Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
30
Favori
93.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu fan çınlaması dediğim coil whine mı acaba? Bahsettiğiniz böyle birşey mi? Sürekli devam ediyor diiiiii diye ince tonda. Bana fan motoru sesi gibi geldi ama ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt
    Bencede fan sesi olabilir ,ilk çıkan ürünler böyle ufak tefek hatalarla gelebiliyor, 2.yada 3.sürümlerde düzeltirler diye umut ediyorum
  • ohmygrodd O kullanıcısına yanıt

    HDD olayı çok önemli değil aslında çeşitli yazılımlar ile çözülebiliyormuş ya da en kötü hdd değiştirilir. Diğer sesin olmaması iyi bir şey sizin adınıza sevindim.

  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt

    Evet tiz bir ses geliyor özellikle oyunlardaki sahneler değişince sesin tonunda da bazı değişiklikler oluyor. Fan sesi olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayarı başka bir şekilde yorduğum zaman hiçbir şekilde gelmiyordu bu ses. Sadece ekran kartı kullanımda olduğunda geliyordu. Bilgisayar için zararlı veya performans düşürücü bir şey değil ama benim açımdan rahatsız ediciydi.

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Biraz öyle oldu. Aslında ben de servise gönderip değişim isteyecektim ama o süreçle uğraşmak istemedim. Siz de şansınızı deneyin bence değişim ile sorun çözülürse gerçekten mükemmel bir cihaz.

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Tessellation kapalı ve extreme olmak üzere unigine heaven benchmark sonuçlarım böyle


    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H
    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H




  • imjusthiding İ kullanıcısına yanıt

    Sanki uçak motoru gibi geliyor bende ses, gibi geliyor. Cinebench çalıştırdım yine geldi. Laptop kullanmadığım için neyin normal olup neyin olmadığını bilmiyorum. Sizdeki sesi anlatabilir misiniz veya herhangi bir videoda karşılaştınız mı? Benim bildiğim coil whine kesik kesik geliyor sanrım doğru mu?

    Cinebench i iptal edince de ses azaldı ama hafif var hala


    Bu arada heaven de GPU güç değeri 121W a, CPU da en fazla 101,9 C [CPU (Tclt/Tdie değeri, CPU Core ise 92,7C ye ulaşmış ] sıcaklığına çıkıp indi bir kez. Cpu kullanımı ise en fazla %10 civarına çıktı sanırım. Laptop u yerden kaldırmak sıcaklığı bayağı etkiliyor.


    Laptob ilk izlenim olarak hoşuma gitti, sıcaklığın daha iyi olmasını bekliyordum ama çözülür sanırım. Bu fiyata bu pandemi döneminde böyle bir cihaz bulmak zor. Siz dedikten sonra bu ses dikkatimi çekmeye başladı, umarım normal bir şeydir de iade etmek zorunda kalmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmtlm -- 29 Kasım 2020; 20:3:0 >
  • imjusthiding İ kullanıcısına yanıt
    ohmygrodd O kullanıcısına yanıt

    Hocam bende AMD modeli yok ben İntel kullanıyorum. Ben memnunum cihazdan fakat 115W olmaması beni rahatsız etmiyor değil.


    @ohmygrodd

    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H


    Bu da benim İntel modelden. Arada nedense çok fark yok gibi duruyor. Acaba 115W değil mi?


    Redditte AMD kullanan bir kullanıcı da paylaştığı benchmarka göre %8 gibi bir fark vardı. Acaba Türkiye'ye gelen modeller farklı mı?

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Hibrit modda kullanıyordum bilgisayarı, birde sadece gpu ile açıp deneyeyim.

  • Sonuçlar bu şekilde. Aşağı yukarı %8'e denk geliyor sanırım.


    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohmygrodd -- 29 Kasım 2020; 20:29:30 >
  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt

    Uçak motoru gibi bir ses ve cinebench açınca da geliyorsa sizdeki muhtemelen fan sesidir endişe etmenize gerek yok. Benim dediğim ses olsa bile donanımsal olarak herhangi bir zarar vermiyor. O yüzden içiniz rahat olsun.

