Şimdi Ara

2000 TL'ye Kadar Çamaşır Makinesi Tavsiyesi - ALINDI (LG F1443KDS7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
508
Cevap
2
Favori
30.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En nihayetinde emektar çamaşır makinem suyunu boşaltmadığından hem içindeki tüm çamaşırlarımın su içinde kaynayarak küçülmesine, hem de deterjan alma kısmının erimesine neden oldu... Giden kıyafetlerime yanmayı kestikten sonra servisi çağırdım ancak 350 TL masraf çıkardılar en temizinden. Ben de bu şekilde garantisi de bitmiş bir ürünü tamir ettirmektense yeni bir makine almaya karar verdim.

Bütçem 2000 TL civarında ama buna maksimum diyebilirsiniz. Eğer buradan para arttırabilirsem makinem bozulmadan önce kafama koyduğum ses sistemini de almak istiyorum. Ha derseniz ki 2000 lira ver, uzun süre kullan makineyi, ona da hayır demem.

Kriterler şunlar:

- Hızlı yıkama programı olsun.
    - Hazır yorgan, battaniye, kilim tipi halı yıkansın (Evde her yere kokusunu bırakan bir erkek kedim var )
    - Renklilerle beyazların aynı anda yıkandığı fonksiyon olursa daha iyi olur.
    - Kesinlikle firma garantili olsun, yan ithalat istemiyorum asla.
    - Benim eski makine gibi banyoda gezintiye çıkmasın sıkarken, beni de sıkmasın hortumunu düşürüp de
    - Nedense Bosch ve Samsung'lara baktım hoşuma gitti ama marka takıntısı demeyelim buna. LG, Siemens, Ariston vs düşünmüyorum şimdilik ama önerebilirsiniz.
    - 2000 Tl'yi geçerse de geçtiğine değsin.
    - Mümkünse çevreci olsun, az elektrik harcasın, cebimi düşünsün

Her tür öneriye açığım ama lütfen biraz acil olsun, sırtıma çantamı yüklenip, kapı kapı gezmeyeyim çamaşır yıkamak için

Ekleme: LG F1443KDS7 alındı.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

En nihayetinde emektar çamaşır makinem suyunu boşaltmadığından hem içindeki tüm çamaşırlarımın su içinde kaynayarak küçülmesine, hem de deterjan alma kısmının erimesine neden oldu... Giden kıyafetlerime yanmayı kestikten sonra servisi çağırdım ancak 350 TL masraf çıkardılar en temizinden. Ben de bu şekilde garantisi de bitmiş bir ürünü tamir ettirmektense yeni bir makine almaya karar verdim.

Bütçem 2000 TL civarında ama buna maksimum diyebilirsiniz. Eğer buradan para arttırabilirsem makinem bozulmadan önce kafama koyduğum ses sistemini de almak istiyorum. Ha derseniz ki 2000 lira ver, uzun süre kullan makineyi, ona da hayır demem.

Kriterler şunlar:

- Hazır yorgan, battaniye, kilim tipi halı yıkansın (Evde her yere kokusunu bırakan bir erkek kedim var )
    - Benim eski makine gibi banyoda gezintiye çıkmasın sıkarken, beni de sıkmasın hortumunu düşürüp de
    - Nedense Bosch ve Samsung'lara baktım hoşuma gitti ama marka takıntısı demeyelim buna. LG, Siemens, Ariston vs düşünmüyorum şimdilik ama önerebilirsiniz.

Her tür öneriye açığım ama lütfen biraz acil olsun, sırtıma çantamı yüklenip, kapı kapı gezmeyeyim çamaşır yıkamak için

öncelikle geçmiş olsun... eski bir makineye 350 TL vereceğinize yenisini almak tabi daha mantıklı...

artık genellikle hepsinde hızlı yıkama programı ve karışık yıkama özelliği var..
    yorgan-battaniye vs yıkayacağınız için yüksek kapasiteli bir makine olmalı alacağınız.. yüksek kapasitelilerde ne yazık ki sizin bütçenizi aşar..

beyaz mı yoksa titanyum rengimi istiyorsunuz? biliyorsunuz bu renk farkalrında bile ücret bayağı oynuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_n0507 -- 24 Ocak 2012; 17:32:58 >

• quote:

En nihayetinde emektar çamaşır makinem suyunu boşaltmadığından hem içindeki tüm çamaşırlarımın su içinde kaynayarak küçülmesine, hem de deterjan alma kısmının erimesine neden oldu... Giden kıyafetlerime yanmayı kestikten sonra servisi çağırdım ancak 350 TL masraf çıkardılar en temizinden. Ben de bu şekilde garantisi de bitmiş bir ürünü tamir ettirmektense yeni bir makine almaya karar verdim.

