Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
30
Favori
93.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam intelde sorun yaşayanları gördüm internette evet ama amd de yaşayanı duymadım hiç. Bana söylemiş olduğunuz çözüm ve video intel işlemci için. Üstelik merak ediyorum var mı başka sorunla karşılaşan. Ona göre cihazın değişimi için garantiye baskı yapıcam. Bu arada C state i kapamak pil kullanımını arttırıyormuş.


    Şimdi denicem kapatmayı eğer amd de de nasıl kapatabileceğimi bulabilirsem ama amd li modellerde bu sorun genel değilse ne için çekeyim ki bu derdi. İdle da duymasam hadi belki ama idle da bile çok dikkat çekiyor

  • Pardon hocam amd olma durumu aklıma gelmedi. Haklısınız bir araştırın ama amd de böyle bir durum var herhalde denk gelmiştim. Yurtdışında alanlarda da neredeys çoğunda var bu ses. Tepki vermeyende anlamayıp bu sese takılmayanlar zaten. Ki keza ips glow durumuda çoğunda var ama takmıyor insanlar. Valla alınacak laptop yok iade de etsek, hepsinde bir sorun var. Msi gl65,75 lere bakıyorum ama onlarda da ips glow çıkan var başka sorunlar var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak-r -- 2 Aralık 2020; 16:54:59 >
  • Yaşadığım gürültü problemini videoya çektim merak eden var ise.

  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt

    Hocam bende idleda yok ama yük altındayken fark etmeye başladım videoyu izleyince. Attığınız omen kadar ağır değil ama, yani sesi editlemeseydiniz duyamıyordum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohmygrodd O kullanıcısına yanıt
    Benim videodaki son edit ten bahsediyorsunuz sanırım. Ben de millet coil whine diyince benchmark testi yapıp 30 dk boyunca seslere bakmıştım. Bilmiyorum sonradan mı çıktı veya ben mi sonradan takılmaya başladım ama idle da gelmesi sinir bozucu, yük altında fan sesine karışsa belki bukadar takmazdım.
  • Reditte 2 kişi ses duymuyorum, 1 kişi de bende belki senden çok ses vardır dedi. Ses duymayanlardan biri önceden sanki duyuyordum ama artık duymuyorum dedi.
  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt

    Ryzen 7 4800h ve rtx 2060 mı onların da


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ohmygrodd

    Ryzen 7 4800h ve rtx 2060 mı onların da

    hocam 2 kişi rtx 2060 modeline sahipti ama kaç inç bilmiyorum. Diğer 2 kişi hakkında bilgim yok, benim konuma cevap vermişler, buna ben de ses duyuyorum diyen de dahil ama hangi modele sahipler tam olarak bilmiyorum.


    bu benim konuya gelen yanıtlar:https://www.reddit.com/r/Lenovo/comments/k5i99d/legion_5_amd_static_noise/


    bunlar da benim sorup cevap aldıklarım (rtx 2060 lar): https://www.reddit.com/r/AMDLaptops/comments/k50xil/probably_one_of_the_first_few_legion_5_amd_with/gecpq8i?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3


    https://www.reddit.com/r/AMDLaptops/comments/k5hce8/cloudy_days_make_for_comfy_gaming_on_the_patio/gegq2ke?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmtlm -- 3 Aralık 2020; 18:30:15 >




  • merhaba arkadaşlar bu bilgisayarın 4600h gtx1650 olan versiyonunu kullanıyorum

    bu cihaza bataryada olsun adaptöre bağlı olsun sağ soket veya arka type c de dahil herhangi bir sokete 2.5inc harici disk veya telefon taktığımda anlık olarak cihazın elektiriğini kesiyor ve tekrar ya başlatıyor ya da başlatmadan kalıyor.

    bu durum bende 3-4 defa oldu bunun hakkında görüşlerinizi bekliyorum

    olay günlüğünde bulabildiğim rapor bu şekilde

    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H
    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porca -- 3 Aralık 2020; 18:55:34 >




  • Öncelikle iyi akşamlar diliyorum. Herkese iyi forumlar

    i7 10750H, RTX2060, 1TB HDD + 512GB SSD'li Legion'u 10 gün kadar önce aldım. Aldıktan 2 gün sonra yukarıda bahsi geçtiği gibi kasadan sesler gelmeye başladı. Buraya atılan Drive dosyasındaki ses ile bire bir hatta. Özellikle Rainbow Six Siege'in açılış ekranında aşırı fazlaydı. Performansı falan etkilemiyor ama o kadar para verdikten sonra böyle sorunlar hem can sıkıyor hem de sinir ediyor insanı :( Ama bir yandan da yaşayan tek kişi olmamam sevindirdi. Boştayken sesin olmaması, oyunu HDD'ye indirirken de sesi duymam sebebiyle HDD kaynaklı diye düşündüm. Yine de doğru teşhis mi emin değilim. Ha bir de yine yukarıda bahsedilen çok çok nadir gördüğüm 10 saniyede bir gelen click sesi de mecvut kasada.

