Şimdi Ara

LG 1443KDS v.s LG Türkiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 yıllık Arçelik 5800E makinamızın çıkardığı ses ve titreşimlerin artması ile çağırdığım yetkili servisin amortisör ve rulman değişimi için çıkardığı 250 TL lık tahmini masraf nedeni ile, bize de yeni bir çamaşır makinası ufukta göründü.

Geçen haftadan beri yurt dışı review sitelerini ve dh daki çamaşır makinası topiclerini neredeyse hatmettim, hemen hemen yüzlerce video izledim

Tüm bu çalışmalar sonucunda, LG'nin 11 kg lık 1443KDS modeli tüm modellerin önüne geçti. Son olarak hafta sonu kafamdaki tüm modelleri (Bosh, Siemens, Miele, AEG) mağazalarda görüp inceledikten sonra makina model seçimi hem benim, hem eşimin kafasında netleşti.

Fakat gel gelelim, gerek netteki şikayetlerde LG nin duyarsızlığı, gerekse de DH forumda LG sahiplerinin "iyi temizlemiyor ve dengesiz yük hatası" konusunda yazdıkları beni tereddüte itti.

Benzer yorumlara yurtdışı sitelerde de rastladım ve bu makina ile ilgili ortak olumsuz ifade "eğer dengesiz yük ve/veya temiz yıkama hatalı bir makinaya rastlarsanız, şansınıza küsün. Çünkü LG asla hatalı ürüne ve müşterisine sahip çıkmıyor. Ama şanslı iseniz ve hatasız bir makina satın almışsanız hemen gidip bir kahve pişirin, çünkü bu makina bir tek onu yapamıyor..." şeklinde.

Eğer yurt dışındaki LG müşterisi bile sahipsiz kalıyor ise, Türkiye gibi tüketiciye önem vermeyen firmaların bol olduğu bir pazarda neler yaşayacağımı az çok kestirebiliyorum.

Sevgili forum üyeleri, özellikle LG firması, LG çamaşır makinası ve/veya F1443KDS modeli konusunda tecrübeli arkadaşlar yorumlarını yazarsa sevinirim.

Teşekkürler,

• bir profilo çam. mak. kullanıcısı olarak sırasıyla bosch siemens profilo öneririm
  • standart boyutta 11kg'lık makine olduğu için ben f1443kds modelini çok araştırdım... bu model hakkında olumsuz birşey okumadım... cmt günü media markt'ta beyazını gördüm.. hatta kapıdan girince görülen ilk üründü.. satış elemanlarından birine "olumsuz dönüş varmı"diye sorduğumda "hayır" cevabını aldım...

makine konusunda şanssızlık yaşanma olayı olduğunda bizim milletimiz kadar ortalığı ayağa kaldıran kimse olamaz... makineyi bile değiştirebilecek dile sahibiz sonuçta :) ayrıca lg destek'in iyi olmadığı konusuna inanmıyorum.. ben telefonum hakıında sorun yaşamadığım halde aradım hemen müdehale ettiler... ne zaman mail atarak soru sorsam 1 saat içinde cvp verdiler...
  • Şu ana kadar yorum yapan 2 üyeye teşekkürler. Ben daha fazla üyeden bu konuda daha geniş bir pencerede yorum geleceğini sanıyordum. Bu durum benim LG hakkındaki tereddütlerimi olumsuz etkileyecek gibi.
  • bende çamaşır makinesini lg almayı planlıyorum.
    ama dediğinizi şikayetleri bende okudum ve şikayetvar sitesindeki şikayetlerin geneli çamaşırların temiz çıkmaması olmuş ve lg hiçbirine cevap verme gereği duymamış
    buda beni alıp almama konusunda endişelendiriyor.
    lg çamaşır makinesine sahip arkadaşların yorumlarına çok ihtiyacımız var
  • quote:

Orijinalden alıntı: dasarum

Şu ana kadar yorum yapan 2 üyeye teşekkürler. Ben daha fazla üyeden bu konuda daha geniş bir pencerede yorum geleceğini sanıyordum. Bu durum benim LG hakkındaki tereddütlerimi olumsuz etkileyecek gibi.