  • Merhaba arkadaşlar,


    Legion 5 17imh05h modelini aldım bende. Cihaz gerçekten mükemmel yalnız belli başlı çoğu cihazda hatta hepsinde bulunan sorunlar var ortak. Bunlar neler mi?


    • Kablolu kulaklık takınca bir ince dip gürültü yapıyor kulaklıkta. He pek dert değil bu mesele bu da çözülür bir şekilde :) Çözüm aramaya çalışmadım ama.
    • Cihazda tüm serilerinde kesinlikle asıl adı coil whine olan, cpu whine sorunu mevcut. İşlemci turbo boost açtığında yüksek güç modlarında cihazın sol tarafından kesik bazı cihazlarda uzun bir cızırtı geliyor. Tabi bu sorun sadece bu marka modelde değil birçok yeni nesil turbo boost hyperthreading işlemcili laptoplarda var bugün. Monster,msi,asus hepsinde birşekilde bazı serilerinde mevcut. Çözümü yok mu çözümü de var aslında işlemcinin c1e state ini kapattığınızda turboo boost ve performanstan feragat etmeden sorunu aşıyorsunuz, yaptım ve çözdüm ben.
    • Gelelim en önemli noktaya, zurnanın zort dediği yere. Cihazın tasarımı güzel, çıtalar ince felan ince ince de sen bu çıtaları ips bu nit değeri ile bu kadar ince yaparsan seri üretimde de bu işe dikkat etmediğin için cihazların alayında ips glow / bleeding olur. Çoğu serinin cihazında belki %90 ında hepsinde ışık sızması sorunu var.


    Bunların dışında 3 sorunu da yaşıyorum sizde büyük ihtimalle yaşayacaksınız ama cihazı o kadar çok sevdim soğutması performansı o kadar iyi ki geri iade edip vs. uğraşmak dahi istemiyorum. Ki bir dönem aldığım bir asus ips monitördeki ışık sızmasının yine de 10 da biri anca vardır bunda. Tölere edilebilecek bir sızma, daha doğrusu kabul edilebilir bir ips glow durumu var.


    Teşekkürler.





  • Bir incelemede yüksek dirençli kulaklık kullanınca geçtiğini duymuştum. %100 parlaklıkta backlight bleeding neredeyse yok denecek kadar az, sadece monitör belli açıdayken ortaya çıkıyor biraz ama ips glow var evet.
  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt

    Kaç noktada var sizde ips glow her köşede var mı? Ben mesela sadece film vs. izlerken alt kısımlar siyah bant ise oralarda görüyorum az ışık kapalı iken. Acaba geri göndermeli miyim garantiye? Değişim isteyip daha sorunla bir cihazla uğraşmaktan da korkmuyorum değil şuanda.

  • Hayırlı olsun hocam.


    Bendeki coil whine daima var. Boştayken bile çok sessiz bir odada isen duymak mümkün. Yine de dediğiniz şeyi deneyeceğim galiba. BIOS'a mı girmem gerekiyor?

  • Dün akşam baktığımda sadece paneli biraz eğince çok az bir backlight bleed farkettim, onun dışında farketmedim. İps glow da ekrana baktığınız açıya göre değişiyor. Yani sanki renkli bir duvar varmış ta onu yansıtıyormuş gibi renkli. İps glow bildiğim kadarıyla böyle birşeydi. İnternette Bir site yardımıyla test ettim. Film izlemedim, hdr videoları oynatmada sorun yaşıyorum onu çözmeye çalışıyorum. Onun dışında elektrik sesi gibi bir coil whine da fark etmedim, ince bir fan sesi var sadece en düşükte bile gelen v? inşallah da duymam.
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Uçak sesi gibi mi, ince bir ses. Bende de var ama fan sesi gibi sanki ya. Normal bir ses gibi sanki
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Videoyu birebir uygulayın eser kalmıyor coil whine dan.


  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.