    Ancak benim asıl sorunum şu: Rainbow Six oynarken ekranda çok anlık bir takılma oluyor ki bu da akıcılığı bozmak için gayet yeterli oluyor. Takılma esnasında FPS falan da düşmüyor. 250-270 arasında hep. Sıcaklık değerleri de sürekli 60-70 derece arasında. Kaldırıp yükledim ancak sorun yine devam etti. Ve ayrıca GeForce üzerinden açınca bahsettiğim takılmalar bir süre olmuyor. Aynı cihazı kullananlar olarak benim gibi bu sorunu yaşayan veya çözen biri var mı diye danışmak istedim. Aynı zamanda Witcher 3 yüklü ve yüksek ayarlarda tertemiz oynatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekranda kontrol edip benim gibi ışık sızması sorunu yaşayan var mı ? Bu bahsettiğiniz disk kafa sesi gibi bende birkaç kez geldi ilk günler dedim disk kendini kapatıyor güç moduna alıyor mekanik olan. Ama daha sonra bende de çok sık şekilde 20 30 sn de bir gelmeye başladı. Acayip ilginç kronik sorunları var bu serinin maalesef. Cihaz olarak güzeller ama şu sorunları da olmasaydı keşke. Şimdi doa raporu çıkarsa ve iade etmek zorunda kalırsam diye tekrar cihaz aramaya başladım. Allahtan bu arada elimde başka laptop varda idare ediyorum. Yoksa yeni laptop alıp kullanamamak ve 1 ay netice beklemek gayet can sıkıcı bir durum.

  • Işık sızması dediğiniz ips glow sanırım, O bende var ama çok takılmadım ona ben. Bu resimdekiler gibi https://duckduckgo.com/?q=ips+glow&t=brave&iar=images&iax=images&ia=images bakış açısına göre değişiyor. Click sesini ben de duymaya başladım ara sıra ama çok sık değil

  • Aynen bu şekilde hatta bendeki aşırı çok çok az. Bu yüzden de çekimserim değişip gelen cihazda daha çok olur mu acaba diye. Yoksa diğer sorunları dert etmedim pek. Cpu whine ı çözümlemiştim zaten. Bir de o tam paketleyip servise gönderdiğim gün disk sesi başladı sürekli bir click 20-30 sn bazen daha uzun aralıkla. Birkaç kez duymuştum ama bu kadar sık değilde günde bir iki anca duyuyordum.

  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt

    Sizdeki sızma boyutu nedir acaba karanlıkta çekme şansınız varsa çok sevinirim. İçim huzursuz yoksa değişim mi yapıyım iade mi alıyım. Tekrar sızma çok olan bir cihaz gelirse kabus olur iyice bu durum. Bir de baktımda bizim cihazlarda premium care ileri seviye teknik destek varmış. Gerekirse yerinde destek ve donanım arıza gidermeye kadar. Ee hani bunu biz niye göremedik yine servisi 20 gün bekleyeceğiz gibi :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak-r -- 3 Aralık 2020; 22:11:11 >
  • Musait bir zamanda çekerim elbette. Premium care numarası sadece türktelekom ev telefonundan ulaşıblabilen bir numara. En azından sitede sadece o vardı. Ama yerinde gelip incelediklerini bilmiyordum. Doğruysa şansımı denemek isterim.

  • 1660ti'lı modeli kullanıp sorun yaşayan oldu mu? yoksa sorunlar rtx 2060'lı modellerde mi? anlamaya çalışıyorum da.
  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt

    İnternetteki teknoloji sitelerinde bu konuyla alakalı birçok yazı var. Lenovo legion 5 serisinde premium care desteği uyguluyor diye. Premium care numarasını linki vs. paylaşır mısınız ben göremedim öyle birşey. Ulaşıp deneyelim bir görüşelim en azından nedir ne değildir ? Bana açtıkları destek kaydı da tuhaf sitelerinde garanti yükseltme adıyla gözüküyor açtığım arıza destek kaydı. Acaba çeviri ile alakalı sıkıntı mı yoksa bir garanti yükseltm prosedürü uygulayıp bu premium care dahilinde bir değişim mi yapacaklar. Bu konuyu da yurtdışı reddit ve lenovo forumlarında görüp denk geldim. Biri birkaç sorundan bahsetmiş premium care verdim değişim bekliyorum cihaza diye. Bu premium care olayında çok ikiletmiyorlar tamir veya değişim yapıp ilgileniyormuş servis bu serilerde.

  • 00800448821877 ama dediğim gibi türktelekom hatlı bir ev telefonu lazım. Eğer sahipseniz ve arayabilirseniz normal numaraları var mıymış öğrenebilir misiniz?


    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmtlm -- 4 Aralık 2020; 0:11:56 >
  • İlki tam parlaklık 2. Si yarım ama zaten zifiri karanlıkta birşey izlerken parlaklığı düşürmek gerek. İnternette test yaparken parlaklığı tam açmayın diyor. Ben normal kullanımda sıkıntı olacağını sanmıyorum.
    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H




  • 1650 ryzen 4600h modeli 2 aydır kullanıyorum. Öncelikle ışık sorması bende de bar ama ışık sızması olmayan ips ekran yok. Sadece bazı panellerde çok dikkat çekerken kimisinden miktar daha az. Bunsan önce y520, MacBook Pro, Asus g531gt kullandım hepsinde ışık sızması vardı. Bende olan gayet kabul edilebilir miktarda o yüzden kafaya takmıyorum servise versem değiştirilse yeni yakılan panelin deha az ışık sızmasına sahip olacağının bir garantisi yok. 512 GB ssd var hdd yok o yüzden mekanik bir ses duymadım şimdiye kadar. Sessiz bir ortamda kuşağımı klavyeye dayarsam coil whine duyuyorum ama onun dışında duyulmuyor boşta ya da yük altında farketmez. Sorun olan modeller genelde anladığım kadarıyla intel modelller. Umarım servis çözüm getirir kimse mağdur olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.