Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.685
Cevap
110
Favori
681.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YuSuFBuLDu

Günlük çıkarıp takacağım lens alacağım. Önceden kullanıyordum gözlükle devam ettim tekrar lense döneceğim. Hangi ürünü önerebilirsiniz ?

degerleriniz nedir B.C ve DIA ?
  • yaklasık 5 yıldır lens kullanıyorm 1.5 sene önce de gözlerim mikrop-alerji kapmıstı ve 1 1.5 ay lens kullanmayıp damla kullanınca geçmişti .. 3-4 ay sonra yine aynı sorun başladı ve o zamandan beri gözümde bazen batma-kanlanma durumları oluyo ve rahatsız ediyor .. doktora gittiğim zmnlar doktor önemsiz bir alerji olduğunu söleyip göz yaşı verip gönderiyolar ve her gittiğimde lensle mi uyuyosun temiz kullanmıyomusn vs sorular soruyolar..max 5-6 saat lens kullanıyorm ve gayet temiz .. tecrübeli arkadaslardan öneri bekliyorm ne yapmalym

Orijinalden alıntı: posetcay06

toric kontakt lenslerde markalar arasında en sıkıntılı olanıdır B&L soflens66 diger markalara yonelmeye calısın

hocam ben araştırdım aqua filan alacaktım netten. Annem tutturdu optikçiden alalım filan. Gittik adam bize sizin dedğiniz markayı verdi soflens ama 66 mı bilmiyorum. Torik modeli var elimde. Sizde ne gibi sıkıntılar oldu.

Orijinalden alıntı: Dante_TR

yaklasık 5 yıldır lens kullanıyorm 1.5 sene önce de gözlerim mikrop-alerji kapmıstı ve 1 1.5 ay lens kullanmayıp damla kullanınca geçmişti .. 3-4 ay sonra yine aynı sorun başladı ve o zamandan beri gözümde bazen batma-kanlanma durumları oluyo ve rahatsız ediyor .. doktora gittiğim zmnlar doktor önemsiz bir alerji olduğunu söleyip göz yaşı verip gönderiyolar ve her gittiğimde lensle mi uyuyosun temiz kullanmıyomusn vs sorular soruyolar..max 5-6 saat lens kullanıyorm ve gayet temiz .. tecrübeli arkadaslardan öneri bekliyorm ne yapmalym

Pek bilgim yok ama marka model değiştir?

Orijinalden alıntı: erkamacar

quote:

toric kontakt lenslerde markalar arasında en sıkıntılı olanıdır B&L soflens66 diger markalara yonelmeye calısın

hocam ben araştırdım aqua filan alacaktım netten. Annem tutturdu optikçiden alalım filan. Gittik adam bize sizin dedğiniz markayı verdi soflens ama 66 mı bilmiyorum. Torik modeli var elimde. Sizde ne gibi sıkıntılar oldu.

A. Oasis for astigmatism kullanıyorum oksijen geçirgenliği filan harika çok az hissediyorum torik lens olmasına rağmen ve göz kuruması filan yapmıyor. Bi aldığınızı kullanın diğerini alacağınız zaman bir de bunu deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Myret Alpin

quote:

quote:

A. Oasis for astigmatism kullanıyorum oksijen geçirgenliği filan harika çok az hissediyorum torik lens olmasına rağmen ve göz kuruması filan yapmıyor. Bi aldığınızı kullanın diğerini alacağınız zaman bir de bunu deneyin

HOcam daha yeni aldım ( İlk defa kullanıyorum lensi ). Birdaha alırsam bu olmayacak gibi. Sıkıntılarım şunlar:

- Gözle lensi puzzle parçalarına benzetiyorum. Lens göze tam oturmayınca ışıklı cisimleri sanki astigmat varmış gibi görüyorum.
    - Sağa sola tam bakarsen görüntü nasıl diyeyim astigmatlı gibi oluyor.
    - Gözlerim hemen soğuyor. Göz kapaklarını kapatınca geçiyor ama daha sık yapmaya başladım göz kırpmayı.
    - Lensin tersi düzü varmış hala çözemedim.