Kriterler şunlar:

http://www.hizlial.com/beyaz-esya/camasir-makineleri/panasonic-na-140vg3wgn-10kg-1400-devir-camasir-makinesi-a-enerji_04.006.1236.0003.htm

http://www.beyazesyamerkezi.com/LG-F1443KDS7-11Kg-camasir-Makinesi-Gumus-_8947.html?ref=akakce&v=0.74.1#0

ilk linkteki makine 10 kg ve 70 litre kazan hacmi
    2. linkteki makinenin fiyatı bütçenizi biraz aşıyor.Onuda çeşit olsun diye ekledimBenim favorim ilk linkteki panasonic

Edit: Az önce eklediğim 2. linkteki 8 kg lık Panasonic'in kazan hacmi 70 litre değil, 60 litreymiş.Yanlışlıkla ekledim, kusura bakmayın.Linki sildim ve mesajı düzelttim...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• _____________________________
  • Peki bu LG'nin 10 yıl motor garantisi ne iş? Total garanti süresi değil herhalde, o yine normal 2 sene ama üzerine 10 yıl motor arızasında mı garanti sağlıyor bana? Eğer öyleyse uzun süreli kullanım adına 2000 TL vermeyi düşünebilirim ama Panasonic de fiyat performans oranında oldukça iyi göründü gözüme. Sadece tasarımını pek sevmedim. Çamaşır makinem dışında tüm ev aletlerim inox aslında. Hazır değişmişken onu da takıma uydurabilirim diye düşünüyorum.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• quote:

Orijinalden alıntı: _yurekli_

Çorbada tuzum olsun.

http://www.hizlial.com/beyaz-esya/camasir-makineleri/panasonic-na-140vg3wgn-10kg-1400-devir-camasir-makinesi-a-enerji_04.006.1236.0003.htm

öncelikle geçmiş olsun makineniz için. bu konuda size en iyi candoğan bey yardımcı oldu. onun sayesinde was20763 almıştım. çok çok memnunum.tavsiye edebilirim rahatlıkla.performansı çok güzel.hatta şöyle anlatayım size;
    bir yakınımın elbisesine yağ lekesi bulaşmış.makinesi biraz eski bir model makine. 2 kere yıkatmasına rağmen çıkmamıştı. benim makinede tek seferde çıkmıştı aynı elbise. o zaman alırken sağ olsun candoğan bey sırf otomatik leke seçimi özelliği için 400 tl kadar fazla vermeye değer demişti. ben was20763 hakkında elimden geldiği kadar size yardımcı olabilirim. diğerleri hakkında fazla bilgim olmadığı için o konuyu da üstadlara bırakalım.gerçi tv konusunda başınızı baya ağrıttım(hala karar veremedim ).

• quote:

Peki bu LG'nin 10 yıl motor garantisi ne iş? Total garanti süresi değil herhalde, o yine normal 2 sene ama üzerine 10 yıl motor arızasında mı garanti sağlıyor bana? Eğer öyleyse uzun süreli kullanım adına 2000 TL vermeyi düşünebilirim ama Panasonic de fiyat performans oranında oldukça iyi göründü gözüme. Sadece tasarımını pek sevmedim. Çamaşır makinem dışında tüm ev aletlerim inox aslında. Hazır değişmişken onu da takıma uydurabilirim diye düşünüyorum.

2 sene genel 10 sene boyunca da motor garantisi olarak düşünün..
    arkadaşların önerdiği panasonic model hem beyaz hem de gürültüsü daha fazla...
    ayrıca kedim var dediniz.. anti-alerjik yıkama sizin için çok daha iyi... ki bu program panasonic'te yok..

arada bayağı fiyat farkı var ama önerilen makinelerden en iyisi lg bence..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki bu LG'nin 10 yıl motor garantisi ne iş? Total garanti süresi değil herhalde, o yine normal 2 sene ama üzerine 10 yıl motor arızasında mı garanti sağlıyor bana? Eğer öyleyse uzun süreli kullanım adına 2000 TL vermeyi düşünebilirim ama Panasonic de fiyat performans oranında oldukça iyi göründü gözüme. Sadece tasarımını pek sevmedim. Çamaşır makinem dışında tüm ev aletlerim inox aslında. Hazır değişmişken onu da takıma uydurabilirim diye düşünüyorum.

