< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 26 Eylül 2020; 12:14:5 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 26 Eylül 2020; 12:14:5 > |
Bu kalibrasyon i1 Display Pro kalibrasyon cihazı ve DisplayCal kalibrasyon yazılımıyla yapılmıştır.
Renk profil dosyasını şuradan indirebilirsiniz: https://www.dropbox.com/s/5wrbmzgpccpyjcl/LG-27GL850%20%231%202020-09-16%2023-14%202.2%20F-S%20XYZLUT%2BMTX.icm?dl=0 bu dosyayı : c:\Windows\System32\spool\drivers\color\ klasörüne koyun. windows colour management (başlat menüsüne colour management ya da renk yönetimi yazın kolay bulmak için) ten bu renk profilini default windows (varsayılan) renk profili yapıp etkinleştirin Bunu etkinleştirince monitör üzerinden ise ayarları yapın: Gamer 1 profiline geitirin sonra; Brightness: 35 Contrast: 66 Color temp : "Custom" RGB: Red: 50 Green: 51 Blue: 48 Gamma : Mode 2 Gamer menüsünde black stabilizer 50 de. Genel menüde: Smart Energy saving : off (sharpness 50'de ve dfc kapalı) Renk profili bazen windows tarafından unutuluyor ya da etkinleşmiyor mesela yeni ekran kartı sürücü kurunca bazen yine sizin etkinleştirmeniz gerekiyor kolaylık olması için şu programı indirip kullanın tek tıkla renk profilini aktifleştirin. DisplayProfile yazılımı:https://www.xrite.com/service-support/downloads/d/displayprofile-freeware-for-windows Hatırlatmak isterim her monitör paneli birbirinden üretim sırasında farklık gösterir bir monitörde yapılan kalibrasyon diğerinde tam uymayabilir. Hatta 6 ayda 1 yılda bir tekrar kalibre eder profesyoneller zamanla kalibrasyon değiştiği için. O nedenle bunu sadece referans olarak alın. ![]() Kolay gelsin. ![]() Not: Bu renkler sRGB moduna benzer doğal kalibre edilmiş renklere getirir monitörü. Parlak doğal olmayan renklere gözünüz alışık ise bu profile alışmanız bir iki gün alabilir ancak sonrasında ben neye bakıyormuşum yahu dersiniz. ![]() ---- Renk Yönetim'den renk profilini windows varsayılan yapma işlemi: ![]() ---- Display Profile programıyla kontrol ederken: ![]() |
BLB/Glow testi ortam şartları, zifiri karanlık olmalıdır. Ortamda hiç bir ışık kaynağı bulunmamalı ve monitöre düz açıdan normalde nasıl oturup kullanıyorsan o uzaklıkta ve açıdan çekilmelidir.
Kamera ayarları da ISO 800 ile 1/8 hızında çekilmeli ki en doğru şekilde olsun. Bu resimlere yorum yapmak doğru olmaz. |
Arkadaşlar IPS panellerde az ya da çok BLB/Glow dan kaçışınız yok. En kralında bile olabiliyor. Benim aldığım üründe biraz fazlaydı ve %100 parlaklık aşırı fazlaydı ve dediğim gibi %10-%25 arası parlaklıkta kullanıyorum. Bu şekilde de zaten iyi görüntü veriyor ve daha kabul edilebilir düzeyde BLB/Glow oluyor. Rtings kalibrasyon dan sonra ideal parlaklık düzeyini %14 olarak belirtmiş. Aynı şekilde tftcentral de %23 demek oluyor ki %10-%25 arası gayet yeterli. Sisteminizi ağırlıklı olarak karanlık ortamlarda kullanıyorsanız ve daha çok siyah ağırlıklıysa işiniz bence IPS panel kullanan ürünlerden uzak durulmalı çünkü beklentinizi karşılamaz ve hayal kırıklığına uğratır. Bu durumda kaliteli VA panellere yönelmek daha mantıklı. Hoş VA lar da BLB/Glow ve ya Ghosting gibi sıkıntılar olabiliyor. Açıkçası BLB/Glow konusunda beklentimi yüksek tutmuştum ordan biraz hayal kırıklığına uğradım.
Benim deneyimlediğim ürüne göre; Artıları: +Düşük giriş gecikmesi. +Yüksek tazeleme hızı. +Olağanüstü hareket işleme. +İnanılmaz kalitede canlı, doğal ve doğru renkler. +Geniş görüş açıları +İyi HDR renk gamı ve güncel HDR içeriği tarafından kullanılan DCI P3 renk alanı. Eksiler: -IPS panel piyangosu ile arka ışık sızması ya da IPS parlaması (Karanlık ortam ve siyah renklerde monitörün köşe taraflarında fark edilir düzeyde) -Düşük kontrast ve kötü siyahlar |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 6 Ekim 2019; 19:27:43 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 6 Ekim 2019; 19:37:37 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 6 Ekim 2019; 20:20:55 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 7 Ekim 2019; 7:44:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 15 Ekim 2019; 14:23:57 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 15 Ekim 2019; 18:48:51 > |
|