Herşeyi geçtim sadece şöyle cam gibi sanki gözümde ne gözlük ne lesn varmış gibi görebilsem. Yani göz kapaklarını kapatıp açıyorum yine düzelmiyor. Bunlar alışınca geçer mi yoksa anormal birşeyler mi var hocam. Annem sayesinde Optikçide 2 kutusu 190 TL verdim. Birdahakini netten alırız diyor. Tabi para benden çıkıyor ya.

• quote:

HOcam daha yeni aldım ( İlk defa kullanıyorum lensi ). Birdaha alırsam bu olmayacak gibi. Sıkıntılarım şunlar:

- Gözle lensi puzzle parçalarına benzetiyorum. Lens göze tam oturmayınca ışıklı cisimleri sanki astigmat varmış gibi görüyorum.
    - Gözlerim hemen soğuyor. Göz kapaklarını kapatınca geçiyor ama daha sık yapmaya başladım göz kırpmayı.

Herşeyi geçtim sadece şöyle cam gibi sanki gözümde ne gözlük ne lesn varmış gibi görebilsem. Yani göz kapaklarını kapatıp açıyorum yine düzelmiyor. Bunlar alışınca geçer mi yoksa anormal birşeyler mi var hocam. Annem sayesinde Optikçide 2 kutusu 190 TL verdim. Birdahakini netten alırız diyor. Tabi para benden çıkıyor ya.

- lens çapı yani bc değeri gözünüze göre tam değilse lens göze tam oturmaz ve net görmezsiniz. Bu yanlış olabilir dikkat edin lens almadan önce gözününün çapını ölçtürdünüz mü? Problem belki odur.
    -soğukluk dediğiniz kuruluk sanırım lens ten kaynaklanıyor bir de suni göz yaşı alın çok uzun süre rahatsız ettiğinde damlatın gözünüze rahatlarsınız lens seçiminde oksijen geçirgenliğine çok dikkat edin dediğim marka bir numara bu konuda ve benım başıma böyle bişey gelmedi daha
    -lensin tersi düzü
     *** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***

Bende ilk taktığımdan beri bu tip sorunlar olmadı taktığım anda tam netti sadece sağa sola bakarken hissediyorum lensi o kadar o da toriklerde çok normal ama bazen unutuyorum lensi hiç hissetmiyorum bile tabi bunlar alışma dönemi de olabilir bir süre takın bir iki hafta filan devam ederse dediğim gibi lensi değiştirin ölçülerinize dikkat edin filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D94B02D8B -- 17 Nisan 2013; 21:34:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Myret Alpin

quote:

- lens çapı yani bc değeri gözünüze göre tam değilse lens göze tam oturmaz ve net görmezsiniz. Bu yanlış olabilir dikkat edin lens almadan önce gözününün çapını ölçtürdünüz mü? Problem belki odur.
    -soğukluk dediğiniz kuruluk sanırım lens ten kaynaklanıyor bir de suni göz yaşı alın çok uzun süre rahatsız ettiğinde damlatın gözünüze rahatlarsınız lens seçiminde oksijen geçirgenliğine çok dikkat edin dediğim marka bir numara bu konuda ve benım başıma böyle bişey gelmedi daha
    -lensin tersi düzü

Bende ilk taktığımdan beri bu tip sorunlar olmadı taktığım anda tam netti sadece sağa sola bakarken hissediyorum lensi o kadar o da toriklerde çok normal ama bazen unutuyorum lensi hiç hissetmiyorum bile tabi bunlar alışma dönemi de olabilir bir süre takın bir iki hafta filan devam ederse dediğim gibi lensi değiştirin ölçülerinize dikkat edin filan

Hocam 2 gündür görüntüde çok az problem var. Nasıl desem azıcık yerinden oynuyor göz kırpıp açıyorum düzeliyor. Biz alırken düz göz testi yaptırdık doktor ben göz çapı ölçemem dedi. Neyse ölçtürüp annem dedi optikçiye gidelim adamlar belki birşey yaparlar dedi. ( hep aynı optikçiye gider bizide müşteri olarak tanırlar ). Abiye durumu anlattık dedi benim tanıdık doktor var o hesaplar felan ıvır zıvır birşeyler dedi. Sonra tamam yapabiliriz deyip yolladılar bizi. Olay bu. Adama sordum abi çapta yanlışlık filan olmaz değil mi diye. Kendisi garanti verdi.

