Şimdi Ara

Lenslerim bir süre dışarıda kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eve geldim biraz bilgisayara baktım. Gözlerim uykudan açılmıyordu bari yatayım dedim ama gerçekten çok uykum var. Lenslerimi çıkardım solüsyona koydum ve yattım. 45dk 1 saat sonra kalktığımda lenslerimin ikisini de solüsyona koyamadığımı değil koyamadığımı farkettim ikisi de kurumuşlardı. Şimdi solüsyonlara tekrar koydum acaba bir süre bekledikten sonra takmalı mıyım yoksa yenisini mi açmalıyım ?

Edit: Aylık lens kullanıyorum yeni paketi dün açtığım için tekrar yenisini açmak istemedim yoksa çok sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterNerfLuffy -- 12 Nisan 2013; 18:54:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kurumuş Lensler: Tekrar Kullanılabilir mi?

Kontakt lensleriniz dışarıda kalırsa, saydamlıklarını ve esnekliklerini kaybetmelerine neden olacak şekilde kuruyabilirler. Ancak bazı durumlarda kuruyan lensler tekrar kullanılabilir ve düzeltilebilir.

Lens Kurursa Ne Olur?

Lensler dışarıda kaldığında, içlerindeki su buharlaşır ve kurumalarına neden olur. Bu, lenslerin şeklini ve yapısını bozabilir, bu da onları rahatsız edici hale getirebilir ve görüşünüzü etkileyebilir. Ayrıca, kuruyan lensler göze zarar verebilecek bakteri ve diğer mikroorganizmalar için üreme alanı oluşturabilir.

Kurumuş Lens Nasıl Düzelir?

Kuruyan lensleri düzeltmenin birkaç yöntemi vardır:

• Salin Solüsyonu: Lenslerinizi en az 4 saat salin solüsyonuna batırın. Bu, lenslerin nem kazanmalarına ve şekillerini geri kazanmalarına yardımcı olacaktır.
    • Lens Temizleyici: Lens temizleyici solüsyonları, kurumuş lensleri temizlemeye ve dezenfekte etmeye yardımcı olabilir. Lenslerinizi temizleyici solüsyonuna göre talimatlara uygun olarak batırın.
    • Lens Bakım Cihazı: Bazı lens bakım cihazları, kuruyan lensleri otomatik olarak temizleyen ve nemlendiren özel ayarlara sahiptir. Cihazın talimatlarını dikkatlice izleyin.

Kuruyan Lens Tekrar Kullanılır mı?

Kuruyan lensler, uygun şekilde düzeltildikten sonra genellikle tekrar kullanılabilir. Ancak, lensleriniz ciddi şekilde kurumuşsa veya zarar görmüşse, onları atmanız ve yeni bir çift lens almanız gerekebilir.

Lens Dışarıda Kalırsa veya Susuz Kalırsa Ne Olur?

Lenslerinizi dışarıda bırakmak veya susuz bırakmak, kurumalarına ve hasar görmelerine neden olabilir. Bu nedenle lenslerinizi her zaman kullanım talimatlarına göre taktığınızdan ve sakladığınızdan emin olun. Lenslerinizi asla gece boyunca dışarıda bırakmayın ve düzenli olarak salin solüsyonunda veya uygun bir lens bakım solüsyonunda saklayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Göz bu şansa bırakılmaz yenisini aç.
    Lens zaten kendi başına yeterince riskli bir şey.
    Üzerinde bakteriler üremiş olabilir gözüne zarar verebilir ha hiç bir şeyde olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 12 Nisan 2013; 19:03:51 >
  • bende okulda solusyonsuz kaldım 3 saat dısarda kaldı. solusyona koy 3 5 saat bekle yat yani duzelir sorun yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim olayımı anlatıyım bi halt olmaz diyip takarsın sendeLensleri fazla takmayı sevmiyorum birgün cıkardım koydum solüsyonlu kaba kapattım işte.İçinde az kalmıstı sonra doldururum dedim unutmuşum.Üstünden 2hafta geçti kurumuş bunlar yeşil iğrenç bişey olmuştu.Şansımı deniyim dedim solüsyonu doldurdum unuttum yine 2 gun sonra actım baktım düzelmiş3 haftadır falanda kullanıyorumBir aylık lens birde bu ama son kaldğı için değiştiremiyorum

• tak biraz solüsypnda beklesin yumuşasın sakıncası yok
  • Normal halini alana kadar solüsyonda beklet. Sonra elinle iyicene ovala(Tırnakların gelmesin fazla da bastırma yani normal temizleme işlemini yap.). Sonra tekrar solüsyona koy yarın sabah takarsın.
  • Aynen dediğiniz gibi yaptım bi değişik geldi sağ sol göz numaraları farklı benim ters yerleştirmişim meğerse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterNerfLuffy -- 15 Nisan 2013; 0:08:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lensin bir tekini sabah ters takmışım az önce gözümden çıktı küçük bi poşetin içine koydum şuan işteyim eve 3-4 saat sonra gidicem o zamana kadar kururmu deneme lensi olduğu için yedeğide yok eve gidince 1-2 saat solisyonda bekletip taksam sıkıntı olurmu yere falan düşmedi yani temiz sadece 3 saatte kuruyabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.