panasonic çamaşır makinasi ile ilgili bazı kullanıcı yorumları ve faydalı bilgiler aşağıdaki forumda mevcut:
    http://forum.donanimhaber.com/m_49133669/tm.htm

LG çamaşır makinası teknolojisi hakkında etkileyici bir video alttaki linkte:
    http://www.youtube.com/watch?v=Z4NwqN4vqEw&feature=youtu.be

Sizinde dediğiniz gibi panasonic F/P ürünü...Su, elektrik vb. tüketim degerleri açısından rakiplerinden daha iyi görünüyor.Kazan hacmide 70 litre...
    Ancak LG 11 kiloluk makinesi daha kaliteli ve performanslı ve özellik bakımından
    (buharla yıkama vs.) daha üstün olduğunu düşünüyorum.Ancak F/P ürünü değil ve tek eksisi fiyatının yüksek oluşu.Yani sizin bütçenizi biraz aşıyor.2150 lirayı bulur.
    Ancak sayın a_n0507 ye katılıyorum "arada bayağı fiyat farkı var ama önerilen makinelerden en iyisi lg bence.."

Ancaaaak "sen olsan hangisini alırdın" diye soracak olursanız ben tartışmasız direkt 10 kg kapasiteli panasonic alırdım.Sebepleri 1. kazan hacmi 70 litre olması 2.Su, elektrik vb. tüketim degerleri açısından rakiplerinden daha iyi 3. ve en önemlisi F/P yani fiyatı gayet uygun ve keseme göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 3 Ocak 2012; 15:10:41 >

• Önerileriniz için hepinize teşekkür ederim. İlk mesajımda da yazdığım gibi Bosch öncelikli tercihimdi ama Panasonic ve LG mantığıma yattı sayenizde.

Her iki makineyi de araştırdım biraz. Tabii bir teknomarkete gidip, gözümle görmeden asla araştırmış saymam kendimi. Dediğim gibi kedilerim var ve kedi besleyenler bilir ki özellikle erkek kedilerin koku bırakma merakı yüzünden evde sürekli yorgan, kilim yıkanır. LG'nin Antialerjik Yıkama özelliği bu manada ilgimi çekti ki sadece koku ve hijyen değil, tüylerden de arındırdığını iddia etmesi benim için iyi bir özellik. Elektrik süpürgesi tercih ederken de evcil hayvanlarımı baz alarak seçim yapmıştım ve tüyler konusunda gösterdiği performanstan çok memnun kaldım.

Şimdi LG gibi yine antialerjik yıkama özelliği olan bir başka marka önerebilir misiniz diyecektim. 2000 liranın üzerine 200-300 TL daha çıkabilirim uzun süre, iyi bir performansla kullanacaksam. LG yerine Bosch, Samsung önerileriniz olursa sevinirim. Evimde kullandığım LG ürünleri var ancak beyaz eşyada, özellikle çamaşır makinesinde Bosch'a enteresan bir sevgim var.

• quote:

Önerileriniz için hepinize teşekkür ederim. İlk mesajımda da yazdığım gibi Bosch öncelikli tercihimdi ama Panasonic ve LG mantığıma yattı sayenizde.

Her iki makineyi de araştırdım biraz. Tabii bir teknomarkete gidip, gözümle görmeden asla araştırmış saymam kendimi. Dediğim gibi kedilerim var ve kedi besleyenler bilir ki özellikle erkek kedilerin koku bırakma merakı yüzünden evde sürekli yorgan, kilim yıkanır. LG'nin Antialerjik Yıkama özelliği bu manada ilgimi çekti ki sadece koku ve hijyen değil, tüylerden de arındırdığını iddia etmesi benim için iyi bir özellik. Elektrik süpürgesi tercih ederken de evcil hayvanlarımı baz alarak seçim yapmıştım ve tüyler konusunda gösterdiği performanstan çok memnun kaldım.

Şimdi LG gibi yine antialerjik yıkama özelliği olan bir başka marka önerebilir misiniz diyecektim. 2000 liranın üzerine 200-300 TL daha çıkabilirim uzun süre, iyi bir performansla kullanacaksam. LG yerine Bosch, Samsung önerileriniz olursa sevinirim. Evimde kullandığım LG ürünleri var ancak beyaz eşyada, özellikle çamaşır makinesinde Bosch'a enteresan bir sevgim var.

bosch'un 9kg üstü kapasiteli bir makinesi var mı? varsa da ben bilmiyorum..
    samsung'un da bir modeli var.. 12kg kapasiteli

http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/washing-machine/washing-machine/WD8122CVD/YAH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

eski makineniz tezgah altındamıydı?