• 2-3 kere lens aldım her alışım da yarım saat 45 dakika lens takmayla uğraştığım için her seferinde bi kenara atıp yalan ettim lensleri ve tabi ki o yarım saatten sonra gözlerim kıpkırmızı oluyordu. Acaba doktorum gözlerimin ölçüsünü yanlış mı aldı büyük lens mi takmaya çalışıyordum hala şüphelerim var. Takabildikten sonra sıkıntı olmuyordu çıkarırken falan hiç sıkıntı yaratmıyor. Halı saha maçlarında falan çok işe yarıyor. Bausch & Lomb soft lens markası.
  • Beyler lensmarket.com dan aldığım lensler elimde kaldı değiştirmiyorlar.4 adet açılmamış lens var elimde , deneme amaçlı lens almak isteyen filan olabilir uygun fiyata veririm.Marka oasys acuve for astigmatizm.Yani torik lens , miyop 3.25 astigmat 1.25 ax 10 derece.BC değeri zaten markanın sabit 8.6

Ha bu arada lensle ilgili soru sormak isteyen sorabilir , bu işle uğraşmaktan lens uzmanı olduk nerdeyse.Ha birde lens muayenesi için kesinlikle göz hastanelerine gidin.Sonra benim gibi 3 hastane değiştirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Kural Ahmet Kural -- 23 Nisan 2013; 12:56:56 >

Orijinalden alıntı: WrathChild

2-3 kere lens aldım her alışım da yarım saat 45 dakika lens takmayla uğraştığım için her seferinde bi kenara atıp yalan ettim lensleri ve tabi ki o yarım saatten sonra gözlerim kıpkırmızı oluyordu. Acaba doktorum gözlerimin ölçüsünü yanlış mı aldı büyük lens mi takmaya çalışıyordum hala şüphelerim var. Takabildikten sonra sıkıntı olmuyordu çıkarırken falan hiç sıkıntı yaratmıyor. Halı saha maçlarında falan çok işe yarıyor. Bausch & Lomb soft lens markası.

Galiba bu konuda iyiyim ben ilk taktığım gün 5 dakikada ikisini takmıştım giderek azalttım 1 hafta sonraya yakın 1 dakikada ikisini birden takabiliyordum şuan 3. haftadayım artık ayna da kullanmıyorum

• Beyler ayar oldum ya. Lensi aldım ama 1 saati geçti hala takamadım. Video izlemekle de olacak iş değil.
  • acuvue oasys for astigmatism kullanıyorum genel olarak memnunum ama sol gözümde tembellik var ve hepte sol gözümdeki lens kayıyor ve diğerine göre puslu görüyorum gözümün dia değerine göre lensin çapı fazla doğal olarakta taşıyor kayma buna bağlı olabilir mi?birde daha ufak dia değerine sahip misal 14 gibi piyasa bulamadım bc değerimde 8.6 bu değerlerde lens var mıdır acaba?
    3- doktorun önerdiği ve denemesini verdiği lens olan biomedics marka lensı mi alayım yoksa sizin önerdiğinizi başka marka var mı (eğer biomedics i istemezsem biofinity al dedi) tabi bunların dışında da bişeyler alabilirim

gözüm 1.25X180

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Orijinalden alıntı: muharrem89

arkadaşlar astigmat için doktorun sattı deneme lenslerini alalı yaklaşık 1 ay olacak
    1-bu lenslerin kullanım süresinin bittiğini nerden anlıcaz
    2-bu lenslerin üzerinde "-" şeklinde küçük çentikler var onlar ne işe yarıyor
    3- doktorun önerdiği ve denemesini verdiği lens olan biomedics marka lensı mi alayım yoksa sizin önerdiğinizi başka marka var mı (eğer biomedics i istemezsem biofinity al dedi) tabi bunların dışında da bişeyler alabilirim

