Bildirim
lehim artiklarini temizleme

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
eger evde bayan varsa onun asetonunuda kullanablirsin.ya da vim.ya da dedigin gibi dis fircasi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sfiber
eger evde bayan varsa onun asetonunuda kullanablirsin.ya da vim.ya da dedigin gibi dis fircasi
Saolun hocam. aseton var evde. dis fircasi + aseton ile temizlicem
asetponu pamklada kllanablrsn.
sorun olmaz -
FLUX -
hocam tiner, alkol olmayan evde olmayan evde flux hiç olmaz -
quote:
Orijinalden alıntı: sfiber
asetponu pamklada kllanablrsn.
Pamuk, elemanların bacak uçlarına takılır.. En ideali sıvıları diş fırçası ile uygulamak..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
pc70 flux ile lehim telinin pastaları ve devredeki diğer pislikler temizleniyor . benim tavsiyem tinerle devre felan silmeyin renkleri ağartıyor, tiner güçlü bir inceltici, plastik yüzeyde erime bile yapıyor.
Alkol çok daha hafif ve uçucudur aklınzda olsun. Bir miktar döküp boyacı fırcası ile temizleyeceksin ardından biraz daha alkol döküp dikey şekilde yaslayacaksın birkaç dakikaya hazır. -
Flux temizleyici değil lehim toplayıcıdır. Kolay lehimleme için kullanılır. Pasta artıklarını temizlemek için tiner yoksa kolonya kullanırım, ancak lehim yüzü kaplaması yapacaksam tinerle temizler, lehim yüzü kaplamasını yaparım ve bakır yüzeyi, yıllarca pas- küf- korozyona karşı korumuş olurum.
Arkadaşımız pasta artıklarını temizledikten sonra muhakkak lehim yüzü kaplaması yapmasını öneririm, yoksa devre de bakır yüzeyin rengi kararacak ve bir kaç ay içinde korozyon başlayacaktır.
Lehim yüzü kaplaması içinde en pratik olanı oje kullanımıdır.( önerim : şeffaf renk ojedir. Ben reçine-tiner ikilisi ile kaplama yapıyorum. )
Bakırın hava ile irtibatını keserseniz, devreleri yıllarca korozyondan korursunuz.
Tabii ki... Bu yazdıklarım el yapımı devreler içindir. Fabrikasyon devrelerde zaten lehim yüzü kaplama vardır. Bu tür devreleri temizlemek içinde, sentetik tiner yoksa kolonya kullanmanızı öneririm...
İyi çalışmalar, kolay gelsin...
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhsin kamer
Flux temizleyici değil lehim toplayıcıdır. Kolay lehimleme için kullanılır. Pasta artıklarını temizlemek için tiner yoksa kolonya kullanırım, ancak lehim yüzü kaplaması yapacaksam tinerle temizler, lehim yüzü kaplamasını yaparım ve bakır yüzeyi, yıllarca pas- küf- korozyona karşı korumuş olurum.
Arkadaşımız pasta artıklarını temizledikten sonra muhakkak lehim yüzü kaplaması yapmasını öneririm, yoksa devre de bakır yüzeyin rengi kararacak ve bir kaç ay içinde korozyon başlayacaktır.
Lehim yüzü kaplaması içinde en pratik olanı oje kullanımıdır.( önerim : şeffaf renk ojedir. Ben reçine-tiner ikilisi ile kaplama yapıyorum. )
Bakırın hava ile irtibatını keserseniz, devreleri yıllarca korozyondan korursunuz.
Tabii ki... Bu yazdıklarım el yapımı devreler içindir. Fabrikasyon devrelerde zaten lehim yüzü kaplama vardır. Bu tür devreleri temizlemek içinde, sentetik tiner yoksa kolonya kullanmanızı öneririm...
Hocam bende montajdan sonra kolonya, aseton vs. temizliyorum. calistigini kanitlayincada vernik sikiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhsin kamer
benim spesifik olarak bahsettiğim pc 70 inceltici olarak geçer muhsin bey.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X