Şimdi Ara

LEHİM MAKİNASI (acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
26.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devrelerle ve lehimle ilgili bir bölüm olduğu için konuyu buraya açmaya karar verdim.

Bir süre önce Black & Decker marka lehim makinası aldım ancak daha kullanmadım neden derseniz aklımda bir soru işareti oluştu, ürün 20W gücünde biraz nette baktım ve lehim makinalarının yaklaşık 35-40W olduğunu gördüm acaba 20W ın bana bir zararı olur mu? Yeterli midir? 40W lıkla arasında ne gibi bir fark var?

bugun ya ürünü değiştiricem (üründe aparat sorunu var) ya da iade edicem. Yardım ederseniz sevinirim

şimdiden teşekkürler...

LEHİM MAKİNASI (acil)

• 20 W çoğu iş için yeterlidir, ama sık sık lehim sökeceksen, kablolar lehimleyeceksen veya büyük parçalarla vs. uğraşacaksan 40 W daha kullanışlı olur. Ve genel olarak işini daha çabuk görecektir. Eğer daha önce havya kullanmadıysan benim tavsiyem ucuz bir 40 W alman yönünde. 15-20 liraya bulabilirsin.
  • Daha önce kullandım ve bozuldu. Bende hobi amaçlı, gerektiğinde kullanacağım ve boş zamanlarımda devre yapmak içim yeni bir tane aldım. 40W lıkla arasında acaba çok fark var mıdır? yani 20W lık aldığım için pişman olur muyum?

@PHaLaNX.
    @g-ö-k-h-a-n

acaba bana 50 - 60 liralık tavsiye edebileceğiniz ileriye yönelik (belki daha çok devre yapmaya başlarım) bir lehim makinası var mı?
    40w genel kullanım içindir 40w ile smd led sökerken aşırı ısıdan dolayı ledi bozabiliyor

ucunun bozulmasıda zamanla aşırı ısınmadan oluyor.ucu yeniyse temizlemek için ıslak sünger kullanın eskiyse bulaşık teli işinizi görecektir
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: scat_lift

anlaşılan 20W pekte iç açıcı değil iyikide kullanmamışım, zar zor sabrettim

@PHaLaNX.
    @g-ö-k-h-a-n

acaba bana 50 - 60 liralık tavsiye edebileceğiniz ileriye yönelik (belki daha çok devre yapmaya başlarım) bir lehim makinası var mı?

O fiyat aralığında iyi marka olarak weller veya ersa alabilirsin, fakat ileriye yönelik düşünme derim. Sık lehim yapmaya başlayınca ve özellikle smd'lerle de uğraşırım diyorsan muhtemelen sıcaklık ayarlı bir istasyon isteyeceksin çünkü. 15 liraya alacağın havya belki 5 sene gitmez ama yerden yere vurmadıkça seni en az 1-1,5 sene idare edecektir. Uçları da 1-2 liradır zaten. O nedenle başlanıç için örneğin bir ersa'ya 60 lira vermek bana pek mantıklı gelmiyor.

Ama yok illa bu fiyat aralığında kalem havya bakacağım dersen dediğim gibi önerim ersa, weller veya goot olur. Goot'lar özellikle seramik rezistanslı oluyor bildiğim kadarıyla ve her yerde de bulunmuyor.

• tahta saplı havya =2 lira
    yanmaz havya ucu = 2 lira
    bulaşık teli = 50 kuruş (küçük antibiyotik kavonozları var cam. içine pasta ile koyuyorum havyayı temizliyorum)
    lehim pastası = 3.5 lira
    500 gr 0.75 lehim teli 20 lira
    lehim pompası = 5 lira
    lehim emme teli = monitörden söküyorum.
    flux = 20 lira.
    sıcak hava tabancası =bosch marka 90 lira
    cımbız = 5 lira

ben bunları kullanıyorum. mükemmel.
  • aldığım Black & Decker da 300° ve 465° olmak üzere 2 ısı ayarı bulunuyor nedense çok ısındım bu havyaya ama 20W oluşu tırstırıyor 7 tane farklı ucuda var tasarımıda güzel dediğin markaları araştırsam zaman kaybı, heralde B & D la devam edicem

