Şimdi Ara

Lehimi Eritemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde 30 W lehim makinesi var.Önceden hep tüp lehim kullanırdım bir sorun çıkmıyordu fakat geçen gün sarma lehim aldım tel çok az eriyor tutmuyor bile lehim.Bu tüp lehime göre daha sert birazcık telde kalın nasıl lehim yapabilirim bu telle?

• lehim telin kalitesiz, yeni tel al ve ince olmasına dikkat et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30w vakası... hep 30w alın derler ama ben pişman oldım 30w aldığıma. en ince teli bile eritemiyor. entegreye daha fazla zarar vermesi söz konusu çünkü ısınsın diye daha uzun tutmak gerekiyor. 1 tl lik 60w tahta saplı canavar gibi...
  • bende de 30W proskit marka olanından var bir sorun yok. Kalite ile de alakası var.
  • RoHS kurallarına uygun bir lehim aldıysanız içinde kurşun yoktur ve erime sıcaklığı en az 30 derece daha yüksektir. 40 W bir havya (Weller) ile eski tip lehimlerde hiç sıkıntı yaşamıyorum ama yeni devrelerde bayağı sıkıntı var. Bugün RoHS'ye uygun bir devreden elemanı sökene kadar bayağı uğraştım.

Örnek lehim teli :

http://www.kurtel.com/lead.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknomani.com -- 24 Mart 2013; 0:49:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

30w vakası... hep 30w alın derler ama ben pişman oldım 30w aldığıma. en ince teli bile eritemiyor. entegreye daha fazla zarar vermesi söz konusu çünkü ısınsın diye daha uzun tutmak gerekiyor. 1 tl lik 60w tahta saplı canavar gibi...

yok hocam geçen aldığım tüp lehim telini zahmetsizce eritti.30W iyi değil tabiki ama iş görüyor yinede
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

RoHS kurallarına uygun bir lehim aldıysanız içinde kurşun yoktur ve erime sıcaklığı en az 30 derece daha yüksektir. 40 W bir havya (Weller) ile eski tip lehimlerde hiç sıkıntı yaşamıyorum ama yeni devrelerde bayağı sıkıntı var. Bugün RoHS'ye uygun bir devreden elemanı sökene kadar bayağı uğraştım.

Örnek lehim teli :

http://www.kurtel.com/lead.htm

teşekkürler hocam RoHS değil herhalde kurşunlu lehim teli ama kalın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mide asiti plastiği eritir mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Havya ucu havyaya girmiyor
    7 yıl önce açıldı
    Lehim havyası
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

quote:

Orijinalden alıntı: CakirAkinSen

Merhaba arkadaşlar elimde 30 W lehim makinesi var.Önceden hep tüp lehim kullanırdım bir sorun çıkmıyordu fakat geçen gün sarma lehim aldım tel çok az eriyor tutmuyor bile lehim.Bu tüp lehime göre daha sert birazcık telde kalın nasıl lehim yapabilirim bu telle?

O lehimi 60 vatlıkta zor eritebilir. Elektrik lehimi almış olabilirsiniz 60Kalay/40 Kurşun içerikli olandan alın birde bulabildiğiniz en incesini olsun.

teşekkürler hocam dediğiniz olabilir kalın bir tel bugün eritmekte güçlük çektim olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

bende de 30W proskit marka olanından var bir sorun yok. Kalite ile de alakası var.

hocam kullandığınız tel incemi? sonuçta 30w ne kadar kalitelide olsa kalın teli eritebilecek bi güce sahipmidir bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

lehim telin kalitesiz, yeni tel al ve ince olmasına dikkat et

teşekkürler hocam zaten tel parlak falan değil aldıktan sonra dikkat ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

30w vakası... hep 30w alın derler ama ben pişman oldım 30w aldığıma. en ince teli bile eritemiyor. entegreye daha fazla zarar vermesi söz konusu çünkü ısınsın diye daha uzun tutmak gerekiyor. 1 tl lik 60w tahta saplı canavar gibi...

30w Havya kullanıyorum yaklaşık 6 aydır gayet güzel hiç bir arıza yok 0.75,tüp lehim çok rahat eritiyor bunları.
  • quote:

quote:

bende de 30W proskit marka olanından var bir sorun yok. Kalite ile de alakası var.

hocam kullandığınız tel incemi? sonuçta 30w ne kadar kalitelide olsa kalın teli eritebilecek bi güce sahipmidir bilmiyorum

Çok ince değil normal tel.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar elimde 30 W lehim makinesi var.Önceden hep tüp lehim kullanırdım bir sorun çıkmıyordu fakat geçen gün sarma lehim aldım tel çok az eriyor tutmuyor bile lehim.Bu tüp lehime göre daha sert birazcık telde kalın nasıl lehim yapabilirim bu telle?

Lehim telinde olabilir.
    Havyada olabilir.
    Lehim pastası kullanmazsan hem zor eritir, hem eritilen yer diger yere aktarılmaz. Ince lehim teli cok harcarsın elektronikle ugrasıyorsan. Telefon tamircileri genelde kullanırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

quote:

Lehim telinde olabilir.
    Havyada olabilir.
    Lehim pastası kullanmazsan hem zor eritir, hem eritilen yer diger yere aktarılmaz. Ince lehim teli cok harcarsın elektronikle ugrasıyorsan. Telefon tamircileri genelde kullanırlar

teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

Çok ince değil normal tel.

hm anlıyorum doğrudur
  • havyanın ucunu temiz kullanmaya bak. bazen pislikler öyle kaplıyor ki ısıyı iletimi engelliyor. birde havyan bozulmuş olabilir artık. pek ısıtmıyordur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

quote:

Lehim telinde olabilir.
    Havyada olabilir.

teşekkürler

Her zaman hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.