• Tezgahta değil ama banyoda üzerinde havluların falan durduğu sabit bir raflı dolap var. Oraya yerleşmesi gerekiyor. Başka yeri yok. Makinenin çok büyük olmaması gerekli o yüzden. Onu atlamışım, süper oldu hatırlattığınız.

• ben bosch idos almıştıım. çok memnunum. hem tasarımı hem menüleri, hem de yıkama-sıkma olayı çok güzel. yıkama sesi yok gibi. sıkarken de altta pervaneden ses geliyor ve bir uğultu oluyor sadece...

şimdi bu makine 8kg kapasiteli ve tambur hacmi 65 lt.

10 kg olduğu yazılan makineler yazılmış burda ama 70 lt...???

bi terslik yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 3 Ocak 2012; 22:41:46 >
    Stereo: Lenco 3808 Turntable - Denon PMA 720 Amp - Denon DCD 720 Cd Player-Tascam CD 200 BT Cd Player-Tascam 202 MK VII - Onkyo 6130 Network Player - Heco VictaPrime 702 Espresso
    Misc: Cowon D2 - Sony D-EJ1000 discman - Sony WH1000XM3S - Apple Airpods Pro - Jabra Elite 75t Active - Miband 4 - Apple Watch 6 Nike Series Silver 44 mm - Ipad 10.2&#8221; 7th generation
  • Bosch 20461 ve 20763 arasında kaldım istersen kaldığım yerden devam et

C_C
  • Benim ilk önerim Bosch WAY28760TR olur.

Bosch'un 2011 model fuarlarda tanıtılan, epey sessiz ve TFT ekranlı yeni tasarımlı ürünü. Kısa programda diğer Bosch'lar gibi kısa değil, uzunca sıkması ve ekstra işe yarar programları sebebiyle bir adım önde. Bu model pahalı gelirse WAS28764TR modeli de iyidir. Bence programlama alternatifleri açısından Bosch rakipsiz.

İkincil olarak da kendi kullandığım Gorenje WA65205, ancak bu modelde özel kısa 30dk, 1 saat gibi programlar mevcut değil. Çelik kazanlı, tamburu 54lt ve 6kg kapasiteli. 98kg tank gibi makine. Ben çok memnunum, Miele ayarına yakın bir ürün.

Ben Panasonic'i kullanışlı bulsam da fazla güvenemiyorum. Körük lastiğinin çapaklı olması, plastik kalitesindeki bazı eksiklikler ve servis desteğinin 10 sene içinde muamma olması kafada soru işareti bırakıyor. Ancak alınmaz diyemem, düşünülebilir.

LG'nin 11kg modeli de iyi, ancak bütçenizi aşıyor. F1479FDS yorgan programı, 69lt tambur hacmi ve özel yorgan, antialerjik programları dolayısıyla düşünülebilir.

Miele'de de iyi bir modelini almak için 2500TL'yi gözden çıkarmak lazım.

Özetle sizin için uygun olan bence WAY28760TR>WAS28764TR>F1479FDS>WA65205

• Şu yorgan ve battaniye yıkama hadisesi benim için çok önemli. Mesela erkek kedim yatağımın üzerine de koku bırakmış ve çamaşır makinem arızalı olduğu için hiçbir şey yapamadan balkona astım en azından havalansın yıkayana kadar diye Yorgan, battaniye yıkama kriterinden öneri lütfen.

• quote:

Şu yorgan ve battaniye yıkama hadisesi benim için çok önemli. Mesela erkek kedim yatağımın üzerine de koku bırakmış ve çamaşır makinem arızalı olduğu için hiçbir şey yapamadan balkona astım en azından havalansın yıkayana kadar diye Yorgan, battaniye yıkama kriterinden öneri lütfen.

WAY28760TR modelinde kuş tüyü programı var. Yorgan ve battaniye yıkanabilir. Tamburu de 65lt olduğundan rahatça sığar.

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Şu yorgan ve battaniye yıkama hadisesi benim için çok önemli. Mesela erkek kedim yatağımın üzerine de koku bırakmış ve çamaşır makinem arızalı olduğu için hiçbir şey yapamadan balkona astım en azından havalansın yıkayana kadar diye Yorgan, battaniye yıkama kriterinden öneri lütfen.