gözüm 1.25X180

Optikçiler kazık satıyorlar internette 60 TL'lik lens optikçide 100 TL internetten satın al astigmatla ilgili pek birşey bilmiyorum birşey söyleyemem birde eğer kullandığın lens rahat ise göze batma falan yapmadıysa markayı degistirmene gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar arkadaşlar benimde bi sorum var. Gözlük numaralarım 4.50 hipermetrop + 2.75 astigmat. İstanbul Göz Hastanesinde muayene oldum doktorum lens kullanmamda sakınca yok dedi. Sert lenslerden deneme amaçlı taktım ama nedense işkence gibi geldi sağa sola tam bakamıyorum çok batma fln yapıyor ve kuruma hissi oldu bende alıp almamakta kararsızım. Birde bana Z harfi ile başlayan bi markanın lensini yaptıracaklarmış 1 senelik 1 çift ve 700TL!!!. Bunların daha kısa sürelisi yokmu ben deneme amaçlı bu paraları veremem yada gidip 100 TL verip reçetemi alıcakmışım onuda parayla veriyorlar nerden bulaştım anasını satıyım bu istanbul göz'e. Benim gibi yüksek numara sert lens kullanan varmı? Bi lens nasıl 1 senelikten aşağı olmaz birde tek çift veriyorlar bi kaybolsa yalan olucak yani 700 liram.

Orijinalden alıntı: FolloFush

quote:

Orijinalden alıntı: muharrem89

arkadaşlar astigmat için doktorun sattı deneme lenslerini alalı yaklaşık 1 ay olacak
    1-bu lenslerin kullanım süresinin bittiğini nerden anlıcaz
    2-bu lenslerin üzerinde "-" şeklinde küçük çentikler var onlar ne işe yarıyor

gözüm 1.25X180

Optikçiler kazık satıyorlar internette 60 TL'lik lens optikçide 100 TL internetten satın al astigmatla ilgili pek birşey bilmiyorum birşey söyleyemem birde eğer kullandığın lens rahat ise göze batma falan yapmadıysa markayı degistirmene gerek yok.

teşekkür ederim muhtemelen devam ederim çünkü rahat. bazen varlığını unutuyorum peki 1 ve 2. sorular hakkında bir bilginiz var mı acaba?

lens markasını değiştircek olursam su içeriği düşük olmasına ve oksijen geçirgenliğinin yüksek olmasına dikkat edicem sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muharrem89 -- 29 Nisan 2013; 17:41:28 >

• İyi günler.

2012 eylül ayından itibaren numaralı haftalık lens kullanmaya başladım. İlk başlarda bir problem yoktu fakat son zamanlarda ailemden ve çevremdeki insanlardan gözlerimi çok fazla ve sert bir şekilde kırptığım uyarısını aldım. Nedenini tam olarak bilemesem de lense bağlı bir durummuş gibi görünüyor. Lensler haftalık olunca ben de cumartesileri çıkarıp pazarları takıyordum ama bu arayı daha mı kısa tutmalıyım? Çünkü arada gözlerimi açıp kapatırken de 'pıt' sesleri gelmeye başladı. Ayrıca lens çıkarıp gözlük taktığımda da devam ediyor galiba. Konu ciddi şekilde kafama takıldı bu durumla karşılaşan ve kurtulan, çaresini bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Kalıcı olabileceğinden endişelenmeye başladım doktora gitmeden önce buraya da danışayım dedim.

Ek olarak, lensten mi yoksa bu konuyla çok uğraştığımdan mı bilmiyorum son günlerde ciddi bir baş ağrısı da başladı.

• Lens takmaya başlayalı tam bir hafta oldu bugün itibariyle.Genel olarak oldukça memnun kaldım diyebilirim.

İlk takışım 5-6dk civarındaydı ,bugün sabahın 5inde uyku sersemi olmama rağmen tek deneyişte yaklaşık 30snde taktım.Cidden alıştıktan sonra çok kolay bir işlem yeni takmayı düşününenler hiç tereddüt etmesin bu konuda.

İlk başlarda biraz batma,çapaklanma ve kayma olduğunu hissediyordum ancak bunlar alışma sürecinin bir parçası sanırım bugün itibariyle oldukça rahat geliyor artık.

Dün futbol maçı yaparken denedim müthiş oldu uzun süreden sonra insanları tanıyarak pas atmak harika geldi.Ancak maçtan sonra çıkarırken hata yaptım ,terli olduğum için çıkarırken çok yaktı ve kızarda gözüm.Biraz beklemek ve yüzünü iyice yıkayıp kuruladıktan sonra yapmak lazım çıkarma işini .

Araba kullanırken ise odaklanma sorunu yaşadım önümde hız göstergesine bakıp sonra yola bakınca görüntü 0,1 saniye civarı bulanık kalıyor sonra düzeliyor.Umarım buda geçerse rahat edicem çünkü gece kullanım için riskli bir durum.

• 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.