Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.677
Cevap
112
Favori
658.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben yüz yıkarken, banyo yaparken takarım.


    havuzda falan da kafamı suya sokmamaya dikkat ederim. aslında lens gözden düşmez sadece bakteri amip falan kapmasın diyedir bu önlemler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Freedom123


    quote:

    Orjinalden alıntı: _GreeNEyEs_

    O2 optix kullanmanı tavsiye ederim. Lens kullanmak zor değil aslında, sadece biraz titiz olman lazım. Her gece ya da çoğu geceler lensleri yatmadan çıkarıp solüsyona koyman lazım. Lensleri takıp-çıkarmaya alışman 7-10 gün en fazla, sonrası kolay. Ben ilkokuldan üni. son sınıfa kadar gözlük kullandım, artık nefret eder bir haldeydim. Lens kullan, hayata tekrardan daha net bakmaya başla. Güneş gözlüğü de kullanabilirsin ayrıca!
    Gerçi ben femtosecond intralase lasik ile gözümü tamamen iyileştirmeyi düşünüyorum ama seneye en erken. Neyse, sonuçta bir göz doktoruna muayene ol ve de O2 Optix lensleri alarak yaşama devam et.

    O2 optix bu lensler 6 güne kadar gözde kalabiliyormuş, sen ne sıklıkta çıkarıp takıyorsun? Ben öyle her gece uğraşmak istemiyorum. Bir de lens gözdeyken toz kaçtı mı çok kötü oluyormuş diyorlar, gözü bıçakla kesiyormuş gibi bir his veriyormuş bu doğru mu?


    ben ortalama her gece çıkarıp solüsyona koyuyorum açıkçası. ev dışında olduğum günlerde sadece lens ile yatıp kalkıyorum. toz meselesine gelince, hangi lensi kullansan zaten toz kaçması batma sulanma gibi durumlara yol açar. bu lensin de diğerlerinden kötü tarafı yok bu konuda. tavsiye ederim açıkçası, çok kullanışlı lensler.




  • lens takıyorum 3 yıldır. bırakın gözlükleri
  • 5 yıldır lens kullanıyorum ilk başta zorluk çekersin(tam işkence oluyor)ama alışıncada çok rahat bea yaw
  • Valaha takıpda bukadar memnun olan varsa bende takacağım zaten yukarda da dedğim takacam die iyice ısındım.

    Önceden hep korkuttular yok şöyle yok böyle diye. Sonra doktara gidip lens istemeye korktum vermez yazmaz falan die saçma bi anti pati ama nebileyim

    Gerçi temiz itinalı kullandıktan sonra bende bişey olacağına pek inanmıyorum.

    Hayırlısı olsun bakalım, pazartesi gideceğim doktora inşallah.


    Zaten her ihtimale karşı gözlüğümde hazır, numaramda pek ilerlemiyor durdu sanırsam.

    Bide lazer olursam , araç kullanıyorum Allah korusun hava yastığı falan patlarsa bir şiddet anında falan zararı olabiliyormuş otomobil bölümünde konuşmuştuk bunları.

    Şu an için eğer alışırsım (inşallah) lens takarım. Kaliteli iyi bişey aldıktan sonra nedne olmasın.


    http://www.elitlens.com/index.php

    burda lenslerin içinden O2 optix çok önerildi başka marka kullanan yok sanırım. Diğerlerin sıvı oranı daha yüksekde o yüzden sordum




  • Day&Night
    Bu Day&Night lensler 30 güne kadar kalabiliyormuş, bunlardan mı alsak acep
    Ayrıca iki kutu alana da webcam hediye veriyorlarmış
  • uzun süre gözde kalan lenslerin arıza çıkarma ihtimali daha yüksek.


    bakteri üremesi, suya temasta amip bulaşıp üreme ihtimali daha yüksek.


    ben o2optix kullanıyorum her akşam çıkartıyorum. zaten 30 gün tutamazsınız bi noktadan sonra rahatsız etmeye gözünüzdeki cismi hissetmeye başlıyorsunuz. zaten öğrenebilmeniz için gün içinde 2-3 defa takıp çıkarmalısınız. 30 gün sonra nasıl çıkaracaksınız hade bakalım yetkili servisi yok bunun


    siz en iyisi en başta ucuz bir lens alın. onu takmayı çıkarmayı öğrenirken haşat edersiniz zaten. ben ilk çifti 4 gün kullandım. 500 kere yere düştü çünkü, katlandı, yapıştı.

    sonra kaliteli bir marka alırsınız her gün çıkartarak kullanırsınız. en temizi. zaten solüsyondan yeni çıkmış lens gibisi de yok.