10 dakika uğraşarak yapamadığım lehimi, sağlam bir havyayla 10 sn de yaptigimi bilirim. Havyayi saglam bisi al yani. Bir de yedek uc al. Çok çabuk bozuluyor, eskiyor uçlar. Uç kirlenip bozulunca da ısınmıyor

Orijinalden alıntı: why_living

tahta saplı havya =2 lira
    yanmaz havya ucu = 2 lira
    bulaşık teli = 50 kuruş (küçük antibiyotik kavonozları var cam. içine pasta ile koyuyorum havyayı temizliyorum)
    lehim pastası = 3.5 lira
    500 gr 0.75 lehim teli 20 lira
    lehim pompası = 5 lira
    lehim emme teli = monitörden söküyorum.
    flux = 20 lira.
    sıcak hava tabancası =bosch marka 90 lira
    cımbız = 5 lira

ben bunları kullanıyorum. mükemmel.

size canı gönülden katılıyorum, bu konudaki masraflarımız örtüşüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Tahta saplı da almasın yani. Ucuz dediysek o kadar da demedik. İlk kullandığım havyadır kendileri, 3. günde fazla ısınıp ortadan ikiye yarılmıştı.

tecrubeyle sabittir. tahta saplıya birde kontrol devresi yapıyorsun. ete arkadaşımızın internette devresi var. araştırıp bulabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: scat_lift

Devrelerle ve lehimle ilgili bir bölüm olduğu için konuyu buraya açmaya karar verdim.

Bir süre önce Black & Decker marka lehim makinası aldım ancak daha kullanmadım neden derseniz aklımda bir soru işareti oluştu, ürün 20W gücünde biraz nette baktım ve lehim makinalarının yaklaşık 35-40W olduğunu gördüm acaba 20W ın bana bir zararı olur mu? Yeterli midir? 40W lıkla arasında ne gibi bir fark var?

bugun ya ürünü değiştiricem (üründe aparat sorunu var) ya da iade edicem. Yardım ederseniz sevinirim

şimdiden teşekkürler...

LEHİM MAKİNASI (acil)

20W biraz yavaş ısınır ama havyayı ilk kullanacak biri için yeterli.

• Bence ucuz ve iyi bir şey istiyorsan Xtronix havya derim.40w veya 60W secenegi var ayrıca ucuda 3 lira ama kaliteli ve profesiyonel birşey istersen jbc veya weller derim ama jbc yi siddetle öneririm çok yüksek sıcaklıga cıkabiliyr 130W a kadr 450 Derece sıcaklık çok güzel yeni aldık 750 tl gibibir fiyata 2 uç veriyorlar ikiside kullanıslı ayrıca uc istersen 50 ile 85 arası degişiyor uç fiyatları...

Orijinalden alıntı: r_canpolat_38

Bence ucuz ve iyi bir şey istiyorsan Xtronix havya derim.40w veya 60W secenegi var ayrıca ucuda 3 lira ama kaliteli ve profesiyonel birşey istersen jbc veya weller derim ama jbc yi siddetle öneririm çok yüksek sıcaklıga cıkabiliyr 130W a kadr 450 Derece sıcaklık çok güzel yeni aldık 750 tl gibibir fiyata 2 uç veriyorlar ikiside kullanıslı ayrıca uc istersen 50 ile 85 arası degişiyor uç fiyatları...

Hocam naptın ya 750TL'm olsa gider hemen osiloskop alırım

• 100 tl ye smd sıcak hava istasyonlu, ısı ayarlı seramik rezistanslı beb 803a öneririm. her türlü cep telefonu tamir malzemesi satan yerden temin edilebilir. 100 tl civarı fiyatı var. 3 yıldır kullanıyorum. şikayetim yok ayrıca bu cihazdan para kazanıyorum onuda belirteyim.

LEHİM MAKİNASI (acil)

Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

100 tl ye smd sıcak hava istasyonlu, ısı ayarlı seramik rezistanslı beb 803a öneririm. her türlü cep telefonu tamir malzemesi satan yerden temin edilebilir. 100 tl civarı fiyatı var. 3 yıldır kullanıyorum. şikayetim yok ayrıca bu cihazdan para kazanıyorum onuda belirteyim.

LEHİM MAKİNASI (acil)

evet bizimde kurtarıcımız iş yerinde ,ben karaköyden almıştım,125.00tl br takım aksesuavarları falan vardı.bir bobin lehim bir kutu pasta dahil.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.