Son mesajını atalı bir hayli olmuş,ne yaptın makina seçimi konusunda ?. Ben bu başlığı kaçırmışım.Senin alım sürecinde yaşadığın endişeleri, ben de yaşadım fakat biraz iç güdü,biraz beyazeşya tecrübem biraz da isteklerimi karşılaması nedeniyle F1480RDS5 modelini seçtim.İlgili başlıkta bana göre değerlendirmemi görebilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_53705466/tm.htm

Evet senin seçtiğin modelle birebir aynı değil ama benimkinde kurutucu farkı,seninkinde kg farkı var.Amortisör sistemleri aynı.Bu nedenle yıkama performanslarında pek bir fark olmayacağını düşünüyorum.2-2,5 haftalık kullanımım da ne dengeleme sorunu,ne sarsıntı,ne de yıpratma sorunu yaşadım.Temizleme ile ilgili bir problem de yaşamadım.Yaşadığım tek sorun ise anti alerjik yıkamada bir iki parça bebek kıyafetimiz maalesef çekti :) bunu da makinaya değil açıkçası kıyafetlere bağladım.Çünkü birlikte yıkanan diğer çamaşırlarda çekme olmadı. (Hoş 60 derece ve buharlı yıkama yaptığı için çekme yapması da normal gibi geldi :)

Teknik servis konusu benim için de halen şaibeli.Ama incelediğim kadarıyla pek problem çıkartacak gibi de gözükmüyor.İlave garanti olayı LG de de olsa çok iyi olurdu :)

• Cevap yazanlara teşekkürler.

Henüz makina almadım. Üyelerden biraz daha yorum gelmesi için bekliyordum. Ancak geçen süre boyunca 2 üye daha yorum yapmış. Gerçi bu yorumlar LG'ye yönelmem veya ondan uzaklaşmam yönünde pek kuvvetli yorumlar içermiyor. Diğer yandan pek de acelem yok, şu anki makina kendini dağıtana veya yolda bırakana kadar araştırmaya devam edeceğim. Eğer marka seçimim LG olursa, model kararım F1443KDS olacaktır büyük olasılıkla.

Yorumlar için tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 18 Kasım 2011; 23:48:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG vs grundig
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lg'nin 11kg. lık 1443KDS modeli oldukça iyi bir makina. Bütçenin en üst tavanı bu ise AEG'de bakabilirsin. Miele bu işin en iyisi ama fiyatları malum.

Ben sadece bu 11kg. olayını ciddiye almamanı öneririm. Bahsedilen 11kg. ıslak çamaşır. Yoksa 11 kg. Kuru çamaşırı tartar ve makineye atarsan kazan hasar görebilir. 8kg. üzeri kazan gereksiz. çift kişilik yorganı kuru temizlemeye ver gitsin.

Makineyi Overload yapmaman çok önemli. Çamaşır makinesi de bulaşık makinesi de dünyada en yanlış kullanılan aletler arasında herhalde ilk 5'e girer.
  • quote:

Cevap yazanlara teşekkürler.

Henüz makina almadım. Üyelerden biraz daha yorum gelmesi için bekliyordum. Ancak geçen süre boyunca 2 üye daha yorum yapmış. Gerçi bu yorumlar LG'ye yönelmem veya ondan uzaklaşmam yönünde pek kuvvetli yorumlar içermiyor. Diğer yandan pek de acelem yok, şu anki makina kendini dağıtana veya yolda bırakana kadar araştırmaya devam edeceğim. Eğer marka seçimim LG olursa, model kararım F1443KDS olacaktır büyük olasılıkla.

