Şimdi Ara

Lens Kullananlara Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kutu lens, her gün kullanımla X gün kadar idare ediyorsa, haftada sadece bir gün kullanımla kaç gün idare eder? Bu sorunun cevabı önemli çünkü lenslere her ay para ödemek bana masraflı geliyor. Bu nedenle gözlük kullanıyorum ama yüzme dersine gideceğim için lens kullanmak zorundayım. Haftada bir gün olan bu yüzme dersi için lens alıp sadece hafta bir gün kullansam olur mu? Özel sıvısında kaç gün bekleyebilir? Şimdiden teşekkürleri sunarım cevap verenlere.

• Sanırım 2 yıldır lens kullanıyorum numaralı.Haftada bir kullanımda, bir çifti 1 ay giden bir lens toplam 4-5 ay gider diye düşünüyorum.Diğer sorularını bilemiyeceğm.
  • Solüsyon içinde lens çok uzun süreler bekleyebilir. Lenste önemli olan gözünde kaldıgı gün sayısıdır bana göre. Ama ben her gün takıp çıkartmama ragmen 30 günlük lensleri 120 gün kullandıgımda oldu. Hiçbir zararını görmedim
  • Herkese teşekkür ederim. Şöyle bir cevap edindim: Günlük değişimli lensler varmış. Bir kutu içinde 30 adet var. Haftada bir kez kullanırsam, bu kutu bana 30 hafta yetiyor. Bu da 7,5 ay demek :) Oldukça tatmin edici bir süre. Rahatlıkla yüzme dersi alabilirim artık.
  • Valla ben eylülde yeni lens sipariş etmiştim , 6 aylık lens yani 12 adet , ben hala ilk çifti kullanıyorum değiştirmedim çokta farketmiyo aslında
  • Ablamdan ötürü bende de var bir kaç tane,3 aylıklardan ama uzun süredir kullanıyorum çünkü ayda bir kaç kere kullanıyorum,gözdeki tuzlu su ile plastik yumuşamadıkça sülüsyonunda bekleyerek koruyabilirsin.Ama havuzda lens kullanabiliceginden şüpheliyim.
    Yüz yıkarken bile ben dikkat ediyorum,oynayabiliyor ve göz yuvasından çıkabiliyor.Havuzda durum daha da degişir,gözlük kullansan da,o gözlükler belirli bir basınç yapıyor,sıkışsın ki içine su girmesin diye,havuzda kullananıp kullanamıyıcagını sormanı öneririm.Ablam ewde yok yarın yazarım yada eczanelere sorabilirsin.Sormadan havuzda sakın hele ki gözlükle kesinlikle kullanmamanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tütü -- 4 Şubat 2010; 23:38:45 >
  • Bir de günlük değişimli toric lensler vardır değil mi?

@tütü,

Gözlük şart imiş. Gözlük ve lensi bir arada kullansam da problem çıkar mı? Basıncı göz çevresine yapmaz mı? İçime kurt düşürdün :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lensi açtıktan sonra başlar süresi kullan yada kullanma
  • Numaralı havuz gölükleri var yüzmeye gidicence rahat edersin
  • Neden tek kullanımlık lenslerden almıyosun? Kutuda 30 tane oluyodu sanırım. Günlük kullanıp atıyosun.

http://www.lensmarket.com/Saydam_Lens/Ciba_Vision/Focus_Dailies_30_Lu_Kutu
  • quote:

Orijinalden alıntı: B4hr1

Numaralı havuz gölükleri var yüzmeye gidicence rahat edersin

İlk defa duydum,numaralı deniz gözlüğü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

lensi açtıktan sonra başlar süresi kullan yada kullanma

evet doğru olan bu yorum. Ben de lens kullanıyorum, doktor lense su değmeyeceğini sölemişti, o yuzden havuza girmek sakıncalı olabilir.
  • Şöyle bir şey buldum:

Lenslerle yüzebilir miyim?

Kontak lensler sudaki çeşitli kimyasal maddeleri ve kirliliği absorbe edebileceğinden yüzücü gözlüğü olmadan kullanılmaları önerilmiyor. Ayrıca su altında gözler açılırsa lensler gözden çıkabiliyor. Yüzerken kontak lens ile yüzücü gözlüklerini birlikte kullanarak görme sorununuzu çözebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

lensi açtıktan sonra başlar süresi kullan yada kullanma

evet doğru..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyitist

Şöyle bir şey buldum:

Kontak lensler sudaki çeşitli kimyasal maddeleri ve kirliliği absorbe edebileceğinden yüzücü gözlüğü olmadan kullanılmaları önerilmiyor. Ayrıca su altında gözler açılırsa lensler gözden çıkabiliyor. Yüzerken kontak lens ile yüzücü gözlüklerini birlikte kullanarak görme sorununuzu çözebilirsiniz.

bu yaz lensle yüzdüm gözünü suyun içine sokarsan lens çıkıyo kafa havada kalcak
  • @Deathulazam

Yüzme gözlüğü kullandığın halde mi lensin çıktı? :(
  • quote:

@Deathulazam

Yüzme gözlüğü kullandığın halde mi lensin çıktı? :(

yo yüzme gözlüğü kullanmadım kafanı suun altına sokarsan çıkıyo tabi normal yüzerken çıkmıyo
  • quote:

Şöyle bir şey buldum:

Ben lenslerle yüzüyorum havuzda(gözlüksüz), daha bir sıkıntım olmadı. Gözlük de kullanmıyorum ama ne gözümden çıktı ne başka bir sorun yaşadım. Sen yine de gözlük tak, hiç birşey olmaz rahat edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tütü

quote:

Orijinalden alıntı: B4hr1

Numaralı havuz gölükleri var yüzmeye gidicence rahat edersin

İlk defa duydum,numaralı deniz gözlüğü.

bende geçen seneye kadar duymamıştım şans eseri adamla dalga geçicektik bunların numaralılarınıda yapsalarmış falan gibi kaç numara falan diye sonra bizi o standa götürünce

• sakıncalı olabilir.bence
    bak burda buldum ben yazmış adamlar valla
    yanlış lens kullanımının sonuçları
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.