, araştırmaya başlayınca bu durum için aşağıda ki test videosunu bulup deneme yapınca ışık sızmasının olduğu kesinleşti.
    midenizi bulandırmak istemem ama dilerseniz sizde karanlık bir ortamda açıp deneyin.
  • quote:

inanın günlük kullanımda fark edilmiyor, ilk önce film izlerken dikkatimi çekti, araştırmaya başlayınca bu durum için aşağıda ki test videosunu bulup deneme yapınca ışık sızmasının olduğu kesinleşti.
    midenizi bulandırmak istemem ama dilerseniz sizde karanlık bir ortamda açıp deneyin.
    Yani inanıp inanmamak size kalmış tabikide ama günde bazen 6-7 saat açık olduğu aktif olarak oyun oynayıp film izlediğim gece dahi baya oynadığım monitörde inanın fark ederdim. Şans işi siz bilirsiniz

PS4KardeşlikReferansları:DA Or.(Dante-rdmcnrmk),Drive Cl.(barbar52-cakal41234),Sha.Of.Mor.(Mustafa-gringo01),Witcher3(BoSS_228-Symphatic),Bloodborne(kırkdokuzelli-erengiray1),Unc.Col.(schumacher__-Polwenan),AC Syn.([TAB]ip-Lithium),FİFA(-Mudvayne-_Astronmony),R6(cihan_50-berkay326),GTA(khedira_34-metalgearx24)
    AC Unity(GodLeSs CapTive-pabl0esc0bar),İnf.SS(arkham92-kivancsenvardar-sstropic),TLOU(deadangel1344),Order1886(sonufuk-goxel1989),BatmanAK(Arnold Schwarzenegger-ekene),UntilDawn(Stickand-weros),NFS([TAB]ip-quikbuster),SW(die.Rache-mk5361),BOPS3(merenk-buraoca2),Roc.Lea.(cihan_50),DS3(delioglan77-*Lazrail*),R&C(redow-zepharoth)
  • RaiTrQ kullanıcısına yanıt
    estağfurullah, size inanmadığım için yazmadım, yok diyorsanız yoktur.
    değişim için servise gideceğim sanırım.
  • Noveman N kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler, dediğiniz üzere Philips VA panel hem kontrast hem gösterebildiği renk sıkalası olarak üstün (SRGB %130) lakin kavisli ekran olması nedeni ile uzak duruyorum, dün kavisli ekran da oynanan bir futbol oyununda saha alt çizgisinin üst saha çizgisine oranlar ciddi şekilde yamuk göründüğünü gözlerimle gürünce kavisli ekranlar benim için tercih olmaktan çıktı.
  • quote:

bilgilendirme için teşekkürler, dediğiniz üzere Philips VA panel hem kontrast hem gösterebildiği renk sıkalası olarak üstün (SRGB %130) lakin kavisli ekran olması nedeni ile uzak duruyorum, dün kavisli ekran da oynanan bir futbol oyununda saha alt çizgisinin üst saha çizgisine oranlar ciddi şekilde yamuk göründüğünü gözlerimle gürünce kavisli ekranlar benim için tercih olmaktan çıktı.
    Bir monitörde ışık sızması olması panel türünden kaynaklanmaz. va ,tv, ips panel de alsanız bu değişmeyecektir. Işık sızması olmayan bir monitör marka ve modelini ancak araştırarak öğrenebilirsiniz. Her monitörde bu olay olabilir az veya çok. Monitörü alırken olduğu yerde kurulum yapıp kontrol etmek isteyebilirsiniz lakin bu durumda da karanlık bir ortama ihtiyacınız var ki genel itibariyle aldığınız yerler full led aydınlatma olduğu için ışık altında ışık sızması varsa bile farketmeniz imkansıza yakın olur. Daha çok model araştırarak almanız makul olur. Işık sızmasını malesef kusur saymıyorlar özellikle film vs izlerken gece altta üstte oluşan siyah kısımlar direk mavimsi bir renk alıp ve kenarlardan ortaya doğru karanlık sahneler de dahil aşırı irite edici bir durum. Her monitörde de olabilir lakin belli modellerde abartı şeklinde görülürken belli modellerde de hiç belli olmayacak düşük seviyede olur. Bu konuda monitör inceleme sitelerinde model olarak bir çok incelemeler var oradan bakarak doğru tercihte bulunabilirsiniz yahut kullanan kişilere danışarak tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.

• Mr.Unstoppable evet hala aynı monitörü kullanmaktayım ve memnunum, ben ilk aldığım dönem ips ekranların doğalında var olan ips glow' u ışık sızması sandığım için iade düşünmüştüm, sonrasında ışık sızmasının farkını okuyup monitörde bunun olmadığını görünce içim rahat şekilde kullanmaya başladım.
    şu an ki fiyatı ile de iyi bir fiyat performans ürünü, renk kalitesi ve görüş açısından oldukça memnunum, tek eksiği üzerinde hoparlör yok bilginiz olsun, ama ses çıkışı var, kulaklık veya harici hoparlör takılabiliyor.
    ben hdmi üzerinden freesync açık halde 75hz kullanıyorum veherhangi bir problem yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaiTrQ

24MP59G var bendede hiç ışık süzmesi fark etmedim ki gayet dikkatli ince ayrıntılara dikkat eden biriyim. Yani şansınıza göre dek gelebilir hatasız ürün belki değişim isterseniz.
    Hocam bu monitör bende de var merak ettiğim şey çerçeve ile ekran arasında yaklaşık 1 cm kadar boşluk var. Yani panel büyük görüntü küçük gibi. Ben görüntü ekranı kaplamıyor diye düşünüyorum ama servis panel çizgisi bu diyerek beni geri çevirdi. Sizde de bu durum aynı mı. Yoksa benim monitörümde sorun mu var. Resimlerde detaylandırmaya çalıştım. Umarım mesajımı görürsünüz.

• quote:

Mr.Unstoppable evet hala aynı monitörü kullanmaktayım ve memnunum, ben ilk aldığım dönem ips ekranların doğalında var olan ips glow' u ışık sızması sandığım için iade düşünmüştüm, sonrasında ışık sızmasının farkını okuyup monitörde bunun olmadığını görünce içim rahat şekilde kullanmaya başladım.
    şu an ki fiyatı ile de iyi bir fiyat performans ürünü, renk kalitesi ve görüş açısından oldukça memnunum, tek eksiği üzerinde hoparlör yok bilginiz olsun, ama ses çıkışı var, kulaklık veya harici hoparlör takılabiliyor.
    ben hdmi üzerinden freesync açık halde 75hz kullanıyorum veherhangi bir problem yaşamadım.
    Dostum üstteki post senin içinde geçerli cevaplarsan sevinirim.
    Lakin beyaz bir zemin görüntüsü açıp o çerçeve hariç görünür alanı köşeden köşeye ölçtügum de görüntü veren alanın tam olarak 27" olduğunu anlayıp içim rahat etmişti.
    Sizin de içiniz rahat olsun.

• koyu_timsah kullanıcısına yanıt
    Keşke servise vermeden burada bize yazsaydiniz :)

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Sevgili dostum sen söyleyince bende ölçüm yaptım, 27inç*2,54cm yapınca gerçektende 68,5cm çıkıyor buda 27 inçe denk geliyor peki neden panel boşluğu var çok çirkin ve kötü hissettiriyor. Yani alırken fark etsem kesinlikle tercih etmezdim..
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.