Yorumlar için tekrar teşekkürler.

makinenizi aldınız mı bilmiyorum ama bölüm yetkilisi @dusty f1443kds7 aldı... kendisi memnun olduğundan bahsediyor.. konuyu burdan inceleyebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_n0507 -- 1 Şubat 2012; 15:00:24 >

• Makinayı en geç 31 Aralıkta almam gerektiği ve bu tarihe kadar konuya kimseden yorum gelmediği için F1443KDS (Beyaz) Saturn'den 1900 + 200 (3 yıl ek garanti) = 2,100 TL World 12 Taksit şeklinde aldık. Ocak ortası kuruldu.

Makinadan eşim çok memnun, kullanması menuleri çok rahat. Gayet sesssiz bir makina. Sadece su alırken biraz ses duyuluyor. Zaten birçok makinada bu duyuluyor. Ancak sıkma sırasında oldukça sesssiz.

Sizin mesajınız sonrası Bölüm yöneticisi Dusty'nin konusunda yazılanları okudum. Kendisi ile aynı düşüncedeyim. Çamaşır makinası evin en önemli ihtiyaçlarından biriymiş ve LG nin bu makinası hem kapasitesi, hem kullanım kolaylığı, hem de 6 hareketli yıkama sistemi ile çamaşırları gayet temiz yıkıyor.

Umarım herkes aldıkları makinaları uzun yıllar sorunsuz ve keyifle kullanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 1 Şubat 2012; 19:46:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dyolda

lg'nin 11kg. lık 1443KDS modeli oldukça iyi bir makina. Bütçenin en üst tavanı bu ise AEG'de bakabilirsin. Miele bu işin en iyisi ama fiyatları malum.

Ben sadece bu 11kg. olayını ciddiye almamanı öneririm. Bahsedilen 11kg. ıslak çamaşır. Yoksa 11 kg. Kuru çamaşırı tartar ve makineye atarsan kazan hasar görebilir. 8kg. üzeri kazan gereksiz. çift kişilik yorganı kuru temizlemeye ver gitsin.

Makineyi Overload yapmaman çok önemli. Çamaşır makinesi de bulaşık makinesi de dünyada en yanlış kullanılan aletler arasında herhalde ilk 5'e girer.

kazan kapasiteleri ıslak değil kuru çamaşır cinsindendir. 11 kg deniyorsa, 11 kg kuru pamuklu çamaşırdır (beyazlar-renkliler dediğimiz).

ancak, tutup da 11 kg yün kazak atarsanız olmaz elbet. ayrıca 6-7-8-9-11 kg diye belirtilenler her zaman beyaz-renki pamuklu miktar kapasitesidir. diğer çamaşırlar için bu ağırlıkları baz alamazsınız. yani, 11 kg.lık makinenin kapasitesi 11 kg beyaz çamaşır iken yün kazak kapasitesi 3kg kuru kazaktır...

tüm bunlardan öte, kazan hacmi daha doğru bir karşılaştırma yöntemidir. 8 kg bosch 65 lt hacme sahip iken 9 kg bosch da 65 litre. tamamen sallıyorum 11 kg X marka bir makine de 70 litre hacim sunuyorsa zateb oı makine 11 kg çamaşır kapsasitesine sahip değildir.

• quote:

Makinayı en geç 31 Aralıkta almam gerektiği ve bu tarihe kadar konuya kimseden yorum gelmediği için F1443KDS (Beyaz) Saturn'den 1900 + 200 (3 yıl ek garanti) = 2,100 TL World 12 Taksit şeklinde aldık. Ocak ortası kuruldu.

Makinadan eşim çok memnun, kullanması menuleri çok rahat. Gayet sesssiz bir makina. Sadece su alırken biraz ses duyuluyor. Zaten birçok makinada bu duyuluyor. Ancak sıkma sırasında oldukça sesssiz.

