Şimdi Ara

LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7] (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.829
Cevap
85
Favori
412.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlış anlamam hocam. Haklısın dediğinde kesinlikle. Ancak banding o kadar nadir belli oluyor ki. Daha 6-7 saatim oldu(çok az bir zaman tabi:) ) ama hiç hissetmedim. Bende biraz siyah fetişi var oledden vazgeçemiyorum o yüzden. Bir de film izlediğim yer de zifiri karanlık. Bandingin ortaya çıktığı çok nadir sahne var tespit edilen, onlar da 10 saniye falan sürüyor. Fiyat avantajlı olduğu için iade etmeyeyim diyorum ama kararsızım tabi. 2018'lerin fiyatları açıklanacakmış, onu bekliyorum bir taraftan.

%50'ye bakmadım, birazdan %20, %50'de atayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 13 Mayıs 2018; 20:55:41 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    1-2 gün gökyüzünün grilerin bol olduğu içerikler izle bakalım gözüne çarpacakmı bu öyle bi konuki daha önce bir kez başına geldiyse gözün direk takılıyor ama daha önce yaşamamışsan bu durumu çokta dikkatli izlemiyorsan görme bile görmüyorsun ama benim için konu bu değil verdiğim paranın karşılığını sonuna kadar almak sen firmasın x malını satıyorsun ve bunun %100 sağlam haline bir fiyat belirleyip satışa sunuyorsun bende bu fiyatı kabul ederek senin sağlam dediğin malını alıyorum sonra sıkıntı çıkıyor bu firma sıkıntı çıkan maldan dolayı geri ödeme yapıyormu yapmıyor bunun hatasızını bana verebiliyormu büyük olasılıkla veremiyor ve burda mağdur olan ben oluyorum firmada bakıyorki kimse ses çıkarmıyor bu duruma ben malımı aynı fiyatlardan satayım alan alır böyle 1-2 kişi çıkarsada ya iade veririm yada değişim yaparım aynı düzen devam ediyor led modellerdede durum aynı banding çıkıyor ışık sızması çıkıyor bazı markalar çok bariz olmadıkça bunları sorun olarak bile görmüyor bizler biraz daha akıllı olsak bu firmalar böyle rahat at koşturamaz ama çoğu insanın umurunda bile değil bunlar..

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Panel işi gerçekten her tarafta sıkıntılı. Pg348q kullanıyorum pc monitörü olarak, şu anda piyasadaki en iyi monitörlerden biri olarak görülüyor, ama 2 kere değişimden sonra ancak kabul edilebilir seviyede blb olan bir monitör buldum. Oled'de de farklı sıkıntılar var işte, banding, blue tint vs. Bir de sarı ekranda tonlar farklı benim TV'de, fotoğrafını çekeyim dedim de anlaşılmıyor.
    Simdi tekrar %5 cektim. Piksel temizleyicisinden sonra goruntu inanilmaz degismis:) Su anda iadeden kesin olarak vazgectim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    önceki sayfada bi arkadaş paylaymış ayarlarmı farklı kameradanmı o kadar fark var
    Onceki sayfada 2 resim var. Karanlik ortamda cekilen benimkine benziyor, ayarlar muhtemelen aynidir, benim banding konusunda paylastigim ayarlari kullanmis cunku. Farklilik kameradandir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2018; 1:30:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agrimo

Bu da karanlık ortamda çekilmiş olanı.

Iphone 6 plus ile çekildi; onun da iso performansı maalesef pek başarılı değil.

Umarım yine de fikir verir.

bu fotomu
    Evet bu. Benimkine gore baya karanlikmis ama ya:)

• Evet, verilen ayarlarda çektim.

Picture mode dark,oled light 35.

Benim telefonun karanlıkta çekim performası iyi değil ama sizinki de biraz fazla aydınlık sanki.

Rtingsteki %5 örnekleri benim fotodan da karanlık.

Bence %5’in çok da anlamı yok. %10 yaptın mı hiç bir şey kalmıyor zaten.

Hele ki rtingsdeki led tvlerin fotolarıyla karşılaştırınca.