WAY28760TR modelinde kuş tüyü programı var. Yorgan ve battaniye yıkanabilir. Tamburu de 65lt olduğundan rahatça sığar.

65 lt hacme, 2 kişilik hazır yorgan sığar mı Candoğan Bey? merakımdan souyorum. tek kişilk denedim de çift kişilk denemedim daha.
    Stereo: Lenco 3808 Turntable - Denon PMA 720 Amp - Denon DCD 720 Cd Player-Tascam CD 200 BT Cd Player-Tascam 202 MK VII - Onkyo 6130 Network Player - Heco VictaPrime 702 Espresso
    Misc: Cowon D2 - Sony D-EJ1000 discman - Sony WH1000XM3S - Apple Airpods Pro - Jabra Elite 75t Active - Miband 4 - Apple Watch 6 Nike Series Silver 44 mm - Ipad 10.2&#8221; 7th generation

• Benim 54lt tamburlu Gorenje makinemde sorunsuz yıkadım. 65lt çok daha rahat yıkar. Uygun program seçildikten sonra sorun olmaz. Youtube'da videosunu da eklemiştm, bakabilirsiniz.

En başta dikkat edilmesi gereken şey yorganın kenar kısımlarını tambur ağzına doğru getirmemek.

Orijinalden alıntı: emrahsnr

ben bosch idos almıştıım. çok memnunum. hem tasarımı hem menüleri, hem de yıkama-sıkma olayı çok güzel. yıkama sesi yok gibi. sıkarken de altta pervaneden ses geliyor ve bir uğultu oluyor sadece...

şimdi bu makine 8kg kapasiteli ve tambur hacmi 65 lt.

10 kg olduğu yazılan makineler yazılmış burda ama 70 lt...???

bi terslik yok mu?

Bencede bir terslik var.Şöyle ki aynı markanın (panasonic) 8 kg'lık NA-148VG3 modelide 70 litre tambur hacmine sahip

Orijinalden alıntı: candogan62

Benim ilk önerim Bosch WAY28760TR olur.

Bosch'un 2011 model fuarlarda tanıtılan, epey sessiz ve TFT ekranlı yeni tasarımlı ürünü. Kısa programda diğer Bosch'lar gibi kısa değil, uzunca sıkması ve ekstra işe yarar programları sebebiyle bir adım önde. Bu model pahalı gelirse WAS28764TR modeli de iyidir. Bence programlama alternatifleri açısından Bosch rakipsiz.

İkincil olarak da kendi kullandığım Gorenje WA65205, ancak bu modelde özel kısa 30dk, 1 saat gibi programlar mevcut değil. Çelik kazanlı, tamburu 54lt ve 6kg kapasiteli. 98kg tank gibi makine. Ben çok memnunum, Miele ayarına yakın bir ürün.

Ben Panasonic'i kullanışlı bulsam da fazla güvenemiyorum. Körük lastiğinin çapaklı olması, plastik kalitesindeki bazı eksiklikler ve servis desteğinin 10 sene içinde muamma olması kafada soru işareti bırakıyor. Ancak alınmaz diyemem, düşünülebilir.

LG'nin 11kg modeli de iyi, ancak bütçenizi aşıyor. F1479FDS yorgan programı, 69lt tambur hacmi ve özel yorgan, antialerjik programları dolayısıyla düşünülebilir.

Miele'de de iyi bir modelini almak için 2500TL'yi gözden çıkarmak lazım.

Özetle sizin için uygun olan bence WAY28760TR>WAS28764TR>F1479FDS>WA65205

Candoğan ustam size bir sorum olacak. Makinenin kaç kg çamaşır aldığını yani kapasitesinin ne olduğunu, tamburun kaç litre olduğumu yoksa makinanının kaç kg. (8kg 9kg 10kg 11kg vs.) çamaşır aldığımı daha çok belirler?Başka bir deyişle makine satın alırken, tambur hacminemi bakmalı, yoksa kaç kg çamaşır aldığınamı?.Bu iki değerden hangisi baz alınmalı ve hangisi gerçek kapasiteyi gösterir?Zira alttaki 2 panasonic modelinden biri 10 kg, diğeride 8 kg kapasiteli ama ikisininde tambur hacmi aynı yani 70 litre>

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Ev+Aletleri/%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r+Makineleri/NA-140VG3/specifications/7422761/index.html?trackInfo=true

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Ev+Aletleri/%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r+Makineleri/NA-148VG3/specifications/7422923/index.html?trackInfo=true

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 4 Ocak 2012; 1:37:37 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.