Şimdi Ara

LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7] (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.829
Cevap
85
Favori
412.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bilgilendirin mutlaka son durumu. Kullanım alışkanlıklarınızı ve hangi ayarlarda kullandığınızı da yazarsanız çok iyi olur. Hangi koşullarda ekran yanması olduğunu daha iyi anlarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agrimo A kullanıcısına yanıt
    Hocam fotografi tamamen karanlik ortamda cekmeniz gerek gorebilmeniz icin.

Aydinlik ortamda gozukmez zaten.

https://forum.donanimhaber.com/tum-oled-paneller-banding-panelde-cizgiler-resim-paylasim-ve-tartisma-konusu--131795230 Su konuda nasil yapilacagini paylastim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 12 Mayıs 2018; 14:9:46 >
    Testi nerden yapıyorsunuz acaba. Bir türlü bulamadım ben.

• Helsinki H kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/tum-oled-paneller-banding-panelde-cizgiler-resim-paylasim-ve-tartisma-konusu--131795230

• Arkadaşlar, C7 dün aldım. Fakat gerek uydu yayınlarında olsun gerei iptv de olsun bazen kasmalar yaşıyorum görüntüde rahatsız ediyor bu da beni. Mesela iptvde maç izliyordum top hızlı giderken gölgesini arkada bıraka bıraka havada gidiyor. Hızlı olan cisimlerde bu sorun oluyor. Başına gelen oldu mu ? isteyene video da atabilirim.
  • UmuT__35 kullanıcısına yanıt
    Tv görüntü ayarlarında eko modu kapatın.

Truemotion ayarını açın.

Bendede oluyor bazı zamanlar.

Önemli olan bluray film başarısıdır.Ki orada gayet gayet iyi.

• Merhaba
    Trumotion acarsanız kasma ve hareketlerdeki takılmalar artar,tv ip tv cok başarısız ve görüntü ayarları bile oynasanız ledler gibi sorunsuz görüntü ile seyredilmiyor,tv kalitesiz yayını göstermede cok vasat,bunun icin en kötü sony led bile on basar bence.Bu tv ile bütün gün ultra hd film ve ps4 oyun oynayamak icin alınmalı,normal yayınlar icin Vestel alın yeter zaten.Normal kanallar ne zaman 4k gecer ise o zaman oled genel kullanım haline gelir.Tv de kesinlikle ups.yok sd yayınları acmaya korkarsınız,ip tv maclardan sogudum bu tv yüzünden cünkü camur ve hateketler cift cift,ama oled ileriye dönük ve teknolojik olarak üst bir tv,yayınlar icin sabretmek yada digitürk 4k makina alıp seyretmek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmuT__35

Arkadaşlar, C7 dün aldım. Fakat gerek uydu yayınlarında olsun gerei iptv de olsun bazen kasmalar yaşıyorum görüntüde rahatsız ediyor bu da beni. Mesela iptvde maç izliyordum top hızlı giderken gölgesini arkada bıraka bıraka havada gidiyor. Hızlı olan cisimlerde bu sorun oluyor. Başına gelen oldu mu ? isteyene video da atabilirim.
    b7 veya c7 sadece 4k seyretmek içindir büyük hata yapıyorsunuz, topların o şekilde gitmesi acayip normal, siz gittiğine şükredin.

Klasik bir motion sorunu.
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Aylardır b7 kullanıyorum bir kere bile bu iftiranıza denk gelmedim. Iftira diyorum çünkü mesajınız iyi niyetli değil. Eco moddan çıkıldığında tv de hicbir görüntüde sorun olmamakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: UmuT__35

Arkadaşlar, C7 dün aldım. Fakat gerek uydu yayınlarında olsun gerei iptv de olsun bazen kasmalar yaşıyorum görüntüde rahatsız ediyor bu da beni. Mesela iptvde maç izliyordum top hızlı giderken gölgesini arkada bıraka bıraka havada gidiyor. Hızlı olan cisimlerde bu sorun oluyor. Başına gelen oldu mu ? isteyene video da atabilirim.

Doğru ayarları yapmamışsınız truemotion’u kapatın en başta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanhnr

Aylardır b7 kullanıyorum bir kere bile bu iftiranıza denk gelmedim. Iftira diyorum çünkü mesajınız iyi niyetli değil. Eco moddan çıkıldığında tv de hicbir görüntüde sorun olmamakta.
    Kalitesi ve kare sayısı düşük bir maç yayını izliyorsanız gercekten sıkıntı olabiyor. Genelde bu tip yayınlar uygulamalar üzerinden oluyor. beinsports uygulamasından test edebilirsiniz. Bu tip yayınlarda bir kaç seçeneginiz var. Eğer Trumotion ayarını açık tutarsanız iki hatayla karşılasıyorsunuz. Bunlardan biri topun anlık ekrandan kaybolması diğeride hareket eden nesnelerin etrafında bir hare oluşması. Trumotion kapalı olursa bu seferde geniş planda kameranın saga sola hızlı hareket etmesi hareket bulanıklıgı yaratıyor. Özellikle yerdeki beyaz çızgilerde bunu bariz hisediyorsunuz. Ekran, insana çok hızlı yanıp sönüyor gibi geliyor ve göz yoruyor. Bazı insanlar bu konuda aşırı hasas, bazılarıda farkına çok varmıyor.Bu konu fazla göreceli bir konu. O yüzden trumotion kısmındada kullanıcı ayarı var. kendi algınıza göre ayarlama yapmak için. fakat bende pek işe yaradıgını soyleyemem.