    gözleriniz en önemli organlarınızdan biri üşenmeye ve cimriliğe gelmez




  • renkli lenslerle şeffaf lensler arasında kullanım zorlugu varmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ccaparli

    uzun süre gözde kalan lenslerin arıza çıkarma ihtimali daha yüksek.


    bakteri üremesi, suya temasta amip bulaşıp üreme ihtimali daha yüksek.


    ben o2optix kullanıyorum her akşam çıkartıyorum. zaten 30 gün tutamazsınız bi noktadan sonra rahatsız etmeye gözünüzdeki cismi hissetmeye başlıyorsunuz. zaten öğrenebilmeniz için gün içinde 2-3 defa takıp çıkarmalısınız. 30 gün sonra nasıl çıkaracaksınız hade bakalım yetkili servisi yok bunun


    siz en iyisi en başta ucuz bir lens alın. onu takmayı çıkarmayı öğrenirken haşat edersiniz zaten. ben ilk çifti 4 gün kullandım. 500 kere yere düştü çünkü, katlandı, yapıştı.

    sonra kaliteli bir marka alırsınız her gün çıkartarak kullanırsınız. en temizi. zaten solüsyondan yeni çıkmış lens gibisi de yok.

    gözleriniz en önemli organlarınızdan biri üşenmeye ve cimriliğe gelmez



    şimdi ozaman o2optix daha pahalı bi lens 70 ytl civarı ben onun yerine 50 ytl civaralrında bi lens alayım onlar bitsin sonra kalitli lens alırım.

    Ya da direk kaliteli mi alayım bilemiyorum. Bakalım doktor'a da soracağım oda bi fikir verir.




    Eskişehir de iyi bi göz doktoru nerde var acaba




  • onvak hastenesinde ismet bey var baya iidri kendileri annem çocuk doktoru o söyledi wala
  • quote:

    Orjinalden alıntı: troy

    onvak hastenesinde ismet bey var baya iidri kendileri annem çocuk doktoru o söyledi wala




    ben onvak hastenesi önünden geçmiştim baktım göz ile ilgili bi yazı görememiştim. göğüs hastaklıkları falan filan yazan bi tablo vardı dedim her halde göz'e bakmıyorlar.

    Ayrıca bide göz merkezi gibi bi yer aradım ama eskişehirde yok sanırım.

    Bakalım hele bi yarın olsun

    peki özel doktor muayenesine gitsem acaba kaça patlar bana. Tekbaşıma gidecektim kardşeiminde gözleri ilerlemiş sanırım annem falanda gelio

    20 yaşında çocuğu doktora annesi götüro dicekler




  • baba vertada sinan bey var.çok iidir.bende 3 yıldır kullanıorum lens hiç bi sorun çıkmadı.lens alacaksan eskde en ucuz focus night&day satan yer 95milyona lens optiktir ona göre.internetten sipariş vermek istersen 82milyona kadar bile var.ben güvenemediğim için vermiorum internetten.
  • Bugün gittim doktora, Eskişehir de doktorlar caddesinde Hasan Şen isimli doktara gittim baya iyi ilgilendi konuşması hal ve haraketleri, tavrı çok iyidi. Güzelcene muayene etti.

    Lens konusnu açtım. Hava geçirgenliği olan lesnleri önerdi dedim nette baya araştırdım herkes O2 optix nerdi dedim evet dedi ama isimd eğiştirdi o dedi air optix oldu dedi kursunu falan gösterdi evet yanısı.

    İstersiniz dışardan alırsınız isterseniz bende getittirebilirim dedi. Fiyatını sordum nette 70 ytl ye görmüştüm, doktor bana 60 ytl dedi. Tamam dedim istedim hem takmasını falanda gösteririm dedi. Yarın verecek siparişi perşembe gelir dedi.

    Gözlerim Sol 4,75miyop Sağ 3,50 miyop - 0,50 astigmat çıktı. 0,75 ve üzri için astigmat lesnler varmış o yüzden astigmat olmayan lens yazdı. 4,75 de olmazmış sanırım 4,50 yaptı onuda çok bişi fark etmez sanırım.

    Perşembe günü alıp deniyecem bakayım. Hayırlısı olsun. Düzgün temiz kullandığın halde hiç bişi olmaz dedi doktor.


    Bakayim taktınkan sonra da yorumlarımı yazarım.




  • yaklaşık 8 yıldır lens kullanıyorum.ehh kullanmasını bildikten sonra sorun yok.ama benim gibi yüksek numaralı+hipermetrop+astigmatlı hastalar için gerçekten işkence.8 yıldır her sabah kalkıp o lanet lensi takıyor.gecede çıkarıyıorum.night and day(yatarken gözde kalabilen)lensleri kullanmayı çok istemiştim ama.o lenslerde de en son 6 numaraya kadar varmış.
  • murat geçmiş olsun.

