Şimdi Ara

Lens kullanmak istiyorum.Tavsiye eder misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 senedir gözlük takıyorum ve her sene göz numaram artıyor.Gözlük takmaktan nefret ediyorum hiç sevmiyorum.Lens kullanmayı düşünüyorum günlük ve aylık olanları varmış.Aylık lens kullanan arkadaşım var lensi ayda bir değiştirdiğini ve ay boyunca hiç çıkarmadığını söyledi.Böyle olunca aylık lensi tercih etmek bana daha mantıklı geldi.Sizden istediğim lens kullanan arkadaşlar önerir misiniz ? Lensi takarken veya çıkartırken zorluk oluyor mu yani kısaca bilgilendirirseniz sevinirim

• Lens kullanmaktan korkma alabilirsin. Bende aylık kullanıyorum ama çıkaruyorum sürekli uyurken takmıyorum. Doktora git sana lens önerir.
  • Altı yıla yakındır kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Haftalık kullanıyorum ben üç beş gün kafama esince çıkarıyorum. İlk kullanmaya başladığında bayağı zorlanacaksin ama zaman geçtikçe alışırsın. Su an on aaniye sürmüyor takmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçilmiş_Kişi kullanıcısına yanıt
    Peki takarken kendi mi oturuyor göze nasıl oluyor ? @Seçilmiş_Kişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holyhatred

Peki takarken kendi mi oturuyor göze nasıl oluyor ? @Seçilmiş_Kişi

Yok kanka patlıcan oturtuyor.

• Holyhatred H kullanıcısına yanıt
    Gözüne yerleştiriyorsun kırpınca oturuyor.
  • Bende takmayı düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Holyhatred H kullanıcısına yanıt
    Kullanmadım ama tavsiye etmem. Sonuçta göz çok çabuk irrite olabilen bir organ komplikasyon gelişme olasılığı yüksek. Lazerle tedaviyi düşün derim.

• Deneyin. Lens ile dünyayı görmek daha bir güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrHolyday

Kullanmadım ama tavsiye etmem. Sonuçta göz çok çabuk irrite olabilen bir organ komplikasyon gelişme olasılığı yüksek. Lazerle tedaviyi düşün derim.

Çizdirmenin lensten kat kat daha fazla zararı var.katarakt olma ihtimali çok yuksdk

• quote:

Orijinalden alıntı: Traktorrrrr

quote:

Çizdirmenin lensten kat kat daha fazla zararı var.katarakt olma ihtimali çok yuksdk

Eğer maksimal risklere bakarsak lens direk kör ediyor. Kaldı ki iyi bir doktorda öyle bir durum pek mümkün değil.

• Ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Traktorrrrr

quote:

Eğer maksimal risklere bakarsak lens direk kör ediyor. Kaldı ki iyi bir doktorda öyle bir durum pek mümkün değil.

Çok yüksek lafinin neresini Anlatamadım pardon ? minimum risklerden bahsediyorum

• Reklam olmasın diye isim vermiyorum. Bir tane göz merkezinde ortaklığımız var ve eşe dosta herkese Lazerle tedavi önerdik şu ana kadar hastaneye bir kişi bile bu şikayetle gelmedi. Iş doktor da biter. Zaten aksi halde hastane ayakta kalamaz. Ama ablam Lazerle tedaviye uygun oluncaya kadar bekledi 3 kez çok büyük sorun yaşadı lens yüzünden. Yine de siz bilirsiniz tabi. Ama umarım iki türlü de göz sağlığınızdan olmazsınız. Iyi forumlar

• quote:

Kaş yaparken göz çıkarmayın.