Fakat Tv'den normal maç yayını izlerken (kablo tv' üzerinden şampiyonlar liginden maçlar izledim) bu problemlerle pek karşılaşmadım. Muhtemelen yayındaki kare sayısın daha uyumlu olmasından kaynaklanıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 13 Mayıs 2018; 9:8:39 >

• Zerathull kullanıcısına yanıt
    Bu da karanlık ortamda çekilmiş olanı.

Iphone 6 plus ile çekildi; onun da iso performansı maalesef pek başarılı değil.

Umarım yine de fikir verir.

• UmuT__35 kullanıcısına yanıt
    Motion ile ilgili kesinlikle bir sıkıntı olmadığını söyleyebilirim.

Daha önce plazma kullanan biri olarak tv 2-3 önceki firmware update ile plazma seviyesine geldi diyebilirim.

Iptv’yi maç seyretmek için kullanmıyorum ama demin merak edip baktım.

Bu durum bence yayın kalitesi ile alakalı.

Sky Almanya’da hiç bir sıkıntı yok mesela uydudan farksız ama Sky UK ve Bein’in yayınlarında saniyedeki frame sayısı olması gerekenden azmış gibi. Sanki sorun buradan kaynaklanıyor.

Arkadaşın dediği gibi eco modu ve trumotion’ı kapatın ve en son firmware’i yükleyin; düzelecektir.
    Simdi olmus hocam. Paneliniz gayet guzel.

• 55B7 kullanıyorum..TV'nin yazılımı 04.70.85..illa cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamak gerek mi?..fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra kurulum aşaması nasıl zor mu?nasıl tip sorular geliyor?

Birde bende motorlu çanak mevcut..Uydu ekleme işini yapamadım menüden..Diğer uydulardaki şifresiz 4k yayınlarını izlemek için kullanacaktım nasıl yapıyoruz?
  • Hocam dediğiniz testi yaptım fotoyu yükleyemedim ama benim tvde de çizgiler var o teste göre.Tabi ki de sizin içinize sinmediyse bu durum bir şey diyemem ama ben maç film ağırlıklı tv yi kullanıyorum ve çok nadir farkettim bu şeritleri.Yani benim fikrime göre eğer normal kullanımda gözümüze çarpmıyorsa testlerin bir önemi yok.Ben ölü piksel testi bile yapmadım belki de var tv de ama ben daha görmedim film izlerken, o zaman ne önemi var testin.Yani demek istediğim tv yi izleyerek test edin eğer gözünüze takılan bir şey varsa o zaman sorun olur.Bu ülkede insanların çoğu online izleme sitelerinden 360p dizi izliyorlar biz ise bu harika tvlerde 50-60gb boyutunda fimleri izliyoruz.65 inch tv yi harika fiyata almışşsınız ben alacağım vakit 11 bin olsaydı kesin alırdım hatta çok üzgünüm 65 alamadığıma ama o vakitler 14 bin liraydı ki dolar daha düşüktü ben aldığımda.Bence tv nin keyfini çıkarın zaten bu fiyata bu boyutu almanız imkansız.İyi günler

• Görüntü modunu Oyun moduna alınca o top problemi gitti.Pc de nasıl izleliyorsam öyle oldu gayet rahat izlendi.Sanırım araştırdıgım kadarıylr görüntü iyileştirme teknolojisinden kanaklanıyormuş bu sorun.Oyun moduda bu görüntü iyileştirmeyi kapattıgı için sorun ortadan kalktı. Evde değilim gidince truemotion olayınıda deneyecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmuT__35 -- 13 Mayıs 2018; 19:37:45 >
  • akengin69 A kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum artık hocam. Bu fiyata zaten bir daha böyle bir tv alamam. O yüzden iade etmeyeceğim muhtemelen.
    yanlış anlama eğer atadan zengin değilsen bu tv paraları senin için sakız parası değilse ben senin yerinde olsam bu tv yi iade ederim verilen her kuruşa yazık o kadar para verip dünyanın en iyi paneli diye sattıkları paneldeki bandinge bak rezalet hadi logo yapışma neyse onu boşver birde çoğu tv de banding çıkıyor sizde bu adamlara para kazandırıyorsunuz yazık...
    birde %50 haline baktınmı nasıl görünüyor diye
  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.