Ledlerde %50’de bile uniformity iyi değil ve ayrıca en iyisinde bile vignetting var.

@Zerathull Tv’nin son hali gayet iyi görünüyor. Bence de değiştirmeye gerek kalmamış. Güle güle kullanın.
    Hocam bu ekran görüntüsünü alırken TV'nin ayarları nasıldı?

OLED aydınlatma
    kontrast
    parlaklık

ECO mode kapalı mıydı?

Bu resimde rahatsız olduğunuz şey ekranın sol tarafının karanlık olması mı ?
    yoksa Beyazımsı görünen kısımlarda yukarıdan aşağıya doğru beliren çizgiler mi ?
  • darkghost D kullanıcısına yanıt
    Ayarlar buradahttps://forum.donanimhaber.com/tum-oled-paneller-banding-panelde-cizgiler-resim-paylasim-ve-tartisma-konusu--131795230#132083228

Rahatsız olduğum sol kısımdı, ancak düzeldi.
    Hocam bu yaptığınız piksel temizleme işi nereden yapılıyor? Bu Oled panel ayarlayıcısı kısmında bulunan piksel düzeltici ilemi yapıyorsunuz

• TV kapalıyken otomatik yapıyor manuel temizleme yapmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam onu biliyordum birde yılda 1 en fazla 2 defa bu şekilde yapılan varmış onu bilmiyordum onu öğrenmek istemiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Ayarlar buradahttps://forum.donanimhaber.com/tum-oled-paneller-banding-panelde-cizgiler-resim-paylasim-ve-tartisma-konusu--131795230#132083228

Rahatsız olduğum sol kısımdı, ancak düzeldi.
    Sizce nasıl değerlendirebilir misiniz?

Ayarlari diger konu basliginda paylaşıldığı gibi yaptim. Sonuclar aşağıdaki gibi.

%5 disinda sag taraftaki karanlik belli olmuyor.

Ilk gun bu durumu gorunce tv yi kaptim servise koştum.

Tum teknik ekip toplandi baktik tv ye.

Bölgesel aydinlatmadan dolayi sol altta yazi var bunyuzden o bolum daha aydinlik sag tataf daha karanlik dedi. Banada baktikli gelmedi degil.

Evde fifa18 oynadim tv baktim 4k oled videolari izledim gozume birsey takılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkghost -- 14 Mayıs 2018; 23:52:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkghost

Sizce nasıl değerlendirebilir misiniz?

Ayarlari diger konu basliginda paylaşıldığı gibi yaptim. Sonuclar aşağıdaki gibi.

%5 disinda sag taraftaki karanlik belli olmuyor.

Ilk gun bu durumu gorunce tv yi kaptim servise koştum.

Tum teknik ekip toplandi baktik tv ye.

Bölgesel aydinlatmadan dolayi sol altta yazi var bunyuzden o bolum daha aydinlik sag tataf daha karanlik dedi. Banada baktikli gelmedi degil.

Evde fifa18 oynadim tv baktim 4k oled videolari izledim gozume birsey takılmadı.

Alıntıları Göster
    Ekranin sag tarafinin daha belirgin siyah çıkmasını şu ayarlarla sağladım. Serviste de bunu gösterdim. Az once yazdığım cevabı verdiler.

Parlakligi 50 den 60 yada 40 a alinca ekranin tamami ayni tonda siyahliga kavuşuyor.

Simdi 1 saatlik piksel temizlemeye bıraktım bakalım ne olacak bitince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkghost -- 14 Mayıs 2018; 23:51:34 >

• darkghost D kullanıcısına yanıt
    Hocam paneliniz gayet iyi. Kullanimla biraz daha duzelir. Bu arada bolgesel aydinlatma isini servis sanki uydurmus gibi geldi, cunku oledde biliyorsunuz bolgesel aydinlatma diye bir sey yok, her piksel birbirinden bagimsiz calisiyor.

İngilizcesi local dimming olan özellikten mi bahsediyordunuz hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kim Kitsuragi -- 15 Mayıs 2018; 14:04:57 >
  • Evet hocam. Oledlerde local dimming yok, ihtiyac olmadigi icin.

Oled akar qled bakar hocam.

• 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.