Lens kullanmadan önce tabiki doktor alerjen testi ve gerekli testleri yapacak. Lazer tedavisinde kasap gibi davranıyor çoğu doktor. Komplikasyon riski lazer ameliyatta lense göre daha yüksek. Lens en azından sıkıntı olduğu zaman çıkarıp atabileceğiniz bir şey.
    Lazer için biraz daha beklemekte fayda var. 12 senedir gözlük kullanıyorum 8 senedir de lens kullanıyorum lazer ameliyat olmak istiyorum fakat iyileşme ve komplikasyon durumu yüzünden hala ertelemekteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

quote:

Lens kullanmadan önce tabiki doktor alerjen testi ve gerekli testleri yapacak. Lazer tedavisinde kasap gibi davranıyor çoğu doktor. Komplikasyon riski lazer ameliyatta lense göre daha yüksek. Lens en azından sıkıntı olduğu zaman çıkarıp atabileceğiniz bir şey.
    Lazer için biraz daha beklemekte fayda var. 12 senedir gözlük kullanıyorum 8 senedir de lens kullanıyorum lazer ameliyat olmak istiyorum fakat iyileşme ve komplikasyon durumu yüzünden hala ertelemekteyim.

Kaş yaparken göz çıkarmak? Tamam nasıl biliyorsanız öyle yapın. Ben fikrimi ve bildiklerimi aktardım. Çevremdeki bütün göz doktorları da ya gözlük kullanıyor ya da çizdiriyor gözünü nedense.
    Not: Tıp fakültesinde okuyorum

• quote:

quote:

quote:

Kaş yaparken göz çıkarmak? Tamam nasıl biliyorsanız öyle yapın. Ben fikrimi ve bildiklerimi aktardım. Çevremdeki bütün göz doktorları da ya gözlük kullanıyor ya da çizdiriyor gözünü nedense.

Tıp okuyan arkadaşlarınız eğer gözlerini çizdirmeyi düşünüyorsa kesinlikle o arkadaşlarınızı uyarın çizdirmesinler.

Lazer ameliyatı sonucunda gözde netlemede gecikme yaşıyor bir çok hasta. Aynı zamanda ameliyat sonrası göz kuruluğu ve gece hareli görüş artması yaşayan da bir hayli fazla. Zaten doktorlar özellikle tıp okuyan veya yine meslektaşlarına lazer ameliyatı önermezler. Sebebide cerrahi işlerle mikronluk işlerle uğraşan insanlar için yakın görüşte bozulmalara sebep olması.

Bu ameliyatların çok çeşidi var. Yeni nesil yöntemler bıçaksız sadece lazerle yapılıyor. Kimisinin iyileşme süreci 1 ay kimisinin 1 hafta sürüyor. Tabi ki en kalıcı sonucu 1 ay gözleri kapalı iyileşme süreci yaşayanlar alıyor.
    http://www.medidora.com/board/forumdisplay.php?7-Lazer-G%F6z-Ameliyat%FD-Tedavisi-Riskleri-Fiyat-Zarar
    Bu doktorun forumuna bakarsanız 15 sayfa konu var. Orada problem yaşayan insanlarda var. Bu ameliyat %100 veya %99 risksiz değildir. Lensle problem yaşandığı zaman tedavi neredeyse %100'e yakın bulunur. Fakat lazer ameliyatı sonunda yaşanan problemlere bir çözüm bulanamamakta. Ayrıca Türkiye'de hiç bir doktorun bu ameliyatı yaparken gerçekten de sıfır risk ile yaptığını görmedim. Avrupada yapılan ameliyatlarda her şeyin üzerinden 2 defa geçiliyor. Tek göz için yarım saat uygulama yapılıyor. Türkiye'de iki göz için toplamda 15 dakikada biten bir ameliyata dönüşmüş bu sistem.
    İnsanları korkutmak istemiyorum fakat lazer ameliyatının risklerini düşünenler iyi araştırmalı. Sonuçta bu göz ve ikisini birden kaybetme riski var bu ameliyatla. Göz numarası ilerleyen insanlarda var. Memnuniyet %70-80 olabilir fakat o %20 gerçektende aşırı korkutucu bir rakam.