    şimdi lazer ameliyatımı daha iyi yoksa lens mi daha iyi
  • Dediğim gibi doktorlar daha ucuza getirebiliyor. Hayırlı olsun.
  • arkadaşlar bende lens almayı kafaya koydum benım gözler sağ 1.50 sol 1.25 heralde 1.25 olur ikiside sanırım bişi sorcam bu topicte lens kullanan arkadaşlar sizinkiler renkli değilmi hiç birinizinki ben yeşil lens almayı düşünoym bi değişiklik olsun die tavsiyelerinizi alabilirmiyim renkli zararlımı deilmidi hiç bişe bilmiyorum burda adam bana 55 ytl fiyat çekti ox2 limi ney kutuusnda gördüm 2 adet lesn cıkıyomuş içinden bide 60 ytl ye 6 adet şeffaf fiyarı cekti ne dersiniz ?? bende gözlük takmaktan bıktım bide bende gözlük çok sıkıntı yaratıyo çok kavga eden birisiym bugune kadar 3 gözlük kırdım filitreli cammı neyniş onun yüüznden her defasında 70 ytl bayıldım :S artık anlayın neden bıktıgımı diğer nedenleri ibliyodunuz zate kirlenme vs vs nese cevaplarınızı bekliyorum.
  • yaaa abi ne iyi etmişin böle bi konu açmakla bende 4 senedir falan gözlük kullanıyorum artık bıkmıştım lens almayı düşünüyordum ve aklımdaki soruların hepsini sormuşun çok ii oldu bende lens alıcam sanıram hazır okulunda açılmasına 3 hafta var bu sürede takıp çıkılmayada alışırım diyorum boşuna lens takmak için 45 dakka erken kalkmayada gerek kalmaz :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sardemir

    arkadaşlar bende lens almayı kafaya koydum benım gözler sağ 1.50 sol 1.25 heralde 1.25 olur ikiside sanırım bişi sorcam bu topicte lens kullanan arkadaşlar sizinkiler renkli değilmi hiç birinizinki ben yeşil lens almayı düşünoym bi değişiklik olsun die tavsiyelerinizi alabilirmiyim renkli zararlımı deilmidi hiç bişe bilmiyorum burda adam bana 55 ytl fiyat çekti ox2 limi ney kutuusnda gördüm 2 adet lesn cıkıyomuş içinden bide 60 ytl ye 6 adet şeffaf fiyarı cekti ne dersiniz ?? bende gözlük takmaktan bıktım bide bende gözlük çok sıkıntı yaratıyo çok kavga eden birisiym bugune kadar 3 gözlük kırdım filitreli cammı neyniş onun yüüznden her defasında 70 ytl bayıldım :S artık anlayın neden bıktıgımı diğer nedenleri ibliyodunuz zate kirlenme vs vs nese cevaplarınızı bekliyorum.


    Renkli lensin benim bildiğim şeffafa göre bi eksiği yok, renkli alırken lensin sende nasıl duracağını düşün, yani her insana yeşil göz yakışmaz. bende mavi renk almak istiyordum ama benim gibi esmer kara kaşlı birine mavi renk çok yapmacık dururdu, o yüzden şeffaf aldım,




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MC GRADY

    quote:

    Orjinalden alıntı: sardemir

    arkadaşlar bende lens almayı kafaya koydum benım gözler sağ 1.50 sol 1.25 heralde 1.25 olur ikiside sanırım bişi sorcam bu topicte lens kullanan arkadaşlar sizinkiler renkli değilmi hiç birinizinki ben yeşil lens almayı düşünoym bi değişiklik olsun die tavsiyelerinizi alabilirmiyim renkli zararlımı deilmidi hiç bişe bilmiyorum burda adam bana 55 ytl fiyat çekti ox2 limi ney kutuusnda gördüm 2 adet lesn cıkıyomuş içinden bide 60 ytl ye 6 adet şeffaf fiyarı cekti ne dersiniz ?? bende gözlük takmaktan bıktım bide bende gözlük çok sıkıntı yaratıyo çok kavga eden birisiym bugune kadar 3 gözlük kırdım filitreli cammı neyniş onun yüüznden her defasında 70 ytl bayıldım :S artık anlayın neden bıktıgımı diğer nedenleri ibliyodunuz zate kirlenme vs vs nese cevaplarınızı bekliyorum.


    Renkli lensin benim bildiğim şeffafa göre bi eksiği yok, renkli alırken lensin sende nasıl duracağını düşün, yani her insana yeşil göz yakışmaz. bende mavi renk almak istiyordum ama benim gibi esmer kara kaşlı birine mavi renk çok yapmacık dururdu, o yüzden şeffaf aldım,


    sarı kırmızı alsak fanatikler tarafından gözlermiz oyulmaz demi




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.