Sizin mesajınız sonrası Bölüm yöneticisi Dusty'nin konusunda yazılanları okudum. Kendisi ile aynı düşüncedeyim. Çamaşır makinası evin en önemli ihtiyaçlarından biriymiş ve LG nin bu makinası hem kapasitesi, hem kullanım kolaylığı, hem de 6 hareketli yıkama sistemi ile çamaşırları gayet temiz yıkıyor.

Umarım herkes aldıkları makinaları uzun yıllar sorunsuz ve keyifle kullanır.

hayırlı olsun makineniz. güle güle kullanın. çok güzel bir cihaz seçmişsiniz.

• Çok teşekkür ederim iyi dilekler için.
  • Hocam eşinize sorar mısınız beyazlar ve renklileri aynı anda yıkama modunu kullanacak mıymış? Ona göre birimiz kobay olalım. O yıkamayacaksa ben deneyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Hocam eşinize sorar mısınız beyazlar ve renklileri aynı anda yıkama modunu kullanacak mıymış? Ona göre birimiz kobay olalım. O yıkamayacaksa ben deneyeyim

bu modun renkleri birbirine geçirmeme gibi bir özelliği mi vr acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Hocam eşinize sorar mısınız beyazlar ve renklileri aynı anda yıkama modunu kullanacak mıymış? Ona göre birimiz kobay olalım. O yıkamayacaksa ben deneyeyim

Bunu eşime sormaya gerek yok

1) Makinanın beyaz ve renklilleri bir arada yıkama modu yok. Bildiğim kadarı ile böyle bir birşey makinaya özel mendiller atılarak yapılabiliyor.

2) Sizin kasdettiğiniz KARIŞIK programı. Bu program farklı kumaş türlerindeki çamaşırları karışık olarak yıkamayı sağlıyor, renkleri değil Bunu çok net olarak söyleyebilirim, çünkü servis kurulum için geldiğinde sormuştum, ayrıca, kullanma kitapçığı 16. sayfada da bu belirtiliyor.

• quote:

quote:

quote:

Bunu eşime sormaya gerek yok

1) Makinanın beyaz ve renklilleri bir arada yıkama modu yok. Bildiğim kadarı ile böyle bir birşey makinaya özel mendiller atılarak yapılabiliyor.

2) Sizin kasdettiğiniz KARIŞIK programı. Bu program farklı kumaş türlerindeki çamaşırları karışık olarak yıkamayı sağlıyor, renkleri değil Bunu çok net olarak söyleyebilirim, çünkü servis kurulum için geldiğinde sormuştum, ayrıca, kullanma kitapçığı 16. sayfada da bu belirtiliyor.

ben de başta tam anlayamadım. hatta içimden geçirdim "vay be japonlar renkleri birbirine geçirmeyen program bile yapmışlar"

sonradan aklıma geldi acaba" karışık" isimli program kastediliyor olabilir mi diye...diğer başlıkta ben de yazdım...

• quote:

ben de başta tam anlayamadım. hatta içimden geçirdim "vay be japonlar renkleri birbirine geçirmeyen program bile yapmışlar"

sonradan aklıma geldi acaba" karışık" isimli program kastediliyor olabilir mi diye...diğer başlıkta ben de yazdım...

Mesaj sürçmesi oldu sanırım. LG Kore malı ama siz de haklısınız çok kaliteli bir makina Japonları aratmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 2 Şubat 2012; 20:58:10 >
  • quote:

quote:

Mesaj sürçmesi oldu sanırım. LG Kore malı ama siz de haklısınız çok kaliteli bir makina Japonları aratmıyor

eheuehe..evet..öyle olmuş...

• Ya amamama Bosch'da var yahu beyaz-renkli karışık programı, hm de mendilsiz Ciddiyim sallamıyorum, Almanlar yapıyor İnanın bana valla ya, tamam burada "karışık" karışıklığına kurban gittim ama yaa bilemedim.

candoğan62@ hocaaaaaam, Bosch da var değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.