Ben adım gibi eminim ki çevrenizdeki doktorlar ya bilinçsiz birileri tarafından yönlendirilip bu ameliyatı oluyorlar ya da bunlar tıp öğrencisi. Tıp okuyanlara cerrahlıkla uğraşacaklara veya mikronluk işlerle uğraşan insanlara bu ameliyat önerilmiyor. Önerilmemeli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tıp okuyan arkadaşlarınız eğer gözlerini çizdirmeyi düşünüyorsa kesinlikle o arkadaşlarınızı uyarın çizdirmesinler.

Lazer ameliyatı sonucunda gözde netlemede gecikme yaşıyor bir çok hasta. Aynı zamanda ameliyat sonrası göz kuruluğu ve gece hareli görüş artması yaşayan da bir hayli fazla. Zaten doktorlar özellikle tıp okuyan veya yine meslektaşlarına lazer ameliyatı önermezler. Sebebide cerrahi işlerle mikronluk işlerle uğraşan insanlar için yakın görüşte bozulmalara sebep olması.

Bu ameliyatların çok çeşidi var. Yeni nesil yöntemler bıçaksız sadece lazerle yapılıyor. Kimisinin iyileşme süreci 1 ay kimisinin 1 hafta sürüyor. Tabi ki en kalıcı sonucu 1 ay gözleri kapalı iyileşme süreci yaşayanlar alıyor.
    http://www.medidora.com/board/forumdisplay.php?7-Lazer-G%F6z-Ameliyat%FD-Tedavisi-Riskleri-Fiyat-Zarar
    Bu doktorun forumuna bakarsanız 15 sayfa konu var. Orada problem yaşayan insanlarda var. Bu ameliyat %100 veya %99 risksiz değildir. Lensle problem yaşandığı zaman tedavi neredeyse %100'e yakın bulunur. Fakat lazer ameliyatı sonunda yaşanan problemlere bir çözüm bulanamamakta. Ayrıca Türkiye'de hiç bir doktorun bu ameliyatı yaparken gerçekten de sıfır risk ile yaptığını görmedim. Avrupada yapılan ameliyatlarda her şeyin üzerinden 2 defa geçiliyor. Tek göz için yarım saat uygulama yapılıyor. Türkiye'de iki göz için toplamda 15 dakikada biten bir ameliyata dönüşmüş bu sistem.
    İnsanları korkutmak istemiyorum fakat lazer ameliyatının risklerini düşünenler iyi araştırmalı. Sonuçta bu göz ve ikisini birden kaybetme riski var bu ameliyatla. Göz numarası ilerleyen insanlarda var. Memnuniyet %70-80 olabilir fakat o %20 gerçektende aşırı korkutucu bir rakam.

Ben adım gibi eminim ki çevrenizdeki doktorlar ya bilinçsiz birileri tarafından yönlendirilip bu ameliyatı oluyorlar ya da bunlar tıp öğrencisi. Tıp okuyanlara cerrahlıkla uğraşacaklara veya mikronluk işlerle uğraşan insanlara bu ameliyat önerilmiyor. Önerilmemeli.

Ben olsam gözlük kullanmaya devam ederdim. En kolay ameliyat bile komplikasyon olup ölümle sonuçlananiliyor göz gibi bi organı riske atmam ben. Ama illa gözlük istenmiyorsa ben ameliyat tercih ederdim. Orda da güven istiyorsak paraya kıymak gerek ne yazık ki.

• En güzeli gözlük kullanman. Heveslenipte bosuna göz saglıgından olma.

• İki ay kullandım. İlk 1,5 ay çok rahattı, bu zamana kadar neden lens almadım diyordum. Her gün çıkarıyor ve solüsyonu titiz bir şekilde yeniliyordum. Ama son 1-2 hafta lens gözümdeyken iyice kuruma başladı, lens resmen gözümden çıkmak istiyordu, ben de bıraktım. Ama şu an gözüm eskisinden çok daha hassas hale geldi. Lensi bırakalı 7-8 ay oldu, ama hala eskiden hiç olmayan kuruma ve yanma problemleri ile uğraşıyorum. Kesinlikle tavsiye etmem, gözlerinizin kimyasını bozmayın, daha düzelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 11 Haziran 2014